Prořídlá srst u myší-poraďte

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Anonym 111

28.11.2015 09:35
Anonym 111

XXX.XXX.254.207

Dobrý den, u myšek jsem nedávno vypozoroval prořídlou srst na hlavě (hlavně na čumáku), krku a celkově po celém těle. Z matky se to přeneslo i na mladé. Prosím poraďte příčinu vypadávání. Může se jednat i o parazity( přestože jsem nenašel nic pohybujícího se v srsti)? Nebo je to jen degenerace apod. ? Děkuji za odpovědi.
P.S. Omlouvám se za kvalitu fotek.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.11.2015 09:45

Obávám se, že tady Vám moc neporadíme... Ale kočky, ty by si věděly rady hned... #wink

Trochu jsem hledala, ale nic kloudného nenašla. U klecového chovu se to může vyskytnout, ale to není Váš případ...

Anonym 111

28.11.2015 09:56
Anonym 111

XXX.XXX.254.207

Alergii na co přesně?

28.11.2015 10:02

Nebo třeba špatně vyvážená strava: obsahující příliš mnoho tuků ( slunečnice a ořechy), alergie na pšenici, barvené granule a příliš vysoký obsah bílkovin mohou u myšky způsobit svědění (pruritus). Nejprve se na hlavě a na krku objevují olysalá místa a později krvácející rány. Alergie na lepek obsažený ve pšenici se projeví tzv. mazotokem, kdy kůže produkuje velké množství mazu a zároveň se objevují lupy. Může se vyskytnout i vyrážka na tlapkách a ocase, celkové oslabení, apatie a průjem. Alergie na lepek se dědí. Léčba: krmnou směs upravíme na co nejjednodušší, tedy na bázi ovsa. Postupně přidáváme jednotlivé komponenty, dokud se neobjeví příznaky. Tuto složku do směsi už nezařazujeme. Veterinář může v závažných případech předepsat Dexametazon (0,5mg/kg ž.hm.).

Anonym 111

28.11.2015 10:18
Anonym 111

XXX.XXX.254.207

Jelikož používám vysoce kvalitní krmivo v podobě pelet, které by mělo obsahovat správný, vyvážený podíl tuků, bílkovin, živin apod. Krvácivá místa se neobjevila Přesto děkuji za radu.

29.11.2015 18:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Anonym 111 napsal(a):
Fotky.

I s prořídlou srstí - ty by se moooc líbily mým kocourům!
Ale opravdu - dejte dotaz na "Drobné savce" či jak se ta rubrika jmenuje. Tady to vypadá jako provokace...samozřejmě vím, že není, jen je to poněkud legrační ptát se na zdrav. problém myší na "Kočkách".
Přeji, ať přijdete na příčinu a tu odstraníte!

Anonym 111

30.11.2015 16:10
Anonym 111

XXX.XXX.254.207

Trochu jsem si popletl rubriky, omlouvám se, už jsem to napravil.

1.12.2015 15:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Anonym 111 napsal(a):
Trochu jsem si popletl rubriky, omlouvám se, už jsem to napravil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík