Panči
XXX.XXX.228.106
Ahoj, jsem teď v horší finanční situaci(spíš nemám ani korunu) a týden již nemám pro kocoury maso, jak jsou každý den zvyklý, zdá se mi, že starší kocour je ke mně jaksi odměřený.? Vždy kolem 16h přijdou a mňoukají na mě, tak jim sám alespoň pamlsek. Tak nějak je to uspokojí.Je to situace"naprd", ještě 14 dní to bude opravdu bída, granule mám naštěstí do zásoby. Myslíte, že to mohou vnímat jako nějaký trest?Mám obavu aby ve mě neztratily oporu, a důvěru.Děkuji za odpovědi.
Panči
napsal(a):
Ahoj, jsem teď v horší finanční situaci(spíš nemám ani korunu) a týden již nemám pro kocoury maso, jak jsou každý den zvyklý, zdá se mi, že starší kocour je ke mně jaksi odměřený.? Vždy kolem 16h přijdou a mňoukají na mě, tak jim sám alespoň pamlsek. Tak nějak je to uspokojí.Je to situace"naprd", ještě 14 dní to bude opravdu bída, granule mám naštěstí do zásoby. Myslíte, že to mohou vnímat jako nějaký trest?Mám obavu aby ve mě neztratily oporu, a důvěru.Děkuji za odpovědi.
To jako provokujete?!
Na pamlsky peníze máte a na syrové maso, které se dá sehnat extrémně levně, nemáte? To jsou fakt šílené některé ty příspěvky zde!
Tím pamlskem myslíte co? A jinak pokud máte granule kvalitní a svůj dotaz míníte vážně, tak samozřejmě kocouři Vám na nich vydrží. Co máte za značku granulí?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Ideální je, mít nějaké zásoby, ale na to jste se neptala. (Po této zkušenosti se zajisté do budoucna zařídíte ) Nedá se svítit, kocouři musí vydržet. Ať to nemají tak jednotvárné, zkuste jim malou část přelít horkou vodou, ihned scedit, ať se nerozmočí! a nabídnout. Ale napoprvé to vyzkoušejte jen s troškou granulí (pokud by to nejedli, ať toho moc nevyhazujete).
fikovnice
napsal(a):
To jako provokujete?!
Na pamlsky peníze máte a na syrové maso, které se dá sehnat extrémně levně, nemáte? To jsou fakt šílené některé ty příspěvky zde!
Tím pamlskem myslíte co? A jinak pokud máte granule kvalitní a svůj dotaz míníte vážně, tak samozřejmě kocouři Vám na nich vydrží. Co máte za značku granulí?
Fikovnice: předpokládejme, že má paní pamlsky ještě z minulé doby
napsal(a):
Fikovnice: předpokládejme, že má paní pamlsky ještě z minulé doby
Dobrá, dobrá .
Nějak mi teď přišly některé ty zadání podezřelé, totálně mě vytáčelo to vlákno "Kočka rodí" + další podobná na "Psech"...
Zadavatelce se tímto - psala-li zcela vážně - chci omluvit .
Panči
napsal(a):
Ještě snad dodám - jako trest to kocouři asi nevnímají. Ale jsou-li nastaveni na určité schéma krmení - a kočky jsou extrémně konzervativní - tak jim prostě vadí, že najednou nedostávají to, nač jsou zvyklí. Můj starší kocour má šílený rituál - chodí mě k ránu budit do postele, protože já blbka mu takto v minulosti párkrát dala pamlsky, a když mu nejsem ochotná vyhovět, tak mi začne rozhrabovat věci, které mám event. někde vedle sebe - např. začne hrabat packou do knihy, když jsem měla na stolku slohu s papíry, tak mi je rozhraboval, apod. Takže já už raději vyměknu a něco na mls mu dám.
Fikovnice: mě tedy kocouři ráno nebudí... A i tak jsem zvyklá vstávat v pět hodin, ale když jsme měli první kočičku a schovala se pod gauč v nejméně vhodný okamžik - co jsem udělala... Lákala ji ven na pamlsky, takže už si domyslíte zbytek. Když chtěla něco dobrého, byla pod tím gaučem "pečená vařená" Tohle není zrovna spojené s konzervativní náturou koček, ale s jejich vychytralostí
napsal(a):
Fikovnice: mě tedy kocouři ráno nebudí... A i tak jsem zvyklá vstávat v pět hodin, ale když jsme měli první kočičku a schovala se pod gauč v nejméně vhodný okamžik - co jsem udělala... Lákala ji ven na pamlsky, takže už si domyslíte zbytek. Když chtěla něco dobrého, byla pod tím gaučem "pečená vařená" Tohle není zrovna spojené s konzervativní náturou koček, ale s jejich vychytralostí
To jo, kočky jsou mazané. Ale konzervativní jsou též. Samozřejmě míra konzervativnosti se určitě liší jedinec od jedince.
joanne.s
napsal(a):
Pro finančně hubené dny se dají koupit vnitřnosti, třeba mražená kuřecí játra, ta jsou levnější než průměrné granulky. Jinak k masu, není přece třeba kupovat kilo, stačí koupit v masně obyč maso pro lidi, a to vám naváží klidně deset, dvacet deka za pár korun.
No právě. Mně taky přišlo, že "méně kvalitní maso" nebo třeba vnitřnosti se dají sehnat fakt nejlevněji z toho, čím se kočky krmí... Ale pravdou je, že pak jsem si přečetla zadání znovu a paní tam píše, že nebude mít ani korunu! Tak jsem se jí pak omluvila. Fakt mě vytáčely tady některá ta šílená témata ("Kočka rodí"), kdy to jako vždy odnese nevinné zvíře...
Já občas dávám nejrůznější zbytky jídel bezdomovcům, co nám prohrabují popelnice a obvykle s sebou mají psa či psy. Posledně mě za to jeden chtěl pozvat na kávu , prý že na kávu ještě má a že ještě nepotkal někoho tak hodného, že jej odevšad vyhánějí... Takže věřím, že stát se to může - že nezbydou prostě peníze. Na stranu druhou - když to vezmu fakt zevrubně - zadavatelka bídu s nouzí tak úplně netře, protože přinejmenším si platí internet...
joanne.s
napsal(a):
Fikovnice: no mě spíš napadlo, že potřebuje překrýt dobu, než bude moci koupit třeba balík 10 kg masa určeného pro zkrmení psy a kočkami. To se v malém neprodává.
Ale spoustu lidí třeba nenapadne koupit v masně jeden plátek masa /jakoby na jeden řízek/ apod.
Já právě dělám tu variantu č.2. Mám malý mrazák, takže do zásoby nenakupuji. Zásadně si nechám v řeznictví pro kocoury odkrojit třeba 30dkg plecka (to mají rádi), ale chápu, že plecko - byť není nejdražší, tak ani není nejlevnější. No a občas koupím už balené syrové maso - a téměř vždy se koukám, aby bylo ve slevě. Problém je, že kocouři jsou šíleně zmlsaní - kuřecí nechtějí ani jeden, hovězí také neuspělo, takže jsou hodně na vepřovém (ale libovém) a starší kocour občas dostane rybu - té se netkne mladší - mimochodem tady ty úplně rozdílné chutě koček mi přijdou také zajímavé - v té souvislosti se zeptám na dvě věci - ani jeden kocour nechce kosti - zkoušela jsem vše možné, ani třeba chrupavky, apod., takže stran syrového masa jsou vlastně jen na svalovině. A druhý dotaz - starší kocour se snad za celý svůj dosavadní život ani špičkou jazyka nedotkl žádného mléčného výrobku - a že jsem zkoušela vše, dokonce i příliš nedoporučovanou smetanu - tu mladší vychlemtá jak o závod, ale starší jen přičichne a odejde. Myslíte, že to, že starší kocour je absolutně bez mléčných výrobků, mu může uškodit? Ale zas si říkám, že venkovní kočky jsou mnohdy jen na tom, co si nachytají - myši, ptáci, hmyz...a tedy mléčné výrobky venkovní kočky také nemají. Co si, prosím, myslíte o těch dvou mých problémech s výživou mých kocourů?
joanne.s
napsal(a):
Pro finančně hubené dny se dají koupit vnitřnosti, třeba mražená kuřecí játra, ta jsou levnější než průměrné granulky. Jinak k masu, není přece třeba kupovat kilo, stačí koupit v masně obyč maso pro lidi, a to vám naváží klidně deset, dvacet deka za pár korun.
Ještě k Vašemu příspěvku - ti moji rozmlsanci nechtějí ani vnitřnosti, jen občas mladší si vezme kuřecí srdíčka. Jednou jsem jim přímo jako delikatesu koupila králičí játra. No p.r.d! Kdybych si je tehdy bývala udělala na pánvičce třeba a snědla je já, udělala bych lépe!
Dodávám, že jsem zkoušela všechny možné vnitřnosti. Celkem sranda je, jak mi vždy v obchodě tvrdí, že kocouři se po tom umlátí, a naposledy kachní játra - slovy "Bodlinky" - mi hodili na hlavu !
Panči
napsal(a):
Kočky jsou stran krmení dost konzervativní a kapku i vyčůrané, takže zkouší, zda páník nepovolí. Pokud mají granule, tak bych nestresovala. Prostě to zvládnou na granulích.
A oporou a důvěru ve vás neztratí, pokud se k nim jinak budete chovat jako dosud - mazlit, hrát si s nimi, atd.