Mléčná náhrada Royal Canin

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Muf

1.10.2015 15:55
Muf

XXX.XXX.80.149

Dobrý den. Blíží se termín porodu naší kočičky a já chci být připravena i na situaci kdy by z jakéhokoliv důvodu nemohla mamina své potomky kojit. Najde se prosím dobrá duše a podělí se o zkušenosti z odchovem na mlíčku značky Royal Canin ? Jedná se mi hlavně o přípravu a množství. Kolik vody a kolik přípravku na jednu dávku pro čerstvě narozené koťátko? Na Zoohit je sice nějaká tabulka, ale ráda uvítám zkušenost chovatele z praxe. Možná i nějaký fígl, aby se neudělaly hrudky a aby byla dávka dostačující. Většinou jsem se tady dočetla, že se první dny koťátko krmí co dvě hodiny. U mlíčka je také přiložena láhvička s dudlíčky, které je patrné vyvařit. Na návodu jsou obrázky, že se soupravička vyvaří celá. Obávám se však plastu z kterého je vyrobena. Vyvařujete komplet, nebo jen dudlíky ?
Snad se nebudete nad mými dotazy pohoršovat. Nemám s umělým dokrmováním žádné zkušenosti a bude to první porod naší kočenky. Snad to spolu zvládneme a nebude to potřeba, ale...
Děkuji

1.10.2015 16:10
macomb

XXX.XXX.200.22

Sama zkušenost nemám, ale mohu vám dát kontakt na paní, která má zkušenosti v tomto směru obrovské.Má i azylek ze kterého sami máme dvě kotiska smajlík

1.10.2015 16:31
lavacca

XXX.XXX.164.49

Muf napsal(a):
Dobrý den. Blíží se termín porodu naší kočičky a já chci být připravena i na situaci kdy by z jakéhokoliv důvodu nemohla mamina své potomky kojit. Najde se prosím dobrá duše a podělí se o zkušenosti z odchovem na mlíčku značky Royal Canin ? Jedná se mi hlavně o přípravu a množství. Kolik vody a kolik přípravku na jednu dávku pro čerstvě narozené koťátko? Na Zoohit je sice nějaká tabulka, ale ráda uvítám zkušenost chovatele z praxe. Možná i nějaký fígl, aby se neudělaly hrudky a aby byla dávka dostačující. Většinou jsem se tady dočetla, že se první dny koťátko krmí co dvě hodiny. U mlíčka je také přiložena láhvička s dudlíčky, které je patrné vyvařit. Na návodu jsou obrázky, že se soupravička vyvaří celá. Obávám se však plastu z kterého je vyrobena. Vyvařujete komplet, nebo jen dudlíky ?
Snad se nebudete nad mými dotazy pohoršovat. Nemám s umělým dokrmováním žádné zkušenosti a bude to první porod naší kočenky. Snad to spolu zvládneme a nebude to potřeba, ale...
Děkuji

Míchala jsem dle návodu na obalu - poměr Vám teď z hlavy nepovím, ale určitě budou mít na webu tabulku s dávkováním. Co se týče hrudek, s těmi problém nebyl, klasicky jsem nasypala sušené mléko do lahvičky, zalila teplou vodou, zamíchala lžičku, odzkoušela na hřbetu ruky teplotu, zda už je ok, aby kotě mohlo pít a nakrmila. Ano, první dny se krmí cca co 2 hodiny - já měla kotě na hrudi, aby bylo pořád v teple a pod kontrolou, takže jsem krmit šla dle něj - a opravdu si říkalo po 2-2,5 hod. samo /začalo lézt a plakat, že má hlad/. Jinak po nakrmení je potřeba promasírovat bříško - ideálně teplou mokrou žínkou (nahradí mámin jazýček), aby se koťátko v pohodě vyprázdnilo.Vyvařila jsem komplet vše před 1.použitím. Poté jsem vždy po nakrmení vše vymyla převařenou vodou, dala uschnout, nakrmila a zas tak dokola.

Držím Vám palce na porod a ať se mamina hezky stará a nemusíte umělý odchov řešit /co si budeme povídat, je to i pro koťátko to nej pít rovnou od mámy, umělé mléko je umělé mléko no.../

1.10.2015 16:42
saty

XXX.XXX.10.1

Od RC mužete bez obav vyvařit celé jen jen pár minut asi jako dětské lahvičky pokud máte v tomto směru zkušenosti.
Ano krmit co dvě hodiny pokud bude i koťat hodně využijete i jako příkrm tak už nemusí být interval tak častý. Tuhle přípravu chválím nakonec taky jsem měla takto připraveno a nakonec jsem i využila.
Přímo s RC mlíčkem nemám zkušenost u koček ale u králíka a tam se dělalo co nejsilnější.

Muf

1.10.2015 17:39
Muf

XXX.XXX.80.149

Na Zoohitu je...stáří 1 týden - počet krmení 7 - ml mléka 2 - 4. V přípravě je 1 odměrka ( 10ml ) prášku na 20 ml vody tj. spolu smíchaných 30 ml mlíčka, jestli tomu dobře rozumím. Můžou se ko´tátka krmit jednou láhvičkou ? Předpokládám, že se případný zbytek nemůže uskladnit v lednici a znovu ohřát, raději jej nabídnu mamině.
Víte jsem dítko hluboké totality. Možná to návod na příbalovém letáku vše obsahuje, ale není v českém jazyce, takže jsou pro mne čitelné pouze obrázky. Raději se tedy včas ráda poučím a připravím.
Moc děkuji všem

1.10.2015 19:28
lavacca

XXX.XXX.164.49

Muf napsal(a):
Na Zoohitu je...stáří 1 týden - počet krmení 7 - ml mléka 2 - 4. V přípravě je 1 odměrka ( 10ml ) prášku na 20 ml vody tj. spolu smíchaných 30 ml mlíčka, jestli tomu dobře rozumím. Můžou se ko´tátka krmit jednou láhvičkou ? Předpokládám, že se případný zbytek nemůže uskladnit v lednici a znovu ohřát, raději jej nabídnu mamině.
Víte jsem dítko hluboké totality. Možná to návod na příbalovém letáku vše obsahuje, ale není v českém jazyce, takže jsou pro mne čitelné pouze obrázky. Raději se tedy včas ráda poučím a připravím.
Moc děkuji všem

Spolu smíchané je to těch 20 ml. Ten prášek se rozpustí do té vody. ;) Ano, nemusíte mít pro každé koťátko jinou lahvičku. Mlíčko jsem vždy dělala nové. Přebytek jsem dávala mamině, zda nechce. Pokud by nechtěla, prostě vylít. Určitě bych vždy dělala čerstvé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík