Kocour kouše před spaním

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Adell1207

6.12.2015 23:25
Adell1207

XXX.XXX.212.55

Dobrý den,
muj kocour ( je mu 3/4 roku ), se mě poslední tři dny, když jdu spát, snaží kousnout do obličeje nebo do prstů. Chodi kolem me, dela si mistecko na spani a pak se priblizi a kousne me. Nikdy předtím nic podobného neudělal. Přes den si s ním neustále hrají. I ostatní kočky ( mám ještě dvě kočky ). Není vykastrovaný. Před týdnem přestal znackovat. Mohli byste mi prosím poradit? Nevím co s ním.

7.12.2015 07:55
Janaaa

XXX.XXX.255.138

Má roupy.Je to puberťák, ono ho to po kastraci přejde.Ten náš tedy vyváděl ještě tři měsíce po kastraci, než se mu vyplavily z těla hormony.Ten měl dost velkou pubertu skoro roka a půlsmajlíkTe=d je to mazlík umazlenej ale řádí pořádsmajlík

7.12.2015 08:38
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Pomalu bych ho objednala na kastraci. Pokud není určen do chovu, což nepředpokládám. Po pár měsících se to zlepší.

Nicméně pokud máte aktivní plemeno, hryzání v rámci hry k tomu patří. Jen ho naučit, že do obličeje se to nesmí. Tohle jsem kocourka musela také odnaučit, úspěšně. Lovení prstů nohy pod peřinou dělají snad všechny kočky. Nemyslí to zle, je to výzva ke hře, lovu. Prostě si musí postupně zvyknout, že si s ním hrajete přes den, vylítáte ho, a večer už hry nejsou, spí se.

Pokud vás nenechá spát, zavřela bych se před ním v ložnici. Jen dočasně, než to pochopí, kočky nejsou hloupé.

Adell1207

7.12.2015 13:18
Adell1207

XXX.XXX.212.55

Moc Vám děkuji za odpovědi. Kocourka jsme se rozhodli zatím nekastrovat. Je to plemenná kočka a ještě k tomu má každé ocicko jinou barvu. Snad se to brzy odnaučí.

7.12.2015 19:54
lavacca

XXX.XXX.164.49

Adell1207 napsal(a):
Moc Vám děkuji za odpovědi. Kocourka jsme se rozhodli zatím nekastrovat. Je to plemenná kočka a ještě k tomu má každé ocicko jinou barvu. Snad se to brzy odnaučí.

No, plemenná kočka to určitě nebude, chovná už jo. ;) (Plemenná je např. kniha, kde se zapisují chovní jedinci, nové vrhy, apod.).

Dle mýho se nudí a chce vás tak vyprovokovat ke hře. Taky mi to naši kočičáci dělali, platí na to ignorace. Končetiny schovat pod peřinu a nevšímat si ho. Ráno a večer pravidelně mazlím, ale jak zandám ruku pod peřinu= jde se spát, žádné lotroviny. A je klid.

Přidejte reakci

Přidat smajlík