Zvykne si 1,5 roční kočka na nový domov s dětmi?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

mexxinka

14.12.2015 07:55
mexxinka

XXX.XXX.164.142

Dobrý den, chci se zeptat jestli 1,5 roční kočka, která je zvyká i na dětí může zvyknout na jinou rodinu s dětmi? Máme domluvenou kočičku, ale mám strach, aby si zvykla mám 4letého syna tak, aby mu něco neudělala, paní řikala že je zvyklá že má sama 3letou dceru a nech se od ní tahat. Tak prosím o radu kdo má už zkušenost s takhle starou kočičkou, jestli si zvykne?

Děkuji Petra.

14.12.2015 08:02
rapotacka11

XXX.XXX.32.26

Naše kočky se dětem vyhýbají.
Mohla by taky trávit život, někde v rohu, pod postelí.
Stres, nečistotnost.
S "tamtěmi" dětmi kočka vyrostla a byla tam doma.
Teď - cizí prostředí, cizí pobíhající, hlučné děti.....
U vás bude kočka chodit později ven ?
Jestli ne, nebrala bych ji.

maxxinka

14.12.2015 08:07
maxxinka

XXX.XXX.164.142

Kočičku chceme do bytu, tak právě váhám jestli jo nebo ne, mám právě strach kvůli synovi i když je zvyklá na děti, tak žádám o radu kdo má už zkušenost, že si vzal dospělou kočičku.

14.12.2015 08:17
rapotacka11

XXX.XXX.32.26

Kočka sama k děcku nepřijde a nenapadne ho.
Zvířata si zvyknou, nic jiného jim nezbývá.
Půjdete-li do toho, chce to, nechat kočičku seznamovat s novým domovem
v klidu. (sama v pokoji)
Je možné, že se bude snažit o útěk. Okna, dveře!
Velká obezřetnost !
Zvykání "chvíli" trvá.
Paní se jí asi stejně zbaví.
Je hnusný, když to paní udělá. Ublíží dcerce i kočce.

14.12.2015 20:47
joanne.s

XXX.XXX.50.208

Hlavně synkovi vysvětlujte opakovaně, důsledně,
aby kočku netahal, k ničemu nenutil.
Pokud tohle zvládnete,
bude soužití v pohodě.

14.12.2015 20:48
joanne.s

XXX.XXX.50.208

Čtyřleté dítě není tak malé, aby takové věci nemohlo chápat a respektovat.

14.12.2015 22:10
lavacca

XXX.XXX.164.49

mexxinka napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jestli 1,5 roční kočka, která je zvyká i na dětí může zvyknout na jinou rodinu s dětmi? Máme domluvenou kočičku, ale mám strach, aby si zvykla mám 4letého syna tak, aby mu něco neudělala, paní řikala že je zvyklá že má sama 3letou dceru a nech se od ní tahat. Tak prosím o radu kdo má už zkušenost s takhle starou kočičkou, jestli si zvykne?

Děkuji Petra.

Pokud uhlídáte syna, aby kočce nechal prostor a netahal ji, apod. nevidím v tom problém. Zvlášť pokud je kočka na děti zvyklá - nebude se lekat jejich hlučnosti, apod. Na kočku nijak netlačit, ideálně ji nechat první dny v jednom klidném pokoji, ať si v klidu prohlídne nový domov. Kočky jsou teritoriální, takže jim zvykání na nové prostředí nějakou dobu trvá, ale pokud na ni nebudete tlačit, mělo by to být ok.

Navíc kočka je mladá - ještě by měla být hravější, takže pak společné hry s peříčky na udici, apod. Horší by to bylo s nějakou stařenkou zvyklou na klid.

19.12.2015 23:26
fikovnice

XXX.XXX.99.69

mexxinka napsal(a):

Děkuji Petra.

A proč ji vlastně paní dává pryč?

Přidejte reakci

Přidat smajlík