Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Markéta35

8.10.2015 08:37
Markéta35

XXX.XXX.0.0

Hezký den, tak nakonec jsem si k tříletému britskému kocourkovi pořídila britskou modrou kočičku, jsou jí dva měsíce-skoro 3, po příchodu domů teda starší syčel, houkal, prskal..měla jsem strach, ale nakonec-kočky jsou opravdu chytré, malá se před ním plazila, pak mu čichala k čumáčku a bylo.A teď ? Starší, protože byl uzavřený, teď si začal hrát-vypadá to, že ona učí ho, on jí ukazuje, kde se brousí drápky, nedají bez sebe ránu.Je fakt, že občas se hra zvrhne a malá zakřičí, ale to je spíš jak na ní skočí, přeci jen je to malinký medvídek a on 5 kilový kocour.Spí spolu, na střídačku se chodí ke mně mazlit...jsem ráda, že jsem staršímu neuškodila. A Jen mám dotaz k ostatním, co mají dvě kočičky nebo více, co mohu vypozorovat z chování koček?Často se "oňufávají čumáčky", četla jsem, že se tím zdraví, ale třeba starší kočičák pořád hrabe-na místě, kdekoli.Je kastrován, pochybuju, že by značkoval, přijde mi jako by uklízel Díky za každý poznatek, který by mě mohl potkat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.10.2015 08:52
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naši dva kocouři se také oňuchávají, olizují, dávají si tak najevo své sympatie smajlík Jeden z nich po jídle hrabe kolem misky. Údajně to není ani proto, že si jako zahrabává jídlo "na potom" ani, že je něco nepoživatelného. Ale jak píšete - uklízí. Divoké kočky v přírodě zahrabávají zbytky, aby nebyly odhaleny nějakým predátorem

10.10.2015 03:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Naši dva kocouři se také oňuchávají, olizují, dávají si tak najevo své sympatie smajlík Jeden z nich po jídle hrabe kolem misky. Údajně to není ani proto, že si jako zahrabává jídlo "na potom" ani, že je něco nepoživatelného. Ale jak píšete - uklízí. Divoké kočky v přírodě zahrabávají zbytky, aby nebyly odhaleny nějakým predátorem

Tak moji kocouři, ač se spíš nemusí, tak se občas také očichávají nosany - a myslím, že to je opravdu přátelský pozdrav. Ale co se týká hrabání, tak to mi dělá mladý. Mám pod miskami s jídlem igelit. Když v misce zůstane nějaké jídlo, hrabe a igelit shrne. A já právě četla, že to je archetypáln chování - schovávání jídla na potom. On ten můj mladší ani moc na úklid není , tak teď nevím, co je tedy správně.

10.10.2015 09:54
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Tak moji kocouři, ač se spíš nemusí, tak se občas také očichávají nosany - a myslím, že to je opravdu přátelský pozdrav. Ale co se týká hrabání, tak to mi dělá mladý. Mám pod miskami s jídlem igelit. Když v misce zůstane nějaké jídlo, hrabe a igelit shrne. A já právě četla, že to je archetypáln chování - schovávání jídla na potom. On ten můj mladší ani moc na úklid není , tak teď nevím, co je tedy správně.

Obojí. :) Protože když ho schovají před jinými predátory, tak jim zbyde na potom a mohou se k němu v klidu vrátit a dále hodovat. Občas mi taky čičiny zkouší maso zahrabat, když ho zbyde víc.

10.10.2015 17:30
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Obojí. :) Protože když ho schovají před jinými predátory, tak jim zbyde na potom a mohou se k němu v klidu vrátit a dále hodovat. Občas mi taky čičiny zkouší maso zahrabat, když ho zbyde víc.

Jj, u nás je zajímavé, že starší to nedělá. On mladý je vlbec víc takový "pudový" - i třeba co se stran divokosti týká. Staršímu někdy ze srandy říkám, že je napůl člověk.

11.10.2015 12:46
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Jj, u nás je zajímavé, že starší to nedělá. On mladý je vlbec víc takový "pudový" - i třeba co se stran divokosti týká. Staršímu někdy ze srandy říkám, že je napůl člověk.

U nás to dělají občas, nevím, dle čeho rozlišují, že dneska o zahrábnou či ne... a ani to není, že by to dělala určitá kočena. Všechny tak nějak na střídačku.

Přidejte reakci

Přidat smajlík