Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.12.2015 13:33
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Ahoj.
Zajímalo by mě jestli tu má někdo zkušenosti se Savanovou kočkou a Bengálskou kočkou.
Pokud ano, tak jestli by mohl srovnat tyto dvě plemena ať už po stránce fyzické, tak psychické (povahové).

28.12.2015 14:38
MaBa

XXX.XXX.155.39

Savannah větší fyzicky a také větší divočina :)
Bengálka je oproti Savannah menší, ale také potřebuje dost pozornosti. V případě nudy obě plemena budou likvodovat na co přijdou, aby se zabavila - rozhodně to nedělají naschvál, ale nějakou zábavu mít přece musí :) Obě plemena by také měla být plus minus stejně "ukecaná".
Co se týče divokosti u Savannah, hodně záleží jakou generaci budete kupovat. Tj. jaký bude mít podíl divoké krve, to bude také zásadně ovlivňovat určité vzorce chování. Ale nepředpokládám, že byste si asi pořizovali F1 či F2 generaci. Číslo generace i zásadně ovlivňuje velikost zvířete v dospělosti. U bengálek je to už v podstatě ustálenější díky dlouhodobějšímu chovu.
Srst u obou plemen může mít také různé vzorování - tady záleží na Vaší preferenci. Zda tečkování, rozety, mramorování, pruhování... Osobně mi přijde, že Savannah bývají takový trochu víc "nohatější" možná, ale to je spíše můj subjektivní pocit.

28.12.2015 16:12
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Děkuji hezky napsané :)
No původně jsem uvažoval nad F2 nebo F3, ale teď dost uvažuji nad F4, jelikož co jsem četl, tak až od F4 jsou plodné :).

Přidejte reakci

Přidat smajlík