Henča
XXX.XXX.164.142
Potřebovala bych poradit, máme 1,5 roční kočičku a chtěli bychom jí pořídit kamaráda kocoura (máme ho zatím půjčeného, je mu 7měsíců ). Ale oba na sebe prskají, micinu máme na škrabadle a kocour je zalezlí v koupelně, tak nevím jestli jim dát čas, aby si zvykli nebo to mám vzdát a kocoura vrátit? Máme ho teprve první den, tak nevím jestli je nějaká šance že by si na sebe zvykli? Tak jestli má někdo zkušenost, tak prosím o radu. Děkuji.
Henča
napsal(a):
Potřebovala bych poradit, máme 1,5 roční kočičku a chtěli bychom jí pořídit kamaráda kocoura (máme ho zatím půjčeného, je mu 7měsíců ). Ale oba na sebe prskají, micinu máme na škrabadle a kocour je zalezlí v koupelně, tak nevím jestli jim dát čas, aby si zvykli nebo to mám vzdát a kocoura vrátit? Máme ho teprve první den, tak nevím jestli je nějaká šance že by si na sebe zvykli? Tak jestli má někdo zkušenost, tak prosím o radu. Děkuji.
Předtím než si pořídím další kočku si přečtu něco o seznamování koček, ne? No, asi ne vždy no...
Kočky se běžně seznamují několik dní /týdnů / i měsíců v nejhorším případě. Vzhledem k věku kočky i kocoura bych to u vás tipovala na 2-3 týdny, kdy už by to mohlo být ok. Zatím kocoura nechte v té koupelně, pokud se tam cítí dobře a má tam denní světlo. Dát jídlo, wc, atd. a ať se nejdřív zabydlí u vás. Pak postupně umožnit jít i za kočkou. Většinou jsem nechávala nového člena cca ten týden zvykat na nové prostředí + si zvyknout na pach dalších členů rodiny (běžně dík mazlení ve stejném oblečení) než jsem je dala přímo k sobě. Hlavně klid, ideálně si s oběma hrajte, ať se nový člen lépe zabydlí a domácí číča se necítí díky němu odstrčená.
Henča
XXX.XXX.164.142
A myslíte, že je normální že naše micina na mě teď taky prská, už mě dokonce i sekla když sem jí chtěla pohladit. Tak mám strach, aby pak nezačla být agresivní když bychom si nechali i toho kocoura.
Henča
XXX.XXX.164.142
Myslíte tedy, že jim mam dát čas a nebo si nechat radši jen naší micinu, aby nebyla utočná?