Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2016 03:40
Nicolestr93

XXX.XXX.140.208

Dobrý den,

Chtěla bych se zeptat. Máme malého kocourka. Jsou mu 4 měsíce a je velice plachý, což chápu, jelikož je z útulku, kde byl již brzo po narození, takže mu chybí mateřská výchova. Což je samozřejmě špatně, ale co se dá dělat
Každé zvířátko má jiný osud. Dostali jsme ho od kamarádky, ta si ho právě ve 2 měsících cca myslím, brala z útulku, ale jelikož má doma další 4 kočky, tak se tam kocourek prý necítil v takové početné skupině dobře a tak nám ho dala, že tady to bude lepší pro něj, že tam chudák ani nevyleze před ostatními kočkami. Máme kocourka doma asi 2 týdny, zezačátku nevystrčil ani nos, schovával se celé dny buď pod sedačkou a pod postelí nebo ve skříni. Když náhodou vylezl a něco se okolo něj šustlo hned se pelášil schovat. Žrát a na záchod chodil výhradně, když jsme byly v jiné místnosti, ideálně v posteli před spaním. Teď už vidím mírné pokroky. Pod sedačku se chuděra už nějak nevejde, tak si našel schovku v televizním stolku a tam odtud nás pozoruje, to je komedie, když se ho chystáme vzít do náruče, prská, syčí, ale jakmile ho máte v ruce, tak zkrotne jak beránek a nechá se pusinkovat a hladit do aleluja, nechá se i nakrmit. Ale jakmile toho má dost, zničehonic zdrhne a máme po ptákách a už se nebaví. Máme malého pejska, se kterým docela vychází, nechá se od něj olizovat a toho si pustí k sobě v pohodě, i když dneska začal kocourek na psa dorážet. Pes jen tak ležel a kocour na něj začal zničehonic vyjíždět tlapkama a drápkama a poskakovat směrem na něj, lumpačil. Nutno říct, že z toho pes v jednu chvíli moc nadšený nebyl a chvíli i kňučel a schovával se. Dnes už se nám s kocourkem povedlo si hrát. Máme míček ve kterém je rolnička a tak jsem mu to posílala po zemi a on mi to packou posílal nazpět. Pak se zase schoval, ale všimla jsem si, že se častěji už dnes sám přišel podívat co dělám a sám si vyskočil ke mně na sedačku a z druhého konce mě pozoroval. Pak jsem si ho vzala s sebou do postele, spokojeně vedle mě usínal, lísal se ke mně, už skoro spal, byl tahle půl hodiny (poprvé se nechal vzít do ložnice, zatím vydrží jen v obýváku u nás chvíli), pak ale otevřel oči, přestal vrnět a měl oči vykulený jak blázen, koukal před sebe a pak vyskočil takovým způsobem, že mi shodil půlku věcí z nočního stolku a utekl. Je to normální? Co znamená a postupuje to u nás s kocourkem dobře? Pardon za sloh a za možná trapný dotaz, ale máme kocourka poprvé a moc se v tom nevyznáme, co je dobré a co ne. Děkuji :).

6.1.2016 06:12
rapotacka11

XXX.XXX.32.194

Http://www.ifauna.cz/kocky/diskuse/detail/3033686/kocourek-s-nami-nemluvi#a3033865.

Kupte si nějakou příručku - knížku o kočkách.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.1.2016 07:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nicolestr
Plachost kocourka nemusí až tak nutně souviset s jeho pobytem v útulku a bez maminy, prostě může mít takovou decentnější nervovou soustavu. A jak postupovat - prostě na něj netlačte. Dobré by bylo ho s citem podporovat, jako třeba že si poblíž sedneš, dáš blízko k němu nějakou mňamku a prostě jenom budeš sedět, nevšímat si ho, jestli se osmělí a vezme si i ve tvé přítomnosti...s tím nošením - fajn, ale zase něžně ho položit na zem dřív, než se mu to nošení přestane líbit...Ono se k tomu nic moc konkrétního nedá radit, jenom že musíš postupovat s citem a trpělivostí!

Přidejte reakci

Přidat smajlík