Odčervení spot-onem Broadline

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

8.3.2016 13:17

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda mohu odčervit kočičku, která má něco málo pod 2,5 kg spot-onem Broadline, který je určen od 2,5 kg do 7,5 kg. Třeba, že bych jí nedala spot-on celý a trošku tam nechala, tím pádem by nedostala dávku celou? Případně mně napadlo, že bych jí záměrně aplikovala polovinu a další polovinu schovala na příště? Co myslíte? Zůstal nám doma jeden, který jsem kupovala kocourkovi, kterého už bohužel nemáme. Dále bych se chtěla zeptat, zda mám spot-onem Broadline vůbec odčervovat, protože by v tom případě byla odčervovaná tím samým preparátem 3 x za sebou (v říjnu, v lednu a pak teď). Děkuji za odpověď.

8.3.2016 14:17

Ne, myslím opravdu Broadline: http://mevet.cz/broadline-2/.

8.3.2016 14:35
joanne.s

XXX.XXX.41.2

Dávkování:
Minimální doporučené dávky jsou 10 mg/kg živé hmotnosti pro fipronil,12 mg/kg pro (S)-methopren,0,5 mg/kg pro eprinomektin a 10 mg/kg pro prazikvantel.
Vyberte odpovídající velikost aplikátoru podle hmotnosti kočky. Hmotnost kočky Objem jednotlivé
dávky (ml) fipronil (mg) S-methopren (mg) eprinomektin (mg) prazikvantel (mg)
< 2,5 kg 0,3 25 30 1,2 25
2,5-7,5 kg 0,9 75 90 3,6 75
> 7,5 kg vhodná kombinace aplikátorů

Co datum spotřeby?

Zvládla byste odměřit sama z 0,9 ml dávku 0,3 ml?
Já ani náhodou. Nepoužila bych. Přípravek ve mě nebudí moc důvěry, už ho ani nikde nevidím v prodeji..
http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=spot-on+Broadline.

8.3.2016 14:50

Expirace je v lednu 2017. V prodeji ho ani nemáte šanci najít, protože je prodejný pouze ve veterinárních ordinacích ne volně na internetu. Máme kočičku, která se pohybuje volně po venku a zároveň má neomezený přístup v domě. Máme dvouletou holčičku a další dítě na cestě, takže odčervení nepodceňuji. Broadline používáme proto, že působí i proti blechám. Na podzim nám kočky zatáhly blechy do domu, ačkoliv ony byly bez blech, asi jednu mrchu přenesly v kožíšku a už bych nikdy víc nechtěla zažít ten kolotoč nekonečného vysávání a vytírání, proto chci preventivně aplikovat i prostředek proti blechám.

8.3.2016 18:16
lavacca

XXX.XXX.164.49

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, zda mohu odčervit kočičku, která má něco málo pod 2,5 kg spot-onem Broadline, který je určen od 2,5 kg do 7,5 kg. Třeba, že bych jí nedala spot-on celý a trošku tam nechala, tím pádem by nedostala dávku celou? Případně mně napadlo, že bych jí záměrně aplikovala polovinu a další polovinu schovala na příště? Co myslíte? Zůstal nám doma jeden, který jsem kupovala kocourkovi, kterého už bohužel nemáme. Dále bych se chtěla zeptat, zda mám spot-onem Broadline vůbec odčervovat, protože by v tom případě byla odčervovaná tím samým preparátem 3 x za sebou (v říjnu, v lednu a pak teď). Děkuji za odpověď.

Co jsem dávala zatím pipety, vždy to bylo od 2 kg a více stejné množství. Ono totiž spot ony účinkují na bázi toho, že vniknou do kůže - a kočka těžká 2,5 kg nemá o tolik méně kůže než ta větší (jasně, jsou výjimky...). :)

Stronghold má např. verzi kotě x dospělá kočka. Ale dále už nijak neřeší, kolik daná kočka váží a dává se vždy celá pipeta na danou kočku.

8.3.2016 18:21

lavacca napsal(a):
Co jsem dávala zatím pipety, vždy to bylo od 2 kg a více stejné množství. Ono totiž spot ony účinkují na bázi toho, že vniknou do kůže - a kočka těžká 2,5 kg nemá o tolik méně kůže než ta větší (jasně, jsou výjimky...). :)

Stronghold má např. verzi kotě x dospělá kočka. Ale dále už nijak neřeší, kolik daná kočka váží a dává se vždy celá pipeta na danou kočku.

Ha. Stronghold to náhodou normálně řeší. Růžový stronghold je na kočky do 2,5 kg, modrý stronghold 2,6 - 7,5 kg. Ono jde o to, že každý lék má určité rozmezí dávkování a v tom se člověk může volně pohybovat, takže prostě tříkilová kočka dostane tu vyšší dávku a ta sedmikilová tu nejnižší možnou účinnou.

Co se broadlinu týče, prostě bych si tu velkou pipetku šla na veterinu vyměnit za broadline do 2,5 kg a hotovo.

8.3.2016 19:17
lavacca

XXX.XXX.164.49

Ha. Stronghold to náhodou normálně řeší. Růžový stronghold je na kočky do 2,5 kg, modrý stronghold 2,6 - 7,5 kg. Ono jde o to, že každý lék má určité rozmezí dávkování a v tom se člověk může volně pohybovat, takže prostě tříkilová kočka dostane tu vyšší dávku a ta sedmikilová tu nejnižší možnou účinnou.

Co se broadlinu týče, prostě bych si tu velkou pipetku šla na veterinu vyměnit za broadline do 2,5 kg a hotovo.

Vždyť to píšu, že Stronghold to má rozdělené kotě (to je to růžové, tedy do 2,5 kg) x dospělá kočka (modrá pipeta; neznám moc dospělých koček pod 2,6 kg :) !

8.3.2016 20:10

A co se týče toho, že bych dávala broadline 3 x za sebou, to je v pohodě? Nebo se doporučuje občas značku tablet/obojků/spot-onů vyměnit?

8.3.2016 21:35
lavacca

XXX.XXX.164.49

A co se týče toho, že bych dávala broadline 3 x za sebou, to je v pohodě? Nebo se doporučuje občas značku tablet/obojků/spot-onů vyměnit?

U klasického odčervení se to doporučuje měnit. Přiznám se, že na klíšťata a blechy dávám teď cca 2 roky jen Frontline, odčervovací tablety teda střídám.

9.3.2016 19:00
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Nemohly byste mě prosím uvést do problému? Kolik ty přípravky stojí? Nebo nějaký odkaz - díky! Zatím jsem je dostávala od kamarádky... (za naturálie) smajlík
Jo a ještě -. nebylo vašim kočkám po prášku třeba špatně? Náš kocour před týdnem dobral ATB, teď ted kašle, tak nemám odvahu do něho cpát ještě odčervovadla. Mám Caniverm od českého výrobce.

9.3.2016 19:43

Broadline je poměrně drahý. Pokud si dobře pamatuji, stál něco kolem 300, -kč. Jak jsem psala, na podzim jsme měli problém s blechami a veterinářka mně jej doporučila, momentálně by se mělo jednat na trhu o nejspolehlivější preparát proti blechám. Vzhledem k tomu, že kočky (koťata) po něm nikdy neměli žádné nežádoucí účinky, ráda bych u něj zůstala, dokud to bude možné. Kdy naposledy jste odčervovala? Pokud není viditelně začervený, rozhodně bych ještě chvíli počkala, až bude kocourek 100% zdravý.

9.3.2016 20:57
lavacca

XXX.XXX.164.49

Spot-ony seženete za cca 100-300, -. Stronghold je ten dražší, ale působí krom blech a klíšťata i na svrab. Frontline Combo seženete kolem 150, -. A nám teda skvěle funguje na blechy i klíšťata.

Odčervuji tabletami od veta, cena byla docela nízká, že jsem to nějak neřešila. Kupuju to, když jedu kočky i očkovat, takže mě pak spíš zajímá celková cena. :) Ale závratné částky to nejsou, snad kolem 20, -/tableta ? Něco takovýho mám pocit.

9.3.2016 21:18
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

My máme kočky jenom v bytě a donedávna syrové maso nežraly, tudíž jsem je odčervila někdy na jaře. Už právě cítím "dluh", přestože jsou kočky O.K.

9.3.2016 21:27
lavacca

XXX.XXX.164.49

RomčaJelča napsal(a):
My máme kočky jenom v bytě a donedávna syrové maso nežraly, tudíž jsem je odčervila někdy na jaře. Už právě cítím "dluh", přestože jsou kočky O.K.

Já odčervuji pravidelně venkovní číči. Ty bytové jen 1x ročně cc týden až 2 týdny před očkováním. Jinak ne, nemají je kde chytit, když jsou jen doma.

9.3.2016 21:54
RomčaJelča

XXX.XXX.17.37

Díky, už jsem se obávala, že jsem něco udělala špatně. smajlík
Dobrou noc.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík