Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.12.2015 01:56
sarabubu

XXX.XXX.95.167

Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jaký barvy jsou typický pro kočičí oči. Nejsem žádný chovatel, vždy jsem měla nalezence. Teď mám číču, co má kolem zorniček širokej zelenej kruh a zbytek je žlutej. Nikdy dřív jsem to neviděla, tak jsem jen zvědavá. Děkuju.

9.12.2015 08:12
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mám za sebou první kočičí výstavu. A na základě odkoukaného si troufnu říct, že pro kočku není typická žádná barva, byly tam snad všechny - očena modré, hnědé, zelené, rezavé...

9.12.2015 17:03
lavacca

XXX.XXX.164.49

sarabubu napsal(a):
Zdravím, chtěla jsem se zeptat, jaký barvy jsou typický pro kočičí oči. Nejsem žádný chovatel, vždy jsem měla nalezence. Teď mám číču, co má kolem zorniček širokej zelenej kruh a zbytek je žlutej. Nikdy dřív jsem to neviděla, tak jsem jen zvědavá. Děkuju.

Barva očí koresponduje s barvou kožíšku /až na výjimky, ty se taky najdou/. Běžně tak potkáte colorpoint kočky s modrýma očima, celobarevné kočky (modrá, černá, čokoládová, atd.) s oranžovýma/žlutýma očima, mourovaté kočky zas mívají zelené/zelenožluté nejčastěji.

Jinak všechna koťata se rodí s modrýma očima a ta jim postupně kolem 8.týdnu začínají přebarvovat do barvy oček u dospěláka.

10.12.2015 11:42
sarabubu

XXX.XXX.95.167

Děkuju, zase jsem o něco chytřejší. Že jsou různé barvy očí jsem věděla, ale ta dvoubarevnos mně překvapila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík