Panči
XXX.XXX.240.202
Dobrý den, opravdu mě zaráží jací jsou lidé.Dnes dopoledne na práh domu naší sousedky, někdo odložil tři zubožená koťátka, sama ještě pít ani jíst neumí.Ale to nejhorší :slečna si jedno z koťátek vzala, že se o něj postará a pohodila ho do stráně u silnice. Ještě, že jsem z autobusu vystopila o zastávku dřív, že se s kočárem projdu. Pláč koťátka mi trhal srdce.Nevím jak by to s tím nebohým zvířátkem dopadlo. mám ho nyní doma, napucnul si bříško a spinká.Nechat si ho sice nemohu, ale nejhorší má snad za sebou.
Jaká slečna si ho vzala? A hlavně proč? Najdu-li 3 koťata, která ještě potřebují velkou péči (krmení mlékem, atd.) tak se buď postarám o všechna 3 a předám je do nových rodin až ve vhodné věku nebo zavolám do nějakého útulku/ depozita, zda by se jich mohli ujmout.
Bohužel pokud je kotě hodně hubené a vlastně nevíte, ani jak dlouho hladovělo, připravte se raději i na možnost, že ten boj nevyhrajete. Jsou to 3 roky, co jsem našla na silnici kotě - leželo tam jako by bylo mrtvé, zcela vyčerpané (byla navíc hrozná vedra). Dva dny jsme spolu bojovali (krmení každé 2 hoďky z lahvičky, tj. budíky v noci, atd.) a když už to vypadalo, že už bude dobře, třetí den ráno nás koťátko opustilo. Toho, kdo tam kočičku tehdy odhodil jen tak, bych vzala ještě teď pánvičkou po hlavě... ale jí to bohužel už nepomůže.
Suma sumárum ideálně bych pohledala depozita v okolí, s odchovem koťat budou mít už zkušenosti /i s vhodným mlékem, atd./, takže by mělo kotě větší šanci na přežití. Tím Vás nechci odrazovat, že doma to nezvládnete, ale přece jen zkušenosti dělají své...a stejně tak bych jim předala i ty zbývající 2 drobečky, už jen že budou spolu, jim zlepší psychický stav...
Panči
XXX.XXX.240.202
Musím přiznat, že ani já nepochopila proč ho dala té slečně, rozhodně s Vámi souhlasím, že by asi bylo lepší kdyby byla koťátka pohromadě, ale kocourek mě hrozně okouzlil chtěla bych si ho nechat.Manžel prohlásil, že na zkoušku, ale asi vím jak to dopadne .Už se naučil jíst i pít a je tak hravý, myslím, že v tomto případě se bát nemusím.Zítra jdu k veterináři uvidíme co nám poví. Posílám foto, jak může být starý?
Panči
napsal(a):
Musím přiznat, že ani já nepochopila proč ho dala té slečně, rozhodně s Vámi souhlasím, že by asi bylo lepší kdyby byla koťátka pohromadě, ale kocourek mě hrozně okouzlil chtěla bych si ho nechat.Manžel prohlásil, že na zkoušku, ale asi vím jak to dopadne .Už se naučil jíst i pít a je tak hravý, myslím, že v tomto případě se bát nemusím.Zítra jdu k veterináři uvidíme co nám poví. Posílám foto, jak může být starý?
Pošlete víc kvalitnějších fotek. Takto těžko odhadovat - 5 týdnů? Ale fakt nevím...
Panči
napsal(a):
Dle fotky těžko říci, i když je to typické kotě "hlava a oči" - tj. hubeňounké. Víc by napovědělo, zda už má proříznuté zoubky. Tipuji mu tak 5 týdnů, ale fakt těžko dle fotky soudit. Vet by vám to měl říci přesněji. Jinak pokud už sám jí, je to super - nejlepší by pro něj bylo teďka naškrábané syrové hovězí masíčko, to mu dá nejvíce. K tomu můžete pomalu nabídnout tučný tvaroh (rozmíchat s trochou vody, ať to má tekutější), syrový žloutek, atd. K pití ať má vodu + mu můžete nabídnout i kotěcí mléko (jak Royal Canin nemám ráda - u granulí a kapsiček totálně neodpovídá cena ku kvalitě, tak jejich mléko pro koťata je fajn).
Jiřka
XXX.XXX.32.128
Jsou ještě volná?