Kočka má dávivý reflex.

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kocicka007

17.11.2015 19:40
Kocicka007

XXX.XXX.89.207

Dobrý večer. Máme doma kočku, jsou jí 3 roky, druhý den se u ní opakuje dávivý reflex, většinou z ní nic nejde a to i když je po jídle, dnes z ní šel trochu čirý hlen. Pije i žere bez problémů, i vyprazdňování je v pořádku. Je na ní vidět, že není v pohodě, snaží se někam zalézt, kde ji nikdo neruší (máme doma ještě kotě). Včera jsme byli u veta a ten to přikládá bezoáru. Dáváme nyní pastu intenzivněji. Mně se to nezdá, nikdy takový problém neměla, občas jsem našla vyzvracený chuchvalce chlupů a na Míně jsem nic nepozorovala. Léčím kočkám ušní svrab, kočka ho chytla od mrňouse, který je nalezenec, myslíte, že to může mít spojitost? Máte někdo podobnou zkušenost? Děkuji předem za každou řadu. Samozřejmě, když se to do zítřka nezlepší, jdeme hned k vetovi.

17.11.2015 20:15
joanne.s

XXX.XXX.104.253

Šla bych k vetovi a trvala na důkladném vyšetření. můžou to být i špatné ledviny, třeba.

17.11.2015 20:42
lavacca

XXX.XXX.164.49

Taky jsem pro prohlídku veterinářem - že by jen tak dávila je divné...zvlášť jde-li z ní nějaký hlen... napadá mě - nekrmíte maso i s kostí? zda třeba nemůže mít zaseklou kost v krku, apod?!?

Kocicka007

17.11.2015 21:02
Kocicka007

XXX.XXX.89.207

Ne ne, dostává granule a na přilepšenou kapsičku. Párkrát dostala uvařený kuřecí krk rozstřihaný nůžkami na kuře na milimetrové kousky. Není to normální, je mi jí líto. Hned zítra s ní zas půjdu k vetovi.

17.11.2015 23:25
rapotacka11

XXX.XXX.32.236

Říká se, že nemají dostávat vařené kosti. Jestli se jí někde kousek nezapíchl.
Spíš dávejte maso.

18.11.2015 01:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Kocicka007 napsal(a):
Dobrý večer. Máme doma kočku, jsou jí 3 roky, druhý den se u ní opakuje dávivý reflex, většinou z ní nic nejde a to i když je po jídle, dnes z ní šel trochu čirý hlen. Pije i žere bez problémů, i vyprazdňování je v pořádku. Je na ní vidět, že není v pohodě, snaží se někam zalézt, kde ji nikdo neruší (máme doma ještě kotě). Včera jsme byli u veta a ten to přikládá bezoáru. Dáváme nyní pastu intenzivněji. Mně se to nezdá, nikdy takový problém neměla, občas jsem našla vyzvracený chuchvalce chlupů a na Míně jsem nic nepozorovala. Léčím kočkám ušní svrab, kočka ho chytla od mrňouse, který je nalezenec, myslíte, že to může mít spojitost? Máte někdo podobnou zkušenost? Děkuji předem za každou řadu. Samozřejmě, když se to do zítřka nezlepší, jdeme hned k vetovi.

Jak dlouho máte kotě-nalezence? Vaše kočka od něj mohla leccos chytit... Dejte pak vědět.

18.11.2015 01:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

fikovnice napsal(a):
Jak dlouho máte kotě-nalezence? Vaše kočka od něj mohla leccos chytit... Dejte pak vědět.

Plus psychika...kočka může na nalezence žárlit, a dát to najevo klidně i zvracením.

Kocicka007

18.11.2015 20:23
Kocicka007

XXX.XXX.89.207

Dnes jsem byla na veterině /bez kočky/ jsme na zítřek objednané na rentgen plic. Doktorka říkala, že to vypadá na virózu a dávení souvisí s plícemi a dýcháním, né s žaludkem. Asi chytla něco od prcka, ten občas pšíká, ale jiný projev u něj není - asi je odolnější. Mína dnes vypadá, že jí je lépe, a tak uvidíme zítra, co zjistí snímky a doktor.... Prcka máme asi měsíc, likvidovali jsme všenky, svrab (ten se nám ještě nepodařil vymýtit), a odčervovali - zřejmě je zasobený trochu víc

20.11.2015 16:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Kocicka007 napsal(a):
Dnes jsem byla na veterině /bez kočky/ jsme na zítřek objednané na rentgen plic. Doktorka říkala, že to vypadá na virózu a dávení souvisí s plícemi a dýcháním, né s žaludkem. Asi chytla něco od prcka, ten občas pšíká, ale jiný projev u něj není - asi je odolnější. Mína dnes vypadá, že jí je lépe, a tak uvidíme zítra, co zjistí snímky a doktor.... Prcka máme asi měsíc, likvidovali jsme všenky, svrab (ten se nám ještě nepodařil vymýtit), a odčervovali - zřejmě je zasobený trochu víc

No já si říkala, jestli to nebude od mladého... Vaše jako jedináček byla už poněkud zchoulostivělá, tak teď asi pochytá kdeco. Tak hlavně šťastné pořízení!

21.11.2015 01:50
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Kocicka007 napsal(a):

Jak jste dopadli? Hlavně, co se RTG plic týká? Měla bych strach ze zápalu plic...

Kocicka007

23.11.2015 17:22
Kocicka007

XXX.XXX.89.207

Dobrý den, byla jsem objednaná s kočkou na RTG, ale už ten večer se to zlepšilo a druhý den už byla v pohodě. No, popadla jsem mrñouse a šla k vetovi s ním. Dostal antibiotika na 14 dnů - jednu injekci. Ještě občas pšíká, ale snad to bude už v pořádku. Jen mi fakt vadilo, že se na něj vet pomalu ani nepodíval a jen si mě vyslechl. A dokonce říkal, že by na RTG nic vidět nebylo ( je tam vice doktorů pohromadě a objednávala jsem se den před tím u jiného) Kočky vypadají zase v pohodě - běhají tady jak stádo koní

23.11.2015 17:43
joanne.s

XXX.XXX.35.103

Jste si jistá těmi antibiotiky?

také jsme je užívali - a museli jsme chodit na injekci obden. Nebo prášky s sebou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.11.2015 17:54
Uživatel s deaktivovaným účtem

My měli jednou "kůru" třech injekcí na 10 dnů. Když nezabrala, následovala denně injekce po dobu 9 dnů...

23.11.2015 19:34
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Jste si jistá těmi antibiotiky?

také jsme je užívali - a museli jsme chodit na injekci obden. Nebo prášky s sebou.

Taky se mi nezdají ATB s jedním píchnutím na účinností 14 dní... zrovna řeším nastydnutou čičinu a ATB máme ob den. Naštěstí máme super veta /faktem je, že k němu chodíme už víc jak 15 let no :)/, takže mi natáhne injekci s sebou domů, takže se nemusíme trápit s podáváním prášků nebo k němu obden jezdit.

Kocicka007

23.11.2015 19:35
Kocicka007

XXX.XXX.89.207

Ano, jsem si jistá. Jedna injekce má účinek dva týdny. Potvrdila mi to i jedna známá MVDr. Ani jinou možnost nenabízeli. Injekce je celkem drahá, tak možná proto

23.11.2015 19:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kocicka007 napsal(a):
Ano, jsem si jistá. Jedna injekce má účinek dva týdny. Potvrdila mi to i jedna známá MVDr. Ani jinou možnost nenabízeli. Injekce je celkem drahá, tak možná proto

No vidíte to, člověk se pořád učí. Na kolik Vás ta injekce vyšla? A mát o předpokládám na tu rýmu, apod. ne?

Kocicka007

23.11.2015 20:13
Kocicka007

XXX.XXX.89.207

Asi před třemi týdny, krátce po tom, co jsme přinesli domů kotě, jsem byla se starší kočkou na této injekci a platila jsem 520, -Kč. Za kotě jsem platila 620, -Kč, ale brala jsem pro kočky ještě ampuli Advocate na breberky. Je to podle váhy (starší číča přes 3kg, kotě 1,20kg).

24.11.2015 21:29
lavacca

XXX.XXX.164.49

Kocicka007 napsal(a):
Asi před třemi týdny, krátce po tom, co jsme přinesli domů kotě, jsem byla se starší kočkou na této injekci a platila jsem 520, -Kč. Za kotě jsem platila 620, -Kč, ale brala jsem pro kočky ještě ampuli Advocate na breberky. Je to podle váhy (starší číča přes 3kg, kotě 1,20kg).

No, osobně mi to přijde docela dost..ale zas je otázka, co všechno ta injekce obsahovala no...

27.11.2015 23:33
Tina125

XXX.XXX.12.95

My jsme taky měli jednou píchnutý antibiotika na 14 dní v jedné injekci. Tuším, že se to jmenovalo Convenia.

28.11.2015 01:16
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
My jsme taky měli jednou píchnutý antibiotika na 14 dní v jedné injekci. Tuším, že se to jmenovalo Convenia.

"Tino", ještě že jste se ozvala. Už jsem měla strach, co s Vámi je... Co Vaši čtyřnožci, jak se jim vede?

29.11.2015 22:50
Tina125

XXX.XXX.12.95

fikovnice napsal(a):
"Tino", ještě že jste se ozvala. Už jsem měla strach, co s Vámi je... Co Vaši čtyřnožci, jak se jim vede?

Zdravím Vás, u nás je pořád všechno stejné beze změn:o).

Přidejte reakci

Přidat smajlík