Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.3.2016 07:57
silazwyku

XXX.XXX.155.70

Dobrý den, budu ráda za Vaše zkušenosti, jak jste to měli s kočičkou či kocourem po kastraci? Jak dlouho trvalo, než se dali do pořádku? My asi před měsícem kastrovali naši kočku, ten den po kastraci polehávala, ale snažila se chodit a doplazila se na záchodek vždy, když potřebovala. Během druhého dne už šlo vidět, že se cítí lépe. Včera jsme kastrovali naši druhou kočku, stejně starou a od včerejšího dne vypadá na umření! To jsem nečekala.. Navíc jí operoval jiný doktor (klinika stejná) a ona měla celé bříško zaschlé od krve - to ta první vůbec neměla a budil jí hned po kastraci (u té první jí nechali, aby se vzbudila sama, cca za dvě hodiny). Nemůže chodit, ani se o to nesnaží a i přesto, že nic nepila, včera se tak 4x počůrala v leže.. Je to normální průběh? Dneska ráno už papala půl kapsičky. U té první to bylo nic oproti tomuhle zážitku. Raději si zavolám na veterinu, abych byla klidnější, ale Vaše zkušenosti mě zajímají.

3.3.2016 08:03
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Jestli máte pochybnosti, naložit kočku a jeďte na veterinu.
I je blbé, že nepije.

Budil ji hned po kastraci? Nechápu.

3.3.2016 08:08
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Takže rána krvácí? Vypadá ošklivě? Má kočka teplotu?

3.3.2016 08:18
silazwyku

XXX.XXX.155.70

joanne.s napsal(a):
Jestli máte pochybnosti, naložit kočku a jeďte na veterinu.
I je blbé, že nepije.

Budil ji hned po kastraci? Nechápu.

Už jsem tam volala, mám jí pozorovat a pokud budu chtít, tak mám přijet. Tak ještě chvíli vydržím, ale když to srovnávám s naší první kočkou, tak tahle opravdu trpí. smajlík

Taky jsem se zeptala na to rychlé buzení a řekli mi, že každý doktor ( je jich tam opravdu dost) si to dělá podle sebe. Zrovna ten, co jí včera operoval budí hned po kastraci, aby měl jistotu, že kočka přežila ( nelíbí se mi to! ) takže větší zásah do organismu.

3.3.2016 08:21
silazwyku

XXX.XXX.155.70

joanne.s napsal(a):
Takže rána krvácí? Vypadá ošklivě? Má kočka teplotu?

Nekrvácí, ale má to kolem rány celé zaschlé od krve. Mluvila jsem s asistentkou, která u toho včera byla a říkala, že to vypadalo, jako by se znovu začínala mrouskat. (bylo to teprve její druhé mrouskání, nenapadlo mě, že se interval zkrátí o týden!) Tak byla děloha překrvená více, než je normální a proto ta zaschlá krev, která mě znepokojila. Ale masivně to nekrvácelo ani při operaci a ani ted to nekrvácí. Teplotu nemá.

3.3.2016 08:37
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Nechala jsem kastrovat kocoura, a to je mnohem mnohem menší zákrok. Vet si ho nechal po zákroku pár hodin na pozorování, přišli jsme si pro něho ještě když spal. Nicméně další den nežral, neupravoval si srst, myslím že i nepil, na záchod nechodil, ploužil se, tak jsme šli. Změřena teplota - byla tam, takže zánět /ač ranka vypadala že se hojí/. Vet nasadil injekcí léky /ATB určitě, plus něco k tomu/.

3.3.2016 08:38
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Šla bych. Minimálně ať se na ni podívá, změří teplotu, koukne na ranku, píchne jí něco od bolesti.

3.3.2016 08:56
silazwyku

XXX.XXX.155.70

Děkuji, máte pravdu. Něco na bolest určitě bude potřebovat!

3.3.2016 11:11
lavacca

XXX.XXX.141.145

silazwyku napsal(a):
Dobrý den, budu ráda za Vaše zkušenosti, jak jste to měli s kočičkou či kocourem po kastraci? Jak dlouho trvalo, než se dali do pořádku? My asi před měsícem kastrovali naši kočku, ten den po kastraci polehávala, ale snažila se chodit a doplazila se na záchodek vždy, když potřebovala. Během druhého dne už šlo vidět, že se cítí lépe. Včera jsme kastrovali naši druhou kočku, stejně starou a od včerejšího dne vypadá na umření! To jsem nečekala.. Navíc jí operoval jiný doktor (klinika stejná) a ona měla celé bříško zaschlé od krve - to ta první vůbec neměla a budil jí hned po kastraci (u té první jí nechali, aby se vzbudila sama, cca za dvě hodiny). Nemůže chodit, ani se o to nesnaží a i přesto, že nic nepila, včera se tak 4x počůrala v leže.. Je to normální průběh? Dneska ráno už papala půl kapsičky. U té první to bylo nic oproti tomuhle zážitku. Raději si zavolám na veterinu, abych byla klidnější, ale Vaše zkušenosti mě zajímají.

Určitě bych s ní šla na kontrolu. Tohle je divný... a on ji teda dával jakou narkózu? Injekční? nebo inhalační? Pokud inhalační, je vzbuzení po operaci v pořádku.

I s tou krví okolo rány se mi to nezdá.. běžně to vet omyje, je to opravdu krev? Není to dezinfekce? Našim vet ranku po zašití radši taky přejel ještě dezinfekcí, co byla taková hnědavá.

To samé, že nechodí..k tomu v případě operace bez komplikací není důvod. My si holky přebíraly vždy ještě spící, cca do 1,5-2 hodin od přebrání se vzbudily, chvíli se motaly, tak jsem je většinou ještě položila, ať spí a jak se probraly úplně už šmejdily po pokoji, co je k jídlu a došly si normálně na záchod.

3.3.2016 14:26
silazwyku

XXX.XXX.155.70

lavacca napsal(a):
Určitě bych s ní šla na kontrolu. Tohle je divný... a on ji teda dával jakou narkózu? Injekční? nebo inhalační? Pokud inhalační, je vzbuzení po operaci v pořádku.

I s tou krví okolo rány se mi to nezdá.. běžně to vet omyje, je to opravdu krev? Není to dezinfekce? Našim vet ranku po zašití radši taky přejel ještě dezinfekcí, co byla taková hnědavá.

To samé, že nechodí..k tomu v případě operace bez komplikací není důvod. My si holky přebíraly vždy ještě spící, cca do 1,5-2 hodin od přebrání se vzbudily, chvíli se motaly, tak jsem je většinou ještě položila, ať spí a jak se probraly úplně už šmejdily po pokoji, co je k jídlu a došly si normálně na záchod.

Tak polovina dne za námi a naše Amy už si sama došla na záchodek, k misce s kapsičkou, celá se umyla, pozorovala ptáky za oknem a dokonce chtěla vyskočit na jídelní stůl...ted už zase spí na posteli. Tak nevím, mám s ní jet a zase jí stresovat nebo počkat ještě jeden den. Ona je celkově citlivější než naše druhá kočka, tak to asi i více prožívá...

3.3.2016 14:30
rapotacka11

XXX.XXX.32.43

Nechte ji v klidu.

3.3.2016 20:32
lavacca

XXX.XXX.164.49

silazwyku napsal(a):
Tak polovina dne za námi a naše Amy už si sama došla na záchodek, k misce s kapsičkou, celá se umyla, pozorovala ptáky za oknem a dokonce chtěla vyskočit na jídelní stůl...ted už zase spí na posteli. Tak nevím, mám s ní jet a zase jí stresovat nebo počkat ještě jeden den. Ona je celkově citlivější než naše druhá kočka, tak to asi i více prožívá...

Tak pokud už je ok, tak bych ji cestou na veterinu nestresovala. Ránu hlídejte, aby se nezanítila a pak stačí až na stehy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík