Dobry den chtela bych Vas poprosit o radu
Dovezli jsme si domu 7 tydennyho kocourka
prvni 3 dny semtam mnoukal (asi steskem po mamince a sourozencich)pak byl 4 dny klid a ted uz nekolik dni mnouka zas a porad
hrajeme si snim mazlime se snim je klid pak od nas trochu poodejde a mnouka zas nevite cim by to mohlo byt?
7 týdnů je 5 týdnů před datem ktery stanovuje zákon na ochranu proti týrání ze má byť kote u matky... bývá touto dobou ještě kojene i když jen trochu ale i přesto je to důležitější pro jeho imunitu... vás problém je ten ze mu chybi mateřska a sourozenecka socializace... Dejte do pelíšku ohřívací láhev a tikajici budík hodně se mu věnujte... a doufejte ze z toho nebudou jiné psychického problémy... Dale doporučuji načíst něco o výchově koťat matkou a minimalne v učení co je dobře a co ne se tim ridit.
Ano, je maličké, něco malinko jsem o tom načetla,8 týden (tuším) je např. věk kdy koťátko mamča a sourozenci vyplatí za to, že např. hra je hodně ostrá... Jde o to, že malá koťátka - hodně malá - ač vychovaná člověkem pak nejsou ideálními mazlíčky, protože nedokážou odhadnout kam až můžou jít. Ale nejsem odborník, spíš upozorňuji jako výše, že nejde si říct, mám maličký krásný koťátko a vymazlím si z něj gaučáka, taky z něj může být sura. To vám nepřeji, ale abyste věděla, že je lepší si to nastudovat. Držím palce a miminko za mě pohlaďtě
Na druhou stanu si známá vymazlila britský kotáko z klece, sice ho týden nepotkala - bylo pod gaučem - ale zadařilo se. I já si chtěla vzít 9ti týdenního mrňouska. Věřím, že to dobře dopadne
lenulem
napsal(a):
Dobry den chtela bych Vas poprosit o radu
Dovezli jsme si domu 7 tydennyho kocourka
prvni 3 dny semtam mnoukal (asi steskem po mamince a sourozencich)pak byl 4 dny klid a ted uz nekolik dni mnouka zas a porad
hrajeme si snim mazlime se snim je klid pak od nas trochu poodejde a mnouka zas nevite cim by to mohlo byt?
Za a) když už takhle menší kotě, tak aspoň vzít dvě, ať si dělají společnost a netruchlí po mámě a sourozencích. Doufám, že aspoň už samo jí tuhou stravu, atd.
za b) pokud mňouká i ve vaší přítomnosti, může být taky nemocné. Byli jste s ním u veterináře? je odčervené? Čím ho krmíte? Stejným krmením jako dostávalo doma?
Já mám svého kocoura od 8 týdnů, šlechtěného, ale to jen protože tam odkud pocházel prošla veliká povodeň a majitelé měli dělat sami co se sebou.Kocourek mňoukal taky stále ale já mám siamáka a u těch je to normální a měla jsem to štěstí, že moje tehdy roční kočka ho po 12 ti dnech přijala za svého, a dělala mu mámu až do jeho kastrace.
lenulem
napsal(a):
Rozmocenymi granulkami pro kotata.
To je......
Zkuste normální krmení,
jako dříve, když granule nebyly.
Maso, syrové, třeba rozmixovat s něčím zdravým, co by jinak nebaštilo.
Mléko. My používali sunar, tatru. Máte li třeba domácí, kozí.....
Žloutek, tvaroh......nakonec i ty granule.
Hezky pomalu zvykejte na kvalitní krmení.
Nemyslím granule.
lenulem
napsal(a):
Rozmocenymi granulkami pro kotata.
Aha, tak to pak chápu, proč má něco se žaludkem..granule nejsou špatné, ale ne jako hlavní krmení pro takovéhle mimino.
Kupte mleté maso či svalovinu a namelte doma, to už vyjde na stejno a dejte kotěti přirozenou stravu. K tomu sem tam dejte tučný /polotučný tvaroh se žloutkem, vařené vajíčko, atd. Granule mu můžete nechat celý den v misce, kdyby si chtělo křoupnout, ale ať má hlavní dávku maso.
A ty granulky máte jaké? Myslím název - zda jsou vůbec kvalitní...
lenulem
napsal(a):
Nejde jeho mama tri tydny po porodu bohuzel zemrela
Tak to je mi líto. Co se jí stalo? Jde mi o to, aby kotě nemohlo být taky nemocné...
Navíc to, že přišel o mámu, tak to kort měl zůstat se sourozenci o dost déle, aby měl nějakou základní socializaci a i lépe rostl (neměl by stresy z nového domova, atd.).
Ty granule zahodte je to skoro to nejhorsi co mu můžete dát solene chemicky barvene zatěžuje jatra ledviny i zaludek... navíc v tom není žádné maso a Kočku je masožravec.. pokud koukáte na peníze zkuste třeba brit premium členové to od Whiskas skoro není rozdíl... otočte Pytlík a přečtěte si složení nejvíc musí byť v granulích masa... +doporučuji maso syrové, tvaroh a tak.