lucie987
XXX.XXX.99.98
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s převodem z dávkování krmiva na plnou misku.
Když jsem nasypala plnou misku (dávka cca pro 8 kg), naše kočka to zvládla téměř naráz a má 3 kg. Chtěla bych dávkování postupně opustit, do budoucna to nebude možné zvládat.
Nemáte nějaké tipy?
Děkuju.
lucie987
napsal(a):
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s převodem z dávkování krmiva na plnou misku.
Když jsem nasypala plnou misku (dávka cca pro 8 kg), naše kočka to zvládla téměř naráz a má 3 kg. Chtěla bych dávkování postupně opustit, do budoucna to nebude možné zvládat.
Nemáte nějaké tipy?
Děkuju.
Každá kočka má spalování jiné, ale pokud má jen 3 kg, tak bych se přibrání nebála - naopak pokud je dospělá a pokud není nějaká "zakrslá", tak má dost nízkou váhu.
Nicméně já teda mám u bytových koček misku stále a žádné přejídání není. Krom jedné, která přišla z horších podmínek a cca týden měla tendenci se docpávat po nakrmení masem ještě těmi granulemi. Po cca tom týdnu ji došlo, že ta miska nikam neuteče a panička vždy dosype, takže toho nechala. Takže i kdyby k tomu měla ze začátku sklony, myslím, že ji to stejně časem přejde.
Mně se stává vždy u nového pytle granulí /střídám několik značek/ pokud chutnají, že se kočka přecpává, ale jen chvilku. Za tři čtyři dny se zas uklidní a zas je to v pohodě.
Horší je to s vybíráním hrudek ze záchodku, to odrbat nemůžu. Takže se stejně kočičíma věcma zaobírám velmi pravidelně.
lucie987
XXX.XXX.36.172
joanne.s
napsal(a):
Zažila kočka nejistotu, hlad? Má nadváhu? Jak je stará?
Je jí rok, vzali jsme ji z útulku, takže nejistotu určitě, hlad bůhví.
Co se týče velikosti, tak je malinká, myslím, že bude teď mít kousek přes 3 a vypadá "dobře živeně", takže jsem se toho přežírání lekla, přece jen radši budu sledovat, jak leze na skříň, než bezmocné máchání nožičkama vedle břicha...
lucie987
XXX.XXX.36.172
Moc děkuju za tipy, zkusím to aspoň týden vydržet a snad to slunko pochopí.