Blechy u perské kočky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.10.2015 22:23
jezynka13

XXX.XXX.110.138

Prosim o radu mam perskou kočinu mam jí jen doma, z ničeho nic se u ní vyskytli blechy, bojujeme pořád a marně.zkoušela jsem všechny přípravky i pudr.Nyní jsme tak zoufala že přemýšlím že kočinu vemu mašinkou do hola.narostou chloupky?Děkuji

31.10.2015 00:33
tigra

XXX.XXX.166.8

Oholit kočku moc nepomůže. Ty blechy budete mít někde doma, nejspíš v koberci či tam co kočka lehá. Doporučuji dojít na veterinu, veterinář dá kočičce prášek a během 2 hodin bude po blechách.
Ovšem je třeba hlavně zlikvidovat blechy v bytě!

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.10.2015 05:50

Také jsme řešili to samé, ale zřejmě jsme to podchytili v začátku (tedy kéž by). Nevím, co jste použili já na veterině koupila Stronghold (funguje měsíc, takže když se vylíhnou nové blechy a cucnou si kočičí krve, tak chcípnou. K tomu už nekladou životaschopné vajíčka). Biokill (nelekejte se (já se lekla) - pro kočky toxický při přímém kontaktu, takže kde to vystříkáte, musí to řádně zaschnou a osobně bych tam kočku den nepouštěla. A vysávat a vysávat. Inkriminovanou dobu jsem plošně nevytírala. Vajíčka a larvy mají rády vlhko.
Je to boj, ale bude to O.K.

31.10.2015 09:23
jezynka13

XXX.XXX.110.138

No já slyšela na veterině o nake injekci, My máme všude dlaždice a plovoucí podlahy takže v koberci ne, Do ložnice nesmí teď ani náhodou tak jedině v gauči? Je to hrozný má jich čim dál víc až jsem se lekla. ani ten pudr osvědčený nepomáhá.

31.10.2015 10:48
lavacca

XXX.XXX.164.49

jezynka13 napsal(a):
Prosim o radu mam perskou kočinu mam jí jen doma, z ničeho nic se u ní vyskytli blechy, bojujeme pořád a marně.zkoušela jsem všechny přípravky i pudr.Nyní jsme tak zoufala že přemýšlím že kočinu vemu mašinkou do hola.narostou chloupky?Děkuji

Až 95% blech žije v prostředí, takže nejen na kočku použít spot on (skvělý je Stronghold), ale musíte vyprat všechny deky, pelíšky, apod. a zbytek pořádně vytřít, vystříkat, atd. A zopakovat celkový úklid zase za 3 týdny (inkubační doba vajíček).

31.10.2015 11:14
jezynka13

XXX.XXX.110.138

Dřív je neměla, je doma ani enbyla v onatktu s jinym zvířetem.To jsme museli donést my nebo nevím :(.

31.10.2015 13:52
lavacca

XXX.XXX.164.49

jezynka13 napsal(a):
Dřív je neměla, je doma ani enbyla v onatktu s jinym zvířetem.To jsme museli donést my nebo nevím :(.

Ano, člověk to může přinést na oblečení, atd.

31.10.2015 17:01
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Také jsme řešili to samé, ale zřejmě jsme to podchytili v začátku (tedy kéž by). Nevím, co jste použili já na veterině koupila Stronghold (funguje měsíc, takže když se vylíhnou nové blechy a cucnou si kočičí krve, tak chcípnou. K tomu už nekladou životaschopné vajíčka). Biokill (nelekejte se (já se lekla) - pro kočky toxický při přímém kontaktu, takže kde to vystříkáte, musí to řádně zaschnou a osobně bych tam kočku den nepouštěla. A vysávat a vysávat. Inkriminovanou dobu jsem plošně nevytírala. Vajíčka a larvy mají rády vlhko.
Je to boj, ale bude to O.K.

"Blazice", já mám pocit, že jsem se u kocoura zbavila blech bez jakékoli chemie. Ale vůbec nevím jak a jestli je to vůbec možné... Ale prostě se přestal škrábat a srst má krásnou, hebkou, čistou. Nedávno jsem tu psala o tasemnici, kterou měl (zas se mi zdvíhá žaludek). Ta se přenáší právě blechami - i když "Bodlinka" psala, že to mohl chytit i ze zablešené myši, kterou sežral - tedy nevím, jestli jsem to správně pochopila - jestli i uvnitř jeho těla po sežrání myši se mohl tasemnicí nakazit. Každopádně vím, že měl jedno období (píšu o starším kocourovi), kdy jsem - sice ojediněle - ale přesto na něm blešku našla. Najenou to přestalo...je to vůbec možné?

31.10.2015 17:10
jezynka13

XXX.XXX.110.138

S tou Tasemnici co ji prenasi blechy, mam pocit ze ji ma kocka taky protože silene ji jako nikdy a loudí.nikdy takova nebyla dokonce leze i do koše s odpadky.

31.10.2015 17:17
fikovnice

XXX.XXX.99.69

jezynka13 napsal(a):
S tou Tasemnici co ji prenasi blechy, mam pocit ze ji ma kocka taky protože silene ji jako nikdy a loudí.nikdy takova nebyla dokonce leze i do koše s odpadky.

To ještě nemusí nic znamenat. Zkuste pohledat to moje vlákno "Kocour s tasemnicí" nebo tak nějak. TYPICKÉ je to, že u konečníku se objevují cca 1cm velké bílé hýbající se články tasemnice. Našla jsem fotky na netu, kouknu, zda jde vložit foto.

31.10.2015 17:36
jezynka13

XXX.XXX.110.138

Tak to asi nemá to je docela sila.

31.10.2015 18:18
fikovnice

XXX.XXX.99.69

jezynka13 napsal(a):
Tak to asi nemá to je docela sila.

No ale zase nechci Vám brát iluze. Blechy opravdu tasemnici přenášejí. A ty miničlánky u konečníku lze přehlédnout, odpadnou a samozřejmě nejsou životaschopné. Jak jsem tu psala nedávno na toto téma, extrémně se takovýchto parzitů štítím. Už mám oba kocoury odčervené, takže je to v poho, ale ten článek mi po mazlení se zůstal na ruce - no chuťovka! Možná být Vámi po odblešení bych uvažovala o koprologii.

31.10.2015 19:28
jezynka13

XXX.XXX.110.138

Já ji nedávno prasek na odcervení dávala, každopádne jsem zoufala s blechami bojujem pul roku určitě zkoušela jsem frontline šampon+spot on i pudr ale vždy to jen utlumilo.včera jsem se až lekla jak je zablešená ted extremne.podrbaná už je do krve a teď se ji udělala boule na bříšku takže veterina je už jistá.

31.10.2015 22:24
saty

XXX.XXX.209.254

fikovnice napsal(a):
To ještě nemusí nic znamenat. Zkuste pohledat to moje vlákno "Kocour s tasemnicí" nebo tak nějak. TYPICKÉ je to, že u konečníku se objevují cca 1cm velké bílé hýbající se články tasemnice. Našla jsem fotky na netu, kouknu, zda jde vložit foto.

Fikovnice buďte v klidu taky jsou minulí týden potkala v záchodku tasemnici... Já ale po vzoru přednášek z parazitoligie vzala rukavice, igelit a tasemnici a šla ven zjistit jak je veliká neco přes dva metry měla.

1.11.2015 04:01
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Fikovnice buďte v klidu taky jsou minulí týden potkala v záchodku tasemnici... Já ale po vzoru přednášek z parazitoligie vzala rukavice, igelit a tasemnici a šla ven zjistit jak je veliká neco přes dva metry měla.

Teeeda, to máte můj velký obdiv! Ale na druhou stranu je to pro mě celkem zajímavé info, ptž můj kocour nevykadil nic podezřelého a "Bodlinka" zde psala, že po odčervovadle kočka tasemnici natráví. Nebo u Vás se to stalo, že odešla bez odčervovadla?

1.11.2015 19:17
saty

XXX.XXX.209.254

Ano odešla bez odčervovadla. Odčervení jsem měla v plánu až za měsíc. Belle nebylo nějak dobře ale vyzvacela chlupy tak jsem to přisuzovala tomu přinesla jsem jí vypěstovanou trávu tak si k ní sedla jako sekačka na trávu.
Po asi hodině a půl šla na záchodek a po sakramentu přišel chuchvalec trávy s tasemnicí.
No prášky na odčervení jsem už měla doma a tak jsem to udělala rovnou od té doby se už nic neobjevilo.

1.11.2015 20:59
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Ano odešla bez odčervovadla. Odčervení jsem měla v plánu až za měsíc. Belle nebylo nějak dobře ale vyzvacela chlupy tak jsem to přisuzovala tomu přinesla jsem jí vypěstovanou trávu tak si k ní sedla jako sekačka na trávu.
Po asi hodině a půl šla na záchodek a po sakramentu přišel chuchvalec trávy s tasemnicí.
No prášky na odčervení jsem už měla doma a tak jsem to udělala rovnou od té doby se už nic neobjevilo.

Tak to je fakt síla! Já zažila u některého z minulých kocourů, že vyzvracel hýbající se škrkavku. I to mi stačilo téměř k hysteráku. A koukám, že "sakrament" se suprově ujal!
Jo, chtěla jsem se zeptat - jak to myslíte - "vypěstovanou trávu"? Takovou tu ze zveráku - semena, co doma naklíčí? Chystám se taky k zakoupení, tak si nechám doporučit.

2.11.2015 07:45
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Fikovnice: já používám Trávu pro kočky od Trixie. Kocourkovi moc chutná.

2.11.2015 09:17

Požívám také od Trixie, je to obilí, ale ta zelená nať je pro kočky prospěšná. Takže žádné obavy Mimo to zasévám i hřištní směs a také se mi podařilo uchovat a rozpěstovat zumula cyperus (trávu, kterou prodávají v hypermarketech). Kocouři se pasou pravidelně smajlík

pabo

2.11.2015 13:08
pabo

XXX.XXX.65.47

Blechy jsme řešili 2x, vždy úspěšně. Máme většího psa a 3 kočky. Obnášelo to kompletní gruntování domu (resp. míst, kde se zvířata byť jen občas nacházela) a frontline combo (spot) všem zvířatům naráz celkem 3x, vždy po měsíci.1x nestačí, jsou třeba 3 kúry v cca měsíčním intervalu. Tohle pomohlo. Problémem nebývá zlikvidovat žijící blechy, problémem jsou blechy, které se vylíhnou poté co přestanou přípravky působit, což bývá obvykle po měsíci (byť v návodech bývá často psána doba o něco delší).

5.11.2015 17:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):

Díky moc, zakoupím!

5.11.2015 21:07
jezynka13

XXX.XXX.110.138

Byla mi podána rada nejakeho vykuřovadla že to pomuze vyhubit vse v domacnosti.

6.11.2015 05:23
fikovnice

XXX.XXX.99.69

jezynka13 napsal(a):
Byla mi podána rada nejakeho vykuřovadla že to pomuze vyhubit vse v domacnosti.

Vykuřovadla? To byste asi musela lépe specifikovat. My jako vykuřovadlo např. na plísně ve sklepě zapalovali jakési snad sirné papírky nebo cosi takového. A byl z toho šílený smrad pochopitelně...

6.11.2015 05:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):

"Joanne", vím, že hodně objednáváte z netu. Tu trávu také? To přijdou nějaká semínka v krabičce nebo tak něco?

6.11.2015 05:37

Fikovnice: slečna tam "byla údajně 3x. Jednou ukázat zakrvácenou plenu, podruhé tedy s kočkou, s kterou ji poslali zpátky a potřetí dle jejich slov měla přijít, pokud kočka neporodí do 18.00 hod. A to ještě zadavatelka mezi tím psala, že už chvílemi kouká černá hlavička. Takže slečna bude jednou spisovatelkou, protože má velmi bujnou fantazii

6.11.2015 05:41
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Fikovnice: slečna tam "byla údajně 3x. Jednou ukázat zakrvácenou plenu, podruhé tedy s kočkou, s kterou ji poslali zpátky a potřetí dle jejich slov měla přijít, pokud kočka neporodí do 18.00 hod. A to ještě zadavatelka mezi tím psala, že už chvílemi kouká černá hlavička. Takže slečna bude jednou spisovatelkou, protože má velmi bujnou fantazii

Jsme na blbém vlákně, ale pochopila jsem .
No mně se to hned nezdálo, akorát vážně nevím, co je na takovémto vypisování kontroverzních příspěvků, kdy dotyčné většina normálních lidí vynadá, uspokojujícího?! Asi je masochistka či co... !

6.11.2015 06:48
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Blazice: rozhodně to bude velká spisovatelka! v žánru fantasy, ještě že je můj oblíbený! jinak bych ji snad udala pro týrání zvířat.

fikovnice: objednávám hodně na granule.cz zoohit.cz a siera.cz občas i jinde. Nicméně Trixie trávu jsem koupila v kamenném zverimexu. stál tuším 45 Kč a je to průhledný pytlíček ve kterém je nasypána trocha obilísmajlík

6.11.2015 07:26

Joanne.s, fikovnice: holky záhada, odpovídám fikovnici na vlákně Kočka rodí a ono se to objeví tady?! Občas se mi na PC stává něco nevysvětlitelného a vlastně nemožného... A teď se to stalo zase. Nechápu!

6.11.2015 08:22
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Joanne.s, fikovnice: holky záhada, odpovídám fikovnici na vlákně Kočka rodí a ono se to objeví tady?! Občas se mi na PC stává něco nevysvětlitelného a vlastně nemožného... A teď se to stalo zase. Nechápu!

Aha, já myslela, že jste se spletla... Pokud ne Vy, tak to potom Velký bratr!

6.11.2015 08:32

fikovnice napsal(a):
Aha, já myslela, že jste se spletla... Pokud ne Vy, tak to potom Velký bratr!

Hodila jsem to do okna k Vaši citaci, uložila a vypla laptop. A teď koukám, co to dělá tady

13.11.2015 20:12
jezynka13

XXX.XXX.110.138

Tak tablety comfrontis opravdu pecka ! Máme po blechách teď zlikvidovat v domacnosti :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík