Zánět po kastraci kočky

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

tulla

27.2.2016 21:14
tulla

XXX.XXX.9.41

Dobrý den, minulý týden v pátek jsme byl na kastraci s kočkou, vše se hodilo pěkně. Ale od pátku chytila infekci do rány a rána hnisá. Byly jsme uveterináře a dali jí injekci a mastičku na to.. Myslíte si, že to mastička vyřeší nebo ne? Na kočce jde vidět že ji to bolí a je agresivní.. Děkuji za každou radu. Jsem s toho celej nešťasnej místo 800KČ už jsem utratil 1500KČ ještějednou díky za každou radu.

28.2.2016 00:00
lesnížínka

XXX.XXX.240.228

A jste nešťastný z těch peněz, nebo z toho, že to kočku bolí a komplikuje se to? Kastrace je operace a jako každá jiná se zkomplikovat může. S tím musíte počítat.

28.2.2016 00:12
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tulla napsal(a):
Dobrý den, minulý týden v pátek jsme byl na kastraci s kočkou, vše se hodilo pěkně. Ale od pátku chytila infekci do rány a rána hnisá. Byly jsme uveterináře a dali jí injekci a mastičku na to.. Myslíte si, že to mastička vyřeší nebo ne? Na kočce jde vidět že ji to bolí a je agresivní.. Děkuji za každou radu. Jsem s toho celej nešťasnej místo 800KČ už jsem utratil 1500KČ ještějednou díky za každou radu.

Upřímně si myslím, že mastička nepomůže, tedy měl byste hlavně napsat jak se ta mast jmenuje. Dle popisu se mi to jeví, že kočka může mít celkový zánět (ne jen v ráně) - píšete, že je agresivní, že ji to bolí. Co byste dělal sám se sebou? Já bych asi otravovala doktory, že je mi blbě a že mi mast nepomáhá (pravda - také neumím být vždy náležitě asertivní). Myslím, že kočka by měla být kryta antibiotiky. Nevím jakou injekci jí vet dal - zda třeba depotní ATB nebo "jen" něco od bolesti. Ale podle Vašeho popisu bych ten stav, nezlepší-li se, nenechávala až do pondělka.
Jo, jak to bylo se stehy? Nevyškubávala si je? Jak měla/má ránu krytou? Měla "košilku", límec...?

tulla

28.2.2016 09:49
tulla

XXX.XXX.9.41

Stehy už má jednom tři jeden vypadl. Mast se jmenuje Tenazym suspenze. Od včerejška se to zlepšilo. V ponděli jdeme na vytažení bylo nám to doporučeno i když jsou samo střebávací.
Košilku neměla což byla chyba košilku má až teď od pátku.

28.2.2016 10:54
balisek

XXX.XXX.7.95

Píšete, že kočka dostala injekci. Předpokládám, že se jednalo o depotní antibiotikum v injekční formě a mast je jen podpůrná léčba.

tulla

28.2.2016 11:02
tulla

XXX.XXX.9.41

balisek napsal(a):
Píšete, že kočka dostala injekci. Předpokládám, že se jednalo o depotní antibiotikum v injekční formě a mast je jen podpůrná léčba.

Podle papíru co tu mám s pohotovosti se jedná o injekci betamox la.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.2.2016 11:33
Uživatel s deaktivovaným účtem

tulla napsal(a):
Podle papíru co tu mám s pohotovosti se jedná o injekci betamox la.

Ano, jedná se o širokospektrální antibiotikum.

tulla

28.2.2016 15:14
tulla

XXX.XXX.9.41

Ještě jedna otázka je možné aby kočka přestala jíst maso a začela jíst granule?. Předtím jsmeji granule míchaly do masa ale dnes už to nechtěla, když jsem ji dal jen granule tak papala jak o závod :).

28.2.2016 15:56
fikovnice

XXX.XXX.99.69

tulla napsal(a):
Ještě jedna otázka je možné aby kočka přestala jíst maso a začela jíst granule?. Předtím jsmeji granule míchaly do masa ale dnes už to nechtěla, když jsem ji dal jen granule tak papala jak o závod :).

Ne, nemyslím si, že kastrací kočka změní chutě. Navíc tak rychle po kastraci. Ale kočky někdy mění chutě prostě jen tak. Moji kocouři to dělají. To, co jim dlouhodobě šmakuje, najednou začnou odmítat a musím přejít na jiné krmení. Tedy nemusím smajlík, ale obvykle jejich "nátlaku" ustoupím .

Přidejte reakci

Přidat smajlík