Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2015 19:34
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

Dobrý den, mám asi týden doma moji první kočičku. Je to britská whiskas a má tři měsíce. Měla bych s ní jít na odčervení, ale jelikož nemám ještě žádné zkušenosti nevím po jak dlouhé době by se mělo jít? Naposled byla 6.12.. Budu vděčná za každou informaci. Děkuji.

27.12.2015 20:03
lavacca

XXX.XXX.164.49

Lenulstvu napsal(a):
Dobrý den, mám asi týden doma moji první kočičku. Je to britská whiskas a má tři měsíce. Měla bych s ní jít na odčervení, ale jelikož nemám ještě žádné zkušenosti nevím po jak dlouhé době by se mělo jít? Naposled byla 6.12.. Budu vděčná za každou informaci. Děkuji.

Tak za a) opravdu nemáte britskou "whiskas". To není barva, to je označení dle krmiva nechvalné kvality... máte buď britskou černou stříbřitě tečkovanou či mramorovanou

za b) odčervovací schéma by Vám měl v prvé řadě říci chovatel při předání kotěte - min. sdělení o dalším odčervení by měla být samozřejmost. Běžně se odčervuje 4.,6.,9. a 12.týden a poté stačí 1x za 3 měsíce. Pokud by měla kočka evidentní začervení, tak samozřejmě častěji.

Z toho vyplývá, že pokud byla kočička odčervená 6.12., kdy ji bylo zhruba 9 týdnů, měla by být znovu odčervena právě v této době. U koťat doporučuji podat pastu - ideálně zajděte k veterináři spolu s očk.průkazem, ať ví, co kočka dostala dříve. Odčervovadla by se měla střídat.

27.12.2015 21:14
Lenulstvu

XXX.XXX.107.106

Dobrý den, děkuji za informace. Od chovatele jsem sice dostala očkovací průkaz ale už mi neřekl, kdy by měla jít.
Chci se zeptat ještě jaký máte názor na granule Acana a Orijen cat and kitten? Mám teď ten orijen, ale chtěla bych jí to střídat.
Nechci jí dávat nějaké Kitekaty, Whiskasy a podobné s...

Děkuji za názor.

28.12.2015 06:16
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Lenulstvu napsal(a):
Dobrý den, děkuji za informace. Od chovatele jsem sice dostala očkovací průkaz ale už mi neřekl, kdy by měla jít.
Chci se zeptat ještě jaký máte názor na granule Acana a Orijen cat and kitten? Mám teď ten orijen, ale chtěla bych jí to střídat.
Nechci jí dávat nějaké Kitekaty, Whiskasy a podobné s...

Děkuji za názor.

Obojí - Acana i Orijen jsou kvalitní. Nicméně ještě kvalitnější a pro kočku přirozenější je syrové maso. Čím dříve ji na ně zkusíte zvykat, tím lépe. A musíte vychytat, které pro ni bude to pravé. Jestli hovězí, vepřové, rybí, kuřecí,...

Přidejte reakci

Přidat smajlík