Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.9.2015 14:42
Kočičí svět

XXX.XXX.224.42

Ahojte, prosím Vás, napište mi, kolik koček vlastníte v bytě + rozloha bytu. Potřebuju se dozvědět, zda je normální mít 3 kočky v bytě o velikosti 60 m čtverečních. Mám 2 kočky a pořád se nemůžu rozhodnout, zda přibrat další. Útulek ji vzít nemůže a na ulici zůstat taky nemůže. Jsem obklopena lidmi, kteří nemají vztah ke zvířatům a pořád mě od toho odrazují, a to je asi ten problém. Já jsem totiž zvířecí typ, který se jim rád podřídí. Děkuji moc za pomoc. Už nevím kudy kam... Definitivně se rozhodnu podle Vašich zkušeností.

27.9.2015 15:05
Agentka007

XXX.XXX.45.234

V panelákovém bytě 3+1 mám 6 kočounů. Jsou v pohodě, jenom úklid zabere hodně času. Mno, ale když to člověk dělá s láskou...

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.9.2015 15:15

Kočičí svět napsal(a):
Ahojte, prosím Vás, napište mi, kolik koček vlastníte v bytě + rozloha bytu. Potřebuju se dozvědět, zda je normální mít 3 kočky v bytě o velikosti 60 m čtverečních. Mám 2 kočky a pořád se nemůžu rozhodnout, zda přibrat další. Útulek ji vzít nemůže a na ulici zůstat taky nemůže. Jsem obklopena lidmi, kteří nemají vztah ke zvířatům a pořád mě od toho odrazují, a to je asi ten problém. Já jsem totiž zvířecí typ, který se jim rád podřídí. Děkuji moc za pomoc. Už nevím kudy kam... Definitivně se rozhodnu podle Vašich zkušeností.

Takže to vypadá, že kotísek bude mít nakonec své DOMA?smajlík

27.9.2015 15:27
saty

XXX.XXX.10.1

65m čtverečních 3 kočky vyzkoušeno jen je to celé průchozí a v případě problému není možnost jednoho jedince oddělit.

27.9.2015 15:52
Kočičí svět

XXX.XXX.224.42

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takže to vypadá, že kotísek bude mít nakonec své DOMA?smajlík

No asi ano

27.9.2015 15:53
Kočičí svět

XXX.XXX.224.42

saty napsal(a):
65m čtverečních 3 kočky vyzkoušeno jen je to celé průchozí a v případě problému není možnost jednoho jedince oddělit.

To já taky nemůžu oddělit. Ale když nejsem doma, budou mít k dispozici jen ložnici, chodbu a obývák. Do kuchyně musím zavírat kvůli sporáku, mohly by zapnout plyn

27.9.2015 16:08

Kočičí svět napsal(a):
No asi ano

Jak jste psala, že za Vámi šel až ke vchodovým dveřím, pacičky položil na sklo a koukal na Vás pohledem "volajíc" nenechávej mě tu... Strašně jsem si přála, aby také našel svůj domov...

27.9.2015 16:25
Kočičí svět

XXX.XXX.224.42

Jak jste psala, že za Vámi šel až ke vchodovým dveřím, pacičky položil na sklo a koukal na Vás pohledem "volajíc" nenechávej mě tu... Strašně jsem si přála, aby také našel svůj domov...

No o to já už se měsíc pokouším. Jen nevím, jak moje čičina s ledvinovým selháním a navíc mi před půl rokem čůrala ze stresu po bytě, jestli se to bude opakovat, tak nevím, co budu dělat...

Mončiči

27.9.2015 20:40
Mončiči

XXX.XXX.34.1

My máme 3+1 a tři kočičáky. Ale volně přístupné mají jen naši ložnic, kuchyň a chodbu. Obyvák a dětský pokoj mají dovolen jen s dozorem. Takže vesměs májí 1+kk a rozhodně nevypadají, že by jim to bylo málo

27.9.2015 21:28
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Kočičí svět napsal(a):
No o to já už se měsíc pokouším. Jen nevím, jak moje čičina s ledvinovým selháním a navíc mi před půl rokem čůrala ze stresu po bytě, jestli se to bude opakovat, tak nevím, co budu dělat...

Dobrý večer, tak já ani nevím přesnou rozlohu bytu - tuším 68m čtverečních a 2 kocouři. Ovšem dnes jsem měla v náručí koťátko a cloumalo to mnou... Tetě se ztratil její milovaný kocour, pomáhala jsem jí ho hledat a na jeho jméno se ze tmy vylouplo kotě, navíc velmi podobně zbarvené jak ten tetin kocour. Nechalo se vzít do náruče, předlo... Přinesla jsem jej tetě s tím, že to je nějaké znamení smajlík - že místo jejího milovaného kocoura přišel tento prcek. Ale ona jej bohužel nechtěla. Kotě mi pak chtělo i nastoupit do auto, a to přesto, že vedle mě seděl pes. Prostě se vůbec nebálo... No, těžko se mi pak odjíždělo... Jenže, jak tady asi víte, já mám mladšího kocoura problémového - a to hodně. Jo, kdybych jej tak mohla vyměnit za to kotě, udělám to. Jenže - já prostě nemůžu. Něco ve mně je silnější. Vy, co znáte ten můj příběh, jak byl mladší kocour nečistotný, a asi za 3-5 týdnů se srovnal (už si to přesně nepamatuji), zkrátka chodil poslušně na záchod cca od února do minulého týdne...tak minulý týden se OPĚT dvakrát vykadil pod postel a asi dva dny zpátky se vymočil metr ode mě v mé přítomnosti na koberec. Jsem nešťastná...

28.9.2015 06:00

Fikovnice: no tak to je pech . Co mu zase trdlovi jednomu přelétlo přes čumák. Už jste doma? Nesouvisí to s tím Chjo...

28.9.2015 10:19
Kočičí svět

XXX.XXX.224.42

fikovnice napsal(a):
Dobrý večer, tak já ani nevím přesnou rozlohu bytu - tuším 68m čtverečních a 2 kocouři. Ovšem dnes jsem měla v náručí koťátko a cloumalo to mnou... Tetě se ztratil její milovaný kocour, pomáhala jsem jí ho hledat a na jeho jméno se ze tmy vylouplo kotě, navíc velmi podobně zbarvené jak ten tetin kocour. Nechalo se vzít do náruče, předlo... Přinesla jsem jej tetě s tím, že to je nějaké znamení smajlík - že místo jejího milovaného kocoura přišel tento prcek. Ale ona jej bohužel nechtěla. Kotě mi pak chtělo i nastoupit do auto, a to přesto, že vedle mě seděl pes. Prostě se vůbec nebálo... No, těžko se mi pak odjíždělo... Jenže, jak tady asi víte, já mám mladšího kocoura problémového - a to hodně. Jo, kdybych jej tak mohla vyměnit za to kotě, udělám to. Jenže - já prostě nemůžu. Něco ve mně je silnější. Vy, co znáte ten můj příběh, jak byl mladší kocour nečistotný, a asi za 3-5 týdnů se srovnal (už si to přesně nepamatuji), zkrátka chodil poslušně na záchod cca od února do minulého týdne...tak minulý týden se OPĚT dvakrát vykadil pod postel a asi dva dny zpátky se vymočil metr ode mě v mé přítomnosti na koberec. Jsem nešťastná...

Taky se děsím této situace, naprosto chápu, jakou beznaděj cítíte. Ty hovínka by člověk ještě přežil, ale ta moč, to je katastrofa. Mně se čičina tak 2x týdně vykadí vedle záchoda, ale asi se jen neumí strefit, i když už jsem si i ověřila, že někdy to dělá schválně. Díváte se na ten pořad na prima zoom, má pekelná kočka" ? vždycky, když majiteleé kočkám udělali hodně vyvýšenin v bytě, kočky se srovnaly a úplně změnily své chování. Máte v bytě vysoká škrábadla a poličky, které stoupají nahoru? Možná je to řešení...

28.9.2015 11:39
mesič

XXX.XXX.174.1

fikovnice napsal(a):

Fikovnice, to Vám tedy nezávidím. Fakt si s ním užijete Já taky zvažovala pořízení druhé kočky, ale přítel nechtěl. Né, že bych tomu byla dnes ráda, ale možná jsem se díky tomu vyhla podobným problémům. Náš kocour je naprosto v pohodě, přítulný, mazlivý, čistotný, stůl, postel i linku nechává být. Chodí na výlety na zahradu, ale jak začíná být chladno, tak se drží přes noc doma.
Vždycky jsem si myslela, že počáteční nevraživost dvou koček je jen než se seznámí a pak jsou v 99% šťastné za nového spolubydlícího. Dle diskuzí zde jsem o tom začla dost pochybovat. I kdybych šla do rizika, že by vše nešlo vůbec hladce, tak nechci riskovat, že by náš kocor měl být nešťastnej. Navíc už má 6 let a na hraní už moc není, venku si loví, ale hračky už mu nic neříkají. A kotě by na něj určitě hodně doráželo. Doufám, že tady se mnou bude aspoň ještě 20 let, ale jednou to udělám tak, že si pořídím buď sestry zjednoho vrhu nebo stejně staré koťátka sice od různých matek, ale aby přišly do nového domova spolu. Omlouvám se, že jsem trochu uhnula od tématu vlákna

28.9.2015 13:00
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Fikovnice: no tak to je pech . Co mu zase trdlovi jednomu přelétlo přes čumák. Už jste doma? Nesouvisí to s tím Chjo...

"Blazice", jsem nešťastná... Mladého jsem teď na 24h nechala samotného v bytě a s velkým odjela na chalupu. Velký mi projevuje vděk tak, že to prostě nejde popsat... Jenže sám zde být také nemůže, blíží se zima a ty jsou zde kruté... To zas bude naříkání, až jej povezu zpět do bytu!

28.9.2015 13:04
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Kočičí svět napsal(a):
Taky se děsím této situace, naprosto chápu, jakou beznaděj cítíte. Ty hovínka by člověk ještě přežil, ale ta moč, to je katastrofa. Mně se čičina tak 2x týdně vykadí vedle záchoda, ale asi se jen neumí strefit, i když už jsem si i ověřila, že někdy to dělá schválně. Díváte se na ten pořad na prima zoom, má pekelná kočka" ? vždycky, když majiteleé kočkám udělali hodně vyvýšenin v bytě, kočky se srovnaly a úplně změnily své chování. Máte v bytě vysoká škrábadla a poličky, které stoupají nahoru? Možná je to řešení...

Díky moc za nápad. Napíšu to narovinu - jsem ráda, že nějk přežívám, krmení mají kocouři myslím si celkemkrálovské, lásky mají ode mě přehršel. Škrabadlo mají jedno - někdy se na něm honí, starší kocour občas spává až u stropu. Alenemám sílu, energii, čas a ani finance kupovat další škrabadlo. Ale i tak děkuji za tip!

28.9.2015 13:05
fikovnice

XXX.XXX.240.1

fikovnice napsal(a):
Díky moc za nápad. Napíšu to narovinu - jsem ráda, že nějk přežívám, krmení mají kocouři myslím si celkemkrálovské, lásky mají ode mě přehršel. Škrabadlo mají jedno - někdy se na něm honí, starší kocour občas spává až u stropu. Alenemám sílu, energii, čas a ani finance kupovat další škrabadlo. Ale i tak děkuji za tip!

Omlouvám se za překlepy - píšu na NTB a starší se válí na mně - pomalu nevidím na displej.

28.9.2015 13:11
fikovnice

XXX.XXX.240.1

mesič napsal(a):
Fikovnice, to Vám tedy nezávidím. Fakt si s ním užijete Já taky zvažovala pořízení druhé kočky, ale přítel nechtěl. Né, že bych tomu byla dnes ráda, ale možná jsem se díky tomu vyhla podobným problémům. Náš kocour je naprosto v pohodě, přítulný, mazlivý, čistotný, stůl, postel i linku nechává být. Chodí na výlety na zahradu, ale jak začíná být chladno, tak se drží přes noc doma.
Vždycky jsem si myslela, že počáteční nevraživost dvou koček je jen než se seznámí a pak jsou v 99% šťastné za nového spolubydlícího. Dle diskuzí zde jsem o tom začla dost pochybovat. I kdybych šla do rizika, že by vše nešlo vůbec hladce, tak nechci riskovat, že by náš kocor měl být nešťastnej. Navíc už má 6 let a na hraní už moc není, venku si loví, ale hračky už mu nic neříkají. A kotě by na něj určitě hodně doráželo. Doufám, že tady se mnou bude aspoň ještě 20 let, ale jednou to udělám tak, že si pořídím buď sestry zjednoho vrhu nebo stejně staré koťátka sice od různých matek, ale aby přišly do nového domova spolu. Omlouvám se, že jsem trochu uhnula od tématu vlákna

Děkuji "Mesič". Ano, ten můj případ je vážně komplikovaný a já sklouzávám k sebelitování - což mi nemůže vyjít v životě vůbec nic - ani soužití dvou kocourů? Je to těžká beznaděj - teď ale myslím celý můj život či spíše přežívání.
Oba kocoury mám ráda, i když narovinu - staršího asi více - k tomu mě pojí zvláštní a velmi silné pouto. Už jsem se dostala i k myšlence pořídit třetího jedince - třeba kočičku. Ale je to riskantní. Vůbec ne kvůli staršímu kocourovi, u něj jsem si jistá, že by ji láskyplně přijal, vždyť i mladšího kocoura olizuje, přestože ten mu občas ublíží. Ale právě kvůli tomu ničemníkovi mladého. Ke mně je jak milius, olizuje mi i tvář (i když to je tak bolestivé, že se to nedá vydržet). Nejvíc mě mrzí, že paní z depozita, odkud tento kocour je, mi o něm nic neřekla - zřejmě ani nic nevěděla (?). To stran staršího kocoura jsme v příslušném depozitu dostali info o všech tamních kočkách, mám tím na mysli povahu - o to mi hodně šlo...

28.9.2015 17:26
mesič

XXX.XXX.174.1

fikovnice napsal(a):
Děkuji "Mesič". Ano, ten můj případ je vážně komplikovaný a já sklouzávám k sebelitování - což mi nemůže vyjít v životě vůbec nic - ani soužití dvou kocourů? Je to těžká beznaděj - teď ale myslím celý můj život či spíše přežívání.
Oba kocoury mám ráda, i když narovinu - staršího asi více - k tomu mě pojí zvláštní a velmi silné pouto. Už jsem se dostala i k myšlence pořídit třetího jedince - třeba kočičku. Ale je to riskantní. Vůbec ne kvůli staršímu kocourovi, u něj jsem si jistá, že by ji láskyplně přijal, vždyť i mladšího kocoura olizuje, přestože ten mu občas ublíží. Ale právě kvůli tomu ničemníkovi mladého. Ke mně je jak milius, olizuje mi i tvář (i když to je tak bolestivé, že se to nedá vydržet). Nejvíc mě mrzí, že paní z depozita, odkud tento kocour je, mi o něm nic neřekla - zřejmě ani nic nevěděla (?). To stran staršího kocoura jsme v příslušném depozitu dostali info o všech tamních kočkách, mám tím na mysli povahu - o to mi hodně šlo...

Já ani nechtěla pořídit psa, mám v paměti svého prvního - byl to odkopnutej policejní vlčák, kterej si u minulýho majitele užil peklo. Pak se dostal k nám a byl to nej nejskvělejší pes na světě. Měla jsem strach, že další už nemůže být ani z poloviny povahově tak skvělej a naštěstí i tady jsme měli kliku . Nejhorší je, že kdybyste věděla, že v něčem děláte chybu, tak se člověk chytí za nos, ale když tu péči a lásku mají, tak chápu, že je to beznaděj.
Jak psala Blaznice, tak to může být i celkem levné řešení - viz fotka ze zoohitu
http://www.zoohit.cz/customerpicturedisplay/shop/kocky/skrabadla_odpocivadla/prkna_sisal_hracky/skrabaci_prkna/121924.

28.9.2015 17:43

Mesič: to s tím škrabadlem či poličkami napadlo Kočičí svět Nerada bych si "přisvojila" nápad někoho jiného Ale rozhodně pořad Moje ďábelská kočka "žeru". Lze tam krásně vidět, jak můžeme pozitivně ovlivnit chování problémové kočky úpravou interiéru

28.9.2015 20:43
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Dámy - přes noc zničena komplet nová malba za několik tisíc a nová krbová kamna - stékal od někud dehet - na stěnu a na ta kamna. Už opravdu nemám slov...

28.9.2015 21:01
joanne.s

XXX.XXX.46.225

Fikovnice: podle mě ani není třeba mít více škrabadel vysokých až ke stropu. stačí aby na jednu vysokou věc, jako škrabadlo, navazovaly ve výšce další použitelné předměty - skříň, police, komoda, obýváková stěna, barová skříňka. Já to tak mám a kocour je spokojen, má kde skákat, lítá si a občas i před návštěvou je kam se uchýlit.

zadavatelka: asi bych se řídila i tím, kolik žije v bytě lidí. Co oni na to. V jaké kondici jsou zvířátka stávající, jestli jsou dosud poměrně tolerantní aspon k sobě navzájem.. Není to jenom o velikosti plochy bytu. Je dost komplikace, pokud nemáte možnost v případě potřeby kočindy oddělit /běžná technika zvykání na sebe v Pekelná kočka/.

29.9.2015 07:57
Kočičí svět

XXX.XXX.32.138

joanne.s napsal(a):
Fikovnice: podle mě ani není třeba mít více škrabadel vysokých až ke stropu. stačí aby na jednu vysokou věc, jako škrabadlo, navazovaly ve výšce další použitelné předměty - skříň, police, komoda, obýváková stěna, barová skříňka. Já to tak mám a kocour je spokojen, má kde skákat, lítá si a občas i před návštěvou je kam se uchýlit.

zadavatelka: asi bych se řídila i tím, kolik žije v bytě lidí. Co oni na to. V jaké kondici jsou zvířátka stávající, jestli jsou dosud poměrně tolerantní aspon k sobě navzájem.. Není to jenom o velikosti plochy bytu. Je dost komplikace, pokud nemáte možnost v případě potřeby kočindy oddělit /běžná technika zvykání na sebe v Pekelná kočka/.

Žiju v bytě sama. Mám 2 kočky,9letou a roční. Denně se spolu prohání po bytě, hrajou si, ale také se perou, malá má opět šrám přes tvářičku. Ta starší má selhávání ledvin a před půl rokem se mi také ze stresu počurávala po bytě. Nejspíš si o víkendu vezmu další kočku (ne že bych přímo chtěla, ale je venku pohozená u popelnic a zůstat tam nemůže, podávala jsem inzeráty, ptala se, kontaktovala útulek, ale nic...). Nevím, co s tím kocourem od Fikovnice, je tam něco špatně, ale vysoké skříně, poličky a škrábadla by tomu mohly pomoct. Kocour je možná ve stresu, protože se nemá kam schovat, na zemi se necítí bezpečně. Já jsem taky nevěděla, proč se kočička počurává, tak jsem se jí začala strašně moc věnovat, hladit, mazlit, mluvit na ni, miminkovsky" a pomohlo to, už se pak nepočůrala. Nechci to zakřiknout!

29.9.2015 08:04
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jste moc hodná, že se chcete postarat o kotě. Ale nebudu zastírat, že je to trošku risk, jak se kočindy mezi sebou srovnají. Zvlášť s tou starší kočkou, navíc se zdravotním problémem. Budu držet palce.

1.10.2015 18:00
saty

XXX.XXX.10.1

Kočičí svět napsal(a):
Žiju v bytě sama. Mám 2 kočky,9letou a roční. Denně se spolu prohání po bytě, hrajou si, ale také se perou, malá má opět šrám přes tvářičku. Ta starší má selhávání ledvin a před půl rokem se mi také ze stresu počurávala po bytě. Nejspíš si o víkendu vezmu další kočku (ne že bych přímo chtěla, ale je venku pohozená u popelnic a zůstat tam nemůže, podávala jsem inzeráty, ptala se, kontaktovala útulek, ale nic...). Nevím, co s tím kocourem od Fikovnice, je tam něco špatně, ale vysoké skříně, poličky a škrábadla by tomu mohly pomoct. Kocour je možná ve stresu, protože se nemá kam schovat, na zemi se necítí bezpečně. Já jsem taky nevěděla, proč se kočička počurává, tak jsem se jí začala strašně moc věnovat, hladit, mazlit, mluvit na ni, miminkovsky" a pomohlo to, už se pak nepočůrala. Nechci to zakřiknout!

Vydíte já to neplánovala a najednou mám doma dva asi 5ti týdenní miminka k těm třem potvorám no měla jsem strach je přinést ale vypadá to dobře kocour si je částečně adoptoval a hned jak otevřu dveře do místnosti dne jsou tak už je u nich.

2.10.2015 11:52
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Vydíte já to neplánovala a najednou mám doma dva asi 5ti týdenní miminka k těm třem potvorám no měla jsem strach je přinést ale vypadá to dobře kocour si je částečně adoptoval a hned jak otevřu dveře do místnosti dne jsou tak už je u nich.

Všude mají normální kocoury, jen můj mladší kocour je poš.uk. Ale stejně jej mám ráda...

2.10.2015 11:53
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Všude mají normální kocoury, jen můj mladší kocour je poš.uk. Ale stejně jej mám ráda...

Veeelmi zajímavé! Příspěvek mi nešlo vložit, neb slovo poš.uk je prý vulgarismus! Fakt admine?

2.10.2015 12:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Pochopte konečně.
Jste ve "Sluníčkově" .
Chca - nechca.

2.10.2015 12:53
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Možná stačilo nahradit U tečkou, a je po problému s cenzorem a my bychom pochopili stejně.

3.10.2015 01:32
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Pochopte konečně.
Jste ve "Sluníčkově" .
Chca - nechca.

Jj, já právě vždycky zapomenu, a pak přijde studená sprcha ze Sluníčkova... .

4.10.2015 09:56
Kočičí svět

XXX.XXX.224.42

joanne.s napsal(a):
Jste moc hodná, že se chcete postarat o kotě. Ale nebudu zastírat, že je to trošku risk, jak se kočindy mezi sebou srovnají. Zvlášť s tou starší kočkou, navíc se zdravotním problémem. Budu držet palce.

Tak kotě je od včerejška u mě. Dosud neopustilo koupelnu. Když kolem přejdou moje kočky, kotě vrčí Starší kočka si kotěte víceméně nevšímá, druhá roční kočka byla včera uražená a kotěte se bojí. Starší nemocná kočka dnes vyzvracela jídlo a mladší kočka skoro nežere, tak nevím, jak to bude pokračovat. Kotě je v klubíčku v koupelně u topení, miska je vždycky úplně vylízaná. Nechává se hladit na bříšku, ale občas zaútočí i na mě. Včera mě napadla ve vlasech Jsem zvědavá, co bude zítra, až budu v práci a kočky budou celý den samy doma.

4.10.2015 10:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Nechte je odděleně.
Vědí o sobě, pomalu si zvyknou.
Netřeba je stresovat, tzn, nechat bez dohledu společně.

4.10.2015 14:53

Kočičí svět napsal(a):
Tak kotě je od včerejška u mě. Dosud neopustilo koupelnu. Když kolem přejdou moje kočky, kotě vrčí Starší kočka si kotěte víceméně nevšímá, druhá roční kočka byla včera uražená a kotěte se bojí. Starší nemocná kočka dnes vyzvracela jídlo a mladší kočka skoro nežere, tak nevím, jak to bude pokračovat. Kotě je v klubíčku v koupelně u topení, miska je vždycky úplně vylízaná. Nechává se hladit na bříšku, ale občas zaútočí i na mě. Včera mě napadla ve vlasech Jsem zvědavá, co bude zítra, až budu v práci a kočky budou celý den samy doma.

Držím palce, ať si holky všechny sednou Hlavně nic neuspěchat...

5.10.2015 03:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Držím palce, ať si holky všechny sednou Hlavně nic neuspěchat...

Tak tak... Kotě si zvykne asi rychle, vrčení je teď normální strach z nového prostředí, ale jakmile pochopí, že bude v teple s dostatkem jídla, tak bude nadmíru spokojené. Starší kočeny - to bude asi o něco horší, ale snad to "Kočičímu světu" vyjde - že se kočky vzájemně přijmou. Moc jí to přeji!

5.10.2015 08:46
Kočičí svět

XXX.XXX.32.52

fikovnice napsal(a):
Tak tak... Kotě si zvykne asi rychle, vrčení je teď normální strach z nového prostředí, ale jakmile pochopí, že bude v teple s dostatkem jídla, tak bude nadmíru spokojené. Starší kočeny - to bude asi o něco horší, ale snad to "Kočičímu světu" vyjde - že se kočky vzájemně přijmou. Moc jí to přeji!

Fikovnice, je to hrůza. Moje kočky jsou víceméně v pohodě, ale to kotě, no hrůza. Pořád jen syčí, vrčí, i na mě, už mě několikrát napadlo. Fakt nevím, jak to bude dál pokračovat. Jsem v práci a kočky jsou doma samy, naprosto neoddělené, mají k dispozici celý byt. Jsem zvědavá, co tam najdu, doufám, že mi moje čičiny nezabije.Tak zlou kočku jsem ještě nezažila. Je to první kočka, které se bojím. Je tu ještě možnost, že si ji vezme jedna rodina. Protože pokud to bude takhle pokračovat, tak si neumím představit, že tam budeme spolu žít. Opravdu jde z ní strach. Jsem zklamaná...

5.10.2015 08:51
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Škoda, že ji nemůžete oddělit do místnosti zvlášť. ze začátku, ve fázi zvykání, je to nenahraditelná pomoc.

5.10.2015 08:55
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Teď čtu, že do kuchyně kočindy nepouštíte. Já v kuchyni mám sporák taky, a kočka má denně přístup i tam, i když doma nejsem. Akorát teda když nejsem doma, vypínám důsledně všechny el.spotřebiče od elektřiny.

5.10.2015 08:58

"Tak zlou kočku jsem ještě nezažila"
proč zlá...patrně je to kotě k smrti vyděšené, ne zlé !
A možná u té popelnice bylo vyhozené, ale možná se tam jenom zatoulalo a někde blízko mělo maminu i sourozence...

5.10.2015 09:24
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Je vyděšené.
Cizí domov, cizí krmič, cizí kočky a ono na jejich území....

5.10.2015 09:28
Kočičí svět

XXX.XXX.32.52

"Tak zlou kočku jsem ještě nezažila"
proč zlá...patrně je to kotě k smrti vyděšené, ne zlé !
A možná u té popelnice bylo vyhozené, ale možná se tam jenom zatoulalo a někde blízko mělo maminu i sourozence...

Právě že když bylo venku, bylo hodné, přítulné. chápu, že to je způsobené tím prostředím. ale ještě se mi nestalo, aby na mě kočka tak útočila. a kdybyste slyšela to syčení, ani u 2 kocourů jak se prali jsem něco takového neslyšela. mám z ní strach. já jen doufám, že se to změní. včera už trochu večer zkoumala byt, ale stačí jen aby kolem ní prošla jedna z mých koček a už syčí a pak hned i na mě, až skoro prská. mě to právě úplně překvapilo, že je tak agresivní, nečekala jsem to. myslela jsem, že budou moje kočky šílet. a šílí to kotě. no uvidíme, jak se to vyvine. já kočky miluju, ale tady z toho jsem zklamaná. chci aby si hrála s ostatníma a aby byly všechny spolu a ne aby byla furt v koupelně. celé 2 dny strávila v koupelně, vůbec nechtěla ven. až včera. ale ten sykot, fakt síla! Nezatoulalo se tam. Mám informace o jedné rodině, které si ho pořídila a následně vyhodila z baráku. Jinak kotě má (nebo tedy mělo) zlomenou čelist. Zuby jsou úplně nakřivo, i tvářička je křivá. Určitě si toho muselo hodně vytrpět. Je to teprve 3. den co jí mám v bytě. Jen se bojím, že se nezmění...

5.10.2015 09:31
Kočičí svět

XXX.XXX.32.52

joanne.s napsal(a):
Teď čtu, že do kuchyně kočindy nepouštíte. Já v kuchyni mám sporák taky, a kočka má denně přístup i tam, i když doma nejsem. Akorát teda když nejsem doma, vypínám důsledně všechny el.spotřebiče od elektřiny.

Já ji můžu oddělit. Jenže tím bych zase omezovala ostatní kočky a to nemůžu. starší je nemocná a nechci, aby se jí stresem přitížilo a nebo aby se začala počurávat. Mají k dispozici 2 pokoje a chodbu. Do kuchyně je zavřeno, pokud nejsem doma, kočky tam nesmí. V březnu mi kotě zapnulo plynový sporák a barák málem vybuchnul... Ještě že jsem byla doma.

5.10.2015 09:47
joanne.s

XXX.XXX.41.2

A nestačilo by plynový sporák odpojit od sítě?

5.10.2015 10:01
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Máte kočky ráda, tak se do kotěte snažte víc vcítit.
Nemůže si přece hrát, když je ve stresu.
Jak žere s tou zlomenou čelistí ?
Může ho to bolet.

5.10.2015 12:14
Kočičí svět

XXX.XXX.32.52

rapotacka11 napsal(a):
Máte kočky ráda, tak se do kotěte snažte víc vcítit.
Nemůže si přece hrát, když je ve stresu.
Jak žere s tou zlomenou čelistí ?
Může ho to bolet.

Žere úplně normálně. já budu doufat, že se to bude každým dnem zlepšovat. chodím za ní do koupelny, vždycky nastaví bříško a chce abych ji tam drbala. ještě jsem se nesetkala s kočkou, která by měla ráda drbání na bříšku. vždycky jen kocouři pak ji ale třeba šáhnu na ouško, má tam nějaký strup, tak hned zaútočí. A ten její hlas, má silný hrubý hlas , nožky hodně "do o". Těším se až budeme jednoho dne všechny spát v posteli. my už jsme několikrát přidávali koťata ke starším "původním" kočkám, ale ještě nikdy nebylo kotě tak agresivní. Když jsem psala, že je kočka zlá, myslela jsem jako ve smyslu "nazlobená, naštvaná", ne že má zlou povahu, špatně jsem se vyjádřila.

5.10.2015 12:16
Kočičí svět

XXX.XXX.32.52

joanne.s napsal(a):
A nestačilo by plynový sporák odpojit od sítě?

No plynový ne. to by musel odpojit plynař a v žádném případě nemůžu denně vypojovat a zapojovat plyn, to by nešlo kdybych měla elektrický sporák, vypojila bych ze zásuvky a bylo by to. jenže mám plynový...

5.10.2015 12:28

"No plynový ne. to by musel odpojit plynař "
no, každý odběratel plynu má v bytě takovou tu žlutou páčku, kterou jednoduchým pohybem přívod plynu zavře...

5.10.2015 12:37
Kočičí svět

XXX.XXX.32.52

"No plynový ne. to by musel odpojit plynař "
no, každý odběratel plynu má v bytě takovou tu žlutou páčku, kterou jednoduchým pohybem přívod plynu zavře...

No, já tam právě že žádnou žlutou páčku nevidím. a opravdu s plynem si zahrávat nechci. kdybych věděla předtím, že kočka umí zapnout sporák, koupila bych si elektrický sporák. teď už s tím nic nenadělám. když jsem ale doma, kočky tam normálně přístup mají. pouze když jsem v práci a v noci je tam zavřeno, takže tak 4 hodiny odpoledne a 2 ráno tam přístup mají. ale jinak mají celé dva pokoje a chodbu. přes den stejně spí nejraději v obýváku a malá si už musí najít sama místečko, kde se jí bude líbit. zatím je to u topení v koupelně

5.10.2015 12:41
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jak myslíte. Já bych to na vašem místě určitě pořešila, vypnutí plynu není žádné zahrávání. A vyřešil by se váš problém, jak kotě oddělit. Vsadila bych boty, že jak bude mít vlastní místnost pro sebe, začne být klidnější a hodnější atd.

5.10.2015 13:06

Ta páčka patrně nebude u sporáku ale u přívodu plynu do bytu - u plynoměru a musí být. Vždy (teda dle sklerózy) jsme při odjezdu na víkend vypínali a byla to "odborná" operace na 5 vteřin.
A souhlas s Joanne, určitě kotěti bude líp v místnosti než jenom v koupelně (ve tmě?).

5.10.2015 13:14
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Pokud jsem to správně pochopila, kotě se do té koupelny schovává před ostatními samo, nejde o místnost, kde by bylo zavřené. takže má sice zdánlivě svobodu, ale soukromí na zvykání nikoliv.

5.10.2015 14:14
Kočičí svět

XXX.XXX.32.52

joanne.s napsal(a):
Pokud jsem to správně pochopila, kotě se do té koupelny schovává před ostatními samo, nejde o místnost, kde by bylo zavřené. takže má sice zdánlivě svobodu, ale soukromí na zvykání nikoliv.

Kotě může jít kam chce, ale prostě chce být v koupelně. ta je samozřejmě otevřená a může kdykoliv vyjít ven. už jsem ji sama dávala do pokojů, chvíli se dívala přes okno ven a pak stejně zase utekla do koupelny. Ale včera už přišla sama do obýváku. tak jsem to chtěla. aby vyšla až bude chtít ona. a pak se spustilo takové syčení a prskání, takže jsme se raději odebrali všechny ke spánku. momentálně nevím, co se v bytě děje, jsem v práci. kočky i kotě mají volný vstup do celého bytu, tedy kromě kuchyně s jídelnou. kočky na ni absolutně neútočí, ta starší si jí moc nevšímá a ta malá se jí bojí, vždycky jak jde kolem koupelny, tak rychle přeběhne. a kotě vždy jen zavrčí. myslím ale, že dnes už bude chodit po bytě, když včera už přišla za námi do obýváku. a možná se do té koupelny schovává kvůli teplu, jelikož bylo minimálně měsíc venku, tak teď si užívá tepla a neví, že topení je i jinde, tak možná právě kvůli tomu topení je v koupelně. leží pořád nacpané na něm. i když se já sprchuju, tak ono tam leží.

5.10.2015 15:45
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

To si nemůže pokoje - byt
prohlédnout bez těch ostatních ?
Na 1/2 hod je někam dejte, kotě do pokoje - samo !

Je to mimino, které se moc bojí.
Není zlé v povaze.

5.10.2015 16:10
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Kočičí svět napsal(a):
Fikovnice, je to hrůza. Moje kočky jsou víceméně v pohodě, ale to kotě, no hrůza. Pořád jen syčí, vrčí, i na mě, už mě několikrát napadlo. Fakt nevím, jak to bude dál pokračovat. Jsem v práci a kočky jsou doma samy, naprosto neoddělené, mají k dispozici celý byt. Jsem zvědavá, co tam najdu, doufám, že mi moje čičiny nezabije.Tak zlou kočku jsem ještě nezažila. Je to první kočka, které se bojím. Je tu ještě možnost, že si ji vezme jedna rodina. Protože pokud to bude takhle pokračovat, tak si neumím představit, že tam budeme spolu žít. Opravdu jde z ní strach. Jsem zklamaná...

"Kočičí svět" - máte kotě doma úplně nově, bude to chtít čas - vše postupně, mírně, krůček po krůčku. Kotě bych, jak radí ostatní, opravdu oddělila - i kvůli nemocem, které může na starší kočky zatáhnout zvenčí. Jak to u něj vlastně máte s očkováním a odčervením a odblešením? Nedělala bych si iluze, že venkovní kotě nebude zablešené a začervené. Také jsem samozřejmě zapomněla jak je cca staré...? Ptám se proto, že pokud je to už větší kotě, tak už bylo přivyklé životu venku a hlavně svobodě a na byt si bude zvykat mnohem hůř. Já mám oba kocoury z útulku, takže ti byli rádi, že mají svůj nový vlastní domov. Ale velký kocour miluje chalupu a kdyby bylo teplo, tak by asi byl víc na chalupě - holt už poznal, co je příroda, lovení a venek.
Kotěte se nebojte - ono nahání "hrůzu", protože se samo bojí. Čím je krmíte? A kde tedy spává? Jak to má s čistotností - chodí do záchodku?

5.10.2015 16:12
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Jo a k tomu plynu, je to opravdu tak, jak píší ostatní. Já kdysi také vypínávala plyn. Je povinnost mít tu páčku na plyn (a tuším i trubky) žlutě natřené, takže to nemůžete s ničím zaměnit.

5.10.2015 16:19
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Kočičí svět napsal(a):
Kotě může jít kam chce, ale prostě chce být v koupelně. ta je samozřejmě otevřená a může kdykoliv vyjít ven. už jsem ji sama dávala do pokojů, chvíli se dívala přes okno ven a pak stejně zase utekla do koupelny. Ale včera už přišla sama do obýváku. tak jsem to chtěla. aby vyšla až bude chtít ona. a pak se spustilo takové syčení a prskání, takže jsme se raději odebrali všechny ke spánku. momentálně nevím, co se v bytě děje, jsem v práci. kočky i kotě mají volný vstup do celého bytu, tedy kromě kuchyně s jídelnou. kočky na ni absolutně neútočí, ta starší si jí moc nevšímá a ta malá se jí bojí, vždycky jak jde kolem koupelny, tak rychle přeběhne. a kotě vždy jen zavrčí. myslím ale, že dnes už bude chodit po bytě, když včera už přišla za námi do obýváku. a možná se do té koupelny schovává kvůli teplu, jelikož bylo minimálně měsíc venku, tak teď si užívá tepla a neví, že topení je i jinde, tak možná právě kvůli tomu topení je v koupelně. leží pořád nacpané na něm. i když se já sprchuju, tak ono tam leží.

Jo vlastně - a už jste zpět doma z práce? Jak dopadl společný pobyt čičin?

5.10.2015 16:30
linduš

XXX.XXX.79.4

To naše chrastidlo popelnicové taky syčelo a prskalo na původní kocoury. teď už je to v pořádku. myslím, že hodně pomohlo společné krmení. hodně masa na jedné velké misce, všichni se nažrali několikrát k puknutí. a i když si zasyčeli, tak maso mělo v tu chvíli přednost
chce to i čas.

6.10.2015 10:12
Kočičí svět

XXX.XXX.32.52

fikovnice napsal(a):
"Kočičí svět" - máte kotě doma úplně nově, bude to chtít čas - vše postupně, mírně, krůček po krůčku. Kotě bych, jak radí ostatní, opravdu oddělila - i kvůli nemocem, které může na starší kočky zatáhnout zvenčí. Jak to u něj vlastně máte s očkováním a odčervením a odblešením? Nedělala bych si iluze, že venkovní kotě nebude zablešené a začervené. Také jsem samozřejmě zapomněla jak je cca staré...? Ptám se proto, že pokud je to už větší kotě, tak už bylo přivyklé životu venku a hlavně svobodě a na byt si bude zvykat mnohem hůř. Já mám oba kocoury z útulku, takže ti byli rádi, že mají svůj nový vlastní domov. Ale velký kocour miluje chalupu a kdyby bylo teplo, tak by asi byl víc na chalupě - holt už poznal, co je příroda, lovení a venek.
Kotěte se nebojte - ono nahání "hrůzu", protože se samo bojí. Čím je krmíte? A kde tedy spává? Jak to má s čistotností - chodí do záchodku?

Včera dopadlo vše dobře, kočky celý den spaly. Večer už kotě opět zkoumalo obývák a dnes ráno už šlo i do ložnice, ale na kočky stále vrčí. Mladší kočka se chce s ní seznámit, to jde vidět, asi by si chtěla s kotětem hrát a starší kočka si kotěte moc nevšímá, pouze by chtěla jeho granulky, ty mu možná závidí. Kotě jsem odblešila týden předtím než přišlo do bytu. Byli jsme i u veta, ten prohlásil, že je to zdravá kočka, jen měla zlomenou čelist. Pokud má nějaké virózy nebo nemoci, to se teprve projeví. Krevní testy jsme nedělali. Ale zatím kotě nemá žádné známky nemoci ani průjem nemělo. Je to odrostlé kotě,3 měsíce už určitě mělo. Venku bylo přes měsíc. Jsem ráda, že už začíná zkoumat byt

6.10.2015 10:47
Kočičí svět

XXX.XXX.32.52

linduš napsal(a):
To naše chrastidlo popelnicové taky syčelo a prskalo na původní kocoury. teď už je to v pořádku. myslím, že hodně pomohlo společné krmení. hodně masa na jedné velké misce, všichni se nažrali několikrát k puknutí. a i když si zasyčeli, tak maso mělo v tu chvíli přednost
chce to i čas.

Děkuji za tip, už jsem si na to taky pomyslela, že by je misky mohly spojit

6.10.2015 10:48
Kočičí svět

XXX.XXX.32.52

fikovnice napsal(a):
Jo a k tomu plynu, je to opravdu tak, jak píší ostatní. Já kdysi také vypínávala plyn. Je povinnost mít tu páčku na plyn (a tuším i trubky) žlutě natřené, takže to nemůžete s ničím zaměnit.

Je tam nějaká podivná páčka ale určitě není žlutá. až přijde plynař, zeptám se ho

6.10.2015 10:52
Kočičí svět

XXX.XXX.32.52

rapotacka11 napsal(a):
To si nemůže pokoje - byt
prohlédnout bez těch ostatních ?
Na 1/2 hod je někam dejte, kotě do pokoje - samo !

Je to mimino, které se moc bojí.
Není zlé v povaze.

Ale můžu je zavřít, dneska to udělám. ale nemůžu je zavírat na moc dlouho, aby neměly pocit, že je odstrkuju. mladší kočka je na mě závislá, zavřená moc dlouho nevydrží - škrábe, mňouká a když nepřijdu, tak se vykaká vedle záchodu

Přidejte reakci

Přidat smajlík