5 1/2 měsíční kocourek - britská modrá - granule

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2016 07:17
císařd

XXX.XXX.193.198

Dobrý den,

pořídil jsem si 5 a půl měsíčního kocourka britské modré. U majitelky prý byl zvyklý na granule - těch jsem dostal balík domů (Royal Canin kitten).

Jenže od chvíle co ho mám doma (od pátku) jsem ho je jíst neviděl. Každé ráno mu dám kapsičku - tu slupne hned.

Nemáte zkušenosti s rozkrmením na granule?

PS: prosím nepotřebuji komentáře typu - kup kilo hovězího a zamraž (viz. syrová strava). Rád bych krmil výhradně granulemi + 1 kapsička/konzerva denně.

Předem děkuji,
David Císař.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2016 07:33

Za sebe - Royal canin rozhodně ne. Obsahuje velké množství pšenice, která je pro kočky jako masožravce nevhodná a akorát zatěžuje trávení. Pro kotě bych volila: slušná cena/kvalita Brit care kitten nebo z těch lepších - Orijen, Nutram grain free, Meowing heads...

16.2.2016 07:51
Isistera

XXX.XXX.166.190

Souhlasím s blazice. Já krmím Orijenem, plus mám vždy v druhé misce ještě nějaký jiný druh granulí, ať to mají pestré. Teď mají v druhé misce Essential Foods Jaguar a moc jim chutnají. Z těch kvalitních bych ještě doplnila Acanu, N&D a Purizon, ale nejlepší je (alespoň podle mě) opravdu ten Orijen. Z těch levnějších taky ještě kromě superprémiového Britu značka Taste of the Wild.
Kromě granulí krmím jednou denně ještě přemraženým syrovým masem, nejvíc jim jede hovězí a vnitřnosti. Vždy nakoupím třeba 2 kg masa, rozdělím do sáčků na porce na 1 den a ráno vyndám z mrazáku novou porci. Když zapomenu, nebo třeba tak jednou týdně, mají konzervu Animonda Carny, nebo kapsičku Brit Care, příp. Animonda Von Feinstem Select (vše má vysoký obsah masa).
Někdo rozjedl kočku na granule, když je smíchal s oblíbenou kapsičkou. Každopádně od Royal Canin bych upustila, jak bylo zmíněno.

16.2.2016 08:01

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Za sebe - Royal canin rozhodně ne. Obsahuje velké množství pšenice, která je pro kočky jako masožravce nevhodná a akorát zatěžuje trávení. Pro kotě bych volila: slušná cena/kvalita Brit care kitten nebo z těch lepších - Orijen, Nutram grain free, Meowing heads...

Ještě doplním, při krmení granulemi rozhodně podávat i mokré krmení - prevence onemocnění ledvin. Sama přidávám do mokrého krmení ještě lžíci teplé vody.

16.2.2016 08:03
císařd

XXX.XXX.193.198

Míchání s kapsičkou mě také napadlo - dneska jsem mu tam na zkoušku hodil pár granulí a byly fuč.

Jinak RC zatím nechám, přece jenom měnit granule ze dne na den se mi nechce - prý to může způsobit zažívací obtíže. A až dojdou tak přejdu na - rozhoduji se mezi Orijenem a Brit Care tady bych nechal vybrat kocourka - co bude šmakovat.

16.2.2016 08:07
Isistera

XXX.XXX.166.190

císařd napsal(a):
Míchání s kapsičkou mě také napadlo - dneska jsem mu tam na zkoušku hodil pár granulí a byly fuč.

Jinak RC zatím nechám, přece jenom měnit granule ze dne na den se mi nechce - prý to může způsobit zažívací obtíže. A až dojdou tak přejdu na - rozhoduji se mezi Orijenem a Brit Care tady bych nechal vybrat kocourka - co bude šmakovat.

Vzhledem k tomu, že Royal Canin je hodně dochucovaný, nemusí Orijen hned ze začátku chtít. Kdyžtak mu ho postupně přimíchávejte do těch Royalů, až zbyde jen Orijen.

16.2.2016 17:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

císařd napsal(a):

Nechala bych ho teď týden až dva na těch RC a pak koupila nové - stejně je třeba postupně vmíchávat (zvyšuje se postupně poměr nových granulí a snižuje poměr těch stávajících), právě aby neměl zažívací problémy.

Jinak určitě můžete krmit suchým, ale přidávejte k tomu kvalitní mokrou stravu (když si přepočtete cenu opravdu masových kapsiček / konzerv ku syrovému masu, budete se divit, že to syrové maso vyjde mnohem lépe a víte přesně, co kočce dáváte.). Do konzerv doporučuji vmíchávat i vodu, ať těch tekutin do sebe dostane více.

A taky jsou výborné vývary (nesolené), apod. co ho donutí více pít.

Bejina

17.2.2016 08:21
Bejina

XXX.XXX.112.69

císařd napsal(a):
Dobrý den,

pořídil jsem si 5 a půl měsíčního kocourka britské modré. U majitelky prý byl zvyklý na granule - těch jsem dostal balík domů (Royal Canin kitten).

Jenže od chvíle co ho mám doma (od pátku) jsem ho je jíst neviděl. Každé ráno mu dám kapsičku - tu slupne hned.

Nemáte zkušenosti s rozkrmením na granule?

PS: prosím nepotřebuji komentáře typu - kup kilo hovězího a zamraž (viz. syrová strava). Rád bych krmil výhradně granulemi + 1 kapsička/konzerva denně.

Předem děkuji,
David Císař.

Já mám dvě 10-měsíční britské modré kočičky. Chtěla jsem krmit stejným způsobem, jako jste psal vy. Bohužel jedna z nich odmítá granule a čeká jen na jídlo ve formě kapsiček či syrového masa. Zkoušela jsem mnoho druhů granulí a beznadějně, prostě ona granulová nebude. Druhá jí granule bez problémů, takže má-li mezi jídlem hlad, tak se dojí granulemi, ale ta druhá bude raději hladovět, než by se dotkla jediné granule. Pokud kočka granule odmítá, pak se krmení přece jen prodražuje. A už i váhově je to mezi sestřičkami znát, již v 10-ti měsících je mezi nimi rozdíl půl kila. Naší domácností prošlo už více koček a všechny jedly granule, až tahleta nás přesvědčila, že tomu tak není. Prozatím je krmím 3x denně, ale až budu snižovat dávky na krmení 2x denně, tak nevím jak to ta menší zvládne, když nechce granule...

17.2.2016 08:52
rapotacka11

XXX.XXX.32.215

To právě zažíváme my.
Už si připadám jak... (téměř "12 misek v jedné řadě"
- nabízím... ani ťuk. Ne, prostě ne.
Snad se to zas srovná .

17.2.2016 09:26
joanne.s

XXX.XXX.53.98

Pro nežravce granulí doporučuji pořídit ZiwiPeak. Je to kříženec sušeného masa a granulí, voní jak masový vývar.

jediné mínus je cena, ale jedno balení, než si zvyknou na suché krmení, se dá.

jinak si myslím, že to časem přejde samo. mně taky kocour zamlada žral dvě kapsičky denně a granulí minimum, teď mu stačí 100g kapsičky max, někdy ani to ne, a žere granulky s chutí /Orijen, Go natural, momentálně Essential/.

17.2.2016 10:37

"Pokud kočka granule odmítá, pak se krmení přece jen prodražuje"
no nevim, bych řekla, že krmení syrovým bude nejlevnější.

17.2.2016 11:19
joanne.s

XXX.XXX.53.98

Jj, krmení syrovým masem vychází levněji, než kvalitní masové granule.

Ale krmení kapsičkami, které nejsou shit, je zaručeně nejdražší způsob.

17.2.2016 14:15
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):
Jj, krmení syrovým masem vychází levněji, než kvalitní masové granule.

Ale krmení kapsičkami, které nejsou shit, je zaručeně nejdražší způsob.

Jj, to jsem psala výše - krmení masem určitě vychází lépe než krmit kvalitními kapsičkami/konzervami. Tam to je při přepočtu za kilo občas jak za argentinský steak.

Bejina

17.2.2016 21:50
Bejina

XXX.XXX.112.69

joanne.s napsal(a):
Pro nežravce granulí doporučuji pořídit ZiwiPeak. Je to kříženec sušeného masa a granulí, voní jak masový vývar.

jediné mínus je cena, ale jedno balení, než si zvyknou na suché krmení, se dá.

jinak si myslím, že to časem přejde samo. mně taky kocour zamlada žral dvě kapsičky denně a granulí minimum, teď mu stačí 100g kapsičky max, někdy ani to ne, a žere granulky s chutí /Orijen, Go natural, momentálně Essential/.

Nikdy jsem o ZiwiPeak neslyšela... dám na každou radu, tak to zkusím.
Je tu ale rozdíl ten, že vám kocour jedl zamlada aspoň minimum granulí, kdežto ta naše se granulí nedotkne vůbec. Kdyby vaše rada zabrala, byla bych vděčná... tak uvidíme.

18.2.2016 07:42
císařd

XXX.XXX.193.198

Dosavadní průběh:

Ráno a večer mu do kapsičky/konzervy přidávám granule - zvyšuji podíl. Granule mizí, většinou sní vše dokud není sytý (zůstavá max 10 ks).

Dokonce i když už nemá v misce obsah kapsičky tak jde dojíst granule nasáklé šťávou.

Samotné granule zatím ne.

Bejina

18.2.2016 07:48
Bejina

XXX.XXX.112.69

císařd napsal(a):
Dosavadní průběh:

Ráno a večer mu do kapsičky/konzervy přidávám granule - zvyšuji podíl. Granule mizí, většinou sní vše dokud není sytý (zůstavá max 10 ks).

Dokonce i když už nemá v misce obsah kapsičky tak jde dojíst granule nasáklé šťávou.

Samotné granule zatím ne.

Já zkoušela i tuto variantu... vždy ta naše kočena vyjedla celou kapsičku a nechala pečlivě očištěné granule v misce, žádné granule se nedotkla. Muselo jí dát práci to takhle přebrat, ale asi jí to stálo za to. Jediný způsob se podařil, když jsem pár granulí rozdrtila válečkem a vmíchala do kapsičky, tam už to přebrat nešlo. Jenže tohle nemá podle mě smysl, chtěla jsem, aby ty granule jedla celé...
Takže dle vašeho popisu, jistě budete úspěšnější...

18.2.2016 07:55
rapotacka11

XXX.XXX.32.215

Chudiny kočky...

18.2.2016 08:20
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Já bych ho do granulí až tak nenutila, prostě jen pravidelně nabízela.

Když je ochoten žrát maso, dala bych mu ho. Nechápu, proč trváte na granulích.

Bejina

18.2.2016 08:28
Bejina

XXX.XXX.112.69

joanne.s napsal(a):
Já bych ho do granulí až tak nenutila, prostě jen pravidelně nabízela.

Když je ochoten žrát maso, dala bych mu ho. Nechápu, proč trváte na granulích.

Já chtěla, aby jedly granule proto, že když se třeba zdržíme mimo domov, jsem v klidu, že si v případě hladu dají granule, které mají stále k dispozici. Dvě naše kočeny to tak mají a ta třetí jen čeká, celá hladová, až přijedu a dám jídlo. Pak by byla schopna sníst i tři porce naráz...

18.2.2016 08:29
císařd

XXX.XXX.193.198

Jelikož mu nemohu připravovat furt cerstve (premrazene) maso. Z důvodu nepřítomnosti, kdyz jsem v praci, potřebuji aby jedl i to co neoschne ci se nezkazi.

Jak jsem psal v prvnim příspěvku nechci dalsi debatu na téma syrové maso, ale jak navyknout kocourka na granule. Dekuji za pochopení.

18.2.2016 08:36
joanne.s

XXX.XXX.41.2

No jasné, každý chce aby kočka žrala i granule. Ale právě že I.

Osobně granule beru jako doplněk přes den, když je kočka hladová a nejsem doma. Ale jako základní stravu má kvalitní masovou kapsičku/konzervičku. Už kvůli tekutinám. Kdyby žrala maso, byla bych spokojená.

A ano, jsou kočky, které granulové nejsou. Já jim to nezazlívám, taky bych nechtěla žít život na granulích.

18.2.2016 08:50
rapotacka11

XXX.XXX.32.215

Maso nemusí mít ani furt a ani přemražené

Koukám na tu výbavu pro kočku,
ale to základní nedostane...

18.2.2016 11:31
lavacca

XXX.XXX.141.147

Bejina napsal(a):
Já chtěla, aby jedly granule proto, že když se třeba zdržíme mimo domov, jsem v klidu, že si v případě hladu dají granule, které mají stále k dispozici. Dvě naše kočeny to tak mají a ta třetí jen čeká, celá hladová, až přijedu a dám jídlo. Pak by byla schopna sníst i tři porce naráz...

Věřte, že kočka u plné misky hlady neumře. Odjet na 2 dny, tak si ty granule dá, ale takhle čeká, protože ví, že to maso bude.

Mám kočky navyklé, že hlavní je maso a granule mají jako doplněk - právě pro dobu, kdy jsem v práci, aby nehladověly. Většina z nich stejně čeká až se vrátím domů a dám jim další dávku masa. Granule jsou pořád slisované "něco". Já být kočkou, tak asi taky radši počkám na to maso. :).

18.2.2016 11:34
lavacca

XXX.XXX.141.147

Jinak bych to asi dělala tak, že bych rozdrtila granule do krmení, co jí (kapsičky, konzervy, apod), aby si na dané granule zvykli.

Já takto - přesně naopak - řešila přechod koček na maso, tj. drtila jsem granule a posypávala tím mleté maso, aby si ho vzaly. Teď jsem šťastná jak blecha, že mi všechny jí maso samotné. A i kočky, jež dříve byly čistě granulové (a odpovídala tomu i jejich kondice), každé ráno a večer stojí frontu na maso.

18.2.2016 11:54
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Lavacca: Chápu to dobře, že když jste sypala drcené granule na mleté maso, jinou misku /s granulemi/ jste kočkám nenechala?

18.2.2016 12:11
rapotacka11

XXX.XXX.32.215

joanne.s napsal(a):
Lavacca: Chápu to dobře, že když jste sypala drcené granule na mleté maso, jinou misku /s granulemi/ jste kočkám nenechala?

Jinou misku mají stále, člověk neví, co se může stát,
nenechám je o hladu...

18.2.2016 20:50
lavacca

XXX.XXX.164.49

joanne.s napsal(a):

Ano, dostávali tehdy 3x denně jen maso posypané granulemi. Ze začátku si jen tak zobly, pak už v pohodě jedly plnou dávku, takže to měly akorát. Odmítala jsem je dál mít na Whiskasu a Royal Canin a nejjednodušší mi přišlo přejít rovnou na maso a pak jim dát rovnou granule, které jsem chtěla dávat dále. Tehdy jsem je tak převedla postupně na Brit a pak na TOTW a Brit Care (ta nová verze bez kukuřice).

Faktem je, že jsem si tehdy kvůli nim brala na týden dovolenou, takže jsem mohla v klidu krmit 3x denně a viděla jsem přesně, jak kdo jedl, atd. Kdybych doma být nemohla, tak jsem jim mezi ranní a večerní dávkou masa dala trochu granulí, aby neřekly, že měly hlad. :)

Jinak on musí být člověk trochu tvrdší, kočky jsou u jídla hrozné konzervy a pokud bych nevydržela jejich naštvaný výrazy, kdy ze začátku zkoušely vybírat ty granule a plivat maso, tak myslim, že jsou do teď na těch hrozných granulích...

20.2.2016 04:02
císařd

XXX.XXX.193.198

Aktualni průběh: jsou 4 hodiny rano, ja vstavam do do práce a kocourek seskočil k misce a sam začal chroupat granule.

Jinak k veceri vyzkousim kureci maso.

Bejina

20.2.2016 08:55
Bejina

XXX.XXX.112.69

císařd napsal(a):
Aktualni průběh: jsou 4 hodiny rano, ja vstavam do do práce a kocourek seskočil k misce a sam začal chroupat granule.

Jinak k veceri vyzkousim kureci maso.

Tak to docela závidím, naše "negranulová", prostě zůstane "negranulová"... zkrátka si vždycky počká až dojdu a dám maso nebo kapsičku i kdybych měla dojít pozdě...

21.2.2016 17:32
císařd

XXX.XXX.193.198

Tak jsem asi uspěl.

Právě jsem chtěl dát kocourkovi konzervu - vždy mu dám na dno jedné misky granule z druhé misky ke které má přístup nonstop a jdu s ní k poličce, kde mám schované granule a konzervy - kocour na poličku vždy vyskočí a čeká až mu přidám obsah konzervy či kapsičky. Začetl jsem se ve složení konzervy a než jsem se nadál kocour baštil z misky samotné granule - teď jen chroupe jednu za druhou a to jsem tu konzervu ještě ani nenačal.

PS: potom co dojedl těch pár granulí chtěl ještě. Dal jsem mu tu druhou misku, ale z ní si nevzal - tak jsem zase přesypal krapet do 1. misky a to těch se pustil hned. Tak bych řekl, že to způsobila "vůně" kapsičky, kterou v ní měl ráno. (misky vymývám každé ráno, samozřejmě pokud je v nich zaschlý zbytek tak před každým jídlem).

Přidejte reakci

Přidat smajlík