Časté čůráni kocourka

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

montyho.liduska

30.10.2015 21:26
montyho.liduska

XXX.XXX.66.228

Zdravim,
dneska jsem vypozorovala ze kocourek chodi nejak casto curat. Je mu rok a pul, je kastrovany, krmeny pouze granulemi Applaws obcas kapsicka (jen kvalitni s vysokym obsahem masa), stelivo ma CatBest OkoPlus. Normalne chodi tak 4x za den, dneska byl tak 10x a ted uz asi 4x udelal jen par kapek, ani to neudelalo hrudecku zadnou. Nebreci, kdyz jde curat tak je hned zpatky normalne, spi normalne, zlobi normalne (mozna snad jeste vic Very Happy ). Casto ho vidim pit. Nemuze zo byt tim ze se ted nejak rozezral? Ze dlabe jednou tolik granulek, tak ma zizu? Nebo spis se muze jednat o problemy s moc. ustrojim? Na veterinu se nedostanu o vikendu jen tak, leda bych zburcovala nekoho z rodiny, nebo bude stacit vydrzet do pondeli kdy uz bude muzskej doma a odvezl by nas?

Dekuji moc za odpoved.

31.10.2015 05:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Montyho.liduska
- kastrovany, krmeny

pouze granulemi
""""""""""""""""""""""
Applaws obcas kapsicka (jen kvalitni s vysokym obsahem masa )

Možná by bylo maso bez kapsičky lepší - tak nějak přirozenější.

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.10.2015 05:57

Může jít o močové kamínky. Pokud se jedná o tento problém, chce to hned na veterinu. Nevím jak to máte s dostupností na nějakou pohotovost. Zavolejte si na nějakou kliniku a popište jim problém. Oni Vám poradí co a jak se zařídit.

Rapotacku11 neberte vážně, ona už jiná nebude (její slova).

31.10.2015 06:23
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Močové kamínky nebudou z granulí ?

Je mi těch zvířat líto... kočka, která neochutnala maso = trága.
Zásadový majitel ! Důsledně krmící pestře jedněma! granulema.

31.10.2015 06:43
joanne.s

XXX.XXX.43.225

Močové kamínky mohou být z krmení jen granulemi. Ale zrovna u Applaws bych to nečekala. Všechno je o tom, zda kočka dost pije, a u granulových koček to bohužel platí dvojnásob.

Jako prevence takových potíží JE na místě DENNě krmit i masem, pokud odmítá tak kvalitními masovými kapsičkami/konzervičkami.

31.10.2015 07:19

rapotacka11 napsal(a):

Močové kamínky nebudou z granulí ?

Je mi těch zvířat líto... kočka, která neochutnala maso = trága.
Zásadový majitel ! Důsledně krmící pestře jedněma! granulema.

Rozhodně to nemělo vyznít ve Váš neprospěch, už Vás znám, tak už vím... Ale Váš "styl", ta ironie neznalé popuzuje nebo rozhodí... Proto ta poznámka, ať Vás neberou vážně.

31.10.2015 07:24

joanne.s napsal(a):
Močové kamínky mohou být z krmení jen granulemi. Ale zrovna u Applaws bych to nečekala. Všechno je o tom, zda kočka dost pije, a u granulových koček to bohužel platí dvojnásob.

Jako prevence takových potíží JE na místě DENNě krmit i masem, pokud odmítá tak kvalitními masovými kapsičkami/konzervičkami.

Jedna pisatelka krmila zase Arden grange a kocourek měl také problémy tohoto rázu Tudíž kvalitní granule ne vždy zaručí = zvíře bez potíží.

31.10.2015 08:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Granule nejsou KVALITNÍ.
Je to ubohá, pro nás pohodlná náhražka, kvalitní pestré stravy pro kočku,
která kočce zajistí občas "to", pak zas "to".
Nedochází k deficitu vitamínů, minerálů. Pestrá strava chybku srovná.
Mají li granule nějaký mínus=nedostatek, tak se to stále
stupňuje až to jednou "bouchne.
Odnese to zvíře , ne "myslitel".

31.10.2015 09:02

rapotacka11 napsal(a):
Granule nejsou KVALITNÍ.
Je to ubohá, pro nás pohodlná náhražka, kvalitní pestré stravy pro kočku,
která kočce zajistí občas "to", pak zas "to".
Nedochází k deficitu vitamínů, minerálů. Pestrá strava chybku srovná.
Mají li granule nějaký mínus=nedostatek, tak se to stále
stupňuje až to jednou "bouchne.
Odnese to zvíře , ne "myslitel".

Bylo to myšleno KVALITNÍ mezi granulemi. Ano maso je přirozená strava pro kočku, to víme všichni "uvědomělí". Ale kočce neporučím. Vždy záleží na ni, zda bude ochotná to maso jíst. Zrovna před chvílí. Chystám krásné hovězí domácí maso na oběd. Jeden kocour přiběhne, ale když mu ho nabídnu, nadrobno - vcelku, umyju ho v teplé vodě... Tak si jen lízne a jde pryč. Nabídnu mu ho znovu. Nic
Zkouším to. Syrové, vařené...

montyho.liduska

31.10.2015 09:16
montyho.liduska

XXX.XXX.44.1

rapotacka11- Hohó, než se tu do kohokoli pustíte tak si zjistěte více informací. Kapsičkama krmim jinými než Applaws, která mají ve složení vysoký obsah masa. Applaws granulemi nekrmíme od počátku, asi před 3 měsíci jsme na ně přešli. A k tomu že se má kočka krmit masem? Můžete přijet a zkusit přemlouvat mýho kocoura :D ani horem ani dolem do něj maso nedostanu, zkoušela jsem :) myslím si že když jen granulemi, tak aspoň jedněmi z těch nejlepších na trhu a né nějakým Pro Planem. :) :)

joanne.s - vodu tu má neustále k dispozici, včera jsem koukala a za 12h vypil asi 150 ml vody ani né.. Pije o něco víc, ale zase o něco víc začal dlabat granulky.

blazice . dobře, zkusím si zavolat na veterinu co mi řeknou, na nejbližší ordinují od 16:00 tak tam pak zkusím zajet, si zajistím odvoz. Právě bych nerada cokoli zanedbala.

Každopádně děkuji všem za zpětnou vazbu !

31.10.2015 09:19

Krásný kocour a jak ladí k tomu přehozu na sedačce

montyho.liduska

31.10.2015 09:33
montyho.liduska

XXX.XXX.44.1

Děkuji to ano, jeho maskovací technika

31.10.2015 09:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Kocour je krásnej, držím palce ať je fit.

31.10.2015 09:51
joanne.s

XXX.XXX.43.225

Krásný. Britky mívají s ledvinami potíže velmi často/ale nejen ony.

montyho.liduska

31.10.2015 10:08
montyho.liduska

XXX.XXX.44.1

V 16:00 jedeme na veterinu, volala jsem do jedné a říkala že ať dneska přijedeme, že pokud to má od včéra tak to můžeme podchytit včas. Říkala že je pravděpodobné že má zanět moč. ústrojí. A že je dobře že mu jde ještě čůrat, sice po málu, ale že kdyby vůbec byl by to malér. tak děkuji za podporu snad bude v pořádku

31.10.2015 10:09
joanne.s

XXX.XXX.43.225

Dobře jste udělala, že konáte. držím palce ¨.

31.10.2015 10:12

Bude to O.K. Důležité je, že jste to nepodcenila

31.10.2015 16:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

montyho.liduska napsal(a):
Děkuji to ano, jeho maskovací technika

Super fotka, krásný kocour...ale, není obézní? Neuražte se prosím, jen se ptám. Jinak krom močových kamínků se nabízí močový písek (obdoba), anebo zánět, který by mi přišel u tak mladého kocoura typičtější než kamínky (i když vím, že se zde najdou příspěvky se stejným problémem i u mladých kocourů). Každopádně frekvence močení se mi zdá šíleně vysoká, a vlastně i za normálna se mi 4x denně zdá moc. Onehdá jsem se tu ptala na frekvenci močení u ostatních kočkařů a shodli jsme, se že naše kočky a kocouři močí 2x denně (samozřejmě výkyvy být mohou).

Montyho.liduska

31.10.2015 18:47
Montyho.liduska

XXX.XXX.44.1

Nene, ja si myslim ze 4,4kg neni obezita? :) on ma jen ten vysací spek na brichu a ma ho na ty fotce vyvalenej ;) kazdej spis rika ze je hubenej.

Jinak jsme od veta doma, delali mu ultrazvuk, ma v mocaku sediment, zesilena stena moc. mechyre. Dostal 2 injekce, antibiotikovou pastu, a budeme muset na 99% nasadit dietu aby se to nevracelo. Zitra musim odchytit moc a dovezt ji na rozbor sedimentu. Monty mocil tak 3-4x za 24 hodin (kadibudku uklizim dycky jednou denne). No proto me to zarazilo kdyz zacal chodit tak casto..

Doufam ze uz to bude vse dobry.

1.11.2015 04:06
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Montyho.liduska napsal(a):
Nene, ja si myslim ze 4,4kg neni obezita? :) on ma jen ten vysací spek na brichu a ma ho na ty fotce vyvalenej ;) kazdej spis rika ze je hubenej.

Jinak jsme od veta doma, delali mu ultrazvuk, ma v mocaku sediment, zesilena stena moc. mechyre. Dostal 2 injekce, antibiotikovou pastu, a budeme muset na 99% nasadit dietu aby se to nevracelo. Zitra musim odchytit moc a dovezt ji na rozbor sedimentu. Monty mocil tak 3-4x za 24 hodin (kadibudku uklizim dycky jednou denne). No proto me to zarazilo kdyz zacal chodit tak casto..

Tak moc držím pěsti! A je vidět, že fotky mohou klamat! 4,4kg fakt není moc.

1.11.2015 11:30
lavacca

XXX.XXX.164.49

V klidu, tlustý není. Je prostě mohutný - to britky jsou a kdo je nezná, občas říká,. že mu přijdou obézní, i když jsou akorát. ;) A špek na břichu se jim po kastraci dělá často, z toho si nic nedělejte. :)

Nejlepší "dieta" na moč.problémy je krmení mokrou stravou - kočka do sebe tak dostane více vody. Mám tu čičinu, co se nám vrátila od nových majitelů - brali si ji jako kotě, nedlouho po kastraci prodělala zánět močáku, vyléčilo to a prodělala moč.kameny (čůrala krev) a taky jim vet tvrdil, že musí mít speciální dietu. I na dietě se zánět za 3 měsíce vrátil. Do té doby byla jen na granulích. Psali mi o radu - krmte masem povídám. A ejhle, když ji pak dávali z rod.důvodu za nějakou dobu pryč a brali jsme si jí, už si chválili, že od doby co jí maso žádný problém. Už je to víc jak rok, kdy jí maso a je zcela bez problémů. ;) Cpe se masem + si občas dá granule, ale hlavně miluje maso. To je občas jak bezedná. :)

Důvod proč se moč.problémy dostavují u kastrovaných koček je to, že mají méně agresivní moč = bakterie se lépe v močáku uchytí + navíc jak málo pijí dík tomu, že jsou jen na granulích, mají moč hodně koncentrovanou a to bakteriím svědčí. Pokud pak kočka jí maso, popř. denně aspoň tu konzervu či kapsičku, proplachuje močové ústrojí a zánět má menší šanci se uchytit. ;)

Doporučuji pročíst tento článek od kanadské veterinářky: http://kocici.net/clanky/88-vime-jak-krmit-svou-kocku

montyho.liduska

1.11.2015 13:47
montyho.liduska

XXX.XXX.44.1

lavacca napsal(a):
V klidu, tlustý není. Je prostě mohutný - to britky jsou a kdo je nezná, občas říká,. že mu přijdou obézní, i když jsou akorát. ;) A špek na břichu se jim po kastraci dělá často, z toho si nic nedělejte. :)

Nejlepší "dieta" na moč.problémy je krmení mokrou stravou - kočka do sebe tak dostane více vody. Mám tu čičinu, co se nám vrátila od nových majitelů - brali si ji jako kotě, nedlouho po kastraci prodělala zánět močáku, vyléčilo to a prodělala moč.kameny (čůrala krev) a taky jim vet tvrdil, že musí mít speciální dietu. I na dietě se zánět za 3 měsíce vrátil. Do té doby byla jen na granulích. Psali mi o radu - krmte masem povídám. A ejhle, když ji pak dávali z rod.důvodu za nějakou dobu pryč a brali jsme si jí, už si chválili, že od doby co jí maso žádný problém. Už je to víc jak rok, kdy jí maso a je zcela bez problémů. ;) Cpe se masem + si občas dá granule, ale hlavně miluje maso. To je občas jak bezedná. :)

Důvod proč se moč.problémy dostavují u kastrovaných koček je to, že mají méně agresivní moč = bakterie se lépe v močáku uchytí + navíc jak málo pijí dík tomu, že jsou jen na granulích, mají moč hodně koncentrovanou a to bakteriím svědčí. Pokud pak kočka jí maso, popř. denně aspoň tu konzervu či kapsičku, proplachuje močové ústrojí a zánět má menší šanci se uchytit. ;)

Doporučuji pročíst tento článek od kanadské veterinářky: http://kocici.net/clanky/88-vime-jak-krmit-svou-kocku

On ten špek nemá zas tak obří, jen když se vyvalí, viděla jsem i kocouři co ho tahali po zemi, to byl teprva špek :).

Mohla by jste mi prosím poradit jak do něj nacpat maso? :) Já jsem mu připravovala syrové - nic, uvařila jsem mu to - nic, udělala jsem mu specialitku i se zeleninou vařenou - zas nic :D když už, tak mi žere kapsičky a konzervy nejvíc teda miluje ShinyCat od Gimpetu nó.

1.11.2015 15:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

On ten špek nemá zas tak obří, jen když se vyvalí, viděla jsem i kocouři co ho tahali po zemi, to byl teprva špek :).

Mohla by jste mi prosím poradit jak do něj nacpat maso? :) Já jsem mu připravovala syrové - nic, uvařila jsem mu to - nic, udělala jsem mu specialitku i se zeleninou vařenou - zas nic :D když už, tak mi žere kapsičky a konzervy nejvíc teda miluje ShinyCat od Gimpetu nó.

Na malé kousičky / namixovat a propašovat do těch kapsiček či konzervy. My to kocourovi, jež byl do té doby jen na granulích pašovali do granulí, jež jsme nabouchali na menší a postupně přidávali víc a víc masa až je z něj masožrout a granule si bere jen z nouze, když se zapomene vyndat maso.

A vytrvat. Kočky jsou hrozný "konzervy", co se týče krmení.

montyho.liduska

1.11.2015 17:34
montyho.liduska

XXX.XXX.66.211

lavacca napsal(a):
Na malé kousičky / namixovat a propašovat do těch kapsiček či konzervy. My to kocourovi, jež byl do té doby jen na granulích pašovali do granulí, jež jsme nabouchali na menší a postupně přidávali víc a víc masa až je z něj masožrout a granule si bere jen z nouze, když se zapomene vyndat maso.

A vytrvat. Kočky jsou hrozný "konzervy", co se týče krmení.

Dneska jsme byli u Veta, dostali jsme nařizenou dietu Hill's C/D, takže objednám granule a konzervy zatím nó. Monty má vysoké hodnoty rozboru moči. Akorát mě mrzí přístup doktorky, nepříjemná, když jsem jí řekla že si granule objednám sama tak byla ještě nepříjemnější..

Jinak, zkusím to taky, protože já už nevím, jak na něj na kulicha a jak maso? Syrové nechat ho přemrznout, pak rozmražené připravit? Nebo uvařené? :).

1.11.2015 18:16
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Nečarujte.
Zkoušejte.
Čerstvé maso nemusíte mrazit. Naše ho odmítají.
Zkuste postupně všechny druhy masa.
Některé zachutná.
Ne-li, zkoušejte ovařit nebo trochu podusit.
A maso od oběda je u nás samozřejmost, ochutnat dám všem, kdo
projeví zájem.

1.11.2015 18:27
lavacca

XXX.XXX.164.49

Dneska jsme byli u Veta, dostali jsme nařizenou dietu Hill's C/D, takže objednám granule a konzervy zatím nó. Monty má vysoké hodnoty rozboru moči. Akorát mě mrzí přístup doktorky, nepříjemná, když jsem jí řekla že si granule objednám sama tak byla ještě nepříjemnější..

Jinak, zkusím to taky, protože já už nevím, jak na něj na kulicha a jak maso? Syrové nechat ho přemrznout, pak rozmražené připravit? Nebo uvařené? :).

Ano, většina vetů řekne o veterinární dietě a hnedka Vám ji i prodá... aneb veti mají provize z prodaných granulí, kapsiček, apod., tak rádi naordinují... je jich málo, co nabídnou dietu, ale nezatratí ani doma připravenou stravu či ji dokonce upřednostní (my např. vloni řešili zánět jater u feny a veterinář na klinice, kde samozřejmě i tyhle diety nabízí první řekl, že by bylo dobré ji vařit doma. Pokud by to nešlo, tak že je i speciální vet.dieta, ale že by doma vařené jídla určitě jedla radši. A tím, že krmíme masem, to bylo jasné. Jen místo syrového jedla vařené. Po týdnu na vařeném doma měla testy na jedničku ).

Ano, maso kočenám dávám syrové. Pokud by syrové odmítal, tak zkusit ovařit / povařit/ podusit. Prostě zkoušet. Různé druhy masa, atd. U nás nejvíc chutná vepřové, hovězí a sladkovodní ryby, ale sem tam dostanou i kachnu, krůtu, lososa, apod. Kuřecí mi jí jen domácí, kupovaného se ani nedotknou (asi ví, co všechno v tom je za "bezva přísady"...). Takže vážně zkoušet a hlavně postupně namíchávat. Kočky jsou fakt konzervativní a naučit je na něco nového je běh na dlouhou trať - ale vyplatí se to.

Montyho.liduska

1.11.2015 20:44
Montyho.liduska

XXX.XXX.66.213

lavacca napsal(a):
Ano, většina vetů řekne o veterinární dietě a hnedka Vám ji i prodá... aneb veti mají provize z prodaných granulí, kapsiček, apod., tak rádi naordinují... je jich málo, co nabídnou dietu, ale nezatratí ani doma připravenou stravu či ji dokonce upřednostní (my např. vloni řešili zánět jater u feny a veterinář na klinice, kde samozřejmě i tyhle diety nabízí první řekl, že by bylo dobré ji vařit doma. Pokud by to nešlo, tak že je i speciální vet.dieta, ale že by doma vařené jídla určitě jedla radši. A tím, že krmíme masem, to bylo jasné. Jen místo syrového jedla vařené. Po týdnu na vařeném doma měla testy na jedničku ).

Ano, maso kočenám dávám syrové. Pokud by syrové odmítal, tak zkusit ovařit / povařit/ podusit. Prostě zkoušet. Různé druhy masa, atd. U nás nejvíc chutná vepřové, hovězí a sladkovodní ryby, ale sem tam dostanou i kachnu, krůtu, lososa, apod. Kuřecí mi jí jen domácí, kupovaného se ani nedotknou (asi ví, co všechno v tom je za "bezva přísady"...). Takže vážně zkoušet a hlavně postupně namíchávat. Kočky jsou fakt konzervativní a naučit je na něco nového je běh na dlouhou trať - ale vyplatí se to.

Noo take jsem se pani doktorky dotka, ze jsem si to krmivo nekoupila, a po dohadovani zda je k sehnani ne netu nebo neni (snazila se mi namluvit ze se neda objednat pres internet, pritom ho maji na kazdem mnou oblibenem e-shopu), rekla ze to musi byt na recept. Tak jsem si stala za svym ze si krmivo koupim a basta! Tak koukala jak bubak. Musime jeste na jednu injekci antibiotik za 11 dnu, premyslim ze asi pujdeme jinde i se zpravami, ten pristup se mi nelibil. Bohuzel jedina vikendova ordinace dostupna od nas (male mestecko).

Jinak dekuju za rady ohledne krmeni masem, objednala jsem par kapsicek a konzervicek v te diete tak mu to zkusim pomalu ale jiste vmichavat, vyzkousim i ruzne druhy masa. Treba z toho veproveho, hoveziho co nejlepe koupit ? Jakou cast masa? Snad se mi povede to, co doted ne. Rikam si ze kdyz se mi dneska povedlo odchytit moc na vzorek, tak uz s Montakem zvladnu snad vsecko .

1.11.2015 20:52
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):

"Kuřecí mi jí jen domácí, kupovaného se ani nedotknou (asi ví, co všechno v tom je za "bezva přísady"...). "

U nás to stejné - kuřecí maso, byť by to byly třeba prsní řízky, tak se jich kocouři ani netknou. Tak si říkám, že v tom fakt musí být asi nějaká svinstva, s prominutím .

1.11.2015 20:57
lavacca

XXX.XXX.164.49

Noo take jsem se pani doktorky dotka, ze jsem si to krmivo nekoupila, a po dohadovani zda je k sehnani ne netu nebo neni (snazila se mi namluvit ze se neda objednat pres internet, pritom ho maji na kazdem mnou oblibenem e-shopu), rekla ze to musi byt na recept. Tak jsem si stala za svym ze si krmivo koupim a basta! Tak koukala jak bubak. Musime jeste na jednu injekci antibiotik za 11 dnu, premyslim ze asi pujdeme jinde i se zpravami, ten pristup se mi nelibil. Bohuzel jedina vikendova ordinace dostupna od nas (male mestecko).

Jinak dekuju za rady ohledne krmeni masem, objednala jsem par kapsicek a konzervicek v te diete tak mu to zkusim pomalu ale jiste vmichavat, vyzkousim i ruzne druhy masa. Treba z toho veproveho, hoveziho co nejlepe koupit ? Jakou cast masa? Snad se mi povede to, co doted ne. Rikam si ze kdyz se mi dneska povedlo odchytit moc na vzorek, tak uz s Montakem zvladnu snad vsecko .

Pokud máte možnost jít jinam, asi bych neváhala. :)

Z hovězího i vepřového jim to střídám - většinou mají ořez od kosti, apod. Někdy se s nimi podělíme i o maso na řízky. :D Chce to vážně zkoušet, nebojte se ani nabídnout vepřové či hovězí srdce, apod. Jedině u jater pozor na to, že některé kočky to prožene (průjmík), tak je vhodné míchat se svalovinou.

Doporučuji přečíst tento článek: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0 - je tam krmení masem pěkně popsáno.

1.11.2015 21:07
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Pokud máte možnost jít jinam, asi bych neváhala. :)

Z hovězího i vepřového jim to střídám - většinou mají ořez od kosti, apod. Někdy se s nimi podělíme i o maso na řízky. :D Chce to vážně zkoušet, nebojte se ani nabídnout vepřové či hovězí srdce, apod. Jedině u jater pozor na to, že některé kočky to prožene (průjmík), tak je vhodné míchat se svalovinou.

Doporučuji přečíst tento článek: http://www.baron.cz/kocka/prirodni-lekarna/clanky/vyziva-kocky-jidelnicek-prirozene-syrove-stravy/i-0 - je tam krmení masem pěkně popsáno.

Myslíte si "Lavacco", že to odmítání kuřecího mými i Vašimi kocoury je fakt zapříčiněno tím, že rozpoznají, že je v tom třeba chemie, možná ATB, apod.? Anebo že je to různými chutěmi různých koček?

2.11.2015 07:42
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mně kocour pečené kuře z marketu také nesní. Ale když koupím kukuřičné kuře z Francie, to si přijde pro svůj díl!

2.11.2015 17:40
lavacca

XXX.XXX.164.49

fikovnice napsal(a):
Myslíte si "Lavacco", že to odmítání kuřecího mými i Vašimi kocoury je fakt zapříčiněno tím, že rozpoznají, že je v tom třeba chemie, možná ATB, apod.? Anebo že je to různými chutěmi různých koček?

Máme jak kocoury, tak kočky - celkem 10 (psst :D) a sní to z nouze jen 1 - to je taková "popelnice", ta miluje i vařené kroupy, chřest, apod. Někdy si z ní dělám srandu, že to není ani kočka, ale spíš prase, protože fakt sežere všechno. :D Ostatní ke kupovanému kuřeti čichnou, nahodí znechucený výraz a odchází. Takže ano, dle mýho to poznají - koneckonců kočka má 13-14x (teď nevím přesně) lepší čich než člověk - a dle mýho to fakt cítí.

Ono ruku na srdce - já taky poznám kupované kuře od domácího - ta kupovaná občas smrdí divně už při pečení (aspoň minule táta nějaký přinesl a mělo hrozně divnou pachuť - hlavně tuk) a jinak chutnají.

5.11.2015 17:47
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):
Máme jak kocoury, tak kočky - celkem 10 (psst :D) a sní to z nouze jen 1 - to je taková "popelnice", ta miluje i vařené kroupy, chřest, apod. Někdy si z ní dělám srandu, že to není ani kočka, ale spíš prase, protože fakt sežere všechno. :D Ostatní ke kupovanému kuřeti čichnou, nahodí znechucený výraz a odchází. Takže ano, dle mýho to poznají - koneckonců kočka má 13-14x (teď nevím přesně) lepší čich než člověk - a dle mýho to fakt cítí.

Ono ruku na srdce - já taky poznám kupované kuře od domácího - ta kupovaná občas smrdí divně už při pečení (aspoň minule táta nějaký přinesl a mělo hrozně divnou pachuť - hlavně tuk) a jinak chutnají.

Ano, bude to asi tak. Moji kocouři prostě kupované kuřecí maso - fakt nee!

Přidejte reakci

Přidat smajlík