Krmení 9-ti měsíčních koťat

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bejina

27.1.2016 23:17
Bejina

XXX.XXX.112.69

Mám dvě 9-ti měsíční britské modré kočičky. Jedna váží 4 kg a druhá má 4,5 kg. Kolikrát denně bych je měla krmit? Nyní je krmím 4x až 5x denně. Četla jsem, že by měly jíst již jen 3x denně, ale to mi přijde, že jsou hladová, že by nejraději jedly pořád, tak je krmím častěji. Kvalitní granule mají k dispozici celý den, ale jí je jen jedna- ta větší. Ta menší granule odmítá, zkoušeli jsme spoustu druhů, ale žádné neměly úspěch, tak jsme to vzdali. Tím pádem se nedosytí granulemi, tak bývá i hladovější podle větší sestřičky. Jinak mimo granulí jim dávám syrové maso (vařené maso moc nechtějí), konzervičky Brit care, kapsičky Felix, tvaroh nebo jogurt. Jaké množství jídla by v tomto věku měly alespoň přibližně sníst?

28.1.2016 07:40
Isistera

XXX.XXX.166.190

Tuto otázku si kladu taky... Ale říkám si, že když dobře prospívají a netloustnou a mě způsob krmení nadmíru nezatěžuje, tak proč to měnit? Moji mají taky granulky po celý den k dispozici a 1x denně maso a 1x denně trochu jogurtu. Jeden je taky víc granulový než druhý, ale papají mi je oba. Jaké druhy jste zkoušeli? Třeba je to fajnšmekr smajlík Taky možná když ví, že dostane zase za pár hodin maso, tak proč by si měla dávat granule, že? ;-).

28.1.2016 08:09
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já v devíti měsících kocoura krmila masem, resp. kapsičkou jen dvakrát denně /2x100 g/, plus granule volně k dispozici. Kocour se tvářil spokojeně.

Jinak taky mám tu zkušenost, že granule si nedá v případě, že očekává příděl masíčkové dobrůtky:) A to je na granule zvyklý odjakživa, žere je normálně v pohodě.

28.1.2016 10:43
lavacca

XXX.XXX.164.49

Pokud člověk krmí jen masem je denní dávka 2-4% tělesné váhy kočky v ideální kondici. (tj. hubeným více, tlustším méně. :).

Jinak já krmím kočky 2x denně (syrové maso) + mají k dispozici celý den granule.

Vaše holky mají na svůj věk váhu velmi dobrou, takže krmíte dobře. ;).

Bejina

28.1.2016 22:13
Bejina

XXX.XXX.112.69

Isistera napsal(a):
Tuto otázku si kladu taky... Ale říkám si, že když dobře prospívají a netloustnou a mě způsob krmení nadmíru nezatěžuje, tak proč to měnit? Moji mají taky granulky po celý den k dispozici a 1x denně maso a 1x denně trochu jogurtu. Jeden je taky víc granulový než druhý, ale papají mi je oba. Jaké druhy jste zkoušeli? Třeba je to fajnšmekr smajlík Taky možná když ví, že dostane zase za pár hodin maso, tak proč by si měla dávat granule, že? ;-).

Zkoušeli jsme více druhů granulí, ale ta menší nechce vůbec žádné. Zkoušeli jsme i vyhladovět, ale ona snad by raději umřela, než by si měla vzít jedinou granulku, takže jsem to spíš psychicky nezvládla já a "hladovění" ukončila. Jak jsme měnili granule, tak ta větší britská ještě s naší černou 5-ti letou kočenou, se shodly na tom, že jim moc chutnají Royal Canin- Exigent, tak zatím dáváme tento druh, ale chci pak zkusit některé granule Brit Care, ať mají změnu.
Myslím si, že těm dvěma holkám, co granule jí, tak by jim krmení 3x i 2x denně stačilo právě díky granulím, jenže to nemůžu kvůli té menší udělat. Už dříve jsme měli více koček, ale ještě jsme neměli žádnou, která by nejedla žádné granule, takže kvůli ní mám velké dilema, jak vlastně správně krmit...

28.1.2016 22:55
lavacca

XXX.XXX.164.49

Bejina napsal(a):
Zkoušeli jsme více druhů granulí, ale ta menší nechce vůbec žádné. Zkoušeli jsme i vyhladovět, ale ona snad by raději umřela, než by si měla vzít jedinou granulku, takže jsem to spíš psychicky nezvládla já a "hladovění" ukončila. Jak jsme měnili granule, tak ta větší britská ještě s naší černou 5-ti letou kočenou, se shodly na tom, že jim moc chutnají Royal Canin- Exigent, tak zatím dáváme tento druh, ale chci pak zkusit některé granule Brit Care, ať mají změnu.
Myslím si, že těm dvěma holkám, co granule jí, tak by jim krmení 3x i 2x denně stačilo právě díky granulím, jenže to nemůžu kvůli té menší udělat. Už dříve jsme měli více koček, ale ještě jsme neměli žádnou, která by nejedla žádné granule, takže kvůli ní mám velké dilema, jak vlastně správně krmit...

No, je zcela jasné, proč jim chutná Royal Canin - tak hrozně dochucované granule jsem ještě neviděla. Známý mi přivezl zbytek RC pro psa - nechala jsem pytel do rána v zádveří a nevěřila bych, že přes zavřený pytel bude mít "vyvoněné" zádveří granulemi. :o

Převeďte je na jiné granule - kvalitní, ne pytel obilí. ;) Např. Brit Care I´m... (i kitten), Porta 21 Grain free, Brit Carnilove cat, N&D grain free cat, Meowing Heads (i kitten), Canine Caviar, Taste of the wild feline, FirstMate, Acana, Applaws (i kitten), Arden Grange (i kitten), Annamaet Feline Grain Free, Orijen.

Chce to vyzkoušet, kterém jim budou chutnat a sedět. Jinak klasicky - postupně míchat nové granule do těch stávajících, osobně bych zkusila buď Portu 21 grain free (je taky aromatičtější, ale už obsahuje dost masa nebo zkuste Brit care Gourmet, ty jsou z těch BC asi nejvoňavější.

U nás jedí 2x denně maso a ty granule sic mají, ale většina se jich stejně nedotkne a čeká na svou 2.porci masa za ten den. Takže já bych se toho až tak nebála.

28.1.2016 23:59
ladd

XXX.XXX.190.247

Krmit v tomto věku 4x - 5x denně je opravdu často. Snižte určitě minimálně na 3x, ale to jen kvůli té, která granule nejí - pro Váš klid. I 2x denně syrového masa do sytosti, by muselo stačit.

Bejina

29.1.2016 08:15
Bejina

XXX.XXX.112.69

lavacca napsal(a):
No, je zcela jasné, proč jim chutná Royal Canin - tak hrozně dochucované granule jsem ještě neviděla. Známý mi přivezl zbytek RC pro psa - nechala jsem pytel do rána v zádveří a nevěřila bych, že přes zavřený pytel bude mít "vyvoněné" zádveří granulemi. :o

Převeďte je na jiné granule - kvalitní, ne pytel obilí. ;) Např. Brit Care I´m... (i kitten), Porta 21 Grain free, Brit Carnilove cat, N&D grain free cat, Meowing Heads (i kitten), Canine Caviar, Taste of the wild feline, FirstMate, Acana, Applaws (i kitten), Arden Grange (i kitten), Annamaet Feline Grain Free, Orijen.

Chce to vyzkoušet, kterém jim budou chutnat a sedět. Jinak klasicky - postupně míchat nové granule do těch stávajících, osobně bych zkusila buď Portu 21 grain free (je taky aromatičtější, ale už obsahuje dost masa nebo zkuste Brit care Gourmet, ty jsou z těch BC asi nejvoňavější.

U nás jedí 2x denně maso a ty granule sic mají, ale většina se jich stejně nedotkne a čeká na svou 2.porci masa za ten den. Takže já bych se toho až tak nebála.

Díky za radu ohledně granulí, určitě co nejdřív vyzkouším. O cenu mi nejde, hlavně aby jim prospívaly...
A pokusím se pomalu snížit krmení na 3x denně jak mi tu radí jiní, tak snad to ta menší zvládne.

29.1.2016 08:33
Isistera

XXX.XXX.166.190

Moji kocouři se můžou užrat (hlavně ten granulkový) po Essential Foods Jaguar. Jedou jim dokonce ještě víc než Orijeny, které u nás do té doby vedly. Dokonce mu je budu muset asi na nějaký čas odepřít, protože mi přijde, že se jimi tak cpe, že se mu začalo dělat panděro :-D
Jak dáváte velké porce toho masa? Pokud by vám ta kočička, která nejí granule začala hubnout (ale dřív ne), můžete jí dávat větší porci než té, která granule jí. Ale zase aby se nepřecpala...
Někdo ještě doporučoval, aby kočky začaly jíst granule, přelít teplou vodou, nebo jim do toho zamíchat trochu oblíbené kapsičky nebo konzervy. Ale vyzkoušené to nemám, mně jedí kocourci pěkně.

29.1.2016 11:21
lusice

XXX.XXX.27.162

Můj kocour měl právě 7 měsíců a krmím ho dvakrát denně kapsičkou/konzervou (většinou Applaws, Bozita) nebo syrovým masem a k tomu má granule (měl Orijen, teď má Applaws). Zkoušela jsem mu dávat jen syrové maso a granule, ale to se mu nelíbilo. Ale když mu dám syrové maso jednou za dva/tři dny, tak ho sní. Ale musí být drůbeží, neboť hovězí i rybí stále odmítá. Přitom rybí kapsičky miluje. Občas mu to zpestřím jogurtem s lososovým olejem. Do všeho jídla (kromě granulí) přidávám vodu.

29.1.2016 17:47
lavacca

XXX.XXX.164.49

lusice napsal(a):
Můj kocour měl právě 7 měsíců a krmím ho dvakrát denně kapsičkou/konzervou (většinou Applaws, Bozita) nebo syrovým masem a k tomu má granule (měl Orijen, teď má Applaws). Zkoušela jsem mu dávat jen syrové maso a granule, ale to se mu nelíbilo. Ale když mu dám syrové maso jednou za dva/tři dny, tak ho sní. Ale musí být drůbeží, neboť hovězí i rybí stále odmítá. Přitom rybí kapsičky miluje. Občas mu to zpestřím jogurtem s lososovým olejem. Do všeho jídla (kromě granulí) přidávám vodu.

A vepřové, krůtí, apod. jste zkoušela nabídnout?

30.1.2016 00:44
ladd

XXX.XXX.39.15

Bejina napsal(a):
Díky za radu ohledně granulí, určitě co nejdřív vyzkouším. O cenu mi nejde, hlavně aby jim prospívaly...
A pokusím se pomalu snížit krmení na 3x denně jak mi tu radí jiní, tak snad to ta menší zvládne.

Určitě, to zvládne, bez obav. Až plně dorostou, přejděte na krmení dvakrát denně. Kočkám, jako šelmám, neškodí ani občasná hladovka. Doporučuje se jeden den v týdnu nekrmit.

30.1.2016 01:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lusice napsal(a):

A co syrové vepřové? To milují mí kocouři, i když starší teď trochu stávkuje...

30.1.2016 12:44
lavacca

XXX.XXX.164.49

ladd napsal(a):
Určitě, to zvládne, bez obav. Až plně dorostou, přejděte na krmení dvakrát denně. Kočkám, jako šelmám, neškodí ani občasná hladovka. Doporučuje se jeden den v týdnu nekrmit.

Přiznám se, že si neumím představit jim dávat 1x týdne hladovku. Když se stane, že ohrnuje nos ráno, tak to samé maso večer zblajzne jako malinu. :) Nechávat je schválně den hlady mi přijde krutý...já si taky hladovku nedávám.

Bejina

30.1.2016 13:12
Bejina

XXX.XXX.112.69

lavacca napsal(a):
Přiznám se, že si neumím představit jim dávat 1x týdne hladovku. Když se stane, že ohrnuje nos ráno, tak to samé maso večer zblajzne jako malinu. :) Nechávat je schválně den hlady mi přijde krutý...já si taky hladovku nedávám.

Také si neumím představit, že bych jim jeden den nedala jídlo. Všechny naše tři holky jakmile mají hlad, sednou si do kuchyně k lince jako sfingy a hypnotizují mě svýma očima tak dlouho, dokud jim nedám jídlo. Pokud bych jim dala celodenní hladovku, asi by mi tam v kuchyni vyseděly pořádné důlky...

30.1.2016 14:03
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Bejina napsal(a):
Také si neumím představit, že bych jim jeden den nedala jídlo. Všechny naše tři holky jakmile mají hlad, sednou si do kuchyně k lince jako sfingy a hypnotizují mě svýma očima tak dlouho, dokud jim nedám jídlo. Pokud bych jim dala celodenní hladovku, asi by mi tam v kuchyni vyseděly pořádné důlky...

Jo, to sedění jako sfingy je typické! Jenže můj minulý kocour, a jeden ze současných si občas takto sednou k misce, když já jsem třeba v jiném pokoji a nevím o něm a takto tam sedí snad třeba i hodinu, aniž by si mňoukl! Minulý to takto dělat pravidelně a spíše hypnotizoval zeď!

Bejina

30.1.2016 14:52
Bejina

XXX.XXX.112.69

fikovnice napsal(a):
Jo, to sedění jako sfingy je typické! Jenže můj minulý kocour, a jeden ze současných si občas takto sednou k misce, když já jsem třeba v jiném pokoji a nevím o něm a takto tam sedí snad třeba i hodinu, aniž by si mňoukl! Minulý to takto dělat pravidelně a spíše hypnotizoval zeď!

... takhle to dělá ta naše starší, také tam sedí třeba hodinu, než to zjistím, když nejsem zrovna v kuchyni... tu jejich neskutečnou trpělivost musíme ocenit, že jo? Ale ty dvě naše mladší už jsou ukecanější, tak ty už se ozývají a celou dobu, co jim to jídlo pak chystám, tak mi do toho "kecají", asi jako že mi to trvá, že se s tím chystáním loudám, ať už si sakra pohnu...

30.1.2016 15:42
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Bejina napsal(a):
... takhle to dělá ta naše starší, také tam sedí třeba hodinu, než to zjistím, když nejsem zrovna v kuchyni... tu jejich neskutečnou trpělivost musíme ocenit, že jo? Ale ty dvě naše mladší už jsou ukecanější, tak ty už se ozývají a celou dobu, co jim to jídlo pak chystám, tak mi do toho "kecají", asi jako že mi to trvá, že se s tím chystáním loudám, ať už si sakra pohnu...

Moji právě ne...jsou fakt jak sfingy!
Ale můj dávný kocour chtěl i léky, když si tuším táta půlil tabletu na lince! Šíleně mňoukal a dožadoval se...

31.1.2016 16:07
Isistera

XXX.XXX.132.161

Moji se dožadují u linky, ať už dělám cokoliv. Dokonce i když jsem míchala mýdlový sliz na praní A jeden z nich, pro případ, že bych byla hluchá, se o mě protahuje a i trochu zatne drápky, to se mi ještě bohužel nepodařilo ho odnaučit

evan

31.1.2016 16:25
evan

XXX.XXX.50.252

fikovnice napsal(a):

Ty moje hypnotizují buď dveře nebo ledničku. S logikou kočky čekající u obydlené myší díry předpokládají, že DŘÍVE NEBO POZDĚJI se prostě musí dostavit očekávaný výsledek a že záleží 011111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111 (říkala malá černá)
na trpělivosti.

1.2.2016 07:34
lusice

XXX.XXX.27.162

lavacca napsal(a):
A vepřové, krůtí, apod. jste zkoušela nabídnout?

Krůtí jí, to patří do drůbeže. Ale hovězí odmítá. A to kupuji biohovězí, neb obyčejné mi nechutná. Včera jsem mu nutila tilapii a ani se ji nedotknul. Vecer dostal kuřecí odřezky a ty snědl.

1.2.2016 07:39
lusice

XXX.XXX.27.162

fikovnice napsal(a):
A co syrové vepřové? To milují mí kocouři, i když starší teď trochu stávkuje...

Vepřové jsem mu nabízela jen, když jsem byla u rodičů na návštěvě - dvakrát. A to mu nestálo ani za čuchnutí. Já vepřové nekupuji, neb mi nechutná a kocour je očividně po mně . A za týden opět jedem na návštěvu, tak má schované vepřové a bude játra. Vyzkoušíme a uvidíme.

1.2.2016 07:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.11

Nám taky nežerou každé.
Z některého obchodu - ani náhodou.

1.2.2016 16:40
lavacca

XXX.XXX.164.49

lusice napsal(a):
Krůtí jí, to patří do drůbeže. Ale hovězí odmítá. A to kupuji biohovězí, neb obyčejné mi nechutná. Včera jsem mu nutila tilapii a ani se ji nedotknul. Vecer dostal kuřecí odřezky a ty snědl.

Jo, taky mi pak došlo, že drůbež může být i ta krůta. :D Většina lidí krmí jen kuřecí, tak jsem si říkala, zda jen to nebo jste zkoušela i něco jiného. :)

fakt hovězí nee, jo? Tak to koukám. Naše ho milují. Jinak je fakt, že úplně ujíždí aan odleželém - ne přímo čerstvém, ale nechaném taky ty 2-3 dny trochu zrát.

Teda, teď jsem si musela normálně vygooglit, co že to dostal. :D Tak rybku. :) No, naše z ryb nejradši lososa a kapra se sumečkem. Treska, sardinky, apod. jsou v nemilosti. Jo, ještě občas štípnou kousek uzené makrely, ale tak jak která.

Zkuste, uvidíte. Naše kočeny fakt nejradši hovězí a vepřové. Hovězí najradši svalovinu / mix svaloviny a vnitřností. U vepřového to rády odděleně - jen samotnou svalovinu. A jen samotné vnitřnosti.

No, je s nima, co se týče krmení, velikánská sranda. Aneb co by pro ně páníček - personál, neudělal, že?

Bejina

1.2.2016 18:59
Bejina

XXX.XXX.112.69

lavacca napsal(a):
Jo, taky mi pak došlo, že drůbež může být i ta krůta. :D Většina lidí krmí jen kuřecí, tak jsem si říkala, zda jen to nebo jste zkoušela i něco jiného. :)

fakt hovězí nee, jo? Tak to koukám. Naše ho milují. Jinak je fakt, že úplně ujíždí aan odleželém - ne přímo čerstvém, ale nechaném taky ty 2-3 dny trochu zrát.

Teda, teď jsem si musela normálně vygooglit, co že to dostal. :D Tak rybku. :) No, naše z ryb nejradši lososa a kapra se sumečkem. Treska, sardinky, apod. jsou v nemilosti. Jo, ještě občas štípnou kousek uzené makrely, ale tak jak která.

Zkuste, uvidíte. Naše kočeny fakt nejradši hovězí a vepřové. Hovězí najradši svalovinu / mix svaloviny a vnitřností. U vepřového to rády odděleně - jen samotnou svalovinu. A jen samotné vnitřnosti.

No, je s nima, co se týče krmení, velikánská sranda. Aneb co by pro ně páníček - personál, neudělal, že?

Naše 5-letá kočka se syrového masa nedotkne žádného, ale naše modré britky jedí syrové, kuřecí maso s velkou chutí denně. Hovězí jim až tak neleze, tak jsme ho odbourali. Takže jak která kočka... ono to bude jak u lidí, každý má rád něco jiného...

2.2.2016 07:59
lusice

XXX.XXX.27.162

lavacca napsal(a):

No právě, jako jeho sloužící mu chci dopřát to nejlepší a on se nad tím syrovým masem ofrňuje smajlík. Včera snědl jen polovinu kuřecího masa, co obvykle. Dnes ráno jsem mu dala konzervu kuřecí s dýní od Applaws a to se mohl umlaskat. Uzenou rybu jsem mu nezkoušela dávat, neb mi přijde, že je to dost slané. Večer mu zkusím dát kousek uzeného sledě.

Jinak pokud máte ráda ryby, tilapii doporučuji vyzkoušet. Nemá kosti, ale chuťově lepší než pangasius. Ale je dobré ji spojit s nějakou výraznější omáčkou či bylinkami, neb stejně jako pangasius je chuťově méně výrazný.

Losos mi jako ryba přijde v Česku přeceňovaný a moc ji nekupuji. Ale až koupím, dám kocourovi určitě zkusit. Jeho nejoblíbenější kapsička je s tuňákem a krevetkami, tak aby ho losos neurazil. Já si tuňáka dopřeji jednou za měsíc a kocour 1-2 týdně smajlík.

2.2.2016 18:04
lavacca

XXX.XXX.164.49

lusice napsal(a):
No právě, jako jeho sloužící mu chci dopřát to nejlepší a on se nad tím syrovým masem ofrňuje smajlík. Včera snědl jen polovinu kuřecího masa, co obvykle. Dnes ráno jsem mu dala konzervu kuřecí s dýní od Applaws a to se mohl umlaskat. Uzenou rybu jsem mu nezkoušela dávat, neb mi přijde, že je to dost slané. Večer mu zkusím dát kousek uzeného sledě.

Jinak pokud máte ráda ryby, tilapii doporučuji vyzkoušet. Nemá kosti, ale chuťově lepší než pangasius. Ale je dobré ji spojit s nějakou výraznější omáčkou či bylinkami, neb stejně jako pangasius je chuťově méně výrazný.

Losos mi jako ryba přijde v Česku přeceňovaný a moc ji nekupuji. Ale až koupím, dám kocourovi určitě zkusit. Jeho nejoblíbenější kapsička je s tuňákem a krevetkami, tak aby ho losos neurazil. Já si tuňáka dopřeji jednou za měsíc a kocour 1-2 týdně smajlík.

Ono jak která ta uzená ryba. Ty slané taky nedávám, navíc když už tak, dostanou fakt kousíček. Jako mlsku, ne jako hlavní jídlo. :)

Tak to já právě nemám - dělá se mi zvlášť z mořských ryb nevolno, jak je jen cítím. :D Teda až na tu uzenou makrelu, tu si tak 2-3x do roka dám. :D

Toho lososa jim kupuju krmného, protože ho milují a mají ho tak 2-3x do měsíce. Zas nevěřím, že je joo taková pecka, co o něm píšou, ale vzhledem k tomu, že milují lososové granule, tak občas jim dám i toho syrového, když ho ulovím (bývá často vyprodaný, hodně lidí ho dává i psům, když barfují).

A jaké dáváte? Já jim jednou koupila v akci rybí Bozitu, že jim dopřeju a tak znechucené výrazy jsem dlouho neviděla. Přitom na diskuzích si tu Bozitu chválí, tak nevím, asi jsou ty naše kočky speciál.

6.2.2016 17:46
fikovnice

XXX.XXX.99.69

lavacca napsal(a):

Moji začínají být se syrovým masem čím dál horší a hovězí mi nejedli nikdy .

6.2.2016 21:39
silazwyku

XXX.XXX.155.70

Vepřové syrové maso by přece kočky neměly vůbec jíst?... Pokud vím tak ani přemražením se ve vepřovém masu bakterie nezabijou... Samozřejmě nekárám, jen konstatuji smajlík každá kočka je jiná, naše holky snesou syrové maso jen kuřecí. Hovězí jim nechutná ani v kapsičkách a po syrovém vepřovém mi jedna zvracela - to jsem ale ještě nevěděla, že by se nemělo dávat!

6.2.2016 22:50
ladd

XXX.XXX.88.246

Myslel jsem, že vepřové se nemá dávat kvůli tučnosti. Našim chutnalo nejvíc, nejmíň kuřecí.

6.2.2016 23:54
fikovnice

XXX.XXX.99.69

silazwyku napsal(a):
Vepřové syrové maso by přece kočky neměly vůbec jíst?... Pokud vím tak ani přemražením se ve vepřovém masu bakterie nezabijou... Samozřejmě nekárám, jen konstatuji smajlík každá kočka je jiná, naše holky snesou syrové maso jen kuřecí. Hovězí jim nechutná ani v kapsičkách a po syrovém vepřovém mi jedna zvracela - to jsem ale ještě nevěděla, že by se nemělo dávat!

Ne ne, to není pravda. Není doporučován jen divočák (Aujeszkyho nemoc), ale i tam si myslím, že je nebezpečí přeceňováno. Jinak syrové vepřové z normálního obchodu patří mezi stravovací repertoár kočky. Jedině snad, jak píše "Ladd", vyvarovat se příliš tučnému. Mně kocouři vlastně ani moc jiné syrové nikdy nechtěli... Ale opravdu netřeba se bát žádných baktérií a kdo se přece jen bojí, tak ať maso přemrazí.

6.2.2016 23:55
fikovnice

XXX.XXX.99.69

ladd napsal(a):
Myslel jsem, že vepřové se nemá dávat kvůli tučnosti. Našim chutnalo nejvíc, nejmíň kuřecí.

Máme to stejně. Ke kuřecímu jen znechuceně čichli a odešli. A to jsem jim třeba koupila kuřecí prsní řízek, apod.

7.2.2016 07:55
joanne.s

XXX.XXX.46.33

Fikovnice: máte tam ode mě SZ.

zkoušela jste koupit kuřecí maso i jinde, než v supermarketu?

U nás není teda kuřecí populární ani v kapsičkách. Ovšem pečené "kukuřičné kuře" chutná.

7.2.2016 10:25
lavacca

XXX.XXX.164.49

silazwyku napsal(a):

Je to zakořeněné díky Aujeszkyho chorobě, ale ta se již léta v domácích chovech prasat nevyskytuje. U divokých prasat ano, takže takové maso leda velmi dlouho vařit.

U nás krmíme vepřovým už víc jak 10 let - jak čerstvým, tak přemraženým a nikdy nic z toho kočky neměly. Beru jak v lidské kvalitě, tak i krmné mixy (svalovina + vnitřnosti).

Bakterie jsou v každém syrovém mase. Je to o tom, naučit kočku hlavně na maso - tak má v žaludku pH takové, že sebemenší bakterie nemá šanci. V případě kočky "granulářky", kdy maso dostane jen sem tam, tak je dobré to přemrazit, ta tak vycvičené žaludeční šťávy nemá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík