Simussqa162838
XXX.XXX.59.152
Dobrý den mám prosbu. Nemá někdo náhodou zkušenost s tím že kocour (kastrovany) a kote (2mesice). Kote léze za kocourem a pořad od něj chce mliko. Kocour vypadá že mu to nevadí ale jak mu to furt malej cuca tak má už i zvětšený ty "cecky" naštěstí jen 2 ale vůbec si nevím rady jak ho to odnaučit... Dávám ho pryč ale stejně když nejsem doma tak to určité dělá...a nevím proč mlika má plnou mísu (mléka přímo pro kočky) nevíte prosím někdo něco o tomhle jestli mám jit k veterináři když má ty cecky až zarudly jak mu to ten malej furt kouše
sice mám kotatka moc rada ale svého ročního kocoura milují nadevše. Děkuji za vse.
Je to předčasně odstavené mládě, které prostě to mlíko hledá no. S tím moc nic neuděláte. To kočičí mléko mu nedávejte, složení ač je to "kočičí mléko" je samá rostlinná složka a kotěti nic nedá. Dejte mu normálně syrové maso, ať má dost bílkovin pro růst a k pití vodu.
Některým koťatům to ocucávání všeho v dosahu zůstane, jiné to přejde časem. Uvidíte, který z případů bude to vaše kotě.
Kdyby to kocourovi tak vadilo, tak se ožužlávat nenechá. Můžete mu to zkusit máznout propolisovou mastí - léčí a zklidňuje pokožku + by mohla kotě odradit.