Zdravím,
nemá někdo zkušenosti s kočičí klecí ? Něco jako pro psa?
Mám 4 kočičí slečny - jedna z nich je nemocná - od malička struvity, takže počůrává vše co se dá.. I když má pastu, bezobilné granule a každý den syrové maso tak občas je to lepší a jindy horší.. Několikrát týdně mám počůraný gauč, nemluvě o jiných věcí když jsem přes den pryč..
Zavření na chodbu by bylo nefér k ostatním kočkám a navíc si umí otevřít dveře ( klíč nemáme).
Nebo jestli Vás napadá jiná možnost, kterou se dají léčit struvity, tak sem s nimi..
basslover
napsal(a):
Zdravím,
nemá někdo zkušenosti s kočičí klecí ? Něco jako pro psa?
Mám 4 kočičí slečny - jedna z nich je nemocná - od malička struvity, takže počůrává vše co se dá.. I když má pastu, bezobilné granule a každý den syrové maso tak občas je to lepší a jindy horší.. Několikrát týdně mám počůraný gauč, nemluvě o jiných věcí když jsem přes den pryč..
Zavření na chodbu by bylo nefér k ostatním kočkám a navíc si umí otevřít dveře ( klíč nemáme).
Nebo jestli Vás napadá jiná možnost, kterou se dají léčit struvity, tak sem s nimi..
A co krmit jen masem? To by nešlo?
Mám doma číču - odcházela od nás jako kotě a ač přes doporučení krmit masem a kvalitními granulemi, byla u nových majitelů jen na "slavných" Royal Canin granulích až z toho skončila se zánětem močáku a právě struvity, takže až čůrala krev, atd. Až poté konečně dali na mou radu krmit hlavně masem - přešli pouze na maso a ejhle - kočka u nich půl roku bez problémů. Pak měli rodinné problémy, takže číča bydlí - inu vlastně je to už rok - u nás, kde dál jí hlavně maso, sem tam dostane i granule a je bez jediného problému.
Léčba moč.problémů je voda, voda a zas voda, aby se moč.ústrojí stále pořádně proplachovalo a zánět, atd. neměl šanci.
A k té kleci - nejde ji spíš oddělit s jednou kočkou na tu chodbu? A pořídit zamykací zámek? Neumím si představit ji mít zavřenou v kleci...
lavacca
napsal(a):
A co krmit jen masem? To by nešlo?
Mám doma číču - odcházela od nás jako kotě a ač přes doporučení krmit masem a kvalitními granulemi, byla u nových majitelů jen na "slavných" Royal Canin granulích až z toho skončila se zánětem močáku a právě struvity, takže až čůrala krev, atd. Až poté konečně dali na mou radu krmit hlavně masem - přešli pouze na maso a ejhle - kočka u nich půl roku bez problémů. Pak měli rodinné problémy, takže číča bydlí - inu vlastně je to už rok - u nás, kde dál jí hlavně maso, sem tam dostane i granule a je bez jediného problému.
Léčba moč.problémů je voda, voda a zas voda, aby se moč.ústrojí stále pořádně proplachovalo a zánět, atd. neměl šanci.
A k té kleci - nejde ji spíš oddělit s jednou kočkou na tu chodbu? A pořídit zamykací zámek? Neumím si představit ji mít zavřenou v kleci...
Já mám granule Porta 21.
Kočky mají přístup ke granulím po celý den. Jakmile nejsou, otravují popřípadě šoupaj s věcma.
Kočička má struvity od svých 4 měsíců. Co se týče vody, tak pije dost..
Taky si to neumím představit, ale jiná možnost mě nenapadla. Nebylo by to třeba na 8 hodin, jenom na pár.. Když oddělím tu nemocnou, zbytek bude mít pouze jednu místnost.
joanne.s
napsal(a):
Zavření na chodbu by bylo nefér k ostatním kočkám
To myslíte jak? že by nemocné kočce ostatní chodbu záviděly?
Do klece se dávají kočky na výstavě. Doma by to bylo regulérní trápení zvířete.
Jak kočky mezi sebou navzájem vychází, nejsou/nebyly nějaké třenice, pranice apod.?
Neměli by prostor k chození, protože by byly v jedné místnosti zavřené.
Co se týče vycházení, tak v tom nevidím problém. Mám matku a její dvě dcery a potom nalezence.
Jako první na příčce je jedna ze sester, poté nalezenec, nemocná a nakonec matka..
basslover
napsal(a):
Já mám granule Porta 21.
Kočky mají přístup ke granulím po celý den. Jakmile nejsou, otravují popřípadě šoupaj s věcma.
Kočička má struvity od svých 4 měsíců. Co se týče vody, tak pije dost..
Taky si to neumím představit, ale jiná možnost mě nenapadla. Nebylo by to třeba na 8 hodin, jenom na pár.. Když oddělím tu nemocnou, zbytek bude mít pouze jednu místnost.
A krmíte něco jiného než jen ty suché granule? Myslím, zda mají i mokré krmení? Maso, kapsičky, konzervy? Zkoušela jste i vývary, apod. ? Kolik toho vypije, když píšete "pije dost"?
To nevadí, že by to nebylo na 8 hodin, že na méně. Kočka by to stejně brala jako trest, který by nechápala, takže by ji to akorát ještě víc stresovala.
A kolik jí tedy je? Opravdu už ve 4 měsících? A to je ten nalezenec? Nebo která?
No a nešlo by oddělit tuto + tu matku, pokud jsou ve smečce jako ty podřízené?
Kočky potřebují živočišné bílkoviny
Kočky jsou výhradní masožravci a na rozdíl od psů mají jiné nutriční požadavky.
Co je myšleno „výhradní masožravci“?
To znamená že příroda je vytvořila k přijímání
a konzumaci velkého množství živočišných bílkovin, protože kočky postrádají
konkrétní metabolitické procesy k efektivnímu využití rostlinných bílkovin.
Je třeba mít na paměti, že ne ne všechny proteiny (bílkoviny) jsou si rovny…
Proteinové deriváty ze zvířecích tkání mají kompletní aminokyselinový profil,
na rozdíl od proteinů na rostlinné bázi, které postrádají některé kriticky důležité aminokyseliny. (nehledě na jejich „biologickou hodnotu“)
Lidé a psi si mohou většinu chybějících aminokyselin sami vyrobit, ale kočky nikoliv.
Taurin
Jedna z nejdůležitějších aminokyselin zastoupených
v mase,
ale chybějící v rostlinách.
Proteiny zastoupené v suchém krmivu, které je často na rostlinné bázi, jsou rozhodně
horší kvality.
rapotacka11
napsal(a):
Kočky potřebují živočišné bílkoviny
Kočky jsou výhradní masožravci a na rozdíl od psů mají jiné nutriční požadavky.
Co je myšleno „výhradní masožravci“?
To znamená že příroda je vytvořila k přijímání
a konzumaci velkého množství živočišných bílkovin, protože kočky postrádají
konkrétní metabolitické procesy k efektivnímu využití rostlinných bílkovin.
Je třeba mít na paměti, že ne ne všechny proteiny (bílkoviny) jsou si rovny…
Proteinové deriváty ze zvířecích tkání mají kompletní aminokyselinový profil,
na rozdíl od proteinů na rostlinné bázi, které postrádají některé kriticky důležité aminokyseliny. (nehledě na jejich „biologickou hodnotu“)
Lidé a psi si mohou většinu chybějících aminokyselin sami vyrobit, ale kočky nikoliv.
Taurin
Jedna z nejdůležitějších aminokyselin zastoupených
v mase,
ale chybějící v rostlinách.
Proteiny zastoupené v suchém krmivu, které je často na rostlinné bázi, jsou rozhodně
horší kvality.
Proto j sem psala, že mám bezobilné granule :).
lavacca
napsal(a):
A krmíte něco jiného než jen ty suché granule? Myslím, zda mají i mokré krmení? Maso, kapsičky, konzervy? Zkoušela jste i vývary, apod. ? Kolik toho vypije, když píšete "pije dost"?
To nevadí, že by to nebylo na 8 hodin, že na méně. Kočka by to stejně brala jako trest, který by nechápala, takže by ji to akorát ještě víc stresovala.
A kolik jí tedy je? Opravdu už ve 4 měsících? A to je ten nalezenec? Nebo která?
No a nešlo by oddělit tuto + tu matku, pokud jsou ve smečce jako ty podřízené?
Ano, nemocná je jedna ze sester. Druhá problém nemá, matka taky ne.
Nemocná není nalezenec, narodila se u mě a nechala jsem si ji taky kvůli tomu. V květnu ji budou 2 roky.
Krmím granulema a každý večer dostavá sýrové maso.
Tak nějak doufám, že by to mohla zlepšit ta kastrace.
basslover
napsal(a):
Ano, nemocná je jedna ze sester. Druhá problém nemá, matka taky ne.
Nemocná není nalezenec, narodila se u mě a nechala jsem si ji taky kvůli tomu. V květnu ji budou 2 roky.
Krmím granulema a každý večer dostavá sýrové maso.
Tak nějak doufám, že by to mohla zlepšit ta kastrace.
Ona ještě není kastrovaná? tak to bych se skoro bála, aby to kastrace naopak nezhoršila...obecně jsou na moč.problémy kastrované kočky citlivější díky nižší hladině hormonů a dík tomu i pH v moči..
basslover
napsal(a):
Neměli by prostor k chození, protože by byly v jedné místnosti zavřené.
Co se týče vycházení, tak v tom nevidím problém. Mám matku a její dvě dcery a potom nalezence.
Jako první na příčce je jedna ze sester, poté nalezenec, nemocná a nakonec matka..
Proboha, poproste toho pána z KV ať si jezme na statek a nemusejí trpět v arestu.
Samozřejmě po kastraci a za pravidelný příspěvek.
Tu nemocnou si nechte.
basslover
napsal(a):
Akorát ta nejmladší. Ta půjde snad příští měsíc. Zatím se ještě nemrouskala, tak než začne.
No, ono pokud je už 2 letá, dost pochybuji, že ještě neříjela. Jsou i tiché říje, které odhalí jen kocour, ale kočka to na sobě nedá znát. Krom třeba toho značkování...
Kočky se bnejčastěji kastrují kolem 8-9 měsíců. Buď se počká na první říji, ale může se klidně i před 1.říjí.