Přemražujete nebo ne?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

milan78

12.11.2015 09:29
milan78

XXX.XXX.227.76

Dobry den vsem po delší době.Včera jsme byli u vetky s našim kocourem a přišla řeč na krmeni. Ptala se, čím krmíme. Rekl jsem, ze masem a granulema. Ptala se, jestli krmime maso přemražené, nebo čerstvé.Tak jsem řekl, ze když mam čerstvé, tak čerstvé a jinak přemražené.No a dostali jsme sprďáka, ze čerstvé maso v Žádnem Případě! Hrozí prý velice vysoké riziko Toxoplazmozy.Krmit máme pouze přemražené maso. Je to riziko opravdu tak vysoké?Mate někdo zkušenost?Dekuju za odpověď. Milan.

12.11.2015 11:28
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Ne. Nemrazím.
Nechutná jim to.
Krmím tak od r.87, nikdy nejmenší problém.
Dávám maso z masny. ( i z marketu).

milan78

12.11.2015 11:51
milan78

XXX.XXX.227.76

Osobně si myslím, ze to riziko je mnohem větší u koček, které chodí ven a lovi myši, než u čistě pokojových koček.tam to riziko nakažení toxoplazmozou je mnohem menší, než jakákoli jiná kočičí nemoc. Ale je to jen můj názor.Co myslíte?

12.11.2015 15:18
imkkii

XXX.XXX.50.1

Taky nemrazíme a bez problému, krmíme masem určeným pro lidi tak věřím že je v pořádku.

12.11.2015 22:00
MaBa

XXX.XXX.131.190

Kamarád dával čerstvé maso (určené k lidské spotřebě) a domácí kocour mu z toho chytil nějaké prvoky, celkem těžko se z toho ještě teď dostává- takže my už asi budeme raději přemražovat vždycky. Neradi bychom, aby nám kočičky onemocněli. Taky jsme dávali kombinaci i čerstvé i přemražené, jak to vyšlo a nikdy problém nebyl. I v minulosti jsme dávali čerstvé maso kočkám a nic. Ale kdo ví. Tohle mě celkem vyděsilo.

12.11.2015 22:23
lavacca

XXX.XXX.164.49

Krmím jak čerstvé, tak přemražené, ale nejvíc to čerstvé. Chutná jim to více. A nikdy žádný problém.

PS: Toxoplazmózu má dle mého info snad každá kočka v sobě, ne?

12.11.2015 22:25
lavacca

XXX.XXX.164.49

"Tato infekce se vyskytuje všude na světě a průzkumy ukázaly promořenost jednotlivých populací mezi 7 až 80%. Touto nemocí je nakaženo asi čtyřicet procent lidí a míra infekce je všeobecně vyšší u lidí, kteří často konzumují syrové maso nebo nepasterizované mléko. Pokud žijete s kočkami v jedné domácnosti už delší dobu, je pravděpodobné, že jste se nakazili a vytvořili si imunitu."

viz : http://www.cpzp.cz/clanek/1348-0-Pozor-na-toxoplazmozu.html

Takže já jsem celkem v klidu a musela jsem se kapku smát u závěru článku "nekrmte kočku syrovým masem"..jj, v přírodě si taky tu myš přece upeče...

14.11.2015 02:13
fikovnice

XXX.XXX.99.69

rapotacka11 napsal(a):
Ne. Nemrazím.
Nechutná jim to.
Krmím tak od r.87, nikdy nejmenší problém.
Dávám maso z masny. ( i z marketu).

14.11.2015 13:59
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

lavacca napsal(a):
Krmím jak čerstvé, tak přemražené, ale nejvíc to čerstvé. Chutná jim to více. A nikdy žádný problém.

PS: Toxoplazmózu má dle mého info snad každá kočka v sobě, ne?

A prý třetina lidské populace taky.
http://www.spektrumzdravi.cz/academy/toxoplasmoza.

Přidejte reakci

Přidat smajlík