Dobrý den,
je to trochu nechutné, ale zeptám se, co znamená když kocourek zbaští svoje zvracení. Ten náš to dělá, je to vždycky takovej fofr, že ho ani nestihnu zastavit. A už se mi aji stalo, že dokonce slízal zvracení po naší druhé kočičce Já nevím, ale u žádné jiné kočky jsem se s tímhle nesetkala...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Psi to dělají, ale o kočkách jsem to neslyšela.
No právě snědl vyblinkanou konzervičku. On totiž šíleně hltá a pak hned po jídle dostane lítací amok. Následně to vyzvrací a hned zase zbaští. Taky jsme si dělali srandu, že je velice spořivý. Ale stejně je to divný, aji veterinářka byla překvapená, že to dělá. Teď už tak nezvrací, konečně už přišel na to, že už mu nehrozí hlad, tak pomalu přestává tak šíleně hltat. Je z útulku, ale nebyl tam moc dlouho. Našli ho u nějaké továrny. No a kočička nám vyzvracela hleny s chlupama a to po ní zbaštil taky. Já bych ho nenechala, ale než jsem stačila dojít pro ubrousek a hadr, že to setřu, tak to bylo v něm. Jako trošku šok to byl
joanne.s
napsal(a):
Takže to není bezoár. Tak mu zkuste dávat kapsičku do misky jen po malých troškách. je to pro vás tím komplikovanější, ale mohlo by to pomoct.
Však to jsme dělali, po půlkách a aji po menších dávkách. Ale to teď docela přestává, už koečně přichází na to, že hlad nebude. Bezoár zbaštil po kočičce. Mně šlo spíš o to proč to vůbec dělá. Ale vidím, že to asi není moc obvyklý.
Tak se asi nedopátrám proč to dělá. Je to takový zvláštní. Ale jinak je to roztomilost sama. Nejraději trhá ložní prádlo
Tina125
napsal(a):
Tak se asi nedopátrám proč to dělá. Je to takový zvláštní. Ale jinak je to roztomilost sama. Nejraději trhá ložní prádlo
Jéé, ten je podobnej mýmu staršímu, jen můj starší má zelené oči. No, já se chtěla chlubit, že moji kocouři nezvrací vůbec, ale asi dva dny zpět po návratu domů, nazvraceno za dveřmi. Opravdu snad po několika měsících...
Jen se zeptám, omlouvám se, pokud jste to již psala - máte pro kocourka takovou tu protihltací misku - někdo mi to tu dřív doporučoval.
Nemám tuto misku a ani mu ji pořizovat nebudu. My mu stejně celkově budeme muset upravit jídlo. Chudák se chtěl dojíst tak, že jsme zjistili, že má v 11 měsících 4,5 kila a krapet nám kyne. Mohla bych ale požádat o jinou radu? Co by se mu dalo dát z kupovaných kapsiček, konzerv atd., když má písek? Má ho tam už dlouho a pořád ne a ne se ho zbavit. Dáváme granule Orijen a ano dostává konzervičku Gourmet Vím, že ta tomu nepomáhá, ale nechci ho držet jenom na granulích. A zajímalo by mě, jestli se dá sehnat krom masa něco takovýho. Jestli by stačilo jen něco kvalitnějšího, nebo rovnou dieta na ledviny a písek. Má ho tam fakt málo, ale má. Což na 11 měsíců je fakt brzo na takové potíže a měl ho tam už aji v těch 7 měsících, když jsme si ho donesli domů. Dáváme mu Uropetku, ale pořád tam je. A držet ho jen na granulích, jak radí vetka já prostě odmítám.
Tina125
napsal(a):
Nemám tuto misku a ani mu ji pořizovat nebudu. My mu stejně celkově budeme muset upravit jídlo. Chudák se chtěl dojíst tak, že jsme zjistili, že má v 11 měsících 4,5 kila a krapet nám kyne. Mohla bych ale požádat o jinou radu? Co by se mu dalo dát z kupovaných kapsiček, konzerv atd., když má písek? Má ho tam už dlouho a pořád ne a ne se ho zbavit. Dáváme granule Orijen a ano dostává konzervičku Gourmet Vím, že ta tomu nepomáhá, ale nechci ho držet jenom na granulích. A zajímalo by mě, jestli se dá sehnat krom masa něco takovýho. Jestli by stačilo jen něco kvalitnějšího, nebo rovnou dieta na ledviny a písek. Má ho tam fakt málo, ale má. Což na 11 měsíců je fakt brzo na takové potíže a měl ho tam už aji v těch 7 měsících, když jsme si ho donesli domů. Dáváme mu Uropetku, ale pořád tam je. A držet ho jen na granulích, jak radí vetka já prostě odmítám.
Asi Vám poradí "Joanne" - ta se v krmení vyzná hodně. Já jen za sebe napíšu, že krmím kocoury Gourmety (samozřejmě nejen jimi), a za nějaký extra hnůj je nepovažuji. Jen jsou vzhledem k poměru kvalita:cena dost předražené .
fikovnice
napsal(a):
Asi Vám poradí "Joanne" - ta se v krmení vyzná hodně. Já jen za sebe napíšu, že krmím kocoury Gourmety (samozřejmě nejen jimi), a za nějaký extra hnůj je nepovažuji. Jen jsou vzhledem k poměru kvalita:cena dost předražené .
Já jim je dávám taky. Já je teda zase naopak za moc dobrý nepovažuju. Tak my je kupujeme na Zoohitu, tam Vám to vychází buď za 12, nebo nějak za 10 korun, podle velikosti balení. Ona mi včera tvrdila, že by to neměl, protože je to dochucovaný a to jim škodí a že mu mám dávat jenom granule. Ale neříkala, že rovnou dietní. Tak jsem si říkala, že přece ty granule jsou dochucovaný taky. Nevím, jsem z toho poněku zmatená...Na dietu asi zase není, protože tam toho písku má fak malinko, ale zase na to jak je mladej...
Dříve jsem purinu také krmila, teď už ne. Testují na zvířatech a to složení je fakt nic moc. Max k narozeninám třeba koupím.
Podle mě nemáte pravdu s těmi granulemi. Ano, některé jsou nekvalitní, dochucované, s kdovíčím. Ale vy krmíte Orijen, pokud vím, a to se opravdu se složením Gourmetek nedá srovnat.
Pokud je kocourek žravý, kupte mu něco lepšího, dle složení.
joanne.s
napsal(a):
Na zoohitu jsou speciální diety. Ale osobně bych je krmila, když je na tom zvíře hodně špatně. Jinak raději maso, nebo kapsičku či konzervičku, ale s pořádným masovým složením.
To já vím, proto jsme taky ty Orijeny zvolili. Já tady ty Gourmet mám kvůli druhé kočičce, to už jsem tady někde taky psala. Nic jinýho mi nesní a aji u tohohle mám co dělat, abych ji ukecala. Je jí 10 let a je to s ní celkově opravdu hodně těžký, páč je k tomu aji docela silně psychicky narušená. On dostane denně max jeden a půl té mále konzervičky (dohromady 127 g). No jo, ale jakou? Předtím jsme mu kupovali Brity a strašně mu chutnaly, ale najednou to přestal baštit. On má hodně rád Animondu carny, ale nevím jestli je to lepší, co se toho písku týče. Určitě je složením lepší, než Gourmetky, ale co do dochucování a vlivu na písek nevím. Právě rovnou o dietě ani jedna taky nemluvila a taky myslím, že tak špatně na tom není, aby ho člověk už musel držet na dietní stravě...
Přímý vliv na písek mají jen diety. Ale gourmet to může podle mého názoru i zhoršit.
Animonda Carny je určitě lepší, dle složení. Stejně tak i Macs, Nuevo.
Můj kocour žere jen kousky v omáčce nebo želé, takže kupuji Cosma original, thai, Brit care jsou velmi oblíbené, Miamore filety v omáčce. Jsou teda dražší než gourmety, ale já taky krmím jen jednu denně na kočku, zbytek mají pořádné granule.
joanne.s
napsal(a):
Přímý vliv na písek mají jen diety. Ale gourmet to může podle mého názoru i zhoršit.
Animonda Carny je určitě lepší, dle složení. Stejně tak i Macs, Nuevo.
Můj kocour žere jen kousky v omáčce nebo želé, takže kupuji Cosma original, thai, Brit care jsou velmi oblíbené, Miamore filety v omáčce. Jsou teda dražší než gourmety, ale já taky krmím jen jednu denně na kočku, zbytek mají pořádné granule.
On právě miluje paštiky a kousky odmítá. No já vím, že to právě zhoršují, tak koukám co dávat jinýho. Ty Brity mi z ničeho nic přestal baštit. Právě mu hrozně chutná aji ta Animonda Carny, tak přemýšlím jestli by ta mohla být. Ještě jsem koukala na tuším Beaphar, ale to už je přímo ta dieta.
Ono to s těma 5 minutama není tak jednoduchý. Ona ta druhá jí tak strašně špatně, že není schopná sníst naráz ani půlku konzervičky, Jí ju třeba postupně 2 hodiny. Je to sní vážně šílený. Ale o to by ani nešlo. Spíš jde o tom najít něco, co mu nebude ubližovat a bude to baštit.
Je to zajímavý, jak jsem psala, donesli jsme ho v 7 měsících a už tam ten písek měl. Bohužel sice trošku, ale je tam pořád.
http://www.zoohit.cz/shop/kocky/konzervy/beaphar_specialni_dieta/vyzkouseni/230359.
joanne.s
napsal(a):
Jj, ta druhá bude mít gourmet v misce, to chápu. ale tomu s pískem přece můžete dát nejdřív samostatně, na pět minut, jinou, lepší konzervu.
Líbí se mi i Feringa konzervy.
Jo o to fakt nejde, to se dá udělat, většinou to naší kočičče schovávám a pak jdu s miskou za ní, ona se opravdu musí do jídla nutit a je pomalá.
Jde teď především o to sehnat něco co mu chutná a nebude mu to zbytečně ubližovat. A pravda, úplně všechno si taky dovolit nemůžeme. A myslíte, že ta Animonda Carny by mohla být, nebo taky ne? Víte s nima je hrozně těžká domluva. Jsou to skvělé veterinářky a opravdu hodně nám pomohly. Ale co se jídla týče, tak jsou to zastánkyně krmení jenom granulama, což já ale odmítám. Toto mi přijde k močovému ústrojí taky trochu kontraproduktivní co se zavodnění týče.
Na ty Feringa kouknu.
Animonda Carny je v pohodě, klidně tím krmte. Stokrát lepší než gourmetka, fakt. Nic proti nim, jsou lahodné, kocourek je také miluje. Ale to složení fakt nic dobrého.
Ano, u zdravé kočky taky myslím, že to chce i maso nebo mokré krmivo, nejen granule. Ale u kočky která řeší nemoc, bych si možná od veta poradit nechala, i s krmením.
joanne.s
napsal(a):
Animonda Carny je v pohodě, klidně tím krmte. Stokrát lepší než gourmetka, fakt. Nic proti nim, jsou lahodné, kocourek je také miluje. Ale to složení fakt nic dobrého.
Ano, u zdravé kočky taky myslím, že to chce i maso nebo mokré krmivo, nejen granule. Ale u kočky která řeší nemoc, bych si možná od veta poradit nechala, i s krmením.
No to je pravda, ale ony mně neporadily konkrétní krmení a ani mi neřekly, že byl měl baštit dietní. To ne, Orijeny schválily, ale s tím, že musí opravdu hodně pít. Ale netuším jak bych mu to jako měla přikázat
A prolívat ho stříkačkou s vodou opravdu nechci, nehledě na to, že on klidně sedí a nechá to vytíkat z tlamičky a nespolkne to. To už sem se přesvědčila u rozpustěné tablety. Aspoň, že ta Uropetka mu fakt chutná
Jinak, že Gourmet nejsou dobrý vím a nějak mi to u něho nedošlo. U kočičky je to rezignace, páč je téměř nemožný najít něco co by jedla. Tak aspoň, že hlavně jí. Jsou dny, kdy mně sní dokonce jenom půlku konzervičky. Trvá to s ní už od března tohle extra nebaštění. Docela hodně se divím, že nehubne. Začala když nám umíral minulý kocourek a zůstalo jí to. Teď jsme teda v testech zjistili, že špatně tráví bílkoviny, tak na to bere léky, ale v jídle rozdíl vidět není. Tak tím to asi možná není, anebo to chce čas, bere to teprve týden.
Mně dospělý kocour kolikrát za celý den taky nesní moc, zvlášť v těch vedrech. To nesežral za celý den ani jednu celou kapsičku, k tomu granulek jen hrst třeba.. A není vychrtlej, je vitální, tak co.
co se týče příjmu tekutin, dávám pravidelně bílý tučnější jogurt, kočičákovi to chutná i prospívá, a mně se líbí, že má i z toho tekutiny. Jinak do mokrého krmení vodu vždy přidávám.
joanne.s
napsal(a):
Mně dospělý kocour kolikrát za celý den taky nesní moc, zvlášť v těch vedrech. To nesežral za celý den ani jednu celou kapsičku, k tomu granulek jen hrst třeba.. A není vychrtlej, je vitální, tak co.
co se týče příjmu tekutin, dávám pravidelně bílý tučnější jogurt, kočičákovi to chutná i prospívá, a mně se líbí, že má i z toho tekutiny. Jinak do mokrého krmení vodu vždy přidávám.
To já taky a on právě miluje ty paštiky a to aji když mu tam dám tolik vody, že z toho má v podstatě řídkou kašičku, ale aji tak to sní. Ale kousky prostě ne:o)
Nevím jestli si můžu hrát s jogurtem. On ještě k tomu byl fakt plnej parazitů (škrkavky, měchovci, tasemnice a ještě něco tam bylo, ale nepamatuju si název). Takže jak to má narušený, tak má pořád částečný průjem. A to aji přes různá probiotika. Takže příští týden neseme opět bobíky na testy a když už konečně budou čistý, tak se vrhneme na léčbu tohohle. Tak bych jogurt možná zatím raději moc nezkoušela. Byl na tom celkově zdravotně docela špatně. Do očí kapeme taky pořád a to jsou to už 4 měsíce.
Ale ani tak nelituju, že jsme si ho vzali, stala se z něho mazlivá přísavka. Když jsme si ho donesli, tak byl tak vyděšenej, že byl schovanej, odmítal vylézt a aji baštit. Teď je naprosto úžasnej, ale dává nám fakt moc finančně zabrat, protože to léčení všeho je dlouhý a parazitama samozřejmě nakazil aji druhou kočičku.
Vždycky jsem děkovala, že žádná předchozí kočička neměla problém s močovým ústrojím. A doufala, že mě to ani nepotká. Tak tentokrát mě to trefilo a ještě když je tak mladej. A očividně taky má sklony k tloustnutí, když má už teď 4,5 kila a krapet kyne, takže ho budu muset bohužel začít hlídat. On je velký jedlík, pořád chce jídlo. Je to prostě malej kryplík zdravotně. Ale jinak je naprosto kouzelnej.
Každopádně opravdu moc a moc děkuji za rady
Vy byste se pro kočindy snad rozkrájela. Jste jejich zachránce, máte moje obdivy. Držím palce p.s. toho jogurtu dávám jen jednu lžíci. aby se nepo.. jinak doporučuji nejedlíkovi přidávat do mokrého krmení kávovou lžičenku dobrého oleje, lisovaného za studena - dávám lněný nebo olivový, ale jde i jiný. Kočkám to tak fakt chutná, tučné je i pro nežravce výzva. A lněný olej je super doplněk, pro zdraví.
joanne.s
napsal(a):
Vy byste se pro kočindy snad rozkrájela. Jste jejich zachránce, máte moje obdivy. Držím palce p.s. toho jogurtu dávám jen jednu lžíci. aby se nepo.. jinak doporučuji nejedlíkovi přidávat do mokrého krmení kávovou lžičenku dobrého oleje, lisovaného za studena - dávám lněný nebo olivový, ale jde i jiný. Kočkám to tak fakt chutná, tučné je i pro nežravce výzva. A lněný olej je super doplněk, pro zdraví.
Jo je pravda, že v tomhle jsem asi trochu, nenormální´´. Já vůbec obecně zvířata strašně miluju a kočky obzvlášť. Přece ho neodstrčím jenom proto, že ho nějaký... nemám slov vyhodil ven. On přece nemůže za to, že je nemocný. Mně osobně dělá radost, když vidím jak se postupně mění, jak pomalu začal věřit a teď se z něj stáva umazlený šmudla.
Já jsem přemýšlela nad tím lososovým olej pro kočky. Máte s ním nějakou zkušenost?
Např. : http://www.zoohit.cz/shop/kocky/doplnkove_specialni_krmivo/kuze_srst/oleje/156289.
Tina125
napsal(a):
Jo je pravda, že v tomhle jsem asi trochu, nenormální´´. Já vůbec obecně zvířata strašně miluju a kočky obzvlášť. Přece ho neodstrčím jenom proto, že ho nějaký... nemám slov vyhodil ven. On přece nemůže za to, že je nemocný. Mně osobně dělá radost, když vidím jak se postupně mění, jak pomalu začal věřit a teď se z něj stáva umazlený šmudla.
Já jsem přemýšlela nad tím lososovým olej pro kočky. Máte s ním nějakou zkušenost?
Např. : http://www.zoohit.cz/shop/kocky/doplnkove_specialni_krmivo/kuze_srst/oleje/156289.
Jen je škoda, že člověk nemůže pomoct všem...
Také jsem o tom uvažovala, ale zkušenost nemám. dávám jen dostupný, co mám doma, občas i kapnu z rybí nebo tuňákové konzervy a zamíchám do kapsičky, když je suchá. Asi bych kupovala, kdybych měla psa, nebo měla zvíře se špatnou srstí, nebo nekrmila převážně rybí granulky. Takhle si myslím, že má kocourek evidentně omega 3 dost /tu má ostatně i právě ve lněném oleji, který je cenově i prakticky pro mě dostupnější - stačí malé balení, kupuji ve zdravé výživě jen za 57 Kč a mám ho do aleluja..
joanne.s
napsal(a):
Také jsem o tom uvažovala, ale zkušenost nemám. dávám jen dostupný, co mám doma, občas i kapnu z rybí nebo tuňákové konzervy a zamíchám do kapsičky, když je suchá. Asi bych kupovala, kdybych měla psa, nebo měla zvíře se špatnou srstí, nebo nekrmila převážně rybí granulky. Takhle si myslím, že má kocourek evidentně omega 3 dost /tu má ostatně i právě ve lněném oleji, který je cenově i prakticky pro mě dostupnější - stačí malé balení, kupuji ve zdravé výživě jen za 57 Kč a mám ho do aleluja..
Tak já teda zkusím kouknout po tom lněným oleju a dáváte ho kolik? Třeba do té půlkonzervičky? A asi ne do každé že?
joanne.s
napsal(a):
Střídám lněný a panenský olivový, koupila jsem i dýňový, ten ještě pro kočku nevyzkoušen. Dávám jen občas, ale dřív jsem dávala i denně. Jednou kávovou lžičenku na jednu kapsičku.
Já to teda zkusím. Kéž by se našlo něco, co by tu naši bambulku donutilo trochu líp baštit.
S Orijenama jsme dopadli tak, že máme všechny 3 příchutě a střídáme je, aby se jí to nezajedlo, stejně má ale nejraději Regional Red. Ale aji tak sní malinkatou hrstičku.
Každopádně moc děkuji za rady, snad to bude všechno dobrý
joanne.s
napsal(a):
Střídám lněný a panenský olivový, koupila jsem i dýňový, ten ještě pro kočku nevyzkoušen. Dávám jen občas, ale dřív jsem dávala i denně. Jednou kávovou lžičenku na jednu kapsičku.
Tak bohužel, alespoň olivový olej neuspěl. Jsem z ní nešťastná a už fakt nevím, jak jí aspoň trochu zvednout chuť k jídlu
Tina125
napsal(a):
Tak bohužel, alespoň olivový olej neuspěl. Jsem z ní nešťastná a už fakt nevím, jak jí aspoň trochu zvednout chuť k jídlu
Konečně jsem si našla chvilku celou diskuzi přečíst vit B který zvyšuje chut k jídlu jste zkoušela? používala jsem u kočky B-komplex když mi steskem hubla a nejedla když to šlo tak rozmačkanou tabletku do krmiva když to nešlo tak nasilím ale zabralo to.
Poradila mi to tehdy majitelka útulku odkud jsem kočenu měla.
milan78

XXX.XXX.227.76
Pro Saty:Dobry den Saty, chci se zeptat, jak jste uspěla u kočičáků s grundlema a s krevetama. Chutnalo jim, nebo opovrhli?
milan78
napsal(a):
Pro Saty:Dobry den Saty, chci se zeptat, jak jste uspěla u kočičáků s grundlema a s krevetama. Chutnalo jim, nebo opovrhli?
Musím říct že na grundle chvilku zírali jako "co to je?" ale zbaštily je... Bella matka tech dvou dalších něco snědla ale moc ne pravda je že ryby nikdy moc nemusela, ale mladoši je oblizovali. Krevety měli úspěch podstatně větší tak všichni ješte po dojedení koukali jestli nemám někde schovanou další porci.
milan78

XXX.XXX.227.76
Tak ty krevety taky zkusím az zase pojedeme do Sapy.
milan78
napsal(a):
"Milane", i já se Vás ptala na grundle. Bohužel zatím jsem je nesehnala, a narovinu ani nějak důkladně nesháněla, jen jsem se dívala v obchodech, kde jsem byla. Nějak nebyl čas.
Ale koupila jsem ve zveráku sušené minirybky a bohužel ani jeden kocour o to nemá sebemenší zájem.
milan78

XXX.XXX.227.76
fikovnice
napsal(a):
"Milane", i já se Vás ptala na grundle. Bohužel zatím jsem je nesehnala, a narovinu ani nějak důkladně nesháněla, jen jsem se dívala v obchodech, kde jsem byla. Nějak nebyl čas.
Ale koupila jsem ve zveráku sušené minirybky a bohužel ani jeden kocour o to nemá sebemenší zájem.
Dobry den Fikovnice. U nás ty sušené taky nejdou, ze sušeného jenom kachni a hovězí. Na tom si teda pochutnava.Ale ty syrové grundle jsou u nás topka. Kdyby mohl, tak by zral jen to. Hned za grundlama je losos, toho taky miluje a pak pstruh. Ještě vyzkousim ty krevety.Tak třeba na grundle někde narazíte.Někdo tu psal, ze je maji i v Makru. No a když ne, tak se snad nic tak hrozného neděje.Holt koupíte kapra
milan78
napsal(a):
Dobry den Fikovnice. U nás ty sušené taky nejdou, ze sušeného jenom kachni a hovězí. Na tom si teda pochutnava.Ale ty syrové grundle jsou u nás topka. Kdyby mohl, tak by zral jen to. Hned za grundlama je losos, toho taky miluje a pak pstruh. Ještě vyzkousim ty krevety.Tak třeba na grundle někde narazíte.Někdo tu psal, ze je maji i v Makru. No a když ne, tak se snad nic tak hrozného neděje.Holt koupíte kapra
Já kupuju staršímu kocourovi filé - to mu chutná. Mladší kocour rybí nechce. No a sušená masa nechtějí ani jeden. Já mám takový pocit, že mám ty své kocoury prostě hrozně zpovykané-rozmazlené co se týká jídla. A také jsem zjistila, že jsou celkem konzervativní - každý má své setrvalé chutě a preferenční jídla.
Grundle by mě zajímaly hodně - no třeba na ně nakonec stejně narazím. Každopádně děkuji za tip!
saty
napsal(a):
Konečně jsem si našla chvilku celou diskuzi přečíst vit B který zvyšuje chut k jídlu jste zkoušela? používala jsem u kočky B-komplex když mi steskem hubla a nejedla když to šlo tak rozmačkanou tabletku do krmiva když to nešlo tak nasilím ale zabralo to.
Poradila mi to tehdy majitelka útulku odkud jsem kočenu měla.
Popravdě nezkoušela. Veterinářka mě od toho odradila, že prý to na kočky nemá moc účinek. Máte s tím zkušenost?
joanne.s
napsal(a):
Když kočka nechce žrát třeba při zotavování po zákroku, injekce s Béčkem se píchá a účinkuje velmi. Vet říká, že to funguje kočce pro dobrou náladu, fakt to kocourka po nemoci rozežralo.
Tak ona není po žádným zákroku. A není třeba velký rodíl, když je to inječně a ne tablety? A kdybych to zkusila, jak to dávkovat?
joanne.s
napsal(a):
Http://www.rozhlas.cz/poradnapraha/chovatele/_zprava/prepis-nechutenstvi-u-zvirat-710-794303.
Mně to hlásí, že stránka nebyla nalezena :o).