Váha kocoura - obezita?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.11.2015 01:00
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Milí kočkomilci, sice jsem text níže napsala do nějakého vlákna, ale protože jsem celkem až zděšená informací, kterou jsem nabyla večer, tak si dovoluji založit nové vlákno.

Zde tedy zkopírovaný text:
Mám kontroverzní zprávu. Večer se mi podařilo plus mínus zvážit kocoury. Mladej - váha ukázala 5.4kg, tak jsem si říkala, že váha je prostě polámaná. Pak jsem tam šupla velkýho...a 6.4kg! Upřímně - to mě celkem vyděsilo. Už jsem se tu ptala jak se vlastně stanovuje obezita u kočky. Víte někdo nějaké přesné info? A také jak změřit délku a výšku kočky, i nějaké praktické rady, ptž předpokládám, že nebudou chtít při měření spolupracovat, já jsem v tomto laik...

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.11.2015 06:42
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kočka je "akorát" pokud jsou dobře hmatná žebra. Nesmí moc "trčet" a pokud je cítíte až po přitlačení prstů, tak jsou pod vrstvou tuku. Takže něco mezi tím Ale je normální, že jsou kocouři na podzim žravější a přiberou.

28.11.2015 07:30
joanne.s

XXX.XXX.32.37

Tak sem hoďte aktuální foto každého kocourka, ať víme, jak ty kila na nich vypadají. Je to jednodušší, než kocoury měřit na délku.

28.11.2015 10:52
lavacca

XXX.XXX.164.49

Ideální váha neexistuje, protože každá kočka je jiná - jinak aktivní, jinak spaluje, atd. Naše 2 letá čičina má 4,6 kg a nevypadá na to. Taky jsem byla u veta překvapená, že má už tolik... ale faktem je, že se všechny kočky na zimu zakulatí. Nicméně musí se ohlídat, aby nebyly obézní.

Jak už psala blazice, musí se jim dát nahmátnou z boku žebra. Snad pomůže i tento obrázek:.

28.11.2015 20:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Díky moc, vám všem! Tak žebra jdou nahmátnout, nezdá se, že by byly nějak moc pod tukem. Možná opravdu jde teď o to žravější období na zimu. Velkej mi v tom dělá trochu starost - chodí mě v noci budit, že má hlad. Přijde a škrábe packou - mám po ruce už pamlsky, ale tím jsem si ho rozmazlila, to je mi jasný. Pokud ale odmítnu jej nakrmit, tak prostě škrábe packou, dokud se nevzbudím úplně. U velkého je to jídlo už jako by měl nějaký zlozvyk...přitom misku mnohdy nevymete, cuchá, nechává zbytky. To mladej téměř vždy vše vyluxuje.

28.11.2015 20:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Tak sem hoďte aktuální foto každého kocourka, ať víme, jak ty kila na nich vypadají. Je to jednodušší, než kocoury měřit na délku.

No jo, "Joanne", já pořád nemám foťák. Připadám si neschopná - všude se na mě ženou miliony restů, koupit foťák je celkem jednoduchá věc a ani tu jsem zatím nezvládla...

28.11.2015 20:57
joanne.s

XXX.XXX.51.50

fikovnice napsal(a):
Díky moc, vám všem! Tak žebra jdou nahmátnout, nezdá se, že by byly nějak moc pod tukem. Možná opravdu jde teď o to žravější období na zimu. Velkej mi v tom dělá trochu starost - chodí mě v noci budit, že má hlad. Přijde a škrábe packou - mám po ruce už pamlsky, ale tím jsem si ho rozmazlila, to je mi jasný. Pokud ale odmítnu jej nakrmit, tak prostě škrábe packou, dokud se nevzbudím úplně. U velkého je to jídlo už jako by měl nějaký zlozvyk...přitom misku mnohdy nevymete, cuchá, nechává zbytky. To mladej téměř vždy vše vyluxuje.

Já nechávám misku s granulemi volně k dispozici celý den i noc, aby si kocour mohl dát kdykoli sváču. Je na to zvyklý, misku neluxuje, bere si průběžně po troškách, hospodaří si s tím sám.

28.11.2015 20:59
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Já nechávám misku s granulemi volně k dispozici celý den i noc, aby si kocour mohl dát kdykoli sváču. Je na to zvyklý, misku neluxuje, bere si průběžně po troškách, hospodaří si s tím sám.

To oni mají také - misku s granulemi. Jenže velkej si navykl loudit mlsky .

28.11.2015 21:05
joanne.s

XXX.XXX.51.50

Takže vás nebudí, že má hlad. Honí ho jen mlsná! Lumpík.

28.11.2015 21:42
saty

XXX.XXX.209.164

Budte v klidu po zvazeni Ferdinanda ( rok a mesic) jsem šla do kolen...8,6 mamut jeden ale jeho táta byl dlouhý a měl 11 ale pravda Ferdyšek má i celkove mohutné tlapy atd. PPokud můžete p bez potíží nahmatat zebra byla bych v klidu.

28.11.2015 22:01
fikovnice

XXX.XXX.99.69

joanne.s napsal(a):
Takže vás nebudí, že má hlad. Honí ho jen mlsná! Lumpík.

No já právě nevím... Trochu se bojím, zda "něco" nezajídá - asi víte jak to myslím. No nejvíc mě napadá - nudu. Tím, že jsou moji kocouři tak odlišní, tak mají jiné potřeby. Mladej, když já budu chrnět x hodin, tak bude také chrnět x hodin. Ale velkej je prostě šelma a potřebuje nějakou akci, a jakmile se muz dá, že moc louho třeba spím, tak mě začne takto budit. Pak mu nabídnu třeba 5 druhů pamlsků a on pořád šátrá packou, takže třeba mi sděluje něco jiného. Přitom na nějaké házení myšek nebo tak už moc není...

28.11.2015 22:02
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Budte v klidu po zvazeni Ferdinanda ( rok a mesic) jsem šla do kolen...8,6 mamut jeden ale jeho táta byl dlouhý a měl 11 ale pravda Ferdyšek má i celkove mohutné tlapy atd. PPokud můžete p bez potíží nahmatat zebra byla bych v klidu.

No to teda jo! A že ti velcí kocouři obvykle bývají takoví dobráci, že?

28.11.2015 22:21
saty

XXX.XXX.209.164

fikovnice napsal(a):
No to teda jo! A že ti velcí kocouři obvykle bývají takoví dobráci, že?

Jo jo na něm bych mohla štípat dříví o je to takový dobrák a pozitkar. Jinak z tomu jestli něco nezajída me napadá citát. "Nejlepší partner pro ženu je kočka. Nikdy se neptá proc jdete v noci do lednice a klidne ji vyžírá s vámi" což me napadlo když Lezim na posteli a delim se s kocourem o pizzu on má trochu sýrů a sunky já zbytek.

29.11.2015 02:25
fikovnice

XXX.XXX.99.69

saty napsal(a):
Jo jo na něm bych mohla štípat dříví o je to takový dobrák a pozitkar. Jinak z tomu jestli něco nezajída me napadá citát. "Nejlepší partner pro ženu je kočka. Nikdy se neptá proc jdete v noci do lednice a klidne ji vyžírá s vámi" což me napadlo když Lezim na posteli a delim se s kocourem o pizzu on má trochu sýrů a sunky já zbytek.

29.11.2015 10:48
lesnížínka

XXX.XXX.178.38

Šmarjá platí to i u britek...kastrovaných? Ony jsou takové celé kulatější, baculatější. Leonovi bych tedy žebra našla stěží, až se tu projde, musím se alespoň pokusit Rozhodnul se, že letos snad v zimě ani doma nebude a zůstane venku s pejsama...takže zima jako prase a on stočený do klubíčka ve vchodu. Nabral, má maximálně huňatou srst...no, je jak koule

29.11.2015 18:11
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lesnížínka napsal(a):
Šmarjá platí to i u britek...kastrovaných? Ony jsou takové celé kulatější, baculatější. Leonovi bych tedy žebra našla stěží, až se tu projde, musím se alespoň pokusit Rozhodnul se, že letos snad v zimě ani doma nebude a zůstane venku s pejsama...takže zima jako prase a on stočený do klubíčka ve vchodu. Nabral, má maximálně huňatou srst...no, je jak koule

Byla bych v klidu, když jsme měli venkovní kocoury, tak na zimu se z nich také stávaly koule , navíc Britky jsou obecně kulatější...

Přidejte reakci

Přidat smajlík