Pestrá strava.
Maso + granule.
Vybrat
a koupit dobrou knížku o kočkách.
https://www.ifauna.cz/kocky//clanky/r/?q=jak+krmit
https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/?q=ko%C4%8Dka-+jak+krmit&sort=1.
Valoušek
napsal(a):
Jeeee, taky máte mainku? :-D to si můžeme psát, potřebuji radit, je to moje první micka :-D.
My máme kříženca, takže vlastně obyč micku, ale vypadá hodně jako mainka,
joanne.s
napsal(a):
Jen ne granule přímo pro mainky. To jsou jistě RC, že?
jinak bacha na paštiky, koupit jen konzervu, dvě na zkoušku. spousta koček paštiky bohužel odmítá.
Jj jsou, co jsem četla tak tam není vůbec žádný maso.Beru to jen jako ty vitamíny a míchám to s těma od Ferlingi.
Valoušek
napsal(a):
Krásný
jak to máte s podáním chlupů?
Klasicky, máme 3 kočky a prostě po zimě je to katastrofa, protože chodí i ven takže jsou huňatější přes zimu a na jaře to pouští, letos jsem pořídila furminátor a za mě teda pecka na vyčesávání. Malýmu je teprve 5 měsíců takže jsem u něho zatím žádný velký pelichání nezažila, ale ono je to ve finále jedno jestli těch chlupů vypadne 100 nebo 500
vysát se to musí
Valoušek
napsal(a):
Na to si člověk zvykne, ne? Mainka lina, ale známa má s pp, a moc Teda nelina.
Mnooo, nevím jestli zvykne
, krklo mě, že když jsem je pohladila tak jsem měla ruce plný chlupů, ale to bylo jen po té zimě jak začnuly zhazovat kožuchy, pak už to bylo v pohodě a ten hřeben vyčesal fakt maximum. Nemyslím si, že PP má vliv na línání.Spíš si myslím, že pokud je kočka jen doma tak se nikdy tak nezachlubí jako kočka co bývá i venku a pak to asi nebude tak děsný
Uvidím co malej po zimě, doteď to bylo v pohodě.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Valoušek
napsal(a):
Asi jo B-).
U bytovek je trošku problém, že línají v podstatě pořád, ale s různou intenzitou Naši kocouři jsou polodlouhosrstí a chlupy jsou prostě všude. S kartáčem, vysavačem a lepícím válečkem budete jedna ruka Já osobně za to štěstí, které kočka domů přinese budu s vysavačem i dvě ruce A to jsem ještě před nedávnem byla na chlupy pes
napsal(a):
U bytovek je trošku problém, že línají v podstatě pořád, ale s různou intenzitou Naši kocouři jsou polodlouhosrstí a chlupy jsou prostě všude. S kartáčem, vysavačem a lepícím válečkem budete jedna ruka Já osobně za to štěstí, které kočka domů přinese budu s vysavačem i dvě ruce A to jsem ještě před nedávnem byla na chlupy pes
Fááákt? tak my naštěstí máme všude podlahy, žádný koberce tak to není až tak vidět dokud jim nezajedu do kožuchu
Jsem myslela, že u bytovek to není taková hrůza.
macomb
napsal(a):
Fááákt? tak my naštěstí máme všude podlahy, žádný koberce tak to není až tak vidět dokud jim nezajedu do kožuchu
Jsem myslela, že u bytovek to není taková hrůza.
Tak my naštěstí máme taky všude podlahy, žádné koberce Co však můžu srovnat, tak chlupy našich chlupáčů, které jsou hedvábné a chlupy krátkosrsté kočičky. Ty krátké měli tendenci se do čalounění zapíchávat. Ty dlouhé jemné se lépe uklízí. Tedy alespoň z naší sedačky, která má hrubý bavlněný potah.
Valoušek
napsal(a):
A co jen granule a maso? Myslím, že to je dostačující, ne?
Naučte ji na granule, kdyby jste musela být několik dní mimo domov. Jinak maso všeho druhu, vnitřnosti, kuřecí krky i s kostmi a kůžemi, lépe ve větších kusech ať je nucena žvýkat, zabraňuje to tvorbě zubního kamene. Jako doplněk bílý jogurt, tvaroh, syrové vajíčko. Konzervy a paštiky bych vynechal úplně. Do květináče zasít kočečí trávu.
Panči
XXX.XXX.141.109
Dobrý den, kupovala jsem již 16ti týdeního Mainského Mývalího kocoura, byl docela pohublý a strašně línal. Prý dostával krmivo animonda. Mám ho již 5 měsíců(vážil 4,5kg)přesto že veterináři tvrdili, že kvůli brzké kastraci (na 3 měsících) neporoste, máme tu 7 kg tygra . Krmíme Brit care Beutiful Sunny ráno odpoledne čerstvé maso a na noc opět granulky. Má c mu u nás chutná a téměř nelíná.
Panči, nám dva kocouři po kastraci také porostli Takže pravda je někde "uprostřed"
Panči
napsal(a):
Dobrý den, kupovala jsem již 16ti týdeního Mainského Mývalího kocoura, byl docela pohublý a strašně línal. Prý dostával krmivo animonda. Mám ho již 5 měsíců(vážil 4,5kg)přesto že veterináři tvrdili, že kvůli brzké kastraci (na 3 měsících) neporoste, máme tu 7 kg tygra . Krmíme Brit care Beutiful Sunny ráno odpoledne čerstvé maso a na noc opět granulky. Má c mu u nás chutná a téměř nelíná.
Každá kočka roste cca do 3 let (lépe řečeno růst většinou skončí kolem 10.měsíce, pak spíš už mohutní). Po kastraci většina koček ještě více zmohutní. Záleží na věku, kdy se kastruje - logicky kotě poroste dále, ale kočka kastrovaná ve 3 a více letech, už prostě moc na váze nepřidá (pokud nebude jíst příliš tučné krmení a bude se dále hýbat).
S takto brzkou kastrací zkušenost nemám, nicméně kočička kastrovaná v 6 měsících dorostla plně. To samé kocour kastrovaný v 7 měsících dál roste a mohutní (z útulku jsem si ho přivezla jako 1,2 kg uzlíček, nyní má v roce přes 4 kg a poroste ještě dále).
A co se týče línání - velký vliv na to má jak krmení (jeho kvalita), tak i jak je kočka zvyklá - bytové kočky opravdu kožich shazují více krát, venkovní kočka na zimu nasrstí a na jaře kabátek shodí.