Muf
XXX.XXX.80.149
Dobrý den. Blíží se termín porodu naší kočičky a já chci být připravena i na situaci kdy by z jakéhokoliv důvodu nemohla mamina své potomky kojit. Najde se prosím dobrá duše a podělí se o zkušenosti z odchovem na mlíčku značky Royal Canin ? Jedná se mi hlavně o přípravu a množství. Kolik vody a kolik přípravku na jednu dávku pro čerstvě narozené koťátko? Na Zoohit je sice nějaká tabulka, ale ráda uvítám zkušenost chovatele z praxe. Možná i nějaký fígl, aby se neudělaly hrudky a aby byla dávka dostačující. Většinou jsem se tady dočetla, že se první dny koťátko krmí co dvě hodiny. U mlíčka je také přiložena láhvička s dudlíčky, které je patrné vyvařit. Na návodu jsou obrázky, že se soupravička vyvaří celá. Obávám se však plastu z kterého je vyrobena. Vyvařujete komplet, nebo jen dudlíky ?
Snad se nebudete nad mými dotazy pohoršovat. Nemám s umělým dokrmováním žádné zkušenosti a bude to první porod naší kočenky. Snad to spolu zvládneme a nebude to potřeba, ale...
Děkuji
Muf
napsal(a):
Dobrý den. Blíží se termín porodu naší kočičky a já chci být připravena i na situaci kdy by z jakéhokoliv důvodu nemohla mamina své potomky kojit. Najde se prosím dobrá duše a podělí se o zkušenosti z odchovem na mlíčku značky Royal Canin ? Jedná se mi hlavně o přípravu a množství. Kolik vody a kolik přípravku na jednu dávku pro čerstvě narozené koťátko? Na Zoohit je sice nějaká tabulka, ale ráda uvítám zkušenost chovatele z praxe. Možná i nějaký fígl, aby se neudělaly hrudky a aby byla dávka dostačující. Většinou jsem se tady dočetla, že se první dny koťátko krmí co dvě hodiny. U mlíčka je také přiložena láhvička s dudlíčky, které je patrné vyvařit. Na návodu jsou obrázky, že se soupravička vyvaří celá. Obávám se však plastu z kterého je vyrobena. Vyvařujete komplet, nebo jen dudlíky ?
Snad se nebudete nad mými dotazy pohoršovat. Nemám s umělým dokrmováním žádné zkušenosti a bude to první porod naší kočenky. Snad to spolu zvládneme a nebude to potřeba, ale...
Děkuji
Míchala jsem dle návodu na obalu - poměr Vám teď z hlavy nepovím, ale určitě budou mít na webu tabulku s dávkováním. Co se týče hrudek, s těmi problém nebyl, klasicky jsem nasypala sušené mléko do lahvičky, zalila teplou vodou, zamíchala lžičku, odzkoušela na hřbetu ruky teplotu, zda už je ok, aby kotě mohlo pít a nakrmila. Ano, první dny se krmí cca co 2 hodiny - já měla kotě na hrudi, aby bylo pořád v teple a pod kontrolou, takže jsem krmit šla dle něj - a opravdu si říkalo po 2-2,5 hod. samo /začalo lézt a plakat, že má hlad/. Jinak po nakrmení je potřeba promasírovat bříško - ideálně teplou mokrou žínkou (nahradí mámin jazýček), aby se koťátko v pohodě vyprázdnilo.Vyvařila jsem komplet vše před 1.použitím. Poté jsem vždy po nakrmení vše vymyla převařenou vodou, dala uschnout, nakrmila a zas tak dokola.
Držím Vám palce na porod a ať se mamina hezky stará a nemusíte umělý odchov řešit /co si budeme povídat, je to i pro koťátko to nej pít rovnou od mámy, umělé mléko je umělé mléko no.../
Od RC mužete bez obav vyvařit celé jen jen pár minut asi jako dětské lahvičky pokud máte v tomto směru zkušenosti.
Ano krmit co dvě hodiny pokud bude i koťat hodně využijete i jako příkrm tak už nemusí být interval tak častý. Tuhle přípravu chválím nakonec taky jsem měla takto připraveno a nakonec jsem i využila.
Přímo s RC mlíčkem nemám zkušenost u koček ale u králíka a tam se dělalo co nejsilnější.
Muf
XXX.XXX.80.149
Na Zoohitu je...stáří 1 týden - počet krmení 7 - ml mléka 2 - 4. V přípravě je 1 odměrka ( 10ml ) prášku na 20 ml vody tj. spolu smíchaných 30 ml mlíčka, jestli tomu dobře rozumím. Můžou se ko´tátka krmit jednou láhvičkou ? Předpokládám, že se případný zbytek nemůže uskladnit v lednici a znovu ohřát, raději jej nabídnu mamině.
Víte jsem dítko hluboké totality. Možná to návod na příbalovém letáku vše obsahuje, ale není v českém jazyce, takže jsou pro mne čitelné pouze obrázky. Raději se tedy včas ráda poučím a připravím.
Moc děkuji všem
Muf
napsal(a):
Na Zoohitu je...stáří 1 týden - počet krmení 7 - ml mléka 2 - 4. V přípravě je 1 odměrka ( 10ml ) prášku na 20 ml vody tj. spolu smíchaných 30 ml mlíčka, jestli tomu dobře rozumím. Můžou se ko´tátka krmit jednou láhvičkou ? Předpokládám, že se případný zbytek nemůže uskladnit v lednici a znovu ohřát, raději jej nabídnu mamině.
Víte jsem dítko hluboké totality. Možná to návod na příbalovém letáku vše obsahuje, ale není v českém jazyce, takže jsou pro mne čitelné pouze obrázky. Raději se tedy včas ráda poučím a připravím.
Moc děkuji všem
Spolu smíchané je to těch 20 ml. Ten prášek se rozpustí do té vody. ;) Ano, nemusíte mít pro každé koťátko jinou lahvičku. Mlíčko jsem vždy dělala nové. Přebytek jsem dávala mamině, zda nechce. Pokud by nechtěla, prostě vylít. Určitě bych vždy dělala čerstvé.