Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.9.2015 22:20
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Ach jo, inzerci by snad měli zakázat, jinak se budu zamilovávat do dalších potencionálních členů rodiny . Tady ta koťátka (níže) se mi líbí. Ale musím zapojit rozum, a kochat se jen fotkami. Dvě kočky bohatě stačí. Prozatím ...
https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2585405/prodam-kotata/.

Hanulik

7.9.2015 23:15
Hanulik

XXX.XXX.49.67

Jezis ty jsou nádherné mainská ragdoll a norska lesní jsou moje srdcovky.

8.9.2015 08:48
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

Já bych brala taky úplně všechny, není nic lepšího, než když se k vám večer přitulí kočinka a chce se mazlit a nebo v posteli na vás nebo vedle vás usne. A pak ráno, jak promlouvá a říká, co všechno by chtěla, pak vás olizuje po celém těle. Pozorovat, jak si dvě kočky hrajou a honí se po bytě, to je nejepší film! prostě není lepšího zvířete, naprosto vám rozumím, já už bych bez nich nemohla žít

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.9.2015 09:12

joanne.s napsal(a):
Pro mě je favorit Fénix:
https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2582512/rusky-modry-kocourek-z-chs-jeryje/.

Krasavec a jak píšou mazel! Skvělá kombinace

8.9.2015 12:00
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Kočičí svět napsal(a):
Já bych brala taky úplně všechny, není nic lepšího, než když se k vám večer přitulí kočinka a chce se mazlit a nebo v posteli na vás nebo vedle vás usne. A pak ráno, jak promlouvá a říká, co všechno by chtěla, pak vás olizuje po celém těle. Pozorovat, jak si dvě kočky hrajou a honí se po bytě, to je nejepší film! prostě není lepšího zvířete, naprosto vám rozumím, já už bych bez nich nemohla žít

Všechno, co píšete, zažívám, vyjma "Pozorovat, jak si dvě kočky hrajou a honí se po bytě..."

Ale třeba i toto u nás jednou bude k vidění...

8.9.2015 12:02
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
Pro mě je favorit Fénix:
https://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2582512/rusky-modry-kocourek-z-chs-jeryje/.

No jo, tak on je asi Vaše srdcovka...
Mně se z té inzerce, co jsem vkládala já, nejvíc líbí na fotkách to první kotě - klasika - takové to mourovaté zbarvení, trošičku do běla...

8.9.2015 13:49
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Líbí se mi i tento chlapeček bezpapírák. krásná barva.
https://www.ifauna.cz/home/inzerce/r/detail/2584010/britska-cervena/.

8.9.2015 19:20
saty

XXX.XXX.10.1

Bože ženy co mi to děláte? já se zase zamiluju a pořídím si domu dalšího kočičáka
Ne šest už mi jich asi vážně musí stačit.

8.9.2015 19:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

Ano, taky mívám u některých inzerátů pocit, že prostě musím mít další kočku.

Zrovna včera jsem takhle "uslintávala " u inzerátu na roční kočičku - mourovatá s delší srstí, velmi se podobala našemu Jeníčkovi (ten útuláček, pokud to tu sledujete).

8.9.2015 21:41
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):
Ano, taky mívám u některých inzerátů pocit, že prostě musím mít další kočku.

Zrovna včera jsem takhle "uslintávala " u inzerátu na roční kočičku - mourovatá s delší srstí, velmi se podobala našemu Jeníčkovi (ten útuláček, pokud to tu sledujete).

Jj, vím, kterého myslíte... Já zas uslintávám u toho prního kotěte té Mainky. Ale zůstanu fakt jen u slintání... !

8.9.2015 21:41
fikovnice

XXX.XXX.240.1

saty napsal(a):
Bože ženy co mi to děláte? já se zase zamiluju a pořídím si domu dalšího kočičáka

To tedy jo "Saty" - 6 už je celkem slušný počet!

8.9.2015 22:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Jj, vím, kterého myslíte... Já zas uslintávám u toho prního kotěte té Mainky. Ale zůstanu fakt jen u slintání... !

Jj, to mourovaté koťátko je kouzelné. :) I ta želvovinová kočička je moc zajímavá. :).

8.9.2015 22:40
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):
Jj, to mourovaté koťátko je kouzelné. :) I ta želvovinová kočička je moc zajímavá. :).

Ano, jsou hezká. I když jsem do SZ dostala zprávu, že prý ta matka kočka je na Mainku podezřele malá. Nevím, já standardy neznám, a bohužel si fakt nemůžu dovolit jít do další (i když bych ráda:) ). Jeníček, jestli se nepletu, je ale také mourák, ale třeba na rozdíl od mých kocourů je mnohem více chlupatý, resp. je to takový spíše dlouhosrsťák. Pamatuji si jej dobře?

9.9.2015 06:52
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fikovnice: jasně že to není mainka, dyť se tam na rovinu píše, matka mainka, otec neznámý, takže kříženečci, ale pěkní.

9.9.2015 14:15
mesič

XXX.XXX.163.49

Tak na tyhle jsem taky koukala... já se skoro každý den u inzerce dobrovolně mučím. Mám ragdolla a kamarádka po něm taky zatoužila, tak jsem jí hledala nějaký volný koťátka i bez PP a uplně jsem se nadchla... Taky bych tomu našemu chtěla pořídit parťačku nebo parťáka, ale je mu 5 let a je zvyklej na dvorku jen na psa, tak mám strach, jak by se sžili, navíc nejezdím autem a veškerou veterinu u nás objíždí přítel, takže by mi koťě z tohoto důvodu neprošlo.
A na koťátku je fajn, že ať si pořídíte jakýkoli, bude z něj v dospělosti krásná kočka/kocour, u psa, když si koupíte nádherný štěně pouliční směsky, většinou to v dospělosti nedopadne vzhledově nejlíp

9.9.2015 21:50
koňadra

XXX.XXX.128.31

Dámy, neblázněte! Holt nemůžeme mít všechno. Já taky čas od času koukám na inzerci, líbí se mě hodně koček - nejlépe obrovští mohutní jedinci typu mainky nebo britské kočky. Ale mám smečku obyčejných venkovních micek (momentálně 6 ks) a uvědomuji si, že prostě jich nemohu mít 10 ani 100. I když místa mám na těch 100 koček, ale to není všechno, co kočky k životu potřebují. Kočky taky chtějí žrát a uvědomuji si, že raději koupím 6-ti kočkám pořádné žrádlo než 20-ti nějaký šit, protože už bych jednoduše na lepší žrádlo neměla. Taky jde o to, že kočky musím odblešovat, "odklíšťovat" a odčervovat - když už je neočkuji, a ani to také není zrovna levná záležitost. A vzhledem k tomu, že kočky nejsou jediná zvířata, co mám, a ostatní chtějí také žrát... a to nemluvím o neočekávaných výdajích za nějaké neplánované veterinární zákroky. Prostě se zdravým rozumem to nejde neustále nafukovat stav zvířat. A tak se také tak akorát kochám některými krásnými exempláři na inzerci.

9.9.2015 21:59
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
Fikovnice: jasně že to není mainka, dyť se tam na rovinu píše, matka mainka, otec neznámý, takže kříženečci, ale pěkní.

Ne ne, špatně jste mě pochopila, mám na mysli matku kočku - že je na Mainku podezřele malá...

9.9.2015 22:01
fikovnice

XXX.XXX.240.1

koňadra napsal(a):
Dámy, neblázněte! Holt nemůžeme mít všechno. Já taky čas od času koukám na inzerci, líbí se mě hodně koček - nejlépe obrovští mohutní jedinci typu mainky nebo britské kočky. Ale mám smečku obyčejných venkovních micek (momentálně 6 ks) a uvědomuji si, že prostě jich nemohu mít 10 ani 100. I když místa mám na těch 100 koček, ale to není všechno, co kočky k životu potřebují. Kočky taky chtějí žrát a uvědomuji si, že raději koupím 6-ti kočkám pořádné žrádlo než 20-ti nějaký šit, protože už bych jednoduše na lepší žrádlo neměla. Taky jde o to, že kočky musím odblešovat, "odklíšťovat" a odčervovat - když už je neočkuji, a ani to také není zrovna levná záležitost. A vzhledem k tomu, že kočky nejsou jediná zvířata, co mám, a ostatní chtějí také žrát... a to nemluvím o neočekávaných výdajích za nějaké neplánované veterinární zákroky. Prostě se zdravým rozumem to nejde neustále nafukovat stav zvířat. A tak se také tak akorát kochám některými krásnými exempláři na inzerci.

Však já se také jen kochám ...

9.9.2015 22:02
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Ano, jsou hezká. I když jsem do SZ dostala zprávu, že prý ta matka kočka je na Mainku podezřele malá. Nevím, já standardy neznám, a bohužel si fakt nemůžu dovolit jít do další (i když bych ráda:) ). Jeníček, jestli se nepletu, je ale také mourák, ale třeba na rozdíl od mých kocourů je mnohem více chlupatý, resp. je to takový spíše dlouhosrsťák. Pamatuji si jej dobře?

Ano, matka mi přijde drobnější, ale stejně koťata už jsou mix, takže je to jaksi jedno... stejně jako mainka velká a chlupatá nebudou.

Jojo, Jeník je taky mourovatý, akorát bez bílých znaků (což je trochu škoda, s bílýma packama by mu to ještě víc seklo :) Čím víc ho pozoruji, tím bych řekla, že je křížený právě s mainkou - dlouhé chlupy, chlupy na uších, i ten tvar hlavičky by seděl... tak výstavní typ to zcela není, ale já ho miluju tak jako tak.

9.9.2015 22:05
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Jo a minulou noc kocouři spali POPRVÉ tak, že velký měl zabořenou hlavu do srsti malého kocoura, kterého předtím důkladně celého umyl!
A dnes...opět změna - šílená honička po mém příjezdu na chalupu, jenže velký kocour byl vážně naštvaný, zase se stavěl bokem a pomaličku malého obcházel, takže předpokládám, že malý zase udělal nějakou podpásovku. Mimochodem, v momentě, kdy velký s obcházením malého přestal a šel se čistit na stůl, tak malý na něj udělal výpad a byla honička nanovo. Teď leží dokonce každý v jiné místnosti, dnes se prostě "porafali". Ale včerejší noc tedy pro mě jako pozorovatele byla luxusní! Nedoufala jsem už, že je vůbec někdy takto uvidím spát...

10.9.2015 07:30
mesič

XXX.XXX.163.49

fikovnice napsal(a):
Jo a minulou noc kocouři spali POPRVÉ tak, že velký měl zabořenou hlavu do srsti malého kocoura, kterého předtím důkladně celého umyl!
A dnes...opět změna - šílená honička po mém příjezdu na chalupu, jenže velký kocour byl vážně naštvaný, zase se stavěl bokem a pomaličku malého obcházel, takže předpokládám, že malý zase udělal nějakou podpásovku. Mimochodem, v momentě, kdy velký s obcházením malého přestal a šel se čistit na stůl, tak malý na něj udělal výpad a byla honička nanovo. Teď leží dokonce každý v jiné místnosti, dnes se prostě "porafali". Ale včerejší noc tedy pro mě jako pozorovatele byla luxusní! Nedoufala jsem už, že je vůbec někdy takto uvidím spát...

Nemáte to lehké, ale já věřím, že jsou za parťáka svého druhu vděční a i když se občas rafnou, že se mají svým způsobem rádi. A hlavně jak ten mladý vyroste z pubertálních rošťáren a podpásovek, tak si myslím, že je budete takhle vidívat častěji
Jen si neuvědomuji, jsou oba kastrovaní?

10.9.2015 15:00
fikovnice

XXX.XXX.240.1

mesič napsal(a):
Nemáte to lehké, ale já věřím, že jsou za parťáka svého druhu vděční a i když se občas rafnou, že se mají svým způsobem rádi. A hlavně jak ten mladý vyroste z pubertálních rošťáren a podpásovek, tak si myslím, že je budete takhle vidívat častěji
Jen si neuvědomuji, jsou oba kastrovaní?

Dobrý den "Mesič" ,
ano, jsou oba kastrovaní, mladý šel dokonce pod nůž už asi v 9měsících věku - vetka říkala, že se tím třeba zklidní. No, nezklidnil se... Od včera jsou každý v jiné místnosti. Ale ta noc předtím jak spali opravdu téměř v klubku, tak ta mi napověděla, že to chce jen čas a trpělivost. JInak v noci velkého kocoura napadl cizí kocour, probudilo mě šílené vřeštění, cizák pelášil pryč a velký po chvíli vběhl domů s úplně tlustým ocasem a naježenou srstí. Tak to je pravý strach. Když se rafou doma, tak srst nemá naježenou ani jeden z nich...

10.9.2015 18:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Dobrý den "Mesič" ,
ano, jsou oba kastrovaní, mladý šel dokonce pod nůž už asi v 9měsících věku - vetka říkala, že se tím třeba zklidní. No, nezklidnil se... Od včera jsou každý v jiné místnosti. Ale ta noc předtím jak spali opravdu téměř v klubku, tak ta mi napověděla, že to chce jen čas a trpělivost. JInak v noci velkého kocoura napadl cizí kocour, probudilo mě šílené vřeštění, cizák pelášil pryč a velký po chvíli vběhl domů s úplně tlustým ocasem a naježenou srstí. Tak to je pravý strach. Když se rafou doma, tak srst nemá naježenou ani jeden z nich...

Byla bych v klidu, u nás taky občas dojde na takovéhle výpady a nemluví spolu chvíli...a pak jdu kolem za pár hodin či druhý den a už spolu zas chrní, atd. Prostě běžná přeháňka ve vztahu - vždyť je to běžné i u lidí, že nejsme pořád jen "sluníčkoví". :).

10.9.2015 19:22
mesič

XXX.XXX.174.1

fikovnice napsal(a):
Dobrý den "Mesič" ,

Tak přesně vím, co jste v noci musela zažít, ten náš je vyšlechtěnej na polštářky a na fotky do časopisů... první 1 rok žil v bytě, pak jsme se přestěhovali a první půlrok byl jen v domě. V létě jsme ho začali pouštět na dvorek a teď už lítá po zahradě víc jak 4 roky. Dřív se vrátil každou noc, teď občas hlídkuje a hledá myši. Před 2ma lety jsem celou noc nespala - poprvné nenocoval doma, chodila jsem rožínat na dvoreko co půl hodiny - je to pro něj signál, že jsou otevřený dveře, tak se vrátí, když chce. Tenkrát poprvé v noci nedošel a pak prospal celý den na sedačce smajlík dnes už je to u něj pravidlo, že tak v 22 hod jde na obchůzku, někdy zůstane venku. V létě jsem slyšela z ulice hrozný řev, fakt podle mě někdo musel chudáka kočku snad rozpárat... Letěla jsem snad ve 2 ráno před barák, a ten náš se válel v boudě u psa, jen oba čučeli, co se děje. Tak jsem ho vzala bez milosti domů, v posteli si mi udělalo uplně špatně od žaludku jak jsem měla fakt strach. Časem jsem zjistila, že ten nelidskej zvuk jsou mladí kohouti (naši ), jak trénují kokrhání. V té tmě se to hrozně rozlíhalo a fantazie v rozespání k tomu...

11.9.2015 03:44
fikovnice

XXX.XXX.240.1

lavacca napsal(a):
Byla bych v klidu, u nás taky občas dojde na takovéhle výpady a nemluví spolu chvíli...a pak jdu kolem za pár hodin či druhý den a už spolu zas chrní, atd. Prostě běžná přeháňka ve vztahu - vždyť je to běžné i u lidí, že nejsme pořád jen "sluníčkoví". :).

Jj, máte pravdu!

11.9.2015 08:28
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

saty napsal(a):

A bydlíte v domečku nebo v bytě?

11.9.2015 11:28
saty

XXX.XXX.10.1

Kočičí svět napsal(a):
A bydlíte v domečku nebo v bytě?

Na statku 3 kočky a 2 psy obývají vrchní patro se stálým přístupem na střechu a terasu.
3 kočky a 2 psy ve spodním patře s nepravidelným přístupem na terasu, venku jeden velký pes na hlídání a asi 10 občasně příchozích koček které příležitostně krmím ale nepovažuju je za svoje + moje druhá láska a druhé zaměstnání 18 voliér s chovem papoušků
Do budoucna plánuju ještě jednoho až dva psy ale koček už víc asi ne.

11.9.2015 15:25
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

saty napsal(a):
Na statku 3 kočky a 2 psy obývají vrchní patro se stálým přístupem na střechu a terasu.
3 kočky a 2 psy ve spodním patře s nepravidelným přístupem na terasu, venku jeden velký pes na hlídání a asi 10 občasně příchozích koček které příležitostně krmím ale nepovažuju je za svoje + moje druhá láska a druhé zaměstnání 18 voliér s chovem papoušků
Do budoucna plánuju ještě jednoho až dva psy ale koček už víc asi ne.

A spí s Vámi všechna zvířátka v posteli?

11.9.2015 15:31
saty

XXX.XXX.10.1

Kromě papoušků (až na vyjímku) a velkého Německého ovčáka ano všichni spí v posteli díky bohy ne všichni v jedné to bych mohla rovnou spát na zemi.

11.9.2015 17:04
fikovnice

XXX.XXX.240.1

saty napsal(a):
Kromě papoušků (až na vyjímku) a velkého Německého ovčáka ano všichni spí v posteli díky bohy ne všichni v jedné to bych mohla rovnou spát na zemi.

11.9.2015 18:42

saty napsal(a):

A mohu se zeptat, kolika lůžky disponujete? Abych si udělala trochu obrázek... :-D.

11.9.2015 22:00
saty

XXX.XXX.209.205

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A mohu se zeptat, kolika lůžky disponujete? Abych si udělala trochu obrázek... :-D.

3 manželské bráchovo jednoluzko a dětska postýlka... Máme tři generační dum.

12.9.2015 05:49

saty napsal(a):
3 manželské bráchovo jednoluzko a dětska postýlka... Máme tři generační dum.

Tak pohodlí mají dostatek! Karimatky máte někde po ruce pro případ, kdyby je vaše přítomnost v posteli omezovali ? :-D ;-).

12.9.2015 08:58
saty

XXX.XXX.10.1

Tak pohodlí mají dostatek! Karimatky máte někde po ruce pro případ, kdyby je vaše přítomnost v posteli omezovali ? :-D ;-).

V tom případě mám gauč a v předsíni matrace pro návštěvy
Vybavení je dost.

13.9.2015 04:12
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Http://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2589209/mainska-myvali-kotatka/

Opět "zajímavý" inzerát - na mainky - za 3500 Kč, což se mi zdá málo, ale nevyznám se v cenových relacích koček. Je tam vtipně uvedeno "čistokrevná", ale o PP ani zmínka. Tak bůhví, co tím vlastně inzerent chtěl říct... Po rodičích s PP...?

13.9.2015 09:06
joanne.s

XXX.XXX.35.74

Fikovnice: jsou to evidentně koťata bez PP. Tím pádem je cena běžná.

13.9.2015 11:43
fikovnice

XXX.XXX.240.1

joanne.s napsal(a):
Fikovnice: jsou to evidentně koťata bez PP. Tím pádem je cena běžná.

No a tím jsme opět u toho nesprávného a matoucího výrazu "čistokrevná zvířata" - ach jo!

13.9.2015 13:21
mesič

XXX.XXX.174.1

fikovnice napsal(a):
No a tím jsme opět u toho nesprávného a matoucího výrazu "čistokrevná zvířata" - ach jo!

Nechci se nikoho zastávat, sama mám "papíráka" a uvažuji, že si vezmu vesnický "přebytek", ale inzerát mi příjde de facto správně, pokud jsou rodiče s PP, tak "krev" je 100% čistá, tak by ta koťátka měla být sice bezpapírová, ale čistokrevná. Pak je otázkou, proč jsou bez PP. Buď majitelé nechtěli absolvovat výstavy a zakládat chovku a mají koťata pro radost né 5x do roka jako množírna (což se taky stává a je to ta lepší varianta) nebo se o množírnu jedná. A nebo je zvíře neuchovnitelné (exteriér, povaha)...Podle mě pomůže jen osobní návštěva, pokud se pro takové kotě někdo rozhodne. Prostě pokud je kotě celý den v kleci a někdo ho vyndá 2 minuty před Vaším příchodem, tak si myslím, že to na něm poznáte. I rodiče můžou být někde zavření a i na těch byste podle mě poznala, že se v tom prostředí, kde jsou prezentována se prostě necítí nebo ho neznají. Já byla vždy zastánce papírových koťat, dnes už nevím. Sice máte jakousi jistotu, co z mimča vyroste, ale teď uvažuji o druhé nepapírové...

13.9.2015 13:38
saty

XXX.XXX.10.1

mesič napsal(a):
Nechci se nikoho zastávat, sama mám "papíráka" a uvažuji, že si vezmu vesnický "přebytek", ale inzerát mi příjde de facto správně, pokud jsou rodiče s PP, tak "krev" je 100% čistá, tak by ta koťátka měla být sice bezpapírová, ale čistokrevná. Pak je otázkou, proč jsou bez PP. Buď majitelé nechtěli absolvovat výstavy a zakládat chovku a mají koťata pro radost né 5x do roka jako množírna (což se taky stává a je to ta lepší varianta) nebo se o množírnu jedná. A nebo je zvíře neuchovnitelné (exteriér, povaha)...Podle mě pomůže jen osobní návštěva, pokud se pro takové kotě někdo rozhodne. Prostě pokud je kotě celý den v kleci a někdo ho vyndá 2 minuty před Vaším příchodem, tak si myslím, že to na něm poznáte. I rodiče můžou být někde zavření a i na těch byste podle mě poznala, že se v tom prostředí, kde jsou prezentována se prostě necítí nebo ho neznají. Já byla vždy zastánce papírových koťat, dnes už nevím. Sice máte jakousi jistotu, co z mimča vyroste, ale teď uvažuji o druhé nepapírové...

Já osobně mám všechny tak nějak náhodou takže i když to asi vypadá jako plemeno PP nemají.
Nevadí mi to ale pokud bych chtěla cíleně nějakou kočičku Kupříkladu můj sem je Mainka, Ragdoll a Peršanka tam už bych ale vybírala chovnou stanici a hlavně takouvou co i testuje HCM, PKD - hlavně u té mainky a potom i testy na FELV, FIV, FIP
Protože když už chci "drahého" tak chci alespon snížit veškerá rizika.

13.9.2015 16:50

Dnes už k uchovnění kočky není podmínkou výstava jako před rokem 2013. Má to svá pro a proti. Na jednu stranu to vítají lidé, kteří prostě nechtějí svou kočku stresovat návštěvami výstav, nebo je to pro ně čistě pohodlnější. Naopak tím, že kočka musela absolvovat nějakou výstavu a ještě ani to nebylo zárukou k uchovnění (bylo potřeba získat nějaká ocenění a tím chovnost na určitou dobu) se tímto způsobem eliminovalo množství koťat.

Koťátka rodičů s PP mohou být čistokrevná, ale chovatelský řád má pouze dvě kategorie. S PP nebo bez. Nic mezitím není. Takováto koťátka jsou většinou výsledkem nezodpovědného konání majitelů, kteří si pořídili mazlíka (za poloviční až třetinovou cenu chovné kočky) a v dospělosti na ní chovají. Ne vždy si je chovatel z CHS schopen ohlídat všechny své vrhy.
Bohužel ne pro všechny lidi, kteří se zhlédnou v určitém plemeni je pro ně kotě dostupné. To potom sáhnou po "čistokrevném" kotěti bez PP. (Prostě je to tak, i když se na to dívám i z jiného úhlu pohledu. Ale to tady bylo už nesčetněkrát.)

P.S. na třebné kočičky v přeplněných útulcích už se milující náruč nedostane...

13.9.2015 17:59
mesič

XXX.XXX.174.1

Dnes už k uchovnění kočky není podmínkou výstava jako před rokem 2013. Má to svá pro a proti. Na jednu stranu to vítají lidé, kteří prostě nechtějí svou kočku stresovat návštěvami výstav, nebo je to pro ně čistě pohodlnější. Naopak tím, že kočka musela absolvovat nějakou výstavu a ještě ani to nebylo zárukou k uchovnění (bylo potřeba získat nějaká ocenění a tím chovnost na určitou dobu) se tímto způsobem eliminovalo množství koťat.

Koťátka rodičů s PP mohou být čistokrevná, ale chovatelský řád má pouze dvě kategorie. S PP nebo bez. Nic mezitím není. Takováto koťátka jsou většinou výsledkem nezodpovědného konání majitelů, kteří si pořídili mazlíka (za poloviční až třetinovou cenu chovné kočky) a v dospělosti na ní chovají. Ne vždy si je chovatel z CHS schopen ohlídat všechny své vrhy.
Bohužel ne pro všechny lidi, kteří se zhlédnou v určitém plemeni je pro ně kotě dostupné. To potom sáhnou po "čistokrevném" kotěti bez PP. (Prostě je to tak, i když se na to dívám i z jiného úhlu pohledu. Ale to tady bylo už nesčetněkrát.)

P.S. na třebné kočičky v přeplněných útulcích už se milující náruč nedostane...

Děkuji, jsem zas o něco chytřejší... můj sen byl si pořídič ragdollku holku (máme kastrovaného kocoura) a CHS založit, ale právě se mi nechtělo stresovat kočku na těch výstavách.Tak jak čtu, toto by bylo vyřešeno, ALE máme malý domek, vím, že někdo má koťata i v bytě, ale můj sen bylo, aby měli venkovní voliéru, svůj pokoj, kde bych si udělala takovou mini pracovnu (aby tam z toho neudělali kůlničku a líp se hlídali. -Takže vím, že i v menších prostorech než je náš domek se dá, ale chtěla bych aby se měli skvěle a mohli se prolítat a tak.
Ale zjistila jsem, že je velmi těžké až skoro nemožné sehnat CHS, kde by byli ochotni nakrýt cizí uchovněnou kočku (njn, dovezou si kocoura z DE, tak se není čemu divit, že si chtějí kvalitní geny nechat u sebe. Napadlo, mě, že bych i byla ochotná podepsat papír, že koťátka vykastruji než půjdou od nás (něco málo jsem o tom četla na jedné CHS, že se takovýto zákrok provádí, když jsou koťátka velmi malá, ale nastudováno to nemám). a právě "čistokrevné nepapíráky" ochovávat nechci, neláká mě to jako způsob jak si přijít na nějakou korunu, spíš se potěšit s koťátky a zažít si tu krásu, kdy se člověk nad těmi prcky těši (teď si přestavuji ty stovky majitelů toulavých koček, co jsou nešťastní, že jejich nekastrovaná kočka ZAS zabřezla
Takže věřím, že se dá sehnat nepapírový kotě, kde je o něj postaráno, protože vím, že např. já bych je neošidila na ničem, ale je nutné zvýšené opatrnost při návštěvě, prostě jak jsem psala výše.

13.9.2015 18:01
mesič

XXX.XXX.174.1

saty napsal(a):
Já osobně mám všechny tak nějak náhodou takže i když to asi vypadá jako plemeno PP nemají.
Nevadí mi to ale pokud bych chtěla cíleně nějakou kočičku Kupříkladu můj sem je Mainka, Ragdoll a Peršanka tam už bych ale vybírala chovnou stanici a hlavně takouvou co i testuje HCM, PKD - hlavně u té mainky a potom i testy na FELV, FIV, FIP
Protože když už chci "drahého" tak chci alespon snížit veškerá rizika.

JJ přesně jak píšete, to byl i můj důvod, proč papíráka, chtělaj sem mít jistotu, že povaha bude skutečně ragdollí a i ty nemoci, i když tenkrát jsem to až tak moc neřešila.

13.9.2015 18:07

Mesič: to mě také zajímalo, proč svého kocoura jedna chovatelka "nepůjčuje". Vysvětlila to tím, že tímto minimalizují pohlavně přenosné nemoci... Ne vždy je u nich jednoduchá diagnostika a tak mají jistotu, že je kocour zdravý.

13.9.2015 19:56
mesič

XXX.XXX.174.1

Mesič: to mě také zajímalo, proč svého kocoura jedna chovatelka "nepůjčuje". Vysvětlila to tím, že tímto minimalizují pohlavně přenosné nemoci... Ne vždy je u nich jednoduchá diagnostika a tak mají jistotu, že je kocour zdravý.

JJ to máte pravdu, i tohle bych byla ochotná vyřešit nějakou smlouvou o tom, že bych kryla kočku jen v jejich CH (stejně bych nechtěla moc vrhů, opravdu jen pro radost), ale přijde mi to, že pokud se s CH člověk nezná tak je to hrozný vnucování a slibování a to mi je taky proti srsti. A přitom si myslím, že tohle je třeba cesta právě proti množitelům, protože by pro mě bylo jednodušší si pořídit kočku s PP, nevykastrovat, přerušit kontakt s původní CHS a množit a množit, Ale tohle není cesta, kterou chci jít a ta se založením CHS je "slepá" díky nemožnosti sehnat kocoura... teď mě napadá, že musí být super job mít uchovnělého samce a půjčovat ho

13.9.2015 20:25
joanne.s

XXX.XXX.48.37

Mesič: já si myslím, že chovky nepůjčují své chovné kocoury hlavně proto, že to pro ně není finančně zajímavé. kolik peněz byste jim za jedno nakrytí mohla nabídnout? Je to pro ně riziko, pořizovací cena chovného kocoura veliká, oproti tomu přivýdělek za krytí na jejich poměry nezajímavý, a ještě jim konkurujete na trhu, uvedete pak v inzerátu jméno jejich kocoura, atd. Možná kdybyste je řádně přeplatila..

Myslím si, že super job to nebude, mít uchovněného kocoura. Už jen ten smrad v bytě, zpravidla je pro něj vymezená samostatná místnost, náročné, a proč? aby dvakrát ročně nakryl?

13.9.2015 21:02
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Mesič: já si myslím, že chovky nepůjčují své chovné kocoury hlavně proto, že to pro ně není finančně zajímavé. kolik peněz byste jim za jedno nakrytí mohla nabídnout? Je to pro ně riziko, pořizovací cena chovného kocoura veliká, oproti tomu přivýdělek za krytí na jejich poměry nezajímavý, a ještě jim konkurujete na trhu, uvedete pak v inzerátu jméno jejich kocoura, atd. Možná kdybyste je řádně přeplatila..

Myslím si, že super job to nebude, mít uchovněného kocoura. Už jen ten smrad v bytě, zpravidla je pro něj vymezená samostatná místnost, náročné, a proč? aby dvakrát ročně nakryl?

Věc jedna je finanční stránka /ale třeba u bengálek se běžně platí 5 tisíc za 1 narozené a odchované kotě, nicméně taky PC kocoura do chovu je běžně od 30 tisíc výš že/, ale další věcí zdraví kocoura /většina CHS i požaduje dopředu, aby kočka měla udělané testy na pohlavně přenosné nemoci, ale je jich mnohem více než se dělá ten základ, takže vždy je tu riziko nakažení kocoura/ a samozřejmě i dohoda s chovatelem /dost chovatelů ze zahraničí prodává kocoury s tím, že je použije chovatel pouze na své kočky a nebude tak šířit geny do více chovů - tj., udržení "vzácnosti" genů. Někteří kocoura ke krytí poskytnou, ale mají v krycí smlouvě jasně uvedeno, že narodí-li se kocourek, tak může jít pouze na mazlíčka - velmi často to je podmíněno prodejem již kastrovaného kocoura novým majitelům. Opět je to to udržení vzácnosti genů. Kočičky z tohoto spojení do chovu mohou jít - je to logické, kočka za život nepřivede těch potomků tolik, kolik by mohl za svůj aktivní život zplodit kocour.

Suma sumárum ano, pokud chce někdo chovat, buď si musí pořídit svého kocoura /což se ale k 1 kočce nevyplatí - už z důvodu toho, že nadržený kocour bude doma značkovat jak divý a zvukové projevy taky nic moc/ nebo některé CHS dělají to, že jejich odchovankyně klidně nakryjí - za předpokladu, že vlastní více krycích kocourů nepříbuzných na tu kočku samozřejmě.

13.9.2015 21:03
lavacca

XXX.XXX.164.49

teď mě napadá, že musí být super job mít uchovnělého samce a půjčovat ho

Za a) kocour se nepůjčuje, kočka vždy jezdí za kocourem

za b) značkování, zvukové projevy /a to i bez říjné kočky v dosahu/ nic moc

za c) možnost nakažení kocoura

Shrnuto podtrženo, neviděla bych to jako nějaký super job.

14.9.2015 08:03
mesič

XXX.XXX.174.1

Ono to s tím chovným kocourem bylo spíš jako vtip, takové postesknutí, že člověk chce koťata a nakonec si pořídí kocoura A spíš poukázání na to, že pokud by člověk riskl pohlavní nemoc, kterou by mohla kočka chytnout, tak je de facto jediná možnost ochovat nepapíráky, což je to, co nechci
Ale díky za reakce.

14.9.2015 08:18
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Když jsem si pořídila rusáka, žila jsem v přesvědčení, že ač bytový, kastrovat nebudu. po pár měsících jsem změnila názor, soužití s věčně roztouženým kocourem nebylo k žití a vůbec k spánku. Nakonec jsem odpočítávala dny do týdne, kdy mu bude rok, a čmikal na kastraci..

14.9.2015 15:20

Joanne.s - původní cena 10 tis., to by odpovídalo s PP.

14.9.2015 21:37
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2590432/kocka-vcetne-vybavy-za-5-000-kc

co říkáte na tento? je bez PP?

Ta je s PP. Cca týden zpátky ji inzerovali s PP a i ta cena za kotě tomu odpovídá. Koneckonců i vzhled kočky.

15.9.2015 09:05
macomb

XXX.XXX.200.22

Jééé, tam jsme si byli pro našeho Denouška

15.9.2015 12:11
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Macomb: a Deny PP dostal?

15.9.2015 12:35
macomb

XXX.XXX.200.22

joanne.s napsal(a):
Macomb: a Deny PP dostal?

Myslela jsem úplně první inzerát, kde pán inzeruje křížence mainské jen chtěl o 500 míň, aler musím říct, že podědil hodně rysů po tomhle plemeni.

15.9.2015 13:18
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jo taaak.

15.9.2015 19:13
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Když jsem si pořídila rusáka, žila jsem v přesvědčení, že ač bytový, kastrovat nebudu. po pár měsících jsem změnila názor, soužití s věčně roztouženým kocourem nebylo k žití a vůbec k spánku. Nakonec jsem odpočítávala dny do týdne, kdy mu bude rok, a čmikal na kastraci..

Zajímavé je, že můj ani jeden kocour neznačkoval - hlavně starší byl kastrovaný až nějak hodně po jednom roce věku, ptž v noci houkal , tj. volal kočky. A také mu smrděla moč. Mladší ani nehoukal, ani neznačkoval, jen začal smrdět a také jsem věřila, že se trochu utlumí jeho divokost a agresivita. No, zlepšuje se to, ale ne kastrací, ale časem. Kocouři už dost pravidelně spávají spolu na jedné posteli, velký malého dost často umývá...JENŽE - malému zas včera nebo kdy ruplo v kouli a zakousl se velkému do krku, pak mu začal dokonce chmatat zubama po tlapkách. Velký se strašně naštval, nedivím se...a chystal se oplácet. Tak jsem radši malého uklidila z dosahu. Pořád nevím, zda malý chce být dominantní nebo co to je...?

15.9.2015 19:17
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Http://www.ifauna.cz/kocky/inzerce/r/detail/2590432/kocka-vcetne-vybavy-za-5-000-kc

co říkáte na tento? je bez PP?

Barevně krasavec , ale vadí mi na něm dvě věci - za tu první nemůže a to je rolnička na krku. A ta druhá to je věc vkusu a já preferuji takové ty štíhlejší hlavy - ne úplně orientálky, ale ani ne kulaté jak mají Britky - zkrátka něco mezi... .

Přidejte reakci

Přidat smajlík