Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.2.2016 10:06
Pavluše

XXX.XXX.224.120

Ahoj, prosím poraďte, náš kocour (8měsíců) je tak drzý, klidně vyleze na stůl když syn svačí a od pusy mu ukradne šunku z chleba, leze po lince a sežere na co přijde, nejlépe když rozmražuji maso, ukradne ho i s pytlikem zaleze za gauč a už mu dává.Když mu ho chci vzít, brání si ho zuby nehty(spíš pořádný drápy) Než dám čerstvou polívku do lednice počká až trochu zchladne a pak...Krmím granulemi, masem a občas i pamlsek. Nemáte nějaký fíkl jak ho to odnaučit? Díky.

25.2.2016 10:07
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jediný fígl je jídlo před ním důsledně schovávat.

Jinak když jím něco, co je pro něho opravdu superatraktivní, ale kocoura tím krmit nechci, tak ho prostě na pět minut z kuchyně vyrazím.

25.2.2016 10:42
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Pořádně a včas nakrmit. Dosyta.

25.2.2016 11:08
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Přesně.jestli má jídlo na příděl, tak to bude dělat pořád.Když bude mít dostatek kvalitních granulí a kapsiček, tak nic krást nebude.Aspoň tak je to u nás...

25.2.2016 11:18
Pavluše

XXX.XXX.224.120

Misku má stále plnou, hladovět ho nenechávám a ty granule mu dost chutnají.Nevím kde je chyba.

25.2.2016 11:41
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Asi víc masa.
(nezažila jsem, aby mi kočka kradla maso ).

25.2.2016 11:48
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

Pavluše - při prvním náznaku kocoura o vyskočení na linku či stůl, na něj hned houkněte důrazně NE, popřípadě hoďte třeba novinama. Můžete za to, že tam neleze jít a odměnit něčím, co mu chutná, nebo mu rovnou masa odkrojit a zanést do jeho misky. Než to zvládnete, musíte být ale důsledná a nenechávat tam to maso bez dozoru, protože pokud se mu to zase povede čmajznout, už ho to budete těžko odnaučovat. Takto jsem naučila kočky lozit tam, kam si nepřeju a dodržují to, i když nejsem půl dne doma.

25.2.2016 11:49
Pavluše

XXX.XXX.224.120

On ale nekrade jen maso, sežere i kolínka, nebo rohlík se sýrem, okurku, dnes i bábovku Možná ho nehoním jen já, ale třeba mlsná

25.2.2016 12:04
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Možná ho nehoním jen já, ale třeba mlsná

to je dost možné. Ale vážně, já mám takového drzounka, a zajímá ho vše, co mám na stole já. I by byl ochuten ledacos olíznout, prozkoumat, takže jsem stále ve střehu. Přitom odjakživa řeším, když leze na stůl. Ale je pravda, že ho nemám od malého kotěte..

25.2.2016 12:10
Janaaa

XXX.XXX.226.2

Pavluše napsal(a):
On ale nekrade jen maso, sežere i kolínka, nebo rohlík se sýrem, okurku, dnes i bábovku Možná ho nehoním jen já, ale třeba mlsná

No kdyby to byla kočka, tak si myslím, že je těhotnásmajlíktak to já mám zlatý kočky, když něco jím, tak si jdou pouze čichnout, aby jim něco neuniklo ale nikdy nic nechtějí.Jen kocour občas chce kousek teplého řízku.Tak mu kousek nakrájím na malý talířek je klid...

25.2.2016 12:30
lavacca

XXX.XXX.141.145

Pavluše napsal(a):
Ahoj, prosím poraďte, náš kocour (8měsíců) je tak drzý, klidně vyleze na stůl když syn svačí a od pusy mu ukradne šunku z chleba, leze po lince a sežere na co přijde, nejlépe když rozmražuji maso, ukradne ho i s pytlikem zaleze za gauč a už mu dává.Když mu ho chci vzít, brání si ho zuby nehty(spíš pořádný drápy) Než dám čerstvou polívku do lednice počká až trochu zchladne a pak...Krmím granulemi, masem a občas i pamlsek. Nemáte nějaký fíkl jak ho to odnaučit? Díky.

A nemáte možnost na dobu jídla se v kuchyni / jídelně zavřít? My celá rodina jíme v jídelně, kam kočky nepouštíme a pokud si vezmu jídlo k sobě do pokoje, tak si ho musím hlídat, jinak mají tendenci ochutnávat. Ta tendence je neodnaučitelná dle mého. Psa naučíte, že nikam skákat nemá, ale kočka? To svobodomyslné zvíře? Myslím, že nemáte moc šanci. Leda stát pořád u linky a kočku odhánět...

25.2.2016 12:32
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Přesně tak, vidím to jako Lavacca, a dělám to stejně. Nečekala bych od kočky poslušnost jako od psa.

25.2.2016 13:03
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

joanne.s napsal(a):
Přesně tak, vidím to jako Lavacca, a dělám to stejně. Nečekala bych od kočky poslušnost jako od psa.

Možná jak které plemono, britky jsou prostě klidnější a neskákavější kamkoliv...nebo alespoň ty naše. Kočka, ta je průzkumník, takže chce prolézt kde co, ale v klidu, nelítá neskáče. Takže pokud vidím, že ji něco zaujme, třeba pavouk na zdi za sedačkou - kam ona nesmí(už ji jednou při lovu podrápala, ale to jí dovolil muž) tak ona kouká, co já na to. Stačí ji říct: ne, šupej odsud...a odkráčí. Ví, že sedačku v hale musí ignorovat. Vyskočí si na stolek, tam si klidně i lehne, ale sedačku po zemi obchází, ještě nikdy jsem ji na ní nenachytala.

25.2.2016 13:14
Maju2

XXX.XXX.182.186

Tohle přesně dělal náš kocour, který byl týraný a nedávali mu jako malému najíst.. Žral i jídlo z hrnce, kde se vařilo, vždycky se na konferenčním stolku objevovala černá pacička šmátralka. Nešlo s tím udělat nic. Prostě jsme to museli schovávat a víc hlídat.

25.2.2016 13:33
Pavluše

XXX.XXX.224.120

Je pravda, že je vlastně nalezenec.Odtud asi pochází ten problém.Když jsem ho našla byl opravdu dost hubený a vyhladovělý

25.2.2016 13:36
Maju2

XXX.XXX.182.186

Pavluše napsal(a):
Je pravda, že je vlastně nalezenec.Odtud asi pochází ten problém.Když jsem ho našla byl opravdu dost hubený a vyhladovělý

Tak to je podle mě bohužel jasný. Zažil hlad, tak je to prostě teď silnější než on.

Náš druhý kocour- aristokrat jak mu říkáme, ten když před něj dáme syrové hovězí, tak kouká, pak to očuchá a pak odejde a sní to, až on sám chce, ale rozhodně ne teď, protože to by bylo podle nás..

25.2.2016 15:46
lavacca

XXX.XXX.141.145

lesnížínka napsal(a):
Možná jak které plemono, britky jsou prostě klidnější a neskákavější kamkoliv...nebo alespoň ty naše. Kočka, ta je průzkumník, takže chce prolézt kde co, ale v klidu, nelítá neskáče. Takže pokud vidím, že ji něco zaujme, třeba pavouk na zdi za sedačkou - kam ona nesmí(už ji jednou při lovu podrápala, ale to jí dovolil muž) tak ona kouká, co já na to. Stačí ji říct: ne, šupej odsud...a odkráčí. Ví, že sedačku v hale musí ignorovat. Vyskočí si na stolek, tam si klidně i lehne, ale sedačku po zemi obchází, ještě nikdy jsem ji na ní nenachytala.

Mám bytové právě britky a ochutnávat chtějí všechny. Líné na vyskočení na linku či stůl nejsou. Ony tedy lezou skoro všude (stůl, linka, skříně, apod.). Takže bych spíš řekla, že to záleží na jedinci. :) Ale máte pravdu, že jen jedna z nich je expertka, která ač ji člověk odežene, jde to ještě x krát zkusit znovu. Ostatní si sednou opodál a aspoň koukají, co kdyby něco spadlo, že jo...

Bejina

25.2.2016 17:11
Bejina

XXX.XXX.112.69

lavacca napsal(a):
Mám bytové právě britky a ochutnávat chtějí všechny. Líné na vyskočení na linku či stůl nejsou. Ony tedy lezou skoro všude (stůl, linka, skříně, apod.). Takže bych spíš řekla, že to záleží na jedinci. :) Ale máte pravdu, že jen jedna z nich je expertka, která ač ji člověk odežene, jde to ještě x krát zkusit znovu. Ostatní si sednou opodál a aspoň koukají, co kdyby něco spadlo, že jo...

Také mám britky... vědí, že na kuchyňskou linku nesmějí, ale když se vzdálím, občas neodolají a zkoumají, zda jsem tam něco náhodou nezapomněla. Jakmile přicházím, hned z linky prchají... prostě ta zvědavost a naděje, že tam něco náhodou zůstalo, je silnější. To, že se jim to stále opakuje, že něco nesmí, tak brzy pochopí. Kočky hloupé nejsou. Ale když nejsme doma, stejně vím, že šmejdí všude, takže co nechci aby vzaly, tak tam prostě nenechám...

Mončiči

26.2.2016 10:21
Mončiči

XXX.XXX.34.1

To já už mám naučeno, že maso rozmrazuji zásadně zavřené v troubě, rohlíky uchovávám pouze v chlebovce a kastróly s nedojedeným jídlem musím zapokličkovat, jinak jsme bez toho Naše kočky mají granule neustále k dispozici, denně dostávají maso i pamlsky. Hlady určitě nejsou, ale když ono to lidské jídlo tak krásně voní...

26.2.2016 12:43
lusice

XXX.XXX.27.162

Mého kocoura lidské jídlo nechává chladným. Klidně nechám talíř s jídlem na stole a jdu si pro něco do kuchyně. V kuchyni má povoleno sedět na ledničce a koukat. Na linku nesmí, a i když to párkrát zkusil, a to spíše ze zvědavosti, když slyšel fuj, seskočil dolů. Jediné co pochtívá, je rozteklý sýr na pizze. A očichávat chodí chipsy v misce, koblihy a cukroví obalené v cukru. Ale jen čmuchá.

Přidejte reakci

Přidat smajlík