Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.1.2016 16:54
TeryMary

XXX.XXX.117.14

Zdravím,
máme kočky už 7let a doposud jsme je zazimovávali úplně obyčejným způsobem.
Ven do pelechu jsme dali seno aby jim bylo teplo.
Máme 2. (upozornuji že odpovědi: dejte je na zimu dovnitř apd. jsou mi na houby protože rodiče nepustí kočky domů ani na zimu).
Jsou už staré a chtěla bych jim dopřát trošku větší pohodlí než doteď.
Kdybyste o něčem věděli prosím dejte mi vědět.
Děkuji, Máňa (10let)

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.1.2016 17:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ideální je polystyrenová krabice - box s víkem. Vyřezat do ní kruhový otvor (ideální velikost je víčko od "ešusu") do výše tak, aby se kočce pohodlně do bedny lezlo a vycpat senem. Umístit do závětří, ještě lépe do kůlny apod.

http://www.polystyren-shop.cz/polystyren-shop/eshop/2-1-Termoboxy-s-vikem/0/5/5-Polystyrenovy-termobox-s-vikem-Z.

Ještě je potřeba krabici zajistit proti větrnému počasí, jinak uletí ;-).

3.1.2016 17:22
rapotacka11

XXX.XXX.32.194

Desetiletá ? Máňa ? Hezky píšeš, fakt.

3.1.2016 17:25
TeryMary

XXX.XXX.117.14

rapotacka11 napsal(a):
Desetiletá ? Máňa ? Hezky píšeš, fakt.

Děkuji ,
mám praxi.

3.1.2016 18:18
TeryMary

XXX.XXX.117.14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ideální je polystyrenová krabice - box s víkem. Vyřezat do ní kruhový otvor (ideální velikost je víčko od "ešusu") do výše tak, aby se kočce pohodlně do bedny lezlo a vycpat senem. Umístit do závětří, ještě lépe do kůlny apod.

http://www.polystyren-shop.cz/polystyren-shop/eshop/2-1-Termoboxy-s-vikem/0/5/5-Polystyrenovy-termobox-s-vikem-Z.

Ještě je potřeba krabici zajistit proti větrnému počasí, jinak uletí ;-).

Díky moc,
přesně tohle jsem potřebovala

4.1.2016 10:49
fikovnice

XXX.XXX.99.69

TeryMary napsal(a):
Děkuji ,
mám praxi.

Jak to? Někam píšeš, přispíváš?

4.1.2016 11:28
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Hmm, já osobně bych zvířatům nikam polystyren nedávala, maximálně do boudy jako výplň dvojité zdi, ale k přímému kontaktou ne. On polystyren je dost chemická sr..a a to co z něho uniká, opravdu není dobré ani pro lidi, ani pro zvířata. Sama jsem psům do boudy jako izolaci dvojité zdi, dala kamennou vlnu. Pokud máte kočky (tedy tu krabici) v místě, kde neprší, nesněží, dala bych větší papírovou, do ní menší papírovou(odpovídající tomu, aby tam kočky v pohodě poležely) meziprostor(i ve dnu) vycpat zmačkanýma novinama, které jsou dobrý izolant a nebo slámou, pokud k ní máte přístup a dovnitř nejlíp také slámu, seno, dřevitou vlnu. Deky, koberce apod.nejsou vhodné, zvlhnou. Tu krabici klidně na polystyrenovou desku postavit můžete, ať to více izoluje od země. Měla jsem takto britské kočky ve výklenku u domu a v pohodě vegetovaly i v tuhou zimu. Teď už jsou se psy v boudě. A nebo...dá se využít vlastně i ten box s víkem, jen bych do něj alespoň strčila tu silnější papírovou krabici, aby se neotíraly přímo o ten polystyren.

4.1.2016 11:48
ladd

XXX.XXX.34.53

lesnížínka napsal(a):
Hmm, já osobně bych zvířatům nikam polystyren nedávala, maximálně do boudy jako výplň dvojité zdi, ale k přímému kontaktou ne. On polystyren je dost chemická sr..a a to co z něho uniká, opravdu není dobré ani pro lidi, ani pro zvířata. Sama jsem psům do boudy jako izolaci dvojité zdi, dala kamennou vlnu. Pokud máte kočky (tedy tu krabici) v místě, kde neprší, nesněží, dala bych větší papírovou, do ní menší papírovou(odpovídající tomu, aby tam kočky v pohodě poležely) meziprostor(i ve dnu) vycpat zmačkanýma novinama, které jsou dobrý izolant a nebo slámou, pokud k ní máte přístup a dovnitř nejlíp také slámu, seno, dřevitou vlnu. Deky, koberce apod.nejsou vhodné, zvlhnou. Tu krabici klidně na polystyrenovou desku postavit můžete, ať to více izoluje od země. Měla jsem takto britské kočky ve výklenku u domu a v pohodě vegetovaly i v tuhou zimu. Teď už jsou se psy v boudě. A nebo...dá se využít vlastně i ten box s víkem, jen bych do něj alespoň strčila tu silnější papírovou krabici, aby se neotíraly přímo o ten polystyren.

Taky jsme to měli tak. Dvě krabice v sobě, Vnitřní krabice asi o třetinu menší, takže vznikla jakási předsíňka, otvory v krabicich ne přímo proti sobě, takže do vnitřní krabice tolik netáhlo. Krabice posazené na lísce od brambor položené dnem vzhůru. Jako podestýlka je prý nejlepší sláma - nejméně nasává vlkost.

4.1.2016 12:53
TeryMary

XXX.XXX.76.7

No... můj táta má "muzeum české sibiře" a občas tam něco píšu.

4.1.2016 12:55
TeryMary

XXX.XXX.76.7

Díky za radu!

4.1.2016 16:08
fikovnice

XXX.XXX.99.69

TeryMary napsal(a):
No... můj táta má "muzeum české sibiře" a občas tam něco píšu.

"Muzeum české sibiře"? Co to je?

4.1.2016 16:38
TeryMary

XXX.XXX.117.14

fikovnice napsal(a):

To je na internetu. Je to o obci Miličín a okolí (u Votic) jsou tam...ach jo! Já nevím jak bych to měla napsat. Prostě se podívejte.

táta Tomáš Zahradníček: http://www.ceskasibir.cz/kancl/d4.php
Obsah kroniky: http://ceskasibir.cz/milicin/kronika/obsah.php?1

PS: neumím poslat odkaz, takže si to budete bohužel muset celé opsat

4.1.2016 16:38
TeryMary

XXX.XXX.117.14

fikovnice napsal(a):

Aha, tak umím!

4.1.2016 18:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69