Přechod z dávkování granulí na plnou misku

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lucie987

25.2.2016 13:53
lucie987

XXX.XXX.99.98

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s převodem z dávkování krmiva na plnou misku.
Když jsem nasypala plnou misku (dávka cca pro 8 kg), naše kočka to zvládla téměř naráz a má 3 kg. Chtěla bych dávkování postupně opustit, do budoucna to nebude možné zvládat.
Nemáte nějaké tipy?
Děkuju.

25.2.2016 14:04
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Zažila kočka nejistotu, hlad? Má nadváhu? Jak je stará?

25.2.2016 15:43
lavacca

XXX.XXX.141.145

lucie987 napsal(a):
Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s převodem z dávkování krmiva na plnou misku.
Když jsem nasypala plnou misku (dávka cca pro 8 kg), naše kočka to zvládla téměř naráz a má 3 kg. Chtěla bych dávkování postupně opustit, do budoucna to nebude možné zvládat.
Nemáte nějaké tipy?
Děkuju.

Každá kočka má spalování jiné, ale pokud má jen 3 kg, tak bych se přibrání nebála - naopak pokud je dospělá a pokud není nějaká "zakrslá", tak má dost nízkou váhu.

Nicméně já teda mám u bytových koček misku stále a žádné přejídání není. Krom jedné, která přišla z horších podmínek a cca týden měla tendenci se docpávat po nakrmení masem ještě těmi granulemi. Po cca tom týdnu ji došlo, že ta miska nikam neuteče a panička vždy dosype, takže toho nechala. Takže i kdyby k tomu měla ze začátku sklony, myslím, že ji to stejně časem přejde.

25.2.2016 15:47
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Mně se stává vždy u nového pytle granulí /střídám několik značek/ pokud chutnají, že se kočka přecpává, ale jen chvilku. Za tři čtyři dny se zas uklidní a zas je to v pohodě.

Horší je to s vybíráním hrudek ze záchodku, to odrbat nemůžu. Takže se stejně kočičíma věcma zaobírám velmi pravidelně.

lucie987

25.2.2016 18:51
lucie987

XXX.XXX.36.172

joanne.s napsal(a):
Zažila kočka nejistotu, hlad? Má nadváhu? Jak je stará?

Je jí rok, vzali jsme ji z útulku, takže nejistotu určitě, hlad bůhví.
Co se týče velikosti, tak je malinká, myslím, že bude teď mít kousek přes 3 a vypadá "dobře živeně", takže jsem se toho přežírání lekla, přece jen radši budu sledovat, jak leze na skříň, než bezmocné máchání nožičkama vedle břicha...

lucie987

25.2.2016 18:54
lucie987

XXX.XXX.36.172

Moc děkuju za tipy, zkusím to aspoň týden vydržet a snad to slunko pochopí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík