Lucky Fox
XXX.XXX.150.5
Zdravím milovníky koček,
setkali jste se někdy s tím, aby kočky kousaly věci podobně jako nevychovaní psi? Máme dva kocoury, jednomu je rok a půl, druhému asi 8 měsíců. Ten starší žvejkal věci hlavně když byl kotě, ale i teď má jeden konkrétní oblíbenej kabel od lampičky, kterej by chodil žvejkat, kdyby mohl, ale protože jsme ho odstranili, žvejká aspoň pléd, co máme na gauči, respektive ty třásně na něm. Ale prcek, to je dost děs, ten žvýká vážně všechno, různýma kabelama počínaje - k vysavači, notebooku, lampě, nabíječky na mobil mi zničil dvě - a podivnejma věcma jako noha od gauče konče. Před chvíli zdrhal s mejma hodinkama v hubě a žvejkal gumovej pásek, okousal mi i činky, ohobloval i dřevěnou polici, co máme na stěně, kouše tužky, krabice, člověka, boty, tkaničky a dokonce mi okousal i notebook. Když mám v ruce mobil, přijde a začne ho hned rvát do tlamky. Prostě všechno hned bere do huby a nemůžeme mít doma všechno z keramiky. Přisuzovali jsme to výměně zubů, ale už mi na přezubování připadá dost starý. Je to nějaký zlozvyk nebo neukázněnost nebo by v tom mohlo být něco jiného? Hračky mají - různé myšky na špagátech, míčky a velké škrábadlo. Pomohly by třeba nějaké žvýkací hračky jako jsou pro psy? Nebo se dělají i pro kočky? Nevíte někdo?
Díky za všechny tipy.
Lucky Fox
XXX.XXX.150.5
Starší je ragdoll, mladší sibiřák. Dostávají oba maso. Starší má citlivé trávení a granule ho dráždí. Sebe navzájem taky koušou a klovou.
Lucky Fox
napsal(a):
Starší je ragdoll, mladší sibiřák. Dostávají oba maso. Starší má citlivé trávení a granule ho dráždí. Sebe navzájem taky koušou a klovou.
Podle mě je to jednoduché - mladej se to naučil jako zlozvyk od staršího. Můj starší kocour má necelé tři roky, mladší něco málo přes rok. Starší kfyž dostane syrové maso, tak je loví, tj. napichuje na dráp a pak s ním někam hodí a jde ho sníst. Mladý se na něj díval a za chvíli už také napichoval! Mám fakt radost! U syrového to vždy rozhazují dva metry kolem sebe!
Uživatel s deaktivovaným účtem
fikovnice
napsal(a):
Podle mě je to jednoduché - mladej se to naučil jako zlozvyk od staršího. Můj starší kocour má necelé tři roky, mladší něco málo přes rok. Starší kfyž dostane syrové maso, tak je loví, tj. napichuje na dráp a pak s ním někam hodí a jde ho sníst. Mladý se na něj díval a za chvíli už také napichoval! Mám fakt radost! U syrového to vždy rozhazují dva metry kolem sebe!
Víc takových historek!
fikovnice
napsal(a):
Asi si představuje, jak ho loví!
milan78
XXX.XXX.17.197
Našeho ohromně zajímají tkaničky od bot. Už nám jich par taky rozcupoval.
Tak mně to normální moc nepřijde. Ok, jako koťata mají snad všechny kočky rády nabíječky od telefonů, apod. hubenější dráty...ale jak postupně rostou, klídek.
Osobně bych to viděla na zlozvyk, kdy viděl u staršího kocoura, že mu to prochází a prostě zkouší, co se dá... možná se i nudí - ono hračky brzy omrzí, když si s nimi nehrajete společně s kočkou.
fikovnice
napsal(a):
To by mi scházelo, teď dávám syrovou rybu
napsal(a):
Víc takových historek!
No jo, "Blazice", jenže velký jak to nabodne na dráp a mrskne s tím masem, tak už se také stalo, že zůstalo to maso nalepené na dveřích a snad nejlepší bylo, když s ním hodil tak, že přistálo na mladém kocourovi (myslím, že na hlavě) - ten se nestačil divit - "pečení holubi" mu lítali až do huby!
Mončiči
XXX.XXX.34.1
Tak já nevím. Nám kocour permanentně kouše koberečky před hajzlíkama, nalepovací tapetu ze skříně, papír ze zdi. Ale je fakt, že to není (až na ty koberečky) nic hroznýho...
V posledním čísle Naše kočky se píše:
Žužlání plastů, koberců, kabelů a různých další věcí. Když Vaše kočka žere něco, co není k jídlu, může to být porucha – chuť na substance, které nejsou výživné. Důvodem k tomuto chování je zpravidla nějaká porucha trávícího traktu, nebo strach, úzkost, neklid, apod. Tak, jak si někteří lidé okusují nehty, když jsou nervózní, kočky okusují nejedlé věci, aby se vyrovnaly s nepříjemnými pocity. Pokud toto chování přetrvává, je na čase dělat si starosti – kočka si může poškodit dásně nebo zažívací ústrojí. A pak, samotný fakt, že je kočka ve stresu, nebo že nemá něco v pořádku s trávením, je důvodem vzít ji k veterináři.
Na druhé straně, pokud různé předměty jenom jemně okusuje, může to dělat pro zábavu nebo chce získat Vaši pozornost. V tom případě to odnesou pouze Vaše kabely, propisky, boty, mobil….
A dalších 19 divných věcí, co kočky dělají ;-)
http://www.holidaycat.cz/20-divnych-veci-co-kocky-delaji/.
napsal(a):
A dalších 19 divných věcí, co kočky dělají ;-)
http://www.holidaycat.cz/20-divnych-veci-co-kocky-delaji/.
"Blazice", naprosto SUPER a vtipně a srozumitelně napsáno, právě jsem to pročetla a velmi se pobavila, např.:
"Jsou to dárky, které jste si vždy přáli: mrtvý hlodavec, velký pavouk nebo rozcupovaný pták.. "
Je tam i zmínka o tom lehání na klávesníci PC - mně to dělá jen mladej, starší kocour nikdy, ale mladej je v tomto veeelmi vytrvalý!
Díky, použiju Vaši větu: Jen víc takových legračních odkazů!