Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.12.2015 12:17
Icey

XXX.XXX.118.1

Dobrý den,

Má někdo zkušenosti s Ovosanem jako podpůrnou léčbou? Jedná se o cce třináctiletou kočičku které před pár dny na veterině zjistili rakovinu plic. Co všechno by se případně dalo ještě udělat co by pomohlo alespoň trochu zlepšit stav/zmírnit příznaky? Léky od veterináře samozřejmě má.

28.12.2015 12:40
lavacca

XXX.XXX.141.155

No, hledala jsem složení toho "zázraku" a našla mmj.tento web - http://schoupal.blog.idnes.cz/c/431879/Ovosan-Lek-na-rakovinu-nebo-jen-predrazeny-doplnek-stravy.html.

Za tu cenu kupovat kapsli slunečnicového oleje a vaječného extraktu mi přijde jako zbytečnost.. to už radši kočce dejte vajíčko a do žrádla zamíchejte slunečnicový olej, co koupíte ve zdravé výživě ve sklenici.

Otázka je, co má všechno kočka za příznaky nemoci?

Upřímně 13 letá kočka s rakovinou - to nějaké zázraky asi čekat nelze. Špatné na rakovině je to, že se ráda rozlézá do dalších orgánů. :/ Takže v podstatě je teď na Vás, abyste kočku uchránili od bolesti a dopřávali ji. Pokud má své oblíbené krmení, tak dopřávat to, hrát si s ní, pokud ji to stav dovolí, atd. Suma sumárum se ji snažit zpříjemnit zbytek života.

28.12.2015 13:44
Icey

XXX.XXX.118.1

Kočička je u našich. Ona měla s dýcháním problémy vpodstatě od kotěteˇjako malá dost trpěla na zápaly plic a později se zjistilo že má chronické astma), ale doteď se to (když se jí to s horšilo) vždycky s léky zvládlo a srovnalo, takže to na ní skoro nebylo znát. Ale právě v posledních pár týdnech (podle toho co říkali naši) začala hůř žrát(napřed mysleli že by to mohlo být i věkem případně zuby - snaží se jí dávat měkké+masíčko), ale na kašel už jí nezabíraly ty léky co měla předtím na astma takže jí vzali na veterinu a tam se dozvěděli tohle:(. Děkuji za iinfo, naši právě Ovosan koupili protože slyšeli/četli, že by mohl pomoct, proto mě napadlo zeptat se na zkušenosti s ním. Podle toho co říkali včera tak teď poté co dostala ještě léky na veterině tak to bylo se žrádlem o něco lepší, ale neví. Je jasné že žádné zázraky se asi čekat nedají, ale ale i tak by chtěli udělat co se dá aby jí alespoň co nejvíc ulevili od trápení a právě zpříjemnili zbytek života. (je to prvně kdy nás potkala takováhle situace).

31.12.2015 01:40
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Icey napsal(a):
Kočička je u našich. Ona měla s dýcháním problémy vpodstatě od kotěteˇjako malá dost trpěla na zápaly plic a později se zjistilo že má chronické astma), ale doteď se to (když se jí to s horšilo) vždycky s léky zvládlo a srovnalo, takže to na ní skoro nebylo znát. Ale právě v posledních pár týdnech (podle toho co říkali naši) začala hůř žrát(napřed mysleli že by to mohlo být i věkem případně zuby - snaží se jí dávat měkké+masíčko), ale na kašel už jí nezabíraly ty léky co měla předtím na astma takže jí vzali na veterinu a tam se dozvěděli tohle:(. Děkuji za iinfo, naši právě Ovosan koupili protože slyšeli/četli, že by mohl pomoct, proto mě napadlo zeptat se na zkušenosti s ním. Podle toho co říkali včera tak teď poté co dostala ještě léky na veterině tak to bylo se žrádlem o něco lepší, ale neví. Je jasné že žádné zázraky se asi čekat nedají, ale ale i tak by chtěli udělat co se dá aby jí alespoň co nejvíc ulevili od trápení a právě zpříjemnili zbytek života. (je to prvně kdy nás potkala takováhle situace).

Možná to budete ode mě brát jako kruté, ale v momentě, kdy kočka hůře žere, špatně dýchá (=dusí se (?), bych jí jako poslední službu dopřála eutanázii. Ono dušnost je brána jako jeden z nejhůře snášených subjektivních pocitů - u člověka; předpokládám, že u kočky to nebude jiné.
Přeji hodně sil pro dobré rozhodnutí!

2.1.2016 10:41
Icey

XXX.XXX.118.1

Bohužel to vypadá, že brzo nezbyde nic jiného. Mourinka je zesláblá a i přes snahu se to moc nelepší. Když s ní po svátcích naši byli na veterině, kde se tuhle diagnózu dozvěděli, dávali jí tam prý tak týdny až měsíce, ale teď to vypadá že to budou spíš dny
Operaci zavrhli hned, protožev tomhle stavu už by jí nepomohla a pravděpodobně by to ani nepřežila a i kdyby na chvíli ano, nechtěli aby ten krátký zbytek života strávila rozřezaná a v bolestech.
ještě pár dní zpátky říkali, že i když je zesláblá a dost zhubla, měla alespoň trochu zájem o jídlo nebo oblíbenou mlsku, a měla snahu si doma vyskočit na akvárko kde vždycky ráda seděla a odpočívala nebo pozorovala rybičky, tak jsme se jí snažili aspoň pomáhat jak to šlo, když bylo přes den hezky vzali ji aspoň na chvíli na terasu kde se ráda vyhříval, aby se tam aspoň ještě naposled mohla projít po svých oblíbených místech.

2.1.2016 13:05
lavacca

XXX.XXX.164.49

Icey napsal(a):
Bohužel to vypadá, že brzo nezbyde nic jiného. Mourinka je zesláblá a i přes snahu se to moc nelepší. Když s ní po svátcích naši byli na veterině, kde se tuhle diagnózu dozvěděli, dávali jí tam prý tak týdny až měsíce, ale teď to vypadá že to budou spíš dny
Operaci zavrhli hned, protožev tomhle stavu už by jí nepomohla a pravděpodobně by to ani nepřežila a i kdyby na chvíli ano, nechtěli aby ten krátký zbytek života strávila rozřezaná a v bolestech.
ještě pár dní zpátky říkali, že i když je zesláblá a dost zhubla, měla alespoň trochu zájem o jídlo nebo oblíbenou mlsku, a měla snahu si doma vyskočit na akvárko kde vždycky ráda seděla a odpočívala nebo pozorovala rybičky, tak jsme se jí snažili aspoň pomáhat jak to šlo, když bylo přes den hezky vzali ji aspoň na chvíli na terasu kde se ráda vyhříval, aby se tam aspoň ještě naposled mohla projít po svých oblíbených místech.

Nenechte ji zbytečně trpět. Pokud ji dávají veterináři jen dny života, bude na tom hodně zle - a je zbytečné, aby poslední dny života strávila v bolestech.

2.1.2016 13:35
Icey

XXX.XXX.118.1

lavacca napsal(a):
Nenechte ji zbytečně trpět. Pokud ji dávají veterináři jen dny života, bude na tom hodně zle - a je zbytečné, aby poslední dny života strávila v bolestech.

Na veterině jí podle toho co naši říkali dávali ten cca měsíc, ale podle nás to budou spíš ty dny(právě se i snažím našim opatrně říct že by to uspání pro ni bylo lepší než aby měla velké bolesti, s tím souhlasí - nejtěžší asi je poznat kdy je ten čas.
Sice už jsme dřív přišli o zvířecí členy rodiny, ale to bylo náhle a nečekaně - kocourek, asi pětiletý, ktarý žil jen v bytě a chodil maximálně na terasu před pár lety v létě najednou zkolaboval a během pár minut prý byl konec -ani nestihli dojet na veterinu, a teď o svátcích den před tím než se dozvěděli o Mourinčině nemoci byli ještě u veterináře s jeho bráškou který prý taky takhle náhle zkolaboval, ale ten je naštěstí zatím vpořádku, dostal léky a je objednaný na vyšetření na kardiologii.
Nechat ji trpět určitě nechce nikdo z nás, akorát se s tím už tak dost těžko vyrovnáváme.

2.1.2016 16:47
Icey

XXX.XXX.118.1

Jinak teď už prý nekjašle, ale zesláblá je pořád. Pozítří s ní jdou na veterinu (i s kocourkem o kterém ještě píšu výše) tak prý uvidí co jim tam řeknou, mamka říkala že na uspání to ještě není ale nevím(celkově se s tím těžko smiřuje).

Jana11

2.1.2016 16:50
Jana11

XXX.XXX.12.23

Dobry den, poradte mi prosim nekdo. Co znamenaji v inzercich ty cisla u kazdeho papouska? napr.1.1 ara nobilis. Dekujiii.

2.1.2016 17:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

Jana11 napsal(a):
Dobry den, poradte mi prosim nekdo. Co znamenaji v inzercich ty cisla u kazdeho papouska? napr.1.1 ara nobilis. Dekujiii.

Nepatří to teda na diskuzi ke kočkám, ale je to označení pohlaví:

1,0 samec
0,1 samice
1,1 pár.

2.1.2016 17:25
lavacca

XXX.XXX.164.49

Icey napsal(a):
Jinak teď už prý nekjašle, ale zesláblá je pořád. Pozítří s ní jdou na veterinu (i s kocourkem o kterém ještě píšu výše) tak prý uvidí co jim tam řeknou, mamka říkala že na uspání to ještě není ale nevím(celkově se s tím těžko smiřuje).

Uvidíte, ten kdo ji zná by to na ni měl poznat nejlépe, jak na tom je.

5.1.2016 08:29
Icey

XXX.XXX.76.38

Tak bohužel je to zlé a po včerejší prohlídce na veterině se s doktorkou shodli že ji dneska uspí.

5.1.2016 08:47
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Icey napsal(a):
Tak bohužel je to zlé a po včerejší prohlídce na veterině se s doktorkou shodli že ji dneska uspí.

To je to nejtěžší a nejsmutnější rozhodnutí pro každého chovatele, ale svému zvířecímu parťákovi tím prokážeme poslední službu... Přeji hodně síly!

5.1.2016 15:13
Icey

XXX.XXX.76.38

fikovnice napsal(a):
To je to nejtěžší a nejsmutnější rozhodnutí pro každého chovatele, ale svému zvířecímu parťákovi tím prokážeme poslední službu... Přeji hodně síly!

Děkuji. Veterinářka jim i sama říkala že už by to nemělo smysl a život by jí zvládly prodloužit tak o týden ale už by to bylo trápení pro ni i pro nás. Domluvili se že ji přijedou uspat domů aby byla ve svým kde je zvyklá a taky sme se s ní mohli ještě rozloučit. Tak už odpočívá na zahrádce kde to měla vždycky ráda(bydlela doma ale když bylo venku hezky tak chodila na procházky). Bude všem chybět, přišla k nám jako maličké koťátko před cca 13,5 lety kdy se přidala k mamce na procházce s pejskem a šla za ním až do baráku, byla naše první kočička. Později přibyly další, momentálně jsou ještě tři tak aspoň nejsou naši úplně sami. Jinak druhému kocourkovi co byl objednaný navčera na to echo zjistili kardiomyopatii, pravděpodobně vrozenou (veterinářka se prý domnívá že někde mezi jeho předky prý mohla být britka že ty na to dost trpí), tak dostal léky a máme se snažit aby se co nejmíň stresoval a plašil se.

6.1.2016 08:43
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Icey napsal(a):
Děkuji. Veterinářka jim i sama říkala že už by to nemělo smysl a život by jí zvládly prodloužit tak o týden ale už by to bylo trápení pro ni i pro nás. Domluvili se že ji přijedou uspat domů aby byla ve svým kde je zvyklá a taky sme se s ní mohli ještě rozloučit. Tak už odpočívá na zahrádce kde to měla vždycky ráda(bydlela doma ale když bylo venku hezky tak chodila na procházky). Bude všem chybět, přišla k nám jako maličké koťátko před cca 13,5 lety kdy se přidala k mamce na procházce s pejskem a šla za ním až do baráku, byla naše první kočička. Později přibyly další, momentálně jsou ještě tři tak aspoň nejsou naši úplně sami. Jinak druhému kocourkovi co byl objednaný navčera na to echo zjistili kardiomyopatii, pravděpodobně vrozenou (veterinářka se prý domnívá že někde mezi jeho předky prý mohla být britka že ty na to dost trpí), tak dostal léky a máme se snažit aby se co nejmíň stresoval a plašil se.

13,5 let je hezký věk... Já jsem před 2 lety přišla o venkovního kocoura - bylo mu 12let a odešel na selhání ledvin...

6.1.2016 11:48
Icey

XXX.XXX.118.1

fikovnice napsal(a):
13,5 let je hezký věk... Já jsem před 2 lety přišla o venkovního kocoura - bylo mu 12let a odešel na selhání ledvin...

To je mi líto. Je pravda že je věk to špatný není, jen, člověk má tendenci říkat si že to mohlo být i dýl když slýchá že se kočky mohou dožít třeba i 20ti, ale asi je to u každé jiné stejně jako u lidí.
Jen doufám že další taková situace nás teď co nejdéle nepotká.

7.1.2016 02:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Icey napsal(a):
To je mi líto. Je pravda že je věk to špatný není, jen, člověk má tendenci říkat si že to mohlo být i dýl když slýchá že se kočky mohou dožít třeba i 20ti, ale asi je to u každé jiné stejně jako u lidí.
Jen doufám že další taková situace nás teď co nejdéle nepotká.

No, určitě jsou rozdíly ve věku, kdy kočky umírají. Něco je asi dáno geneticky, ale u venkovních koček/kocourů nejvíc hrozí, že je srazí auto, zabije nějaké zvíře nebo člověk, atd.
Ale nedávno jsem sem psala, že jsem onehdá potkala jednu paní od nás z baráku a ta mi s pláčem na krajíčku řekla, že musela nechat uspat svoji milovanou čičinu (domácí) a ta se dožila 22let. Osobně jsem se s takovou dlouhověkostí kočky dosud nesetkala...

7.1.2016 09:38
Icey

XXX.XXX.118.1

fikovnice napsal(a):
No, určitě jsou rozdíly ve věku, kdy kočky umírají. Něco je asi dáno geneticky, ale u venkovních koček/kocourů nejvíc hrozí, že je srazí auto, zabije nějaké zvíře nebo člověk, atd.
Ale nedávno jsem sem psala, že jsem onehdá potkala jednu paní od nás z baráku a ta mi s pláčem na krajíčku řekla, že musela nechat uspat svoji milovanou čičinu (domácí) a ta se dožila 22let. Osobně jsem se s takovou dlouhověkostí kočky dosud nesetkala...

Asi ano. Ona byla tak napůl, sice chodila i ven(ale to se držela u baráku, jejčastěji šmejdila po zahrádce) ale téměř nikdy to nebylo na cečlý den a na noc nebo když bylo venku ošklivo jsme ji vždycky nechávali doma a třeba v zimě venku téměř nebyla(hlavně proto že by jí to nedělalo dobře na průdušky). Ostatní kočky co teď naši mají(teď už s nima sice pár let nebydlím ale často je navštěvuju a členové rodiny jsou to pro mě pořád - myšleno i kočky) nechodí ven vůbec(nejsou zvyklé a bály by se) ale na čerstvý vzduch a sluníčko můžou úrotože mají k dospozici prostornou terasu, kde se v létě můžou vyhřívat. Jen teď doufám že se zdraví nezhorší ještě kocourkovi.

7.1.2016 16:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Icey napsal(a):
Asi ano. Ona byla tak napůl, sice chodila i ven(ale to se držela u baráku, jejčastěji šmejdila po zahrádce) ale téměř nikdy to nebylo na cečlý den a na noc nebo když bylo venku ošklivo jsme ji vždycky nechávali doma a třeba v zimě venku téměř nebyla(hlavně proto že by jí to nedělalo dobře na průdušky). Ostatní kočky co teď naši mají(teď už s nima sice pár let nebydlím ale často je navštěvuju a členové rodiny jsou to pro mě pořád - myšleno i kočky) nechodí ven vůbec(nejsou zvyklé a bály by se) ale na čerstvý vzduch a sluníčko můžou úrotože mají k dospozici prostornou terasu, kde se v létě můžou vyhřívat. Jen teď doufám že se zdraví nezhorší ještě kocourkovi.

No kardiomyopatie rozhodně není legrace. Chce to fakt dodržovat pokyny veta. Držím pěsti!

23.1.2016 11:23
Icey

XXX.XXX.118.1

Doufám že se mu to nezhorší a že tu bude co nejdýl, teď mi naši volali že je o dalšího kočičího člena rodiny míň, zničehonic umřela druhá nejstarší kočička(cca 11 a půl), která se u nás narodila přesně na velikonoční neděli. Ještě teď ráno prý byla naprosto vpořádku...

24.1.2016 01:35
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Icey napsal(a):
Doufám že se mu to nezhorší a že tu bude co nejdýl, teď mi naši volali že je o dalšího kočičího člena rodiny míň, zničehonic umřela druhá nejstarší kočička(cca 11 a půl), která se u nás narodila přesně na velikonoční neděli. Ještě teď ráno prý byla naprosto vpořádku...

Ach jo, to tedy máte smutné období! Co se jí mohlo stát?
Ještě že těch čičin mají vaši víc, i když chápu, že rozesmutní odchod každého zvířecího parťáka...

25.1.2016 09:35
Icey

XXX.XXX.118.1

fikovnice napsal(a):
Ach jo, to tedy máte smutné období! Co se jí mohlo stát?
Ještě že těch čičin mají vaši víc, i když chápu, že rozesmutní odchod každého zvířecího parťáka...

Tj, ještě jsme se nestihli vzpamatovat z té první ztráty a najednou z ničehonic další.
Co se jí mohlo stát moc nevíme, letos na jaře by jí bylo 12. Na podzim se léčila s močovými kameny ale to se zpravilo a od té doby žádné potíže neměla. Mamka říkala že ještě ráno jim dávala jídlo, normálně přišla, chovala se stejně jako obvykle, nebylo na znát že by byla nějak nemocná. Když pak později šla do obýváku, viděla ji jak leží na gauči a Rambík (ten kocourek s kardyomyopatií) k ní pořád nějak čuchá, zdálo se jí to divné a když přišla blíš, viděla že už nežije...
Nevíme co se stalo, je fakt že po kastraci dost přibrala a pak to nešlo moc dolů. Ale vyšetření srdce jí vet dělal n a podzim když se léčila s tím močákem (hrozilo že kdyby nezafungovaly léky musela by na operaci a báli se dávat jí narkózu) podle toho co mamka říkala bylo vpořádku.

Doma u našich je teď dost ticho a smutno, tyhle dvě čičiny co tenhle měsíc odešly byly z celé smečky takové nejvíc přátelské a kontaktní. Říkám si jestli by třeba nebylo dobré přijmout do rodiny další(napadlo mě i zmínit se mamce o kocouřích brášcích ze sousedního příspěvku protože mi jich bylo taky líto, ale není si jistá jestli by byl dobrý nápad teď pořizovat další, má strach jak by si(hlavně už dospělé) zvykly a těmi našimi a hlavně jestli by to nebylo moc stresující pro kocourka který se podle veterinářky pokud možno nemá stresovat(neradi bychom teď ztratili i jeho).

Přidejte reakci

Přidat smajlík