Raaina
XXX.XXX.173.142
Ahoj,
náš kocourek (cca 7 měsíců) si v poslední době zvykl spávat v kuchyni na lince v míse se strouhankou (tu jsme samozřejmě zakryli sáčkem). Občas to udělal i když byl ještě menší, ale většinou si ustlal na gauči nebo v posteli. Teď už na gauči spí jen večer když tam někdo s ním sedí a v noci pak zase v posteli s námi. Přes den ale zásadně v té misce.
Nevíte náhodou někdo proč tohle dělá?
Raaina
XXX.XXX.173.142
Fajn, my jsme právě uvažovali jestli u nepořídit nový pelíšek nebo tak, přece jen, ta mísa už je na něj docela malá Je to naše první kočka tak chceme aby byl spokojený.
Raaina
XXX.XXX.173.142
Spíš pořídíme větší mísu ať se do ní pohodlně vejde Díky za info.
Kočky pelíšky rády střídaj a ocení pokud jich mají více na výběr, kolikrát čím těsnější, tím jsou raději. Fantazii, co jí pořídíte se meze nekladou, ale zbytečně moc neinvestujte, za pár dní jí to může omrzet a najde si jiný. Takže obyčejná plastová mísa, krabice od bot (ale samozřejmě i větší, aby měla pohodlí), otevřená šatní skříň...
U nás vítězí jednoznačně deky. Myslím, že kočka vybírá podle materiálu. Měla jsem gauč bez deky a kočky se pohovce vyhýbaly. Před měsíce jsem na pohovku natáhla deku a už se tam střídají hned dvě kočky na tom stejném místě u polštářů
Jinak jedna kočka spí téměř pořád na fleecové dece, druhá na mně na peřině a třetí na ručníku u záchodku. Ani jedna nespí v žádné kryté kukani. Jdou fakt po dekách.