slečna902
XXX.XXX.53.227
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na paštiky a kapsičky od Gourmet? Jsou zdravé nebo nikoliv ? Děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Kočkám chutnají, ale bohužel moc masa neobsahují...
slečna902
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na paštiky a kapsičky od Gourmet? Jsou zdravé nebo nikoliv ? Děkuji.
Složení neodpovídá ceně. A jako zdravé bych je nenazvala. Kočka je masožravec, ne obilí žravec. Radost ji uděláte syrovým masem. ;)
Jinak co do složení jsou tak nějak na stejno : konzervičky např. Gourmet Gold kousky ve štávě losos & kuře 85 g - maso a živočišné vedlejší produkty (min.4 % kuřete), ryby a rybí produkty (min.4% lososa), obilniny, minerální látky, cukr
a kapsičky např. Gourmet Perle pstruh+špenát 85 g - maso a vedlejší výrobky živočišného původu, bílkovinné extrakty rostlinného původu, ryby a vedlejší výrobky z ryb (z toho 4% maso ze pstruha), zelenina (4% špenát, minerální látky, cukry.
Sic je na 1.místě "maso", ale ono je to maso a vedlejší produkty, tj. semleté pařáty, chrupavky, apod. masa jako takového to moc nevidělo...
a při ceně 18, - za 85 g -) to máte nějakých 218, -/kg. Za to byste měla pro číču maso v bio kvalitě a dostala by to maso a ne nějaké náhražky.
slečna902
XXX.XXX.53.227
joanne.s
napsal(a):
Jsou bezva, pokud kočka trpí nechutenstvím. Z hlediska složení nic moc, málo skutečného masa, samé vedlejší produkty, snad o fous lepší než whiskas, ale to hodnotím víc konzervičku po rozdělání na pohled, než složení.
A jaké kapsičky by jste mi poradila? Takové co se dají běžně sehnat ve zverimexu. Kupovali jsme Carny, ale ty ji časem přestaly chutnat.
Já nekrmím paštikovité, Jako Animonda Carny a Exotic, Macs, Nuevo. Často jsou cenově dostupnější, ale u nás mletina nechutná.
Co se týče složení, líbí se mi a střídavě krmím Cosma original, Cosma thai, ShinyCat, Miamor feine filets, Animonda vom feinsten Select, Brit Care, Schesir.
Balení cca 70-100g vychází při množstevní slevě v e-shopech kolem 20 Kč, což opravdu není málo. Krmit maso/i v lidské kvalitě, natož určené pro psy a kočky/ je výhodnější, jak píše Lavacca/jen kdyby mi ho kocourek spolehlivě žral. Ale při jedné kočce jedna konzervička/kapsička denně, se to finančně dá, kombinuji s granulkami.
slečna902
napsal(a):
A jaké kapsičky by jste mi poradila? Takové co se dají běžně sehnat ve zverimexu. Kupovali jsme Carny, ale ty ji časem přestaly chutnat.
Proč by měla žrát chudák jednotvárně ?
Střídám vše. Každý den jinou
a hlavně dávejte maso,
chcete li krmit zdravě. Stačí trochu, ale měla by ho dostávat.
Je to nepohodlné ? Dá se to .
Http://krmivo-a-vitaminy-pro-kocky.heureka.cz/cosma-thai-tunak-24x100-g/
speciálně doporučuji tyto, tuňákové /kuřecí kombinace obsahují méně masa a u nás moc nechutnají.
slečna902
XXX.XXX.53.227
rapotacka11
napsal(a):
Proč by měla žrát chudák jednotvárně ?
Střídám vše. Každý den jinou
a hlavně dávejte maso,
chcete li krmit zdravě. Stačí trochu, ale měla by ho dostávat.
Je to nepohodlné ? Dá se to .
Určitě nejí jednotvárně, snažíme se to střídat, proto jsem chtěla nějakou radu. Surové maso taky dostavá