Lala23
XXX.XXX.239.229
Mám perskou kočku, která nemá ráda koupání, ale jelikož je jako smeták a prachovka v jednom a navíc má často pokakanou prdelku a packy, koupu jí (alespoň)1x za měsíc. Už je trošku zvyklá. Ale musí to být šup šup, protože hrozně řve. Z toho důvodu používám šampon s kondicionérem v jednom. Chtěla bych ale, aby měla nadýchanou srst jako kočičky na výstavě, aby to trápení mělo alespoň nějaký viditelný efekt. Jenže nemůžu najít šampon s kondiconérem přímo na objem (2v1). Poradí někdo?
Takovou srst mají kočky díky každodenní péči hlavně česání atd. Nejlepší co uuděláte je kočkun nekoupat ale pořídit suchý sampon. Mam kocoura co koupání vyžaduje sám ale jeho srsti to neprospiva má ji suchou a drsnou proto jsem začala používat zvířecí sampon od Karlie s kokosovym olejem ten mi docela pomaha.
Lala23
XXX.XXX.239.229
Ona byla koupaná už v chs a srst drsnou nemá, češu jí téměř denně. Drsnost ani jemnost není dána kvalitou, ale typem srsti. Názory se různí, zda koupat nebo nekoupat. Většina chovatelů peršanek koupe, především se koupou výstavní kočky, aby měly krásnou srst. Při koupání se lépe odloučí odumřelé chloupky a má to i další výhody, ale nebudu se tu rozepisovat. Chelsinka miluje fénování a samozřejmě dodržuju všechny zásady o stupních vody, fénu, pokojove teploty atd... Mám ještě jednu kočku a tu nekoupu (jiné plemeno). Nechce. Netýrám zvířátka, pokud si myslíte. Chelsinka se nebrání, neutíká, jen trochu nadává. Ona péči potřebuje. Neobrousí si pořádně sama ani drápky a je šmudla a olizovat ji nebudu, když to sama dělá špatně (např. na kusy ho*en v kožíšku suchý šampon nepomůže). Bohužel je trochu hloupější než moje druhá kočka, ale mám ji ráda. Je to mazel. Do placeté hlavičky se toho moc nevejde. Myslím si, že ji nekoupu nějak často. Standartně se koupou peršanky 1x za 2 týdny. Takže bych prosila spíše někoho, kdo má zkušenost nebo zná nějakou objemovou kosmetiku 2v1 (šampon s koncionérem) o radu. Děkuji.
I když je perská, můj názor je koupat maximálně před výstavou. http://www.moje-kocka.cz/pece-a-vychova/koupat-ci-nekoupat-310.html.
Lala23
XXX.XXX.239.229
Říkám, je to názor od názoru. Já vám zas můžu najít článek, kde je psáno, že se koupou dokonce jednou týdně. Ptala jsem se na kosmetiku.
Lala23
XXX.XXX.239.229
Nj, všichni jste chytrý, ale jestli jste si nevšimli, tak se neptám, zda koupat, naopak vím, proč musím. Koupu jí tak 10x do roka. Všichni jen aby jste nabourali diskuzi. Kdyby to šlo smazat, tak svůj dotaz raději smažu. Psala jsem tu proč koupu. Přečtěte si raději něco o perských kočkách a nebo je začněte chovat, napiště do chovatelských stanic. Zeptejte se veterinářů. Vám snad elektrizujou vlasy? Dostáváte rány na každým kroku? Lámou se vám? Nekoupejte se vy! Neotírejte si zadek! Proboha! Svojí britskou kočku nekoupu, perskou musím! Proč se asi vyrábí kosmetika pro kočky? Přečtěte si odbornou literaturu radilové.2 druhy koček se koupat musí, sphynx a perská. I kvůli odmašťování kůže. Jsou přešlechtěný a maj s tím problém. Například u kocourů (perských) se musí odmašťovat i 1x týdně ocas. Někdo to řeší vše pudrováním. Ale právě z pudru jsou pak ucpané póry a nemělo by se to přehánět. Lepší je koupat. I kvůli plstnatění. Srst se pak nezacuchává. Nemusím vystíhávat. Při česání netahám. Vím, co dělám.
Hugo-Adelka
XXX.XXX.239.229
Koupejte, perská kočka se koupat musí! Máme 2 peršanky činčily, vy máte asi obyč. Ale je to krásná trikolorka jak vidím. Koupeme podle potřeby, jak kdy.1x za měsíc, za dva,...jsou fakt jako prachovky, všechno se jim usazuje v kožíšku. Jde z nich uplně černá voda, když koupeme, mají koupání i rádi. Každá chs musí zvykat kotě na česání, koupání, fenovani, je to tak spravne. NErozčilujte se. Vědí prd. Hlsavně je to líný plemeno, jak píšete, nestaraj se tak o kožíšek a drápky, plstnatěj. Ale jak jsou líný, tak jsou mazlivý. Náš Hugo má rád i česání. Ale nepoužíváme na objem, máme antiparazitní, taky 2v1. Ocas odmašťujeme u kluka právě pudrem, ono to jinak nejde, smrdí a má ho jak omastek jinak, ale právě proto se musí koupat, aby se nezanesly pory občas.
Lala23
napsal(a):
Nj, všichni jste chytrý, ale jestli jste si nevšimli, tak se neptám, zda koupat, naopak vím, proč musím. Koupu jí tak 10x do roka. Všichni jen aby jste nabourali diskuzi. Kdyby to šlo smazat, tak svůj dotaz raději smažu. Psala jsem tu proč koupu. Přečtěte si raději něco o perských kočkách a nebo je začněte chovat, napiště do chovatelských stanic. Zeptejte se veterinářů. Vám snad elektrizujou vlasy? Dostáváte rány na každým kroku? Lámou se vám? Nekoupejte se vy! Neotírejte si zadek! Proboha! Svojí britskou kočku nekoupu, perskou musím! Proč se asi vyrábí kosmetika pro kočky? Přečtěte si odbornou literaturu radilové.2 druhy koček se koupat musí, sphynx a perská. I kvůli odmašťování kůže. Jsou přešlechtěný a maj s tím problém. Například u kocourů (perských) se musí odmašťovat i 1x týdně ocas. Někdo to řeší vše pudrováním. Ale právě z pudru jsou pak ucpané póry a nemělo by se to přehánět. Lepší je koupat. I kvůli plstnatění. Srst se pak nezacuchává. Nemusím vystíhávat. Při česání netahám. Vím, co dělám.
A co takhle dát tento dotaz chovateli od kterého kočku máte? Či napište dalším chovatelům peršanek. Tady většina kočky nekoupe, tak značku neporadí.
Já koupala kočku jen 1x a to kvůli plísni, jež chytla od nějakého zvířete venku. Jinak na nečistoty mám jen pudr. a stačí mi i na křížence mainky, který se taky vyválí v kdečem.
Lala23
XXX.XXX.239.229
Už jsem psala, že v chs odkud Chelsinka je, se ona i její kočičí spolubydlící koupali. Radila jsem se s více chs perských koček a všichni koupou. Ale nevím, proč bych měla psát hned chovateli a ptát se s jakým šamponem je spokojen. Diskuze je snad veřejná. Snad nevadí, že jsem se dovolila zeptat i já na něco. A jestli většina lidí nekoupe já dopředu vědět nemůžu, přesto se tu může objevit někdo jako Adélka nad vámi, která má také perskou kočku a koupe. Jen nepoužívá kosmetiku na objem. Ale co kdyby se sem náhodou podíval někdo, kdo má s nějakou objemovou dobrou zkušenost? Snad mám právo se zeptat.
Kuliferda
XXX.XXX.239.229
Perskou kočku koupat i ze zdravotních důvodů! Prach a nečistoty v kožíšku jim nedělají dobře na zkrácené dýchací cesty. Krom toho jejich kůže nemá tak dobrou schopnost se sama odmašťovat! Kdo píše, že se kočky nekoupou, nevědí nic o přešlechtěných rasách perská a sphynx, tam je to nutnost právě kvůli neschopnosti se odmaštovat jak paní píše. Někdo dokonce na začátek koupání na kočku používá jar! Mainská je trochu něco jinýho...to že je také chlupatá ještě neznamená, že má stejné problémy jako perská.Šampon na objem i kondicionér jsem viděl, ale ne 2v1. Chovatele používají objemovou kosmetiku zvlášť, takže vás asi zklamu. Já používám přímo výstavní, ale nevystavuju, máme taky delší nosík. Rovněž máme antiparazitní, protže máme Leelu jen doma, takže nemá obojek, přesto se bojíme, že něco pes i když ten obojek má (ale moc jim nevěřim) donese, tak alespoň každé koupání máme takovou obranu. Posílám fotku, jak si zhruba paní asi přeje aby její kočka vypadala. Pro Lalu23: 1. je vidět, že byla stříhaná, takže nechat dorůst 2. česat šetrněji a používat pudr (ale ne moc), vznikne objem a necuhcá se. Pro Hugo-Adelka: po kastraci se ocas vašeho kocoura (u koček to nebývá obvyklé) nebude tak mastit. Zvažte jí. Pro Saty: česání vám nezaručí, objem, spíše na opak. Za objemem perských koček stojí kvalitní kosmetika.To je ta každodení péče o které píšete! Pro brblali: tady je dobře popsáno jak se starat o perskou kočku. Píše paní z chs. Dodržuji její zásady. http://www.cattery.cz/destepaws/koupani.htm.