Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2015 13:30
Micha.ela

XXX.XXX.186.33

Prosím o radu, nově pořízené koťátko mělo být dle paní chovatelky kočička.
Dle mého je to kocourek. Kotě se narodilo 20.8, to už by přeci mělo jít správně rozeznat.

V případě, že je to koucourek - nevíte jak se snese ( v bytě) s přes rok starým kocourem, který není kastrovaný?

14.10.2015 13:38
saty

XXX.XXX.209.52

Ted se snese později az bude dospívající muže byt problém ve smyslu značkování a rvaček ale je to kus od kusu.
Spíš není jednoduší Mít doma dva kastraty? Připadne jednoho pokud by byl jeden ceny chovný kocour. Z osobních zkušeností bych nepila v byte ani s jedním ne kastrovany kocourem
jinak jo podle fotky mate pravdu vy.

14.10.2015 13:44
Micha.ela

XXX.XXX.186.33

Děkuji za odpověď. Asi bude lepší sice z těžkým srdcem koťátko předat do dobrých rukou. To byl přesně ten důvod proč to měla být kočička.

14.10.2015 13:50
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Vy jste odhodlána kocoura nekastrovat? tak to vám fandím. když jsem si ho brala, také jsem to tak chtěla. a jak se z něho stával větší a větší nadrženec, tak mě to přešlo a počítala jsem dny do kastrace /v roce/.

14.10.2015 14:34
Micha.ela

XXX.XXX.186.33

Zatím ne, žádný problém s ním není právě, ba naopak. Nic neničí, nemrouská se, nemňouká moc a neznačkuje.

14.10.2015 14:44
peggi16

XXX.XXX.33.240

Taky se přikláním k tomu, že je to kocourek, i podle hlavy.
Ono to značkování může klidně přijít. Taky si nedokážu představit nekastrovaného kocoura v bytě...ale jestli budete mít 2 nekastr.kocoury v bytě, budou nejspíš rvačky a přeznačkovávání.
Nicméně nevykastrovaný kocour a vykastrovaná kočka může být taky problém, může ji bít.

14.10.2015 15:12
Micha.ela

XXX.XXX.186.33

:( já ho vykastrovat nechám určitě, ale chtěla jsem až ve chvíli, kdy to bude nutné. Zatím je hodný. A s kočičkou by jako kotětem nejspíš vycházel lépe. Celkově pak problém se značkováním atd by byl vyřešen...

14.10.2015 15:20
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Podle mě není o nic horší dva kocouři, než kocour a kočka. Naopak s vidinou budoucí kastrace bych si pořídila vždy raději kocourka, kastrace kočky je nejen dražší, ale i náročnější operace.

14.10.2015 16:07
lavacca

XXX.XXX.164.49

Micha.ela napsal(a):
:( já ho vykastrovat nechám určitě, ale chtěla jsem až ve chvíli, kdy to bude nutné. Zatím je hodný. A s kočičkou by jako kotětem nejspíš vycházel lépe. Celkově pak problém se značkováním atd by byl vyřešen...

Určitě bych staršího kocoura vykastrovala (s největší pravděpodobností stejně časem začne značkovat a pokud si to zafixuje, nezbavíte se toho ani po kastraci !) a to už ať si kotě necháte či ne. Nekastrovaná kočka či kocour - to se nedá dlouhodobě vydržet, zvlášť ne v bytě.

Jinak ano, kotě je kocourek (což koneckonců šlo překontrolovat již při odběru a ne slepě věřit chovatelce, která evidentně moc zkušená nebude; rozlišit pohlaví lze již hnedka po narození). A nevidím důvod proč ho vracet - 2 kastrovaní kocouři se vám krásně snesou, další kočku jste chtěla - a dle fotky je to běžná evropanka, takže ani ten rozdíl ve velikosti kočky x kocoura nebude tak veliký.

Navíc teď by ho měl kocour snést v pohodě, než malý dospěje, tak se v klidu stihne kastrace velkého kocoura a ani nějaké bitky, apod. nehrozí. Jinak běžně jsem nechávala kastrovat kocoury už v 7-8 měsících a nikdy žádný problém nebyl.

15.10.2015 05:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Micha.ela napsal(a):

A s kočičkou by jako kotětem nejspíš vycházel lépe.

Mýlíte se.
Nováček je vetřelec, musí se vyhnat - zmlátit.
Chce to čas, někdy moc času. Někdy se mohou mít rádi,
někdy ne. Ať je to kočka nebo kocourek.
Proto si mají lidi řídit rovnou koťata dvě, kočky mají parťáka
a lepší život.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.10.2015 07:10
Uživatel s deaktivovaným účtem

Otázka "snášení se" je velmi individuální. Je fakt, že obecně jsou kocouři v tomto ohledu větší hajzlíci a to bez ohledu na kastraci! A i kastráti můžou značkovat (a to i kočky, když mají potřebu) a pokud kocour začne před kastrací, tak roste pravděpodobnost, že bude pokračovat i po ní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík