Kocicka007
XXX.XXX.89.207
Dobrý večer. Máme doma kočku, jsou jí 3 roky, druhý den se u ní opakuje dávivý reflex, většinou z ní nic nejde a to i když je po jídle, dnes z ní šel trochu čirý hlen. Pije i žere bez problémů, i vyprazdňování je v pořádku. Je na ní vidět, že není v pohodě, snaží se někam zalézt, kde ji nikdo neruší (máme doma ještě kotě). Včera jsme byli u veta a ten to přikládá bezoáru. Dáváme nyní pastu intenzivněji. Mně se to nezdá, nikdy takový problém neměla, občas jsem našla vyzvracený chuchvalce chlupů a na Míně jsem nic nepozorovala. Léčím kočkám ušní svrab, kočka ho chytla od mrňouse, který je nalezenec, myslíte, že to může mít spojitost? Máte někdo podobnou zkušenost? Děkuji předem za každou řadu. Samozřejmě, když se to do zítřka nezlepší, jdeme hned k vetovi.
Kocicka007
XXX.XXX.89.207
Ne ne, dostává granule a na přilepšenou kapsičku. Párkrát dostala uvařený kuřecí krk rozstřihaný nůžkami na kuře na milimetrové kousky. Není to normální, je mi jí líto. Hned zítra s ní zas půjdu k vetovi.
Kocicka007
napsal(a):
Dobrý večer. Máme doma kočku, jsou jí 3 roky, druhý den se u ní opakuje dávivý reflex, většinou z ní nic nejde a to i když je po jídle, dnes z ní šel trochu čirý hlen. Pije i žere bez problémů, i vyprazdňování je v pořádku. Je na ní vidět, že není v pohodě, snaží se někam zalézt, kde ji nikdo neruší (máme doma ještě kotě). Včera jsme byli u veta a ten to přikládá bezoáru. Dáváme nyní pastu intenzivněji. Mně se to nezdá, nikdy takový problém neměla, občas jsem našla vyzvracený chuchvalce chlupů a na Míně jsem nic nepozorovala. Léčím kočkám ušní svrab, kočka ho chytla od mrňouse, který je nalezenec, myslíte, že to může mít spojitost? Máte někdo podobnou zkušenost? Děkuji předem za každou řadu. Samozřejmě, když se to do zítřka nezlepší, jdeme hned k vetovi.
Jak dlouho máte kotě-nalezence? Vaše kočka od něj mohla leccos chytit... Dejte pak vědět.
Kocicka007
XXX.XXX.89.207
Dnes jsem byla na veterině /bez kočky/ jsme na zítřek objednané na rentgen plic. Doktorka říkala, že to vypadá na virózu a dávení souvisí s plícemi a dýcháním, né s žaludkem. Asi chytla něco od prcka, ten občas pšíká, ale jiný projev u něj není - asi je odolnější. Mína dnes vypadá, že jí je lépe, a tak uvidíme zítra, co zjistí snímky a doktor.... Prcka máme asi měsíc, likvidovali jsme všenky, svrab (ten se nám ještě nepodařil vymýtit), a odčervovali - zřejmě je zasobený trochu víc
Kocicka007
napsal(a):
Dnes jsem byla na veterině /bez kočky/ jsme na zítřek objednané na rentgen plic. Doktorka říkala, že to vypadá na virózu a dávení souvisí s plícemi a dýcháním, né s žaludkem. Asi chytla něco od prcka, ten občas pšíká, ale jiný projev u něj není - asi je odolnější. Mína dnes vypadá, že jí je lépe, a tak uvidíme zítra, co zjistí snímky a doktor.... Prcka máme asi měsíc, likvidovali jsme všenky, svrab (ten se nám ještě nepodařil vymýtit), a odčervovali - zřejmě je zasobený trochu víc
No já si říkala, jestli to nebude od mladého... Vaše jako jedináček byla už poněkud zchoulostivělá, tak teď asi pochytá kdeco. Tak hlavně šťastné pořízení!
Kocicka007
napsal(a):
Jak jste dopadli? Hlavně, co se RTG plic týká? Měla bych strach ze zápalu plic...
Kocicka007
XXX.XXX.89.207
Dobrý den, byla jsem objednaná s kočkou na RTG, ale už ten večer se to zlepšilo a druhý den už byla v pohodě. No, popadla jsem mrñouse a šla k vetovi s ním. Dostal antibiotika na 14 dnů - jednu injekci. Ještě občas pšíká, ale snad to bude už v pořádku. Jen mi fakt vadilo, že se na něj vet pomalu ani nepodíval a jen si mě vyslechl. A dokonce říkal, že by na RTG nic vidět nebylo ( je tam vice doktorů pohromadě a objednávala jsem se den před tím u jiného) Kočky vypadají zase v pohodě - běhají tady jak stádo koní
Uživatel s deaktivovaným účtem
My měli jednou "kůru" třech injekcí na 10 dnů. Když nezabrala, následovala denně injekce po dobu 9 dnů...
joanne.s
napsal(a):
Jste si jistá těmi antibiotiky?
také jsme je užívali - a museli jsme chodit na injekci obden. Nebo prášky s sebou.
Taky se mi nezdají ATB s jedním píchnutím na účinností 14 dní... zrovna řeším nastydnutou čičinu a ATB máme ob den. Naštěstí máme super veta /faktem je, že k němu chodíme už víc jak 15 let no :)/, takže mi natáhne injekci s sebou domů, takže se nemusíme trápit s podáváním prášků nebo k němu obden jezdit.
Kocicka007
XXX.XXX.89.207
Ano, jsem si jistá. Jedna injekce má účinek dva týdny. Potvrdila mi to i jedna známá MVDr. Ani jinou možnost nenabízeli. Injekce je celkem drahá, tak možná proto
Kocicka007
napsal(a):
Ano, jsem si jistá. Jedna injekce má účinek dva týdny. Potvrdila mi to i jedna známá MVDr. Ani jinou možnost nenabízeli. Injekce je celkem drahá, tak možná proto
No vidíte to, člověk se pořád učí. Na kolik Vás ta injekce vyšla? A mát o předpokládám na tu rýmu, apod. ne?
Kocicka007
XXX.XXX.89.207
Asi před třemi týdny, krátce po tom, co jsme přinesli domů kotě, jsem byla se starší kočkou na této injekci a platila jsem 520, -Kč. Za kotě jsem platila 620, -Kč, ale brala jsem pro kočky ještě ampuli Advocate na breberky. Je to podle váhy (starší číča přes 3kg, kotě 1,20kg).
Kocicka007
napsal(a):
Asi před třemi týdny, krátce po tom, co jsme přinesli domů kotě, jsem byla se starší kočkou na této injekci a platila jsem 520, -Kč. Za kotě jsem platila 620, -Kč, ale brala jsem pro kočky ještě ampuli Advocate na breberky. Je to podle váhy (starší číča přes 3kg, kotě 1,20kg).
No, osobně mi to přijde docela dost..ale zas je otázka, co všechno ta injekce obsahovala no...