Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2016 21:05
silazwyku

XXX.XXX.155.70

Můžu poprosit o radu? Naše kočka podstoupila min. týden kastraci, po 7dnech jsme si všimli, že má ranku otevřenou a chybí jí pár stehů. Ránu si lízala a asi i škubala, i přesto, že jsme jí hlídali. Dneska dostala na dva dny poperační límec, ale je z něj ve stresu, couvá, celá se třese, je pořád někde zalezlá.. dali jsme jí misku s kapsičkou, něco málo snědla, ale spíše se ukrývá. Nerada jí vidím, jak se takhle trápí.. Máme vydržet, přece jenom jsou to dva dny a měli by jí vytahovat stehy... Máte zkušenosti? Předem děkuji za odpovědi.

6.2.2016 23:57
fikovnice

XXX.XXX.99.69

silazwyku napsal(a):
Můžu poprosit o radu? Naše kočka podstoupila min. týden kastraci, po 7dnech jsme si všimli, že má ranku otevřenou a chybí jí pár stehů. Ránu si lízala a asi i škubala, i přesto, že jsme jí hlídali. Dneska dostala na dva dny poperační límec, ale je z něj ve stresu, couvá, celá se třese, je pořád někde zalezlá.. dali jsme jí misku s kapsičkou, něco málo snědla, ale spíše se ukrývá. Nerada jí vidím, jak se takhle trápí.. Máme vydržet, přece jenom jsou to dva dny a měli by jí vytahovat stehy... Máte zkušenosti? Předem děkuji za odpovědi.

Já osobně límec moc neuznávám, ale věřím, že zde budou i zastánci límce. Pokud se Vaší kočce už rána zaceluje, asi bych ji nestresovala límcem. Nemáte teď přes víkend možnost na ni pořádně dohlížet a zabránit event. škubání stehů?

7.2.2016 01:40
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Hned po operaci vet nasadil košilku - říkal tomu pruban.
Moc to nedrželo. Doma dostala "obojek" a košiku jsem k obojku
asi na 4 - 5 místech přichytila. Vše v pohodě.

Jindy - jinde - v Čes. Brodě mi PAN Dr. zašitý řez nastříkal
něčím, jako hliníkový akutol (?) = nejlepší.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.2.2016 06:01

rapotacka11 napsal(a):
Hned po operaci vet nasadil košilku - říkal tomu pruban.
Moc to nedrželo. Doma dostala "obojek" a košiku jsem k obojku
asi na 4 - 5 místech přichytila. Vše v pohodě.

Jindy - jinde - v Čes. Brodě mi PAN Dr. zašitý řez nastříkal
něčím, jako hliníkový akutol (?) = nejlepší.

Naše kočička i kocour také měli plochu kolem řezu nastříkanou nějakou stříbrnou dezinfekcí a bylo to perfektní. U druhého kocoura (jiného veterináře) to nepoužili a měl trochu problém. Možná shoda náhod, ale možná má onen "hliníkový prostředek" opravdu i krycí schopnost.

7.2.2016 09:40
silazwyku

XXX.XXX.155.70

Děkuji za příspěvky. Tak u druhé kočky se na ten stříkací prostředek zeptám. Včera to bylo s límcem strašné, ale v noci už si všude vyskočila a ráno jsme jí našli, jak s námi spí v posteli. Dneska už skáče i s límcem, tak si na něj asi zvykla. Ten jeden den už to snad vydrží a zítra jdeme vytahovat stehy. Je mi jí líto, ale je statečná, lampička naše smajlík

7.2.2016 09:59

silazwyku napsal(a):
Děkuji za příspěvky. Tak u druhé kočky se na ten stříkací prostředek zeptám. Včera to bylo s límcem strašné, ale v noci už si všude vyskočila a ráno jsme jí našli, jak s námi spí v posteli. Dneska už skáče i s límcem, tak si na něj asi zvykla. Ten jeden den už to snad vydrží a zítra jdeme vytahovat stehy. Je mi jí líto, ale je statečná, lampička naše smajlík

Tak to je dobrá zpráva, že už to jakž takž snese. U druhého kocoura jsme byli nuceni také použít límec. Když jsme mu ho nasadili, svalil se jako podťatý a chvíli takto ležel. Když zjistil, že mu ho nehodláme sundat a "drží", tak obcházel kolem zdí, ze schodů do schodů a snažil se toho zbavit. Chudák "lampa", ale vydrželi jsme jeden den. U kocourů se ranka nešije a na druhý den ji měl celkem zatáhlou, tak už mohl límec dolů.

7.2.2016 10:32
lavacca

XXX.XXX.164.49

silazwyku napsal(a):

No, držím palce, ať je to v pořádku. Naše mladá si vytrhla jen 2 stehy a i to stačilo na to, aby se ji to zanítilo a skončila na reoperaci. Pak na tvrdo dostala límec a bylo. Pokud byla pod dohledem, tak jsme ji to na 2-3 hoďky denně sundali (ale to je vážně o tom, že na ni člověk pořád koukal, jinak by si to škubala).

Jinak stříbrný sprej nám vet na kočku nikdy nestříkal, běžně se to používá u hosp. zvířat, kdy nejde zajistit zcela sterilní zázemí, tak se to zastříká, aby k tomu nemohly bakterie. U psů a koček jsme měli vždy nechané stehy jen tak. A k tomu ve většině případů límec.

7.2.2016 12:15
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to je dobrá zpráva, že už to jakž takž snese. U druhého kocoura jsme byli nuceni také použít límec. Když jsme mu ho nasadili, svalil se jako podťatý a chvíli takto ležel. Když zjistil, že mu ho nehodláme sundat a "drží", tak obcházel kolem zdí, ze schodů do schodů a snažil se toho zbavit. Chudák "lampa", ale vydrželi jsme jeden den. U kocourů se ranka nešije a na druhý den ji měl celkem zatáhlou, tak už mohl límec dolů.

"Když jsme mu ho nasadili, svalil se jako podťatý..."

...já vím, že kočky to stresuje, ale ty jejich reakce jsou někdy neskutečné... Já tedy ani jednomu kocourovi límec nenasadila, ačkoli jsem byla málo asertivní a límec v ordinaci zakoupila, když mi jej dr. neustále vnucovala .

9.2.2016 06:36
koňadra

XXX.XXX.128.31

No, tak např. kocourovi po kastraci bych límec nejspíš také nedávala. Ovšem pokud jde o nějaké větší operační rány, to bych do límce šla. Žádnému zvířeti se to zpočátku nelíbí, ale zvykne si každé. Lepší límec než střeva ven a další narkóza, stres (pro zvíře i pro mne) a nakonec i peníze u veterináře.

9.2.2016 09:57
silazwyku

XXX.XXX.155.70

Až dnes jsme límec sundali (stehy vytáhli včera, ale pořád měla ty dva stehy nezhojené, tak to něčím naštříkali a límec ještě jeden den.) Naše Daisy je jak z divokých vajec, skáče, lítá, skotačí s Amy, která to s ní neměla ten týden jednoduché, žádná sranda s ní nebyla... Všechno pozoruje a prošmejdila, jako by u nás byla první den :-D Hraje si s hračkami, s kterymi si předtím vůbec nehrála.. sranda jí pozorovat, dnešní den bude zábavný pro naše kočky i pro nás smajlík

11.2.2016 04:32
fikovnice

XXX.XXX.99.69

silazwyku napsal(a):
Až dnes jsme límec sundali (stehy vytáhli včera, ale pořád měla ty dva stehy nezhojené, tak to něčím naštříkali a límec ještě jeden den.) Naše Daisy je jak z divokých vajec, skáče, lítá, skotačí s Amy, která to s ní neměla ten týden jednoduché, žádná sranda s ní nebyla... Všechno pozoruje a prošmejdila, jako by u nás byla první den :-D Hraje si s hračkami, s kterymi si předtím vůbec nehrála.. sranda jí pozorovat, dnešní den bude zábavný pro naše kočky i pro nás smajlík

11.2.2016 09:51
Tina125

XXX.XXX.12.95

Naše kočka si taky po kastraci vytrhla 2 stehy a taky cca po týdnu. Ale už to měla zatažený, tak se nic nedělo.

fikovnice: Ale někdy je ten límec taky bohužel potřeba. Jedna naše kočička byla na operaci kdy měla na bříšku fakt hodně stehů. Měla sice tu košilku, ale tu hned druhý den roztrhala, tak nám nezbylo nic jinýho, než přistoupit k tomu límcu. Taky se jí to nelíbilo a bylo mi jí líto. Zvykla si asi po 2 dnech. Ale jinak by si ty stehy hned vytrhala.

12.2.2016 23:39
fikovnice

XXX.XXX.99.69

Tina125 napsal(a):
Naše kočka si taky po kastraci vytrhla 2 stehy a taky cca po týdnu. Ale už to měla zatažený, tak se nic nedělo.

fikovnice: Ale někdy je ten límec taky bohužel potřeba. Jedna naše kočička byla na operaci kdy měla na bříšku fakt hodně stehů. Měla sice tu košilku, ale tu hned druhý den roztrhala, tak nám nezbylo nic jinýho, než přistoupit k tomu límcu. Taky se jí to nelíbilo a bylo mi jí líto. Zvykla si asi po 2 dnech. Ale jinak by si ty stehy hned vytrhala.

Jo jo, já s Vámi souhlasím - že když má kočka třeba ránu přes půl břicha a má tendenci si stehy škubat, tak holt není jiná možnost než límec...

Přidejte reakci

Přidat smajlík