Hanulik
XXX.XXX.24.1
Zdravím chci se zeptat dneska mam kocoura po kastraci a vet mi řekla ze mam koupit granule pro kastrované kočky. Ja ale kupuji značku Firstmate a oni je nedělají. Mam přejít na jinou značku nebo sklidem pokračovat ve stejné značce?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Pokud nebude kocourek přibírat po těch stávajících, tak není nutné. Já to jednu dobu musela řešit. Kvalitní granule jsem z části nahrazovala weight control. Ale časem si to kocouři zkorigovali a jí tolik, kolik potřebují.
Hanulik
napsal(a):
Zdravím chci se zeptat dneska mam kocoura po kastraci a vet mi řekla ze mam koupit granule pro kastrované kočky. Ja ale kupuji značku Firstmate a oni je nedělají. Mam přejít na jinou značku nebo sklidem pokračovat ve stejné značce?
Granule pro kastráty jsou akorál méně tučnou variantou klasických adult granulí. Pokud mají dost pohybu, tak bych zůstala u stávajících granulí.
Krmím hlavně masem + granule adult i kitten (to u nejstarší, co má poslední špičák) a to všechny kastráty a jak mají dost pohybu, nikdo se výrazněji nekulatí.
Osobně jsem proti speciálním krmivům označeným jako light, kastrát, apod. Pokud vím, často v nich výrobci nahrazují maso jinými, méně vhodnými surovinami pro masožravce. Mívají méně tuku, ale ani v tom nevidím valný význam, maximálně to kočku odradí od toho aby to žrala, ale na hubnutí to valný vliv nemá, navíc zdravý kastrát hubnout nepotřebuje. Osobně krmím dál stejné krmivo, a to jsme po kastraci už skoro dva roky, a v pohodě, kocourek není tlustý.