Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.1.2016 11:19
stenkovan

XXX.XXX.64.240

Dobrý den,

Mohl by mě tady někdo vysvětlit, proč plno chovatelů při inzerci má podmínku, že kočka musí zůstat v bytě, či domě a maximálně tolerují voliéru a to ještě jen někteří?. Proč nesmí ven kočka když je hezky ven? Existuje pro to nějaký rozumný argument?

5.1.2016 11:21
rapotacka11

XXX.XXX.32.78

Ne. Neexistuje.

5.1.2016 19:05
lavacca

XXX.XXX.164.49

stenkovan napsal(a):
Dobrý den,

Mohl by mě tady někdo vysvětlit, proč plno chovatelů při inzerci má podmínku, že kočka musí zůstat v bytě, či domě a maximálně tolerují voliéru a to ještě jen někteří?. Proč nesmí ven kočka když je hezky ven? Existuje pro to nějaký rozumný argument?

Berte to tak - chovatel se s kotětem piplá odmalička, ten správný bere koťata pomalu jako své děti - a pak mu někdo napíše, že kotě přejelo auto či zakousl sousedovic pes nebo že úplně zmizelo. Být v kůži toho chovatele, tak moc nadšený nebudete, že?

No a voliéra - záleží jaká, dle mého určitě nemůže vadit taková, která je spojená s domem/bytem - tj. že kočka může být doma a když je hezky, tak si vyjde ven do voliéry. Spíš nechtějí takovou, jež je úplně oddělena od domu.

Vždy pokud umožníte kočce přístup ven musíte automaticky počítat, že se vám nemusí vrátit. A teď je otázka, zda to risknete či ne.

PS: Když jsme u toho, vezmu-li to úplně do důsledků - kdo z chovatelů objíždí majitele svých odchovů, aby zkontroloval, zda je kočka zcela bytová a ven ani nešlápne ?

5.1.2016 19:35
rapotacka11

XXX.XXX.32.184

Mám je tak ráda, že bych jim pobyt i venku, nedokázala upírat.

Neštěstí na silnici nás potkalo 1x, od roku 87 doteď.
Jsme ve městě, druhý dům od hlavní silnice.
Kočky jsou kastrované a drží se na našem.

5.1.2016 20:11
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Já bych nedokázala doma zavřít žádné zvíře, proto jsem ani jako dítě nic nechovala. Jednou jsme na poli vykopali myšky, tak mi jich bylo líto(fenka jim zakousnula mamku) a odchovala jsem je doma, ale hned jak to šlo, vypustila jsem je ven. Vážím si natolik své svobody, že bych ji nedokázala upírat jiným. I pták v kleci(voliéře) je moje černá můra, natož kočka doživotně v bytě. Ano, můžu o ně přijít x způsoby, ale přijde hnusná nemoc a umřou také, bez toho, aby si užily život, pro jaký byly předurčeny(řekla bych:pro jaký je pán Bůh stvořil, kdybych nebyla těžce nevěřící ).

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2016 06:56

Tak má to i důvod takový, že šlechtěná plemena, žijící generace a generace v bytě ztrácí přirozené instinkty a vzorce chování, které jsou k úspěšnému přežití venku potřebné...

6.1.2016 07:04
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak má to i důvod takový, že šlechtěná plemena, žijící generace a generace v bytě ztrácí přirozené instinkty a vzorce chování, které jsou k úspěšnému přežití venku potřebné...

Nesouhlasím. Mám takového kocoura - potomka po generace šlechtěných koček žijících v bytech. Jeho první vycházka ven byla komedie - nevěděl ani, co je tráva, chodil jako čáp s prsty roztaženými, když se něco někde šustlo, strachy utíkal domů, vylézt na strom nedokázal. Uplynulo půl roku a všechno je jinak. Lítá po stromech, chytá myši i potkany, rád se vyhřívá na sluníčku... prostě úplně venkovní kočka. Myslím, že je daleko šťastnější, než v bytě. Sice dnes a denně riskuji, že ho opravdu přejede auto, ale za ten risk to stojí - že alespoň ten život, který mu byl vyměřen, prožil hezky. Myslím, že u koček se ty instinkty jen tak nevytratí, i když po generace žijí v bytech.

6.1.2016 07:10

Vytrácí, stejně jako u psů. A nemá to nic společného s lítáním po stromech a vyhříváním na sluníčku.

6.1.2016 07:37
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Mám britky s PP, brané z bytu, jak žili jejich prapředci nevím. Ale my jsme je vyšoupnuli do zahrady, kočky vyrostly tam a jsou z nich klasické kočky venkovní, jen kastrované. Žijou normálním kočičím životem. Před pár lety někde objevili hnízdo malých zajíčků(na poli) a postupně je odnosili před bránu(byli už větší, asi je nezvládnuli pronést dovnitř) a já každý den nacházela před bránou zajdu bez hlavy. Pro mne je to hnus, ale musím to zkousnout. To je jen příklad toho, že se jen nevyhřívají na sluníčku. Kočka loví jak šílenec, skoro pořád, kocour, ten je takový ňouma, ale občas také něco přinese. Teď v tyto mrazy a fujavice jsou pravda radši doma v teple, ale tím by vzala zavděk i klasická micka.

6.1.2016 08:13
macomb

XXX.XXX.200.22

Bydlíme na baráku a nedokážu si představit držet kočky jen doma.Na bytě je to něco jiného, ale takto když vidím jak si to užívají tak by mě to přišlo líto. Máme 3 a z toho jen jedna upřednostňuje venek, domů se chodí jen nažrat nebo občas hodit chrupec, ale za chvilku stojí u dveří a dožaduje se ven. Naštěstí bydlíme bokem, kde není velká frekvence aut.

6.1.2016 12:32
saty

XXX.XXX.209.91

Já třeba mam v domku kočky domácí a není to proto ze bych Já chtěla... otevřu dveře pojďte ven oni dojdou na terasu a tam zůstanou ležet :-/ uvažuji o vybudování voliéry z okna i s trávou třeba by se jim to líbilo vic.

6.1.2016 15:08
rapotacka11

XXX.XXX.32.56

Já měla bílou peršanku, nádhernou (trapně se opakuji), s normálním čumákem,
vyloženě bytový chov.
Náš kocour ji naučil chytat myši. A byla dobrá.

6.1.2016 18:58
koňadra

XXX.XXX.128.31

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vytrácí, stejně jako u psů. A nemá to nic společného s lítáním po stromech a vyhříváním na sluníčku.

U psů to je jiné. U loveckých plemen stačí 3,4 generace a z lovců jsou gaučáci. Samozřejmě, že výjimky se najdou.

7.1.2016 11:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.75

Nevím, jak to je, nebo by to bylo, kdyby došlo na věc.
Měla jsem NO - ZVV1, jeho předci samí služebáci.
Pořídili jsme si kuřata - 20 brojlerů a zírali jsme, jak "pásl".
Prostě to měl v sobě.

7.1.2016 12:34
lenulem

XXX.XXX.201.242

Já sem dala svého prvniho kocorka ven a po třech měsících ho přejelo auto...

Možná je fajn mít svobodu ale hodně riskujete...

Mám velký dům a můj nový kocourek se po něm potuluje jak se mu zlíbí ven chodíme jen na vodítku

7.1.2016 13:38
rapotacka11

XXX.XXX.32.75

Já jsem je nikdy ven nedala.
Vždy jsem ho učila, seznamovala s venkem.
Pak ho začala učit kočka, která už doma byla.
Když se vyšoupne kotě ven, tak je to o štěstí, když přežije.

Přidejte reakci

Přidat smajlík