Nalezené kotě - karanténa?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kafka

18.9.2015 10:43
Kafka

XXX.XXX.182.67

Dobrý den,
ráda bych se Vás dotázala, jak dlouho je nutno dodržovat karanténu u nově nalezeného kotěte?
Věc se má tak, že včera jsem odchytila hladové, vyhublé kotě, max dvouměsíční a sama mám doma dva nalezence (kočku a její čtyřměsíční kotě). Drobka zatím držím v garáži, přičichla si k němu jen dospělá kočka, kotě hltá maso, které mu dám, dávám mu i kotěcí mléko, aby nabralo trochu živin a zpravilo se, má k dispozici i WC (využívá ho, ale má vcelku průjem, což se asi dalo čekat), pelíšek, hračky, dnes dostal Caniverm na odčervení (s Frontline váhám, neb se doporučuje podávat kočkám starším osmi týdnů a těžším než 1 kg, drobek má kolem 900g).
V okolí jsme vylepili letáky, zda nikdo kotě nehledá, ale obávám se, že je to ten případ, kdy se ho rád někdo zbaví.
Ráda bych mu dala domov, ale tento nápad se setkal se značnou nelibostí v domácnosti (přičemž financování koček zařizuji výlučně já a myslím, že dvě nebo tři kočky už není takový rozdíl), tudíž bych mu zatím poskytla aspoň dočasnou péči a po karanténě ho vzala do domu, než se tedy najde původní nebo nový majitel.
K veterináři se dostanu až v pondělí a předběžně bych ráda věděla, jaké máte s karanténou zkušenosti?

18.9.2015 11:05
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Ačkoliv je odčervená, to není vše. Já bych počkala, až ji prohlédne veterinář. Ten taky neodhalí všechny nemoci hned by očko, ale lepší než nic. Do té doby bych neriskovala setkání s kočkama určitě.

Kafka

18.9.2015 11:18
Kafka

XXX.XXX.182.67

Já taky ne, je mi jasné, že jen vizuální kontrola mnou nemusí a asi není dostatečná, otázka je, jestli kotíka vůbec pouštět k našemu kotěti. To naše má asi oslabenou imunitu - je jediný přeživší z vrhu, jeho máma na koťata přenesla infekci/nemoc (pravděpodobně FIV či FIP) a proto jsem vcelku ostražitá, nepouštím ho vůbec ven. Je sice velmi živý, nenažraný a dravý, takový bojovník, ale stejně.
Na druhou stranu nechci toho malého zavírat do garáže, ale je to pro jeho dobro (v okolí jsou dospělí kocouři, kteří by mu mohli ublížit a stejně tak chci chránit naše kotě).

18.9.2015 11:41
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Do návštěvy veta určitě ne, pak se uvidí.

18.9.2015 19:20
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kafka napsal(a):
Já taky ne, je mi jasné, že jen vizuální kontrola mnou nemusí a asi není dostatečná, otázka je, jestli kotíka vůbec pouštět k našemu kotěti. To naše má asi oslabenou imunitu - je jediný přeživší z vrhu, jeho máma na koťata přenesla infekci/nemoc (pravděpodobně FIV či FIP) a proto jsem vcelku ostražitá, nepouštím ho vůbec ven. Je sice velmi živý, nenažraný a dravý, takový bojovník, ale stejně.
Na druhou stranu nechci toho malého zavírat do garáže, ale je to pro jeho dobro (v okolí jsou dospělí kocouři, kteří by mu mohli ublížit a stejně tak chci chránit naše kotě).

Karanténa je vždy vhodná min. týden, spíše 14 dní. A pokud máte podezření na FIP, tak bych je k sobě už vůbec nedávala /tady zas hrozí, že domácí nakaz toho nalezenečka a může tomu i hnedka podlehnout, jak je oslabené).

Přidejte reakci

Přidat smajlík