Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli máte někdo podobnou zkušenost. Mám zhruba 15ti týdenní kotě a před pár dny mi začala chodit čichat do vlasů. Vždycky když ležím, takže ráno a večer přijde a chodí mi ve vlasech a čichá a občas je olízne, pokaždé, když ji dám dolů, tak je během vteřiny zase ve vlasech. Jinak přes den si jich vůbec nevšímá.
Tak by mě jen zajímalo, jestli to něco znamená, ale předpokládám že asi nic. Nejhorší je, že u toho ještě dost vrní, takže mi kolikrát lehne na hlavu a začne čichat a to se fakt spát nedá:D.
Ale mě to jako nějak moc nevadí, je to zlatíčko, jen mě zajímalo, jestli to něco nemůže znamenat. Je vždycky jak divá a nic jinýho, než vlasy ji nezajímá:).
Jinak ji bylo 12 týdnů a pár dní, když jsem si ji přivezla domů, do té doby byla s maminkou a sourozenci.
Jinak momentálně mi leží za krkem, já mám v klíně noťas a ona sleduje kurzor myši :)
Děkuji za případné komentáře.
Co mě napadá může to být návik od matky a sourozenců ve vzájemné očistě kterou by jako s partákem chtěla provozovat i s vámi...
S tím že po vás ve spánku poleze bude na vás ležet a vrnět se nic dělat nedá leda zamezit přístup do ložnice...
Já osobně neumím už usínat jinak než s rukou v kožíšku
Jinak velmi chválím odběr ve 12-ti týdnech předpokládám tedy že je ze zodpovědné chov.stanice a má tedy správnou socializaci takže bych v chování nehledala žádnou neplechu ale něco pro ni přirozeného
saty
napsal(a):
Co mě napadá může to být návik od matky a sourozenců ve vzájemné očistě kterou by jako s partákem chtěla provozovat i s vámi...
S tím že po vás ve spánku poleze bude na vás ležet a vrnět se nic dělat nedá leda zamezit přístup do ložnice...
Já osobně neumím už usínat jinak než s rukou v kožíšku
Jinak velmi chválím odběr ve 12-ti týdnech předpokládám tedy že je ze zodpovědné chov.stanice a má tedy správnou socializaci takže bych v chování nehledala žádnou neplechu ale něco pro ni přirozeného
Zamezit přístup do ložnice určitě nechci, já to ani nepsala tak, jakože bych chtěla radu, jak tomu zabránit, ale spíše jsem chtěla vědět, jestli to něco nemůže znamenat. Jinak musím říct, že je koťátko moc hodné. Když zalehneme, tak jde taky většinou spát tak do 10ti minut po nás a ráno se budí až tak kolem 5 - 6 a procházi se kolem/přes nás, ale jinak nás nekouše, a nijak zvlášť nezlobí. Prostě normální koťátko a spíše bych řekla, že je dost hodná, třeba až bude trošku starší, bude řádit víc:)
Jinak je opravdu ze zodpovědné chov. stanice, pečlivě jsem vybírala :).
A jinak děkuji za názor, asi to tak bude :).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kočka je dost konzervativní tvor a nemá ráda změny. Ono to může být i tak, že si koťátko vytváří se svým člověk něco jako rituály a jejich opakování během dne a také v určitou dobu mu dává pocit jistoty

joanne.s
napsal(a):
Možná se ptám hloupě, ale co je to za plemeno?
Tak na to jsem také zvědavá A nebo je ještě podobná Korat...

joanne.s
napsal(a):
O tomto plemeni jsem zatím jen slyšela, naživo neviděla nikdy..
mrkala jsem na Vás, protože jste se neptala jen tak?! Ruská modrá také není běžné plemeno.

Tak to jo Už jsem to také objevila... A tu škrabací "vlnku" z kartonu naši kocouři milují. Už máme druhou

joanne.s
napsal(a):
Sakriš, a já koupila jen tu škrábací krabici, a vlnku né. to musím vyzkoušet. To tak podléhá zkáze, že druhou?
Tu první jsem získala jako dárek k objednávce někdy v zimě. Po půl roce byla na odpis, protože ji kocouři "nedali" pokoj Tak jsem objednala novou
joanne.s
napsal(a):
Sakriš, a já koupila jen tu škrábací krabici, a vlnku né. to musím vyzkoušet. To tak podléhá zkáze, že druhou?
Škrábací vlnka přežila u nás asi 7 měsíců než jsem ji pro množství nepořádku zlikvidovala ale byl to dárek od dodavatele tak jsem to moc neřešila taky ted budeme potřebovat novou.
Ano je to Kartouzská kočka :). Vlnka je taky u nás dost oblíbená a zatím vypadá skoro jako nová, ale kočičku máme doma jen zatím krátce, tak jsem zvědavá, jak dlouho vydrží.
napsal(a):
Tak to jo Už jsem to také objevila... A tu škrabací "vlnku" z kartonu naši kocouři milují. Už máme druhou
Teda dámy já vůbec nevím, o jaké škrabací vlnce z kartonu se tady bavíte. Můžete mě prosím uvést do obrazu? Že bych zas kovourům něco nakoupila...? Ale oni už asi nikdy nebudou nějak extra na hračky, když už znají venek a přírodu. Tedy teď se mnou oba leží v posteli a úplně me vytlačují...no asi to také znáte .

Fikovnice: foto zadavatelky u prvního příspěvku. Koťátko leží na škrábací vlnce:
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/skrabadla_odpocivadla/prkna_sisal_hracky/nabytek_vlnita_lepenka/280427.

joanne.s
napsal(a):
Vím že trošku odbočuji, ale je to akutní. právě teď běží na nově pěkný film Neuvěřitelná cesta, v hlavních rolích dva pejsci a jedná krásná birma tak kdo máte čas, zkuste to.
To je hezké , kočička je himalájská (perská s odznaky nebo také khmérská). Nikdy jsem ji neviděla, ale je hlavní postavou v knížce Dalajlamova kočka. Odtud ji znám

joanne.s
napsal(a):
Vidíte, a mně hned přišla jak birma. himalájskou jsem dosud neviděla ani na obrázku. díky za opravu
Birma má za všech okolností bílé "ponožky", i když někdy nejsou úplně perfektní ;-) Ale ragdool-barva "mitted" je také s odznaky a bílými ponožkami. Na obrázku ne vždy poznám, jestli je to birma nebo ragdool. Na živo je ragdool větší, tak tam je to jasné ;-).
napsal(a):
Fikovnice: foto zadavatelky u prvního příspěvku. Koťátko leží na škrábací vlnce:
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/skrabadla_odpocivadla/prkna_sisal_hracky/nabytek_vlnita_lepenka/280427.
Jéé, tak to jsem si na té fotce nevšimla. Kolik stojí?, bývají třeba v akci?, různé velikosti? Velkej kocour mi neničí nic, mladej obzvlášť na chalupě drápe křeslo a pohovku. Jste s výrobkem spokojeni?
napsal(a):
Birma má za všech okolností bílé "ponožky", i když někdy nejsou úplně perfektní ;-) Ale ragdool-barva "mitted" je také s odznaky a bílými ponožkami. Na obrázku ne vždy poznám, jestli je to birma nebo ragdool. Na živo je ragdool větší, tak tam je to jasné ;-).
Ale Vy máte "Blazice" birmičky, ne? Nebo se mýlím?
napsal(a):
To je hezké , kočička je himalájská (perská s odznaky nebo také khmérská). Nikdy jsem ji neviděla, ale je hlavní postavou v knížce Dalajlamova kočka. Odtud ji znám
Já si tady dovolím vložit jiné téma - dámy četly jste knížku "Bílý Bim černé ucho"?
fikovnice
napsal(a):
Jéé, tak to jsem si na té fotce nevšimla. Kolik stojí?, bývají třeba v akci?, různé velikosti? Velkej kocour mi neničí nic, mladej obzvlášť na chalupě drápe křeslo a pohovku. Jste s výrobkem spokojeni?
Drahá, musím vás zklamat. mám doma škrabadlo jedno veliké, parádní škrábací krabici, nezakazuji už ani škrábání koberce, který je po celé místnosti. Vše kocourek využívá rád a miluje.
¨
Jestli to s tou spokojeností myslíte tak, že kočka přestane škrábat jinde, tak to bohužel není. Ale jestli se ptáte, jestli kočky škrábací nábytek mají v oblibě, tak to ano, velmi.