Kotě nechodí čurat na wc

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

M&V&B

11.11.2015 11:39
M&V&B

XXX.XXX.49.3

Ahoj! Takže potřebovala bych poradit, ale nevím, jak to popsat, aby to bylo srozumitelné. Takže našla jsem vyhozené koťátko - je to kocour, věk odhadem podle mě tak tříměsíční, teď tedy už tak čtyřměsíční. Vzala jsem ho domů, kde už mam dospělou kočku (asi rok a půl starou). Takže vekovní kotě se najednou ocitlo v bytě se.mnou a další kočkou. Asi 14 dní mi tvralo než jsem ho naučila chodit kálet na kočičí wc. Teď už více než týden svědomitě chodí, ALE nechodí tam čůrat. Loužičky dělá buď v obýváku, kde dříve s oblibou i kakal, nebo se vyčurá před vchodem na wc. To fakt nechápu...Skoro měsíc neřešim nic jinýho, než kesti Vincent zase někde něco neprovedl, už mě to unavuje...

11.11.2015 12:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Zkuste víc WC, aspoň o jeden.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.11.2015 16:21

M&V&B napsal(a):
Ahoj! Takže potřebovala bych poradit, ale nevím, jak to popsat, aby to bylo srozumitelné. Takže našla jsem vyhozené koťátko - je to kocour, věk odhadem podle mě tak tříměsíční, teď tedy už tak čtyřměsíční. Vzala jsem ho domů, kde už mam dospělou kočku (asi rok a půl starou). Takže vekovní kotě se najednou ocitlo v bytě se.mnou a další kočkou. Asi 14 dní mi tvralo než jsem ho naučila chodit kálet na kočičí wc. Teď už více než týden svědomitě chodí, ALE nechodí tam čůrat. Loužičky dělá buď v obýváku, kde dříve s oblibou i kakal, nebo se vyčurá před vchodem na wc. To fakt nechápu...Skoro měsíc neřešim nic jinýho, než kesti Vincent zase někde něco neprovedl, už mě to unavuje...

Víc hajzlíků nebo třeba i změnit stelivo.

Tohle dělá kočka, když z nějakého důvodu na záchodek jít "nemůže".

11.11.2015 16:25
joanne.s

XXX.XXX.34.221

Rozhodně víc záchodků, minimálně o jeden. S pískovým, hrudkujícím stelivem. A hlavně ho dejte na jiné místo než ten stávající /klidné místo.

11.11.2015 18:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

Nepíšete jaké wc máte - otevřené?kryté? jaké stelivo - hrudkující? silikagel?

Určitě doporučuji pořídit ještě jedno wc - pokud máte zavřené, tak otevřené. Plus pokud máte silikagel, nabídla bych i hrudkovací. Mám zkušenost, že silikagel po vyčůrání divně šumí, jak vsakuje moč a ne každá kočka to snese.

M&V&B

12.11.2015 06:57
M&V&B

XXX.XXX.49.3

Děkuju za rady. :) Má dohromady se starší kočkou krytý záchod s "lítacími" dvířky, ve kterém mají klasika hrudkující stelivo. Na velkou tam chodí zodpovědně, jen to čurání. Tak jsem si myslela, že s wc problém nebude. Ale dám na vaše rady a zkusím mu pořídit ještě jedno otevřené wc. Snad se prcek umoudří a všichni si oddychnem. :).

12.11.2015 18:45
fikovnice

XXX.XXX.240.1

Opakovala bych se. Souhlasím stoprocentně s tím, co Vám napsali ostatní přede mnou. Tj. různé druhy WC, různě umístěné, různé druhy steliv...

M&V&B

15.11.2015 14:54
M&V&B

XXX.XXX.49.3

Drazí kočkomilové! Slavím díky vaším radám úspěch. V chodbě jsem nechala kryté wc, tak jak bylo + přidala jedno otevřené wc do obýváku. Vincent na to nové hned začal chodit jak čurat, tak kakat. Ale zajímalo by mě, jestli mám ještě naději, že mi někdy začne chodit na to kryté wc, co myslíte?

15.11.2015 21:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

M&V&B napsal(a):
Drazí kočkomilové! Slavím díky vaším radám úspěch. V chodbě jsem nechala kryté wc, tak jak bylo + přidala jedno otevřené wc do obýváku. Vincent na to nové hned začal chodit jak čurat, tak kakat. Ale zajímalo by mě, jestli mám ještě naději, že mi někdy začne chodit na to kryté wc, co myslíte?

Uvidíte s tím, jak bude růst. Většinou koťátka začínají na otevřeném wc a až postupně se učí na to kryté. Některá kočka pak snese dvířka, jiná ne. Nicméně na kryté se většinou naučí všechny.

16.11.2015 08:18
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Šance je, ale otevřeného bych se nevzdala, aspoň zatím. zkuste do budoucna pořídit jako třetí záchod pro změnu krytý, a uvidíte. Doporučuji vybrat s odnímatelnými dvířky, aby si kočka mohla zvykat postupně. Třeba tento http://www.zoohit.cz/shop/kocky/toalety_pece/toalety_kryt/klasicke_krytem/154683 Já ho mám, na něm jsem kočku přeučila na krytý, a bez problémů.

30.11.2015 10:01
kubi

XXX.XXX.41.2

Naučit možná půjde, ale chce to čas... Možná bych zkoušela po čase dávat míň steliva do otevřeného, tudíž by rychleji bylo cítit a třeba by se mu tam nechtělo a radši by si odskočil do krytého :D.

30.11.2015 10:10
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Dávat do záchoda méně steliva, aby tam nechtěl chodit?

tak to určitě ne. Pokud se mu tam z nějakého důvodu nebude chtít, odskočí si pravděpodobně kamkoliv jinam - například do peřin.

30.11.2015 10:38

kubi napsal(a):
Naučit možná půjde, ale chce to čas... Možná bych zkoušela po čase dávat míň steliva do otevřeného, tudíž by rychleji bylo cítit a třeba by se mu tam nechtělo a radši by si odskočil do krytého :D.

Jo, jedna moje kočka, když se jí nelíbí záchod, myslíte si opravdu, že půjde zkusit třeba záchod v přízemí? Ne, pomůže si na koupelnový kobereček.

Blbý nápad.

1.12.2015 15:23
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jo, jedna moje kočka, když se jí nelíbí záchod, myslíte si opravdu, že půjde zkusit třeba záchod v přízemí? Ne, pomůže si na koupelnový kobereček.

Blbý nápad.

Můj mladej onehdá pořád hrabal zvenčí do pytle se stelivem, choval se k tomu jak k boxovacímu pytli, mám to stelivo u záchodku. Pak byl jakýsi větší lomoz, jdu se kouknout, pytel položený, na něm fest nakaděno, úhledně překryto jakýmsi sáčkem, který kdesi vyhrabal... Jj, kočky si záchod vyberou a nenechají si do toho občas kecat...

Přidejte reakci

Přidat smajlík