Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Aloisie25

28.12.2015 18:11
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

Dobrý den, poraďte mi prosím někdo...dnes jsem vyčesávala kočičku a přišlo mi jako bych vyčesala blechy, viz. obrázek.
Nejde mi do hlavy, kde by je vzala. Mám ji doma ani né týden a je v bytě, byt nový celkově zrekonstruovaný. Ven nechodí, venku byla jen při převozu a to byla chvilka, navíc byla celou dobu v přepravce.
Budu vděčná za každou radu a názor. Děkuji.

Aloisie25

28.12.2015 18:16
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

Přijde mi divne, že se ani nehýbou a kočička se sem tam drbe na hlavě.

Aloisie25

28.12.2015 18:18
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

29.12.2015 09:33
lavacca

XXX.XXX.164.49

Aloisie25 napsal(a):
Obrazek po vycesani.

No, vypadá to jako bleší trus - zkuste to namočit, pokud zčervená, je to ono. Blechy si přinesla z původního domova, takže ideálně dát spot on (u nás nejvíc zabíral vždy Stronghold) a pořádně ošetřit byt - co jde vystříkat (já to dělala slabým savem - tj. trochu sava do kýble s vodou a vše vytřela. Vyprat všechny tkaniny - deky, pelíšky, apod. A celé to za 3 týdny zopakovat (inkubační doba nových blech), protože až 95% blech je mimo zvíře.

Aloisie25

29.12.2015 10:50
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

Dnes jsem s ní byla u veterinaře a blechy to jsou..dali nam Stronghold...chystam se vše vyprat a pořadně uklidit...myslíte, že mám použít i Biokill? Nechci, aby to nějak ublížilo kočičce.

Aloisie25

29.12.2015 11:15
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

Myslíte, že bych měla kočičku i vykoupat? Děkuji za názor.

29.12.2015 11:56
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aloisie25 napsal(a):
Myslíte, že bych měla kočičku i vykoupat? Děkuji za názor.

Pokud dostala Stronghold, tak ji nekoupejte, je to zbytečné a mohla by jste zmírnit účinek přípravku. Taky desinfekce celého baráku je zbytečná, protože tento přípravek má účinnost i na všechna stadia blech, která postupně likviduje i v okolí kočky. Opravdu se nemusíte bát, mám dvě kočky s přístupem doma-venku, dva psy totéž, x krát blechy přinesli od kámošů, ale nikdy se nám nestalo, že by byli nějak zamoření, či jsme měli blechy v baráku. Tady máte příbalový leták: http://www.cymedica.com/www/cz/produkty/stronghold-15-mg/.

29.12.2015 12:09
rybka

XXX.XXX.80.149

Pokud se vyčesané blechy nehýbou, jsou mrtvé. Pravděpodobně o nich původní majitel věděl a před předávkou aplikoval kočičce některý s preparátů na jejich likvidaci, ale mohl vás na to upozornit, aby jste nedávali kočičce zbytečně další.

Aloisie25

29.12.2015 12:52
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

Super, děkuji moc za informace. Jen pouklizim a vyperu to, kde kočičák spí. Leze nam i do postele. Včera jak jsem se vrátila z práce si tam spokojeně odchrupovala.

29.12.2015 13:32
lavacca

XXX.XXX.164.49

Určitě nekoupat, to byste zbytečně spot on smyli - sice se dostává skrz kůži do krve, ale část z něj zůstane i mezi chlupy. Pro jistotu bych vyprala ložní povlečení, pelíšek, apod. Pokud byly blechy živé, tak bych pořádně vyluxovala a vytřela byt. Záleží, jak máte byt zařízený.

Já si kočku s blechami přivezla od bývalých majitelů taky, ale naštěstí dík ostatním kočkám byla ta nová oddělená v jednom pokoji, takže jak jsem zjistila blechy, dostala spot on (právě ten Stronghold) a celý pokoj jsem vytřela kapkou sava místo saponátu na podlahu. A byl klid. Jinak se to musí nechat pořádně vyvětrat, kdybyste použila to savo. To jsme kočku na den, co jsem větrala, vystěhovala do koupelny.

Aloisie25

29.12.2015 16:08
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

Diky moc za rady, urcite se na to vrhnu. Pro jistotu vyperu i hracky co ma nakoupene. Kdyz se jich zbavime da se jim nejak predchazet? Nerada bych to resila nejakym obojkem. Nevim jestli to vubec zabira, ale hlavne nechci, aby se mi na tom kocicka treba uskrtila
Omlouvam se za diakritiku, pisu pres mobil a s diakritikou by mi to trvalo napsat snad tri dny

29.12.2015 16:30
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Tak asi nějaké spreje a spot-ony, já používám spot-ony. Obojky také ne, mám venkovní kočky.

Aloisie25

29.12.2015 17:33
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

Volila bych spíš ty spot-ony. Máte nějakou osvědčenou značku, která zabírá a byla by i běžně k dostání? Dívala jsem se na Frontline Combo.

29.12.2015 17:53
lavacca

XXX.XXX.164.49

Já dávám venkovním preventivně proti blechám a klíšťatům spot on - Frontline Combo. Těm doma to nedávám, ty ho měly jen 1x právě v době, kdy si je ta jedna nová přivezla, tak aby náhodou nějaká nepronikla k nim. :)

Obojky bych nedala ani domácí kočce, natožpak takové, co by chodila ven. Sic mají spony, ale... známá dává obojky, ale taky byl rok, kdy to kocour 3x někde sundal... takže za mě fakt ten spot on.

Aloisie25

29.12.2015 17:58
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

Takže myslíte, že nemusím dávat nic jako prevenci? Kočka bude jen doma, venku jen v případě že se půjde k veterináři a to stejně bude v přepravce.
Za tři týdny jdeme ještě na přeočkování tak se zkusím poradit i s veterinářem.

29.12.2015 18:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

Aloisie25 napsal(a):
Takže myslíte, že nemusím dávat nic jako prevenci? Kočka bude jen doma, venku jen v případě že se půjde k veterináři a to stejně bude v přepravce.
Za tři týdny jdeme ještě na přeočkování tak se zkusím poradit i s veterinářem.

Pokud nemáte psa a kočka bude jen doma, nevidím moc důvod, proč do ní cpát chemii.

Já neřešit u venkovních koček běžně klíšťata, tak jim to taky nedávám.

29.12.2015 19:26
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

lavacca napsal(a):
Pokud nemáte psa a kočka bude jen doma, nevidím moc důvod, proč do ní cpát chemii.

Já neřešit u venkovních koček běžně klíšťata, tak jim to taky nedávám.

Souhlas. S tím, že já klíšťata ještě zvládám tahat, častěj řeším tasemnice...Zrovna dneska u kocoura, před měsícem to bylo u kočky. Kočka žere myši a ptáky, tak tam je mi to jasné, kocour asi tajně, on se s tím nechodí ani chlubit, myslela bych, že ani pořádně nechytá, ale občas se něco objeví, tam kde zrovna je, tak asi ano. A asi občas i sežere...

29.12.2015 19:35
lavacca

XXX.XXX.164.49

lesnížínka napsal(a):
Souhlas. S tím, že já klíšťata ještě zvládám tahat, častěj řeším tasemnice...Zrovna dneska u kocoura, před měsícem to bylo u kočky. Kočka žere myši a ptáky, tak tam je mi to jasné, kocour asi tajně, on se s tím nechodí ani chlubit, myslela bych, že ani pořádně nechytá, ale občas se něco objeví, tam kde zrovna je, tak asi ano. A asi občas i sežere...

Tak ono taková borelióza, apod. srandy nic moc... lepší, aby se vůbec nepřisálo. :) A zvlášť chlupatý Jeníček se rád prochází ve vysoké trávě, takže jich bez spotu byl schopen přinést i 5 za den... tak mu dávám pravidelně spotík a je klídek.

Aloisie25

29.12.2015 20:18
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

Myslíte, že ji to mám z té srsti vyčesat nebo bude lepší to vybrat?

Aloisie25

29.12.2015 21:47
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

Mám ještě jeden dotaz, bude stačit vyprat jen povlečení nebo třeba i peřiny a polštáře? Děkuji.

29.12.2015 22:28
lavacca

XXX.XXX.164.49

Aloisie25 napsal(a):
Myslíte, že ji to mám z té srsti vyčesat nebo bude lepší to vybrat?

Jako ty mrtvé blechy? Vyčesání by nemělo nijak uškodit. :)

Jinak myslim, že stačí vyprat to povlečení.

Aloisie25

29.12.2015 22:44
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

Ano mrtvé, živé jsem snad ani nenašla. Aspoň jsem při prohlížení kožichu nenarazila na nic poskakujícího Zatím jsme vyčesali trochu toho blešího trusu.

Aloisie25

30.12.2015 12:46
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

Tak dnes jsme vycesali, objevila jsem jen par "kulicek" toho trusu...myslite, ze uz to bude ok? Nebo muzou byt nekde zalezli? Jinak vse se pere, pelisek, povleceni vse na 60.

30.12.2015 13:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

Aloisie25 napsal(a):
Tak dnes jsme vycesali, objevila jsem jen par "kulicek" toho trusu...myslite, ze uz to bude ok? Nebo muzou byt nekde zalezli? Jinak vse se pere, pelisek, povleceni vse na 60.

Po spot onu už by to mělo být ok. Je jasné, že ještě nějakou dobu budou některé mrtvé blechy a jejich trus v srsti, ale ono to časem vypadne - lze to urychlit česáním, ale už by od nich měl být klid.

Aloisie25

30.12.2015 13:22
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

Tak snad bude klid, je strašně neposedná a moc nechce držet u toho česání. Blešku jsme na ní snad ani neobjevila. A jestli tam byly tak už mrtvé. Díky moc za rady, jsem fakt vděčná.

Aloisie25

30.12.2015 23:17
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

Je to sice blba fotka, ale kdyz si to zvetsite, myslite, ze je to blecha?

31.12.2015 02:35
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lesnížínka napsal(a):

Brrrr, tasemnici jsem řešila nedávno. Strašně se těchto parazitů štítím!

31.12.2015 02:38
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Aloisie25 napsal(a):
Je to sice blba fotka, ale kdyz si to zvetsite, myslite, ze je to blecha?

Fotka fakt nic moc, zvětšit mi to nejde, ale tipuji, že to blecha je. I když "typická" blecha vypadá přece jen jinak. Zkusím pohledat obrázek.

Aloisie25

31.12.2015 08:05
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

No ja jsem ji trochu rozplacla kdyz jsem ji chytala. Nasla jsem ji vecer v obyvaku na zdi. Myslite ze jich nekde bude vic?

31.12.2015 09:37
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Aloisie25 napsal(a):
No ja jsem ji trochu rozplacla kdyz jsem ji chytala. Nasla jsem ji vecer v obyvaku na zdi. Myslite ze jich nekde bude vic?

Myslím si, že ano. Ale Vy už máte kočenu ošetřenou, ne? I okolí...?

31.12.2015 11:15
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Aloisie25 napsal(a):

Pokud jste to našla na zdi, blecha to pravděpodobně nebude a ani se mi to na blechu nezná, i když je to fakt prd vidět

31.12.2015 11:20
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

fikovnice napsal(a):
Brrrr, tasemnici jsem řešila nedávno. Strašně se těchto parazitů štítím!

Já vůbec, jsem v naprostém klidu, pro mne zvíře jak zvíře, jen každé holt vypadá jinak Nic nebylo poznat, kocour nehubne, ale si urval někde dráp a když jsme ho chtěli ošetřit a muž ho musel trochu přidržet a pomačkal ho, tak mu ze zadku vylezlo snad 5 článků a půl dne lezly další. Takže jsem za ním chodila po baráku a utírala mu je z chlupů na zadku toaleťákem a házela do WC. Jeden jsem pak ještě našla suchý na konferenčním stolku v hale, kde den předtím ležel. To je teprve chuťovka, že jo?!? Říct to před tchánama, tak už k nám nevlezou

Aloisie25

31.12.2015 13:52
Aloisie25

XXX.XXX.107.106

Ano, kocicka dostala v utery Stronghold, vse jsem doma vyprala, gauc, postel i skrabadlo vysala. Doma vse taky a vytrela skoro varici vodou s pripravkem co mam na podlahy. Koberce nemam nikde, v celem byte je lino.

31.12.2015 14:24
lavacca

XXX.XXX.164.49

Aloisie25 napsal(a):
Ano, kocicka dostala v utery Stronghold, vse jsem doma vyprala, gauc, postel i skrabadlo vysala. Doma vse taky a vytrela skoro varici vodou s pripravkem co mam na podlahy. Koberce nemam nikde, v celem byte je lino.

Taky mi to nepřijde, že by blecha klidně seděla na zdi...

31.12.2015 16:24
blecha

XXX.XXX.213.3

lavacca napsal(a):

Proč by ne? panička se podrbala, vzniklo nebezpečí pro blechu a nebylo kam tak hupsla na zed..., tam se určitě smajlík rozhlídla a než našla vhodnější místo, už jí panička rozmašírovala.

1.1.2016 04:56
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lesnížínka napsal(a):
Já vůbec, jsem v naprostém klidu, pro mne zvíře jak zvíře, jen každé holt vypadá jinak Nic nebylo poznat, kocour nehubne, ale si urval někde dráp a když jsme ho chtěli ošetřit a muž ho musel trochu přidržet a pomačkal ho, tak mu ze zadku vylezlo snad 5 článků a půl dne lezly další. Takže jsem za ním chodila po baráku a utírala mu je z chlupů na zadku toaleťákem a házela do WC. Jeden jsem pak ještě našla suchý na konferenčním stolku v hale, kde den předtím ležel. To je teprve chuťovka, že jo?!? Říct to před tchánama, tak už k nám nevlezou

No já zažila nedávno od kocoura to, že mi článek po mazlení se s ním zůstal hýbající se na ruce. To byla také chuťovka! Po odčervení obou kocourů už jsem žádné články neviděla, tak kéž je zas na nějakou dobu klid!

1.1.2016 23:22
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):

Já jsem zažila blechu "klidně" sedící v autě na potahu sedadla. Předtím tam seděl náš pes, takže vysvětlení bylo jasné. Takže si myslím, že blecha může odskočit od nositele a sednout si jinam, podle mě třeba i na tu stěnu...

1.1.2016 23:24
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lesnížínka napsal(a):

Takže jste vlastně kocoura odčervili mechanicky! Na druhou stranu nemáte obavu, že hlava tasemnice zůstala stále přichycena ve střevě? Já na Vašem místě bych mu podala ještě odčervovadlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík