JuriusCZ

XXX.XXX.152.93
Dobrý den. Naše kočka má kočičí dny několikrát pí sobě. Děkuji za odpověď.
Uživatel s deaktivovaným účtem

"Děkuji za odpověď."
a otázka zní jak?
Uživatel s deaktivovaným účtem

JuriusCZ
napsal(a):
Dobrý den. Naše kočka má kočičí dny několikrát pí sobě. Děkuji za odpověď.
To je normální, nechte jí kastrovat. pokud to neuděláte, může mít ty vaše kočičí dny taky třeba pořád, bez přestávky.
No na naší ragdolku právě nejspíš přichází první mrouskání zatím jen náznaky ješte to nepropuklo naplno, ale zvedání prdelky s ocáskem bokem začíná... no to budou krušné dny máme teprve 7,5 měsíce je mladá na kotata, ale příště snad pokud to nebude hned záhy ji nechám připustit. A pak se uvididí zda někdy ještě nebo kastrace.
Laila.aila
napsal(a):
No na naší ragdolku právě nejspíš přichází první mrouskání zatím jen náznaky ješte to nepropuklo naplno, ale zvedání prdelky s ocáskem bokem začíná... no to budou krušné dny máme teprve 7,5 měsíce je mladá na kotata, ale příště snad pokud to nebude hned záhy ji nechám připustit. A pak se uvididí zda někdy ještě nebo kastrace.
Krýt se dá po 12.měsíci věku. U ragdolky by nebylo od věci počkat i déle díky tomu, že je z větších plemen (tj. i déle bude růst, atd.).
Uvidíte, jak to bude dále. Pokud by začala již "na férovku" co 3-6 týdnů říjet, šla bych v rámci jejího zdraví do kastrace. Ona ke spokojenému životu koťata nepotřebuje...a při představě, že ji necháváte 4,5 měsíce říjet v kuse...to z ní bude hubená nudlička, navíc do té doby může mít i permanentní říji, atd... něco si o tom načtěte, ona to pak není moc sranda zachraňovat kočku se zánětem dělohy, což může mít díky říjení "na prázdno", apod.
Tak zatím nám říje probíhá docela klidně pokud to bude takto tak to vydržíme a vím co to všechno obnáší bez nakrytí a antikoncepci dávat rozhodně nebudu jedna kočka nám přes injekci se nakryla a při druhé doktor ani nepoznal že je nakrytá a dal jí druhou a kotata v ní uhynula a uhnila musela na císař a pak měla opakované záněty dělohy a musem po 2 měsících na kastraci i když jsme měli počkat půl roku tak veta doporučil hned, protože co 14 dní s ní tekl hnis...takže vím co se stát může.
Laila.aila
napsal(a):
Tak zatím nám říje probíhá docela klidně pokud to bude takto tak to vydržíme a vím co to všechno obnáší bez nakrytí a antikoncepci dávat rozhodně nebudu jedna kočka nám přes injekci se nakryla a při druhé doktor ani nepoznal že je nakrytá a dal jí druhou a kotata v ní uhynula a uhnila musela na císař a pak měla opakované záněty dělohy a musem po 2 měsících na kastraci i když jsme měli počkat půl roku tak veta doporučil hned, protože co 14 dní s ní tekl hnis...takže vím co se stát může.
Tak ono ani nejde o to, zda to vydržíte Vy, ale kočka že...
No, ale antikoncepce u koček je na potlačení projevů říje, ne proti zabřeznutí! To nefunguje jako u lidí... jedině ty antikoncepce v čipu by měly zamezit úplně říjení a tím i možnosti zabřeznutí...
Tak ona je otázka, co vám k tomu veterinář řekl...ale pokud je kočka březí kratší dobu, tak to veterinář pouhým pohledem taky nepozná a sono jde až kolem 24.-28.dne...takže se nabízí možnost, že neměl ani páru, že by březí mohla být, že... Samozřejmě, že je možné, že to byla jeho blbost, ale mnohdy jsem zjistila, jak majitelé na veterináře nadávají, ale půlku věcí mu ani neřeknou či nedají na jeho rady, a diví se...
Tak máme po první říji trvala 2 dny včera byla nejsilnější, ale po zkušenostech s jinými kočkami byla Amálka ještě klidná měla to ve vlnách a ani moc nevrkala jen slabě, tak jsme zbědaví jestli opravdu už je konec a jak dlouho to vydrží doufáme že aspon 3 měsíce nejlíp půl roku je to inviduální každá kočka je jiná.
Laila.aila
napsal(a):
Vy to vydržíte, ale proč chcete nechat kočku trápit? Vaše zkušenosti by měly napovídat tomu, že kastrace je dobrý nápad, dokonce bych řekla, že nejlepší z možných. Kočka nepotřebuje mít koťata ani jednou za život a kočičí svět nepotřebuje zbytečné a nekontrolované chovy.
Podle vás jsou všichni množky co chtějí mít kotátka od čistokrévné kočky. Podle mě jsou hlavně množky ti co mají x koček i do druhu a množí je na prachy každé mrouskání myslíte si kdybych patřila mezi ně, tak bych jí nechala říjet bez kocoura. Je mi z vás některých špatně. Většinou jsou to názory chovatelů co mají chovné páry a hlavní důvod je, aby ten mohly prodávat za co nejvyšší cenu. A cena nelezla dolů z důvodu, že by byla větší nabídka. Proto chovné stanice dávají kotata po vykastrovaní v 6 měsícech. Což upřímě bych si nikdy nevzala, protože vidím jak je moje čistokrevná ragdolka na nás nafixovaná a tak to je i s ostatními když jsou tak dlouho ve stanici pak taková změna je pro kočku dost šok téměř v dospělosti změna pánečka. A netvrte mi, že to tak není moje setra má registrovanou chovnou stanici se sibiřskými kočkami. A vím jak mluví a co my říkala. Takže myslet si něco a na veřejnost pronášet blahořečené kecy o množkách a že trápím kočku s tím můžete jít třeba do lesa je mi to jedno. Já mám jednu kočku chovanou doma spí se mnou a v životě bych jí neublížila a proto i čekám na to aby byla starší u koček co mají rodiče měli kotata hned, protože chodili ven a po prvních šli na kastraci a porod proběhl vždy bez jakýkoliv komplikací a to jsou napůl turecké angory.
Zkuste si o tom něco přečíst. Třeba i zde. http://www.prokocky.estranky.cz/clanky/kastrace-a-pokastracni-pece/nemnozte-nas_-nechceme-umirat.html.
Nemylím si, že čistokrevné kočky mají stejný problém jak obyčejné. Jsem pro kastrace koček nejsem odpůrce kastrace. Ale taky proč bych měla kastrovat svoji čistrokrevnou ragdolku, když si chci necht její kotě, aby byli dvě. A kočky co chodí ven a jsou obyč nebo kříženky to je jedno a pak je problém kam s kotaty, tak tam je kastrace na místě. Ale naše se nekrolovatelně nemnoží a navíc jsi i pohlídám kam třeba půjdou ostatní kotata. Vy tu všechny soudíte hned jako množky mám pocit, že množky jsou jiní lidé na jednom vlákně tu byla ženská co jí umřeli kotata a jak psala že má víc koček i víc druhů a víc maminek to vám nepřipadá jako množka. Mě tedy to tak připadalo a vy jste ji ještě litovali že jí poumýrali kotata a to poslední taky se neudrželo. NENÍ normální když má jeden člověk víc samic i kocoury a ještě víc druhů to je množírna a má to na prachy lidi co mají jednu kočenku chovanou jako člena rodiny milovanou jako vlastní děti asi se chová jinak ke své kočce než ten kdo jich má doma třeba 10 a má třeba i 3 vrhy zaráz.
Tak v tomto já vidím veliký rozdíl.
Laila.aila
napsal(a):
Nemylím si, že čistokrevné kočky mají stejný problém jak obyčejné. Jsem pro kastrace koček nejsem odpůrce kastrace. Ale taky proč bych měla kastrovat svoji čistrokrevnou ragdolku, když si chci necht její kotě, aby byli dvě. A kočky co chodí ven a jsou obyč nebo kříženky to je jedno a pak je problém kam s kotaty, tak tam je kastrace na místě. Ale naše se nekrolovatelně nemnoží a navíc jsi i pohlídám kam třeba půjdou ostatní kotata. Vy tu všechny soudíte hned jako množky mám pocit, že množky jsou jiní lidé na jednom vlákně tu byla ženská co jí umřeli kotata a jak psala že má víc koček i víc druhů a víc maminek to vám nepřipadá jako množka. Mě tedy to tak připadalo a vy jste ji ještě litovali že jí poumýrali kotata a to poslední taky se neudrželo. NENÍ normální když má jeden člověk víc samic i kocoury a ještě víc druhů to je množírna a má to na prachy lidi co mají jednu kočenku chovanou jako člena rodiny milovanou jako vlastní děti asi se chová jinak ke své kočce než ten kdo jich má doma třeba 10 a má třeba i 3 vrhy zaráz.
Slovo "množka" tady nikdo nepoužil, to až vy. Taky tady nikdo neřekl, že každý, kdo množí kočky, je zákonitě nechává trápit. Ne, mnozí množitelé se ke svým mazlíčkům i jejich vrhům chovají moc hezky, to ale neznamená, že nejsou množitelé. Použila jsem tady výraz "nekontrolovaný chov" a nekontrolovaný chov to, co plánujete udělat vy, určitě je. A nekontrolované vrhy nepodporuji. Ne proto, že bych byla chovatel, co chová kočky s PP jenom pro peníze, jak si vy naivně myslíte. Nekontrolované chovy nepodporujeme především my, co spolupracujeme s kočičími útulky či depozity a vidíme následky takových "chovů". Vy chcete ještě jednu kočku, koťátko - proč místo bezhlavého vyrábění nového si raději nezajdete do útulku a nedáte domov nějakému opuštěnému? Je překočkováno, kočičí útulky nestíhají, na vesnicích se koťata stále topí a další se potulují ulicemi a jen se trápí. Když necháte nakrýt kočku, pravděpodobně z ní nebude pouze to jedno kotě, ale více koťat. Vy si "pohlídáte", co uděláte s dalšími, super, a netvrdím, že se ke koťatům nechováte hezky. Ale víte, jak skončí potomci těch dalších? Budete o všech potomcích své kočky mít přehled a jistotu, že s nimi bude zacházeno hezky? Víte, že přes svou kočku nepředáte koťatům skrytou genetickou vadu? Právě proto, že mám doma jednu milovanou kočenku, na rozdíl od vás nalezence, co jsem si vzala z útulku a vypiplala, jsem ji nechala vykastrovat. Proto, abych ji nenechala trápit mrouskáním a abych nebyla zodpovědná za další koťata, která jen přispějí ke všemu tomu kočičímu neštěstí. Právě proto, že tu svou kočku mám tak ráda. Kočka koťata k životu nepotřebuje, pouze vy si musíte splnit svou touhu mít doma koťátko (kterých jsou útulky plné).
Je strašně hezké obviňování registrovaných chovatelů z toho, že si chtějí na draho prodáváných zvířatech jen vydělat. Chovatelé ale musí dodržovat chovatelský řád a pokud ho nedodržují (např. se chovají ke zvířatům zle), lze je nahlásit a hrozí jim postihy. Musí dodržovat pravidla krytí tak, aby nepředávali dále skryté genetické vady, které vy třeba nemáte jak zjistit, protože PP předpokládám ke kočce nemáte. Zvíře s PP není lepší než zvíře bez PP, ale nekontrolované chovy jsou příčinou toho, proč tolik koček nezažije nikdy nic jiného než utrpení.
PadlaNaZnak
napsal(a):
Vy to vydržíte, ale proč chcete nechat kočku trápit? Vaše zkušenosti by měly napovídat tomu, že kastrace je dobrý nápad, dokonce bych řekla, že nejlepší z možných. Kočka nepotřebuje mít koťata ani jednou za život a kočičí svět nepotřebuje zbytečné a nekontrolované chovy.
Laila.aila
napsal(a):
Nejsem radikál - v ničem - tedy alespoň se o to snažím. Věřím, že svoji kočku milujete, i bych dokázala pochopit, že chcete mít od ní kotě. Ale když se narodí dejme tomu třeba 5 koťat, což není žádná rarita, jste si jistá a) že je udáte dobrým lidem a b) že podarovaní Vašimi koťaty je také nevykastrují? To by totiž znamenalo, že samozřejmě hypoteticky pak může být na světě nově - a hlavě hodně rychle - dalších třeba 25 koťat. A tam přece už nikdy nebudete mít jistotu, jestli jsou kvalitně opečovávány a jestli se jejich množení nezačne šířit geometrickou řadou. A jak všichni víme, je prostě překočkováno!
kvido46

XXX.XXX.138.31
PadlaNaZnak
napsal(a):
Slovo "množka" tady nikdo nepoužil, to až vy. Taky tady nikdo neřekl, že každý, kdo množí kočky, je zákonitě nechává trápit. Ne, mnozí množitelé se ke svým mazlíčkům i jejich vrhům chovají moc hezky, to ale neznamená, že nejsou množitelé. Použila jsem tady výraz "nekontrolovaný chov" a nekontrolovaný chov to, co plánujete udělat vy, určitě je. A nekontrolované vrhy nepodporuji. Ne proto, že bych byla chovatel, co chová kočky s PP jenom pro peníze, jak si vy naivně myslíte. Nekontrolované chovy nepodporujeme především my, co spolupracujeme s kočičími útulky či depozity a vidíme následky takových "chovů". Vy chcete ještě jednu kočku, koťátko - proč místo bezhlavého vyrábění nového si raději nezajdete do útulku a nedáte domov nějakému opuštěnému? Je překočkováno, kočičí útulky nestíhají, na vesnicích se koťata stále topí a další se potulují ulicemi a jen se trápí. Když necháte nakrýt kočku, pravděpodobně z ní nebude pouze to jedno kotě, ale více koťat. Vy si "pohlídáte", co uděláte s dalšími, super, a netvrdím, že se ke koťatům nechováte hezky. Ale víte, jak skončí potomci těch dalších? Budete o všech potomcích své kočky mít přehled a jistotu, že s nimi bude zacházeno hezky? Víte, že přes svou kočku nepředáte koťatům skrytou genetickou vadu? Právě proto, že mám doma jednu milovanou kočenku, na rozdíl od vás nalezence, co jsem si vzala z útulku a vypiplala, jsem ji nechala vykastrovat. Proto, abych ji nenechala trápit mrouskáním a abych nebyla zodpovědná za další koťata, která jen přispějí ke všemu tomu kočičímu neštěstí. Právě proto, že tu svou kočku mám tak ráda. Kočka koťata k životu nepotřebuje, pouze vy si musíte splnit svou touhu mít doma koťátko (kterých jsou útulky plné).
Je strašně hezké obviňování registrovaných chovatelů z toho, že si chtějí na draho prodáváných zvířatech jen vydělat. Chovatelé ale musí dodržovat chovatelský řád a pokud ho nedodržují (např. se chovají ke zvířatům zle), lze je nahlásit a hrozí jim postihy. Musí dodržovat pravidla krytí tak, aby nepředávali dále skryté genetické vady, které vy třeba nemáte jak zjistit, protože PP předpokládám ke kočce nemáte. Zvíře s PP není lepší než zvíře bez PP, ale nekontrolované chovy jsou příčinou toho, proč tolik koček nezažije nikdy nic jiného než utrpení.
Můžete mi, prosím, poslat odkaz, jaká striktní pravidla chovu musí chovatel koček s PP dodržovat a kdo to kontroluje ?
Zle se snad nesmí chovat ke zvířatům nikdo...
Pokud se nemýlím, tak kočky nemusí na výstavy či jiné popisné přehlídky, takže chovat se dá na čemkoliv co není vykastrováno.
Chovám psy a když jsem sháněla ušlechtilé kotě, tak jsem se nestačila divit...
Takže sami chovatelé si určují " do chovu " či " na mazla" / aniž by vrh viděl někdo zkušený a nezaujatý/, ne všichni řeší, zda je kotě bez vady či nikoliv, důležité je hlavně zaplatit cenu, která ne vždy odpovídá kvalitě zvířete.
Útulky jsou přeplněné, ale určitě ne britkami, ragdolly či mainskými bez PP a nechápu, proč by si musela paní vzít kotě z útulku, když chce dané plemeno, byť bez dokladu o původu.
kvido46
napsal(a):
Můžete mi, prosím, poslat odkaz, jaká striktní pravidla chovu musí chovatel koček s PP dodržovat a kdo to kontroluje ?
Zle se snad nesmí chovat ke zvířatům nikdo...
Pokud se nemýlím, tak kočky nemusí na výstavy či jiné popisné přehlídky, takže chovat se dá na čemkoliv co není vykastrováno.
Chovám psy a když jsem sháněla ušlechtilé kotě, tak jsem se nestačila divit...
Takže sami chovatelé si určují " do chovu " či " na mazla" / aniž by vrh viděl někdo zkušený a nezaujatý/, ne všichni řeší, zda je kotě bez vady či nikoliv, důležité je hlavně zaplatit cenu, která ne vždy odpovídá kvalitě zvířete.
Útulky jsou přeplněné, ale určitě ne britkami, ragdolly či mainskými bez PP a nechápu, proč by si musela paní vzít kotě z útulku, když chce dané plemeno, byť bez dokladu o původu.
Děkuji za zastání taky si myslím, že nejvíc kdo se ohrazuje proti čistokrevným bez PP jsou právě chovatelé, kteří chtějí zachovat hlavně svůj chov( vidim to u své setry) a nechtějí, aby dál měli jiní kotata a proto nedají kotě dřív než až po kastraci což je nejdřív v půl roce což je, ale kotě už nafixované na první majitele a výchova už nejde ani zvrátit třeba ragdolky se učí hodně a stačí špatně něco udělat a ona si to pamatuje ta moje mě nepustí z dohledu když jsem doma je to můj záprdelník a nedokáži si představit, že by v tomto stavu by měla měnit majitele stačilo být jednu noc v nemocnici a ona byla neštastná a hledala mě.
Laila.aila
napsal(a):
Tady nemá cenu ani už nic psát vzdávám to. Protože hned je člověk odsouzený za špatného. Škoda, že jsem se jenom zmínila, protože na takové odsuzování nemám energii. Toto je můj poslední tady příspěvěk měj te se tu pěkně.
Já jsem Vás ale nijak neodsuzovala, jen jsem se slušně zeptala...
I<3Ragdoll

XXX.XXX.203.112
Pridám sa aj ja...hneď na začiatok. Moji rodičia a ja ako malá sme mali a stále majú ChS. Je to ChS Britských mačičiek. No a k veci. Mačičky predávame na maznáčika iba ak nespĺňajú určitú normu daného plemena (má kratší chvost, malé uši...) a to predávame normálne mačiatka a v kúpno-predajnej zmlúve je napísané, že sa musia dať vykastrovať. A pokiaľ nie sú určené na chov tak mačiatka mať NEMÔŽU. Pokiaľ sú na chov tak vtedy sa s nimi musí chodiť na výstavy, ale väčšinou si ich takto kupujú ChS poprípade začínajúce ChS. Pokiaľ by nemali žiaden titul nemohol by mať mačiatka. A pokiaľ by ste mali mačičku/kocúrika určeného na maznáčika tak by vám PP nevydali a ešte by ste mali problémy z porušenia kúpno-predajnej zmlúvy. Pokiaľ niečo pýtajte sa rada napíšem niečo o tom chove a PP a ChS viem
I<3Ragdoll

XXX.XXX.203.112
joanne.s
napsal(a):
Pokiaľ by nemali žiaden titul nemohol by mať mačiatka..?
To se jistě pletete.
No mohol ale mačiatkam by nevydali PP. Neviem ako to je v Čechách, ale na Slovensku v danom klube chvateľov (ja neviem povecme Ragdollov) by PP mačiatkám nevydali. Aj tak veď PP sa vlastne dáva iba ChS a nie chovateľovi, ktorý má raz mačiatka...aj keď je mačička s PP do rodiny sa na chov nedáva. Pokiaľ by ste si ale kúpili kocúrika na chov tak by ste ho mohli ponúkať na krytie, ale keď nemá žiaden titul tak mačiatka strácajú na cene. Ale nikto s "obyčajnou" mačičkou bPP by nepotreboval na krytie kocúra s PP. A ChS si kocúrika väčšinou požičiavajú z nejakej kvalitnej ChS pokiaľ nemajú vlastného kocúrika...
fikovnice
napsal(a):
A není to trochu na škodu? Ptám se, nekritizuji.
Nejen trošku! PP je tak skoro cár papíru. Nic víc. Nechápu, jak to mohli odsouhlasit. Byla bych pro 1 výstavu, plno koček z tolika lidí na výstavě nadšená nebude, ale aspoň absolvovat tu 1, kde by se kočka posoudila - klady, zápory -) chovná / nechovná a bylo by to jasné. Takhle má člověk, co si jde koupit kotě s PP jakou jistotu, že rodiče odpovídají standardu? Dříve to bylo právě to PP, které dostala koťata jen po rodičích uchovněných, odpovídajících standardu.
fikovnice
napsal(a):
A není to trochu na škodu? Ptám se, nekritizuji.
Určitě to je na škodu. Popravdě si neumím představit, jak začínající chovatel sám posoudí kvalitu kočky či kocoura. Nemluvě o tom, že se vždy najdou tací, co do chovu šoupnou i to, co by v něm nikdy být nemělo.
Osobně se mi nelíbí ani způsob "cenotvorby". Cena se neodvíjí tolik od kvality zvířete jako od toho, zda ho chcete do chovu a tudíž na něm v budoucnosti "vyděláte" nebo bude jen neproduktivním mazlem.
Pohybuji se zejména v psím světě a ten mi přijde nějak logičtější. Pes musí projít bonitací, tudíž se do chovu nedostanou výrazní nestandardi. Za štěně s kvalitním původem a nadějným exteriérem zaplatím jinou částku než za průměrného jedince a to bez ohledu na to, zda v budoucnu plánuji chovat nebo nikoliv. A podmínka "výhradně na mazlíka" se objevuje opravdu jen u zvířat s vylučující vadou, co se také odrazí na ceně.
lavacca
napsal(a):
Nejen trošku! PP je tak skoro cár papíru. Nic víc. Nechápu, jak to mohli odsouhlasit. Byla bych pro 1 výstavu, plno koček z tolika lidí na výstavě nadšená nebude, ale aspoň absolvovat tu 1, kde by se kočka posoudila - klady, zápory -) chovná / nechovná a bylo by to jasné. Takhle má člověk, co si jde koupit kotě s PP jakou jistotu, že rodiče odpovídají standardu? Dříve to bylo právě to PP, které dostala koťata jen po rodičích uchovněných, odpovídajících standardu.
Ohledně kočičích výstav si zas nedělejte velké iluze. Výbornou dostane vše, co má odpovídající počet končetin, uší a očí. Popravdě si nepamatuji, že by nějaká kočka někdy dostala známku "Velmi dobrá" či nižší.
balisek
napsal(a):
Určitě to je na škodu. Popravdě si neumím představit, jak začínající chovatel sám posoudí kvalitu kočky či kocoura. Nemluvě o tom, že se vždy najdou tací, co do chovu šoupnou i to, co by v něm nikdy být nemělo.
Osobně se mi nelíbí ani způsob "cenotvorby". Cena se neodvíjí tolik od kvality zvířete jako od toho, zda ho chcete do chovu a tudíž na něm v budoucnosti "vyděláte" nebo bude jen neproduktivním mazlem.
Pohybuji se zejména v psím světě a ten mi přijde nějak logičtější. Pes musí projít bonitací, tudíž se do chovu nedostanou výrazní nestandardi. Za štěně s kvalitním původem a nadějným exteriérem zaplatím jinou částku než za průměrného jedince a to bez ohledu na to, zda v budoucnu plánuji chovat nebo nikoliv. A podmínka "výhradně na mazlíka" se objevuje opravdu jen u zvířat s vylučující vadou, co se také odrazí na ceně.
Přesně tak. Myslela jsem si to, co píšete. Ale nechovám, tudíž nemám zkušenosti, jen mi to prostě logika říká, že současný stav je na škodu celému chovatelství...
balisek
napsal(a):
Ohledně kočičích výstav si zas nedělejte velké iluze. Výbornou dostane vše, co má odpovídající počet končetin, uší a očí. Popravdě si nepamatuji, že by nějaká kočka někdy dostala známku "Velmi dobrá" či nižší.
No, ale alespoň kočku někdo viděl a mohl doporučit, aby vybral chovatel kocoura dle toho, co kočce chybí, ne? Např. má-li delší stop, aby vybírali kocoura s kratším, je-li to u plemene žádané, apod. ?
lavacca
napsal(a):
No, ale alespoň kočku někdo viděl a mohl doporučit, aby vybral chovatel kocoura dle toho, co kočce chybí, ne? Např. má-li delší stop, aby vybírali kocoura s kratším, je-li to u plemene žádané, apod. ?
Osobně bych byla také pro opětovné zavedení uchovňovacích výstav. Přesně jak píšete, lepší něco než nic. Chápu, že ne každé kočce sedí celodenní pobyt ve výstavní kleci se spoustou lidí kolem. Dala by se ale zavést jakási obdoba psí bonitace. Kočka bude za účelem uchovnění posouzena a popsána, ale bez nároku na titul a nutnosti strávit na výstavě několik hodin.
balisek
napsal(a):
Osobně bych byla také pro opětovné zavedení uchovňovacích výstav. Přesně jak píšete, lepší něco než nic. Chápu, že ne každé kočce sedí celodenní pobyt ve výstavní kleci se spoustou lidí kolem. Dala by se ale zavést jakási obdoba psí bonitace. Kočka bude za účelem uchovnění posouzena a popsána, ale bez nároku na titul a nutnosti strávit na výstavě několik hodin.
Přesně to jsem měla na mysli - takový ten klasický popis jako je u psů - případné upozornění na nedostatky, tj. co naopak více hledat u potencionálního partnera, popř. neuchovnění, měla-li by nějaké vady.