Chování 3 leté kočičky ke koťátku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.10.2015 17:55
Kočičák z Ostravy

XXX.XXX.51.78

Dobrý večer,

dnes jsme si vzali z útulku koťátko, (kocourka jak mi tady bylo doporučeno) a naše kočanda, (3 roky tuším.. nedávno jsem tady psal že měla svrab.. již je vyléčen a kočička je zdravá) neustále na koťátko syčí.. rozmáchá se packou.. a jak ji chceme mi pohladit, tak škrábe vrčí (škrábnutí opravdu štípe :D )

Otázka zní: Jak se chovat? Máme zasáhnout? Jak dlouho máme čekat než si zvyknou (jestli vůbec)

Budu rád za každou odpověd..

PS: Já vím že je předčasné dělat nějaké závěry protože kočičku máme pár hodin ale vylekalo nás to :).

20.10.2015 18:27
saty

XXX.XXX.134.217

Byt v klidu kočka je rozrušena z vetřelce kote z nového prostředí atd. Zasáhnout jen v případe ze by mezi nimi došlo ke zdravískodlivemu konfliktu. Dejte jim možnost schovat se každému na nějake misto jako pod skříň pod gauč pod postel ať mají klid a seznamují se opatrne.

20.10.2015 18:33
Narmoria

XXX.XXX.94.249

Kočičky si na sebe nejdřív musí zvyknout (taky poznat pach té druhé) a naučit se mluvit stejnou řečí. To většinou chvíli trvá. Dejte jim prostor, aby měli ze začátku každá svou zašívárnu, kde se před tou druhou můžou schovat. U nás na sebe holky nejdřív taky prskaly, pak se pár dní vyhýbaly obloukem a okukovaly se z dálky a přátelství začalo vznikat asi po týdnu.
Fackování mezi kočkami by nemělo vadit, ony mají na rozdíl od nás kožich. Vymezují si tak prostor před tou druhou kočkou.
Ale přiznám se, že jsem do seznamování našich kočičáků jednou taky zasáhla, když už se mi jejich první reakce zdála až moc agresivní (hlas přejde z vyhružného syčení a vrčení do vřískání, další reakce by byla po sobě skočit a tomu sem chtěla zabránit), přinesla jsem kočičí hračky, peříčka a bublifuk a začala jsem před kočkama blbnout a vyzývat je ke hře - to fungovalo dobře, jedna si začala hrát a druhá nás pozorovala, co jsme to za magory, ale na stres, strach a agresi zapomněly obě. Jídlo nebo nějaké ňaminky můžou taky fungovat jako relaxační aktivita, ale to hraní je asi účinnější.

20.10.2015 18:33
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Mám zasáhnout ?
Kotě jste měli nechat, aby si V KLIDU prohlédlo nový domov.
V klidu - bez vaší kočky, bez dětí.

https://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/?q=vet%C5%99elec&sort=1

Samozřejmě, že "stará" kočka bude vetřelce vyhánět a mlátit.
Aby se to nestalo, proto jste tam vy !
Trvat to může dlouho...
Proto se mají pořizovat rovnou dvě koťata.

20.10.2015 18:43
Kočičák z Ostravy

XXX.XXX.51.78

"(hlas přejde z vyhružného syčení a vrčení do vřískání" Takhle se to zrovna děje :D

Děkuji za odezvu. Jakékoli rady pomůžou a rád si počtu :).

daria

20.10.2015 18:58
daria

XXX.XXX.208.129

Nebojte se oni si zvyknou.My měli staršího kocoura a vzali si kotě.Dva dny na sebe syceli.A do tydne to byla nerozlucna dvojka.

20.10.2015 23:03
loraena

XXX.XXX.91.69

Já jsem toto léto musela dát na hlídání k rodičum kotě, co jsme těsně před odjezdem na dovču našli venku. Rodiče maj cca 2 roky starou kočku, jedináčka. Týden na něj intenzivně syčela, ale nenapadala ho, spíš před ním utíkala. Zároveń byla naštvaná na všechny a neobešlo se to bez pár krvavých škrábanců. Cca po 10ti dnech už spali oba s mámou v posteli. Když jsem si pro prcka po dovolené dojela, hezky si spolu hráli, žrali z jedné misky, spinkali spolu. Chce to čas.

21.10.2015 21:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Teď dávají na Prima Zoom
seznámení (spřátelení) koček.

Přidejte reakci

Přidat smajlík