"Venkovní" kočky a mrazy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

šída

4.1.2016 15:38
šída

XXX.XXX.11.110

Dobrý den,

máme 8mi měsíční kočičku, která je venkovní. Má možnost být v zastřešeném zahradním domku, kde má zateplenou boudu. Teď přes zimu ji samozřejmě dopřávám nadbytek kvalitního krmiva a zdá se být v dobré kondici a spokojená, Nyní ale u nás v noci bývají teploty k -10 a to už mám strach, aby neprochladla. Bereme ji tedy na noc domu, do zádveří, které je vytápěno na cca 18 stupňů a přes den je venku. Dělám dobře? Nebylo by jí lépe, kdybychom ji domů nebrali? Mám strach, aby ji teplotní výkyvy spíš neubližovaly...

4.1.2016 15:52
Biochemik

XXX.XXX.211.55

My jsme podobný problém vyřešili, jednoduše jsme to nechali na kočičce.
Kočička se během dne pohybuje, jak venku, tak doma.
Pokud je venku hezky, tak většinou spí venku pokud je zima, déšť a podobně chce spát doma, tak ji necháváme. A kočička je šťastná a spokojená, nevím zda-li je to takto možné vyřešit i u vás pokud ano nechal bych to na ní

4.1.2016 16:23
koňadra

XXX.XXX.128.31

Biochemik napsal(a):
My jsme podobný problém vyřešili, jednoduše jsme to nechali na kočičce.
Kočička se během dne pohybuje, jak venku, tak doma.
Pokud je venku hezky, tak většinou spí venku pokud je zima, déšť a podobně chce spát doma, tak ji necháváme. A kočička je šťastná a spokojená, nevím zda-li je to takto možné vyřešit i u vás pokud ano nechal bych to na ní

Souhlasím.
Pokud ovšem ta možnost, aby si kočka vybrala sama, není, tak bych asi volila to, aby kočka byla venku. V zastřešeném zahradním domku a kvalitní boudičce s vrstvou slámy jí nebude špatně. Navíc střídání velkého rozdílu teplot nesvědčí žádnému organismu. Člověk třeba navleče o 1,2 vrstvy navíc, ale zvíře má pořád ten jeden kožich.
Když to vezmu podle psů, tak plno lidí si myslí, že udělá dobře, když psa dá v mrazech někde na chodbu, kde je třeba 15 stupňů. Tam pes leží na nějaké matraci, podložce, nebo dece (v žádné boudičce, takže průvan ze všech stran), prakticky nemá moc možností se více zahřát. Já myslím, že větší teplo je takovému psovi v kvalitní boudě (ideálně ještě se závěsem na vchodě), nacpané slámou, kde si vyhrabe pelíšek, stočí se do klubíčka a krásně si to vyhřeje na více než těch 15 stupňů. Přitom mu ani na záda netáhne. Tak myslím, že s kočkou je to podobné.

4.1.2016 18:56
lavacca

XXX.XXX.164.49

koňadra napsal(a):
Souhlasím.
Pokud ovšem ta možnost, aby si kočka vybrala sama, není, tak bych asi volila to, aby kočka byla venku. V zastřešeném zahradním domku a kvalitní boudičce s vrstvou slámy jí nebude špatně. Navíc střídání velkého rozdílu teplot nesvědčí žádnému organismu. Člověk třeba navleče o 1,2 vrstvy navíc, ale zvíře má pořád ten jeden kožich.
Když to vezmu podle psů, tak plno lidí si myslí, že udělá dobře, když psa dá v mrazech někde na chodbu, kde je třeba 15 stupňů. Tam pes leží na nějaké matraci, podložce, nebo dece (v žádné boudičce, takže průvan ze všech stran), prakticky nemá moc možností se více zahřát. Já myslím, že větší teplo je takovému psovi v kvalitní boudě (ideálně ještě se závěsem na vchodě), nacpané slámou, kde si vyhrabe pelíšek, stočí se do klubíčka a krásně si to vyhřeje na více než těch 15 stupňů. Přitom mu ani na záda netáhne. Tak myslím, že s kočkou je to podobné.

Taky bych ji nechala venku. Ty teplotní šoky pro ni tak super nebudou. A klidně bych ji na noc do domečku zavírala, aby jste měla jistotu, že nenastydne. My takhle venkovní kočeny na noc taky zavíráme do dřevěného domku - mají tam ještě několik pelíšků se senem, kam se občas nacpou i po 2 a chrní. :).

4.1.2016 20:00
lidule

XXX.XXX.117.206

Já mrazy neřeším, naše Flešule má na zimu krásný kožíšek a má spoustu možností kam se schovat. I když se snaží proklouznout i k nám do tepla necháváme ji i tak venku.

4.1.2016 20:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.82

Proč ?

šída

4.1.2016 21:59
šída

XXX.XXX.11.110

Děkuji všem za názory. Nakonec to dopadlo tak, že naše kočička spí zase doma:) Šla jsem se večer ještě projít se psem a když jsem viděla, jak se tlačí domů, neměla jsem to srdce ji nechat venku. Hned natroubila do pelíšku a má půlnoc. Možná to budem dělat tak, že pokud bude chtít, bude spávat doma a nebudem to řešit. Bohužel ale ta možnost, že by kočka volně procházela z venku domů, třeba když nejsme doma, není, kočičí vrátka by na dveře přidělat nešly.

4.1.2016 22:07
Biochemik

XXX.XXX.211.55

Jo to my to taky máme jen, když jsme doma a zaťuká si na okno

5.1.2016 08:09
macomb

XXX.XXX.200.22

Naše jsou jak kdy, někdy doma někdy venku, ale mají průlez do dílny kde mají svou pohovku nebo ještě mají venku boudu vyteplenou polystrenem

5.1.2016 09:56
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Taktéž mám kocoura venku, buď spí se psem na matračkách, nebo ve svém pelíšku který je položený u psa na matračkách, jinak by tam totiž nespal, nebo si zaleze na humno na seno.

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2016 10:12
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nebo se ti venkovní chodí ohřát kam to jde, každou zimu se mi domů nějací ti "venkovní otužilci" do baráku nastěhují...jo, sousedi si taky myslí, jak se jim ten jejich kotínek hezky venku vyběhá, a on si zatím dává šlofíka u nás na gauči

5.1.2016 10:33
fikovnice

XXX.XXX.131.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nebo se ti venkovní chodí ohřát kam to jde, každou zimu se mi domů nějací ti "venkovní otužilci" do baráku nastěhují...jo, sousedi si taky myslí, jak se jim ten jejich kotínek hezky venku vyběhá, a on si zatím dává šlofíka u nás na gauči

5.1.2016 12:34
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

šída napsal(a):
Děkuji všem za názory. Nakonec to dopadlo tak, že naše kočička spí zase doma:) Šla jsem se večer ještě projít se psem a když jsem viděla, jak se tlačí domů, neměla jsem to srdce ji nechat venku. Hned natroubila do pelíšku a má půlnoc. Možná to budem dělat tak, že pokud bude chtít, bude spávat doma a nebudem to řešit. Bohužel ale ta možnost, že by kočka volně procházela z venku domů, třeba když nejsme doma, není, kočičí vrátka by na dveře přidělat nešly.

Máme to stejně. Když v mrazech ocházíme, kočkám to hlásím a ptám se, kdo chce ven. Myslím, že to celkem dobře už chápou, mají zkušenosti, že kdyby nešly, budou muset čekat i několik hodin, než se někdo vrátí a pustí je ven. Kočka je ráda doma i v létě, chodí si do baráku pospat. Pokud vím, že nebudu doma x hodin, prostě ji ukecám, ať jde radši ven. A stejně jako Biochemik - když jsme doma, oběhne všechna okna a zaťuká si. O kočku se nebojím, je chytrá jako opice, kocour je trošku ťulpas, ale zase se paktuje se psem tak spí s ním, když je mu zima.

5.1.2016 16:27
lidule

XXX.XXX.117.206

rapotacka11 napsal(a):
Proč ?

Predpokladam ze to byla reakce na me ale pro jistotu to upresnim... Flesule je neplanovana, motala se okolo našeho domku a chodila na jídlo ke slepicim kde bastila zbytky... me ji bylo líto tak jsem ji krmila az jsme se skamarádili... tak už u nás zůstala, beru ji k veterináři kdyz je potřeba, denně ma plnou misku jídla i vody a aby se netrapila v lete s klistaty tak nosí obojek... párkrát se k nám domu dostala ale není zvykla na zvuky domacnosti tak se jich boji a hlavně manžel ma tera stěnu s hady a jesterkami a všude je plno kabelu a ji by to tam lákalo lest protože tam je teplo a já nechci riskovat aby se ji neco stalo... proto ji nechceme učit brat domu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík