Janule 1259
XXX.XXX.244.44
Dobrý den, mám kocoura, rok a půl, je docela rozmazlený na jídlo, kvalitní kapsičky, syrové maso, vnitřnosti, měkké kosti, kůže, granule málo. Od koťátka jedl jako divý, klidně 4 krát denně. Dávku jídla si sám postupně snižoval na dvakrát denně. A asi posledních 14 dní jí jednou denně s bídou. Vždy si tu dávku rozdělí na dvakrát, někdy ji ani nedojí. Jinak se veselý, hravý, zoubky má zdravé a nic nesvědčí tomu, že by měl být nějaký nemocný. Před třemi dny jsem mu nechala v misce jen granule, večer si zobl, opravdu jen trochu, včera to samé, dnes dostal konzervu (Animonda carny) a taky si jen tak ďobnul. Myslíte, že je všechno v pořádku?
Uživatel s deaktivovaným účtem
Připomíná mi to problém, který jsem řešila loni. Klinicky byl kocourek zdravý, nic nenasvědčovalo, že by mu něco bylo. Hrál si, mazlil se, lumpačil, na wc chodil normálně... Veterinář radil změnit stravu a přidávat maltózovou pastu. Hledala jsem info, kde se dalo, vše jsem konzultovala i s odborníkem na kočičí chování a dozvěděla jsem se informace, které mohou mít spojitost. A to např.: přesto, že je kocourek kastrovaný, může jeho nechutenství způsobovat "volání přírody". Dále snědl něco, co mu neudělalo dobře a protože neví, co to bylo a v čem, zarytě odmítá vše, co doposud dostával. A také může být velký problém - chlupy v žaludku. Některým kočkám projdou přirozeně trávením, některé potřebují nějakého "pomocníka" (maltózovou pastu, hodně trávy) a přesto sem tam vyvrhnou váleček z chlupů - trichobezoár. Důležité je také kartáčování.
Kocoura jsem krmila z ruky, aby vůbec něco do sebe dostal. Zkoušela jsem kde co, různé druhy konzerv a granulí, maso vařila se zeleninou, krájela na velké kousky, malé kousky, mixovala na kaši, granule přelévala vývarem apod. Přidávala Calopet pastu díky níž výrazně nezhubnul (snad jen nějakých 100 - 150 g). Nakonec se chytl na konzervy Brit care - tuňákové a granulky Greenwoods. Změnila jsem i místo na krmení. Normálně začal jíst až na konci prázdnin, tak si dokážete představit, jaký jsem měla o něj pořád strach. Podotýkám, že jsem ho průběžně nechala vyšetřit ještě u dalších dvou veterinářů. Odpověď byla - trichobezoáry.
Stále dostává konzervy Brit care, ale dá si třeba i Schesir nebo Miamor filety. Vše tuňákové s příchutí a rýží, ideálně v hustší šťávě. Od září je na Meowings head granulích. Maso do něj nedostanu, ač to průběžně pořád zkouším.
Držím palce, ať brzy odhalíte problém a kocour bude brzy O.K.
Myslím, že odpověď "Blazice" je vyčerpávající (jen se zeptám - "Blazice" - prosím ty Meowings head máte jakou příchuť a odkud - ze ZOOHITU?), a jen dodám, že také kocourkovi nemusí být vůbec nic. Mně teď kocouři strašně přibírají , ale starší měl totéž, co Vy a bylo mi vetkou řečeno, že prostě už zakončil růstový a váhový spurt a bude si váhu už jen udržovat a jíst mnohem méně než v dospívání. Tak tomu nějakou dobu bylo, teď se ale opětovně hodně rozjedl - dodávám bohužel - myslím, že brzy to může vést k opačnému problému než u zadavatelky... Na "Light" granule nebo "Light" konzervy moc nevěřím...
fikovnice
napsal(a):
Myslím, že odpověď "Blazice" je vyčerpávající (jen se zeptám - "Blazice" - prosím ty Meowings head máte jakou příchuť a odkud - ze ZOOHITU?), a jen dodám, že také kocourkovi nemusí být vůbec nic. Mně teď kocouři strašně přibírají , ale starší měl totéž, co Vy a bylo mi vetkou řečeno, že prostě už zakončil růstový a váhový spurt a bude si váhu už jen udržovat a jíst mnohem méně než v dospívání. Tak tomu nějakou dobu bylo, teď se ale opětovně hodně rozjedl - dodávám bohužel - myslím, že brzy to může vést k opačnému problému než u zadavatelky... Na "Light" granule nebo "Light" konzervy moc nevěřím...
Meowing heads objednávám z Rogz, na Zoohit je nemají. Jsou kuřecí a rybí. Vzhledem k tomu, že jeden kocour nevezme do tlaminky jinou konzervu než s tuňákem, tak vybírám granule bez ryb nebo s minimálním množstvím.
Mám doma dva extrémy. Jedem nenažranec (momentálně dostává granule Brit care Ím... krůtí se sníženým obsahem tuku. Složení se mi líbí). Druhý "anorektik", ale jak jsem psala, nyní papká (sice málo, ale relativně dobře). Dokonce maličko přibral, takže mu množství snězené potravy stačí
napsal(a):
Meowing heads objednávám z Rogz, na Zoohit je nemají. Jsou kuřecí a rybí. Vzhledem k tomu, že jeden kocour nevezme do tlaminky jinou konzervu než s tuňákem, tak vybírám granule bez ryb nebo s minimálním množstvím.
Mám doma dva extrémy. Jedem nenažranec (momentálně dostává granule Brit care Ím... krůtí se sníženým obsahem tuku. Složení se mi líbí). Druhý "anorektik", ale jak jsem psala, nyní papká (sice málo, ale relativně dobře). Dokonce maličko přibral, takže mu množství snězené potravy stačí
No já mám momentálně dva nenažrance a bohužel starší začal hodně nabírat. Nějak se mi to přestává líbit...
fikovnice
napsal(a):
No já mám momentálně dva nenažrance a bohužel starší začal hodně nabírat. Nějak se mi to přestává líbit...
Kocouři obyčejně na podzim a přes zimu naberou. Pokud budou mít na jaře možnost pobytu venku, tak to zase vylítají