Ahoj, chtěla bych se zeptat. Mám doma 8-měsíčního kocourka. Až do teď byl jen takový trošku víc ukecaný, ale poslední dobou je tu už trochu k nevydržení. Kocourek neustále strašně mňouká. V noci je sice klid, ale jakmile přijdeme z práce domů nebo ráno když vstaneme, tak mňouká a mňouká. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
miruska
napsal(a):
Ahoj, chtěla bych se zeptat. Mám doma 8-měsíčního kocourka. Až do teď byl jen takový trošku víc ukecaný, ale poslední dobou je tu už trochu k nevydržení. Kocourek neustále strašně mňouká. V noci je sice klid, ale jakmile přijdeme z práce domů nebo ráno když vstaneme, tak mňouká a mňouká. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Záleží jak mňouká. Pokud je někde poblíž Vás, tak si chce "jen" povídat. Může ale také vyjadřovat nespokojenost, třeba s nějakou změnou. Nestalo se nic takového? Nové stelivo, žrádlo, nábytek? Pokud takhle obtěžuje někde v jiné místnosti, u dveří, u okna, prostě nezávisle na tom, kde jste zrovna Vy, může na něj jít říje. To byl náš případ. Někde cítil mrouskající kočku a byl k neutišení. Dokonce jsem přemýšlela i o kastraci, ale je to chovný kocour, tak to byla poslední možnost. Klid nám přinesl až Feliway. Může to být spousta věcí, třeba je málo "vyběhaný" a potřebuje pořádně utahat. Nějakou pořádnou honičku, hru s plyšovou myškou, cokoliv, čím ho vyčerpáte. Kocourci v tomhle věku jsou nabití energií. Z tohoto důvodu mám dva, na co nestačím já, to si doblbnou spolu. Začala bych asi tím totálním unavením, uvidíte, jestli to bude lepší
miruska
napsal(a):
Já bych spíš řekla, že kocourek přichází do puberty a začínají s ním cloumat hormony Pokud je kocourek na mazlíčka, časem by to kastrace měla vyřešit. Pokud je na chov, tak se s tím musíte smířit. Náš chovný kocour vyřvává neustále jak kočka v říji, nejraději po nocích....
Dobre rano,
mam podobny dotaz. Mame britskou modrou kocicku, je ji ted 12 mesicu. Presne od 6 mesice veku na ni poprve prislo mrouskani, nicmene protoze jsme chteli kotatka aspon jednou pred kastraci, veterinarka doporucila jeste chvili pockat, nezli dospeje a tak kocicka dostala "antikoncepcni" injekci. Jiz ted cekame do noveho roku, kdy by mela skoncit ucinnost injekce a vzit ji konecne ke kocourkovi.
Posledni dva mesice se ale objevil problem. Pres den je vse v poradku, ale v noci neustale kocicka mnouka. Kolem 3. hodiny ranni se vzbudi, lezi/sedi bud pred zrcadlem, nebo jen tak na koberci a ve frekvenci asi 1x mnouk za kazdych 5 vterin. Mam lehke spani, takze me prvni mnouknuti vzdy vzbudi (pritelkyne spi celou noc jak drevo). Takze vstanu, zkontroluju jestli je vse v poradku (voda atd), kocicku pomazlim. Ticho na 5-10 minut, zacinam zabirat, a je to tu zase. 4-5x za noc, a pokud nevstanu, je schopna mnoukat i pul hodiny v kuse. Kdyz vstanu, na chvili prestane, ale stale se scenar opakuje, a pote uz jsem solidne na**an. Nekdy uz ji placnu a durazne vysvetlim, ze chci spat. Od te chvile je uz zase ticho.
Nicmene to neni reseni. Byt mame staveny dost otevrene, proto neni moznost kocku nekam zavrit, coz bych stejne neudelal.
Tedy k jadru veci: Mam pocit, ze ta "antikoncepcni" injekce ji sice utlumila fyzicky, ale psychicky to mrouskani asi proziva. Doufam ze se to vyresi po pripusteni a nasledne kastraci. Nebo muze byt i jiny duvod?
Predem diky
vojta101st
napsal(a):
Dobre rano,
mam podobny dotaz. Mame britskou modrou kocicku, je ji ted 12 mesicu. Presne od 6 mesice veku na ni poprve prislo mrouskani, nicmene protoze jsme chteli kotatka aspon jednou pred kastraci, veterinarka doporucila jeste chvili pockat, nezli dospeje a tak kocicka dostala "antikoncepcni" injekci. Jiz ted cekame do noveho roku, kdy by mela skoncit ucinnost injekce a vzit ji konecne ke kocourkovi.
Posledni dva mesice se ale objevil problem. Pres den je vse v poradku, ale v noci neustale kocicka mnouka. Kolem 3. hodiny ranni se vzbudi, lezi/sedi bud pred zrcadlem, nebo jen tak na koberci a ve frekvenci asi 1x mnouk za kazdych 5 vterin. Mam lehke spani, takze me prvni mnouknuti vzdy vzbudi (pritelkyne spi celou noc jak drevo). Takze vstanu, zkontroluju jestli je vse v poradku (voda atd), kocicku pomazlim. Ticho na 5-10 minut, zacinam zabirat, a je to tu zase. 4-5x za noc, a pokud nevstanu, je schopna mnoukat i pul hodiny v kuse. Kdyz vstanu, na chvili prestane, ale stale se scenar opakuje, a pote uz jsem solidne na**an. Nekdy uz ji placnu a durazne vysvetlim, ze chci spat. Od te chvile je uz zase ticho.
Nicmene to neni reseni. Byt mame staveny dost otevrene, proto neni moznost kocku nekam zavrit, coz bych stejne neudelal.
Tedy k jadru veci: Mam pocit, ze ta "antikoncepcni" injekce ji sice utlumila fyzicky, ale psychicky to mrouskani asi proziva. Doufam ze se to vyresi po pripusteni a nasledne kastraci. Nebo muze byt i jiny duvod?
Predem diky
Problém je v tom, že antikoncepce kočce zamezuje v zabřeznutí, ale projevy říje jí zůstávají. Nevím ,jak vůbec veterinářku napadlo dávat takhle mladé kočce antikoncepci. Pokud chcete koťata, měli jste ji prostě do toho roka nechat říjit (ono to u většiny koček nen tak dramatické), odrodit a vykastrovat. A necpat do ní hormony.
Nedivím se, že je teď zblblá. A upřímně řečeno bych se i bála krýt dospělou kočku po antikoncepci, která už koťata měla, natožpak takhle mlaďounkou. První porody bývají nejhorší - kočku to bolí, je překvapená, co se děje (důrazně doporučuji asistenci u porodu), atd. Navíc po antikoncepci může mít různé srůsty, apod.
Antikoncepci chápu u starší kočky, kdy je doma krycí kocour a chovatel nechce koťata, ale dát anitikoncepci takhle mladé kočce, když nemáte kocoura?
lavacca
napsal(a):
Problém je v tom, že antikoncepce kočce zamezuje v zabřeznutí, ale projevy říje jí zůstávají. Nevím ,jak vůbec veterinářku napadlo dávat takhle mladé kočce antikoncepci. Pokud chcete koťata, měli jste ji prostě do toho roka nechat říjit (ono to u většiny koček nen tak dramatické), odrodit a vykastrovat. A necpat do ní hormony.
Nedivím se, že je teď zblblá. A upřímně řečeno bych se i bála krýt dospělou kočku po antikoncepci, která už koťata měla, natožpak takhle mlaďounkou. První porody bývají nejhorší - kočku to bolí, je překvapená, co se děje (důrazně doporučuji asistenci u porodu), atd. Navíc po antikoncepci může mít různé srůsty, apod.
Antikoncepci chápu u starší kočky, kdy je doma krycí kocour a chovatel nechce koťata, ale dát anitikoncepci takhle mladé kočce, když nemáte kocoura?
Nám kdysi jeden expert veterinář narval kočce antikoncepci v pilulce. Samozřejmě se jí jednou zapomněla dát a kočka přišla těhotná. Porod měla hodně těžký, málem šla na císaře (poslední kotě rodila na veterině pod kontrolou, celkem měla 3 koťata, jedno porodila v noci do skříně, druhé jsme jí pomáhaly ráno, třetí na veterině až odpoledne). Z koťat nepřežilo ani jedno - jedno se narodilo v pořádku, ale mrtvé, druhá dvě se narodila s otevřenou břišní stěnou, musela být utracena. Když jsme pak přešli k našemu stávajícímu veterináři, tak postup veterináře předchozího nechápal, kočka podstoupila kastraci až u něj a měla špatnou dělohu - prý to bývají následky antikoncepce. Druhá číča šla tedy pro jistotu na kastraci hned v půl roce a antikoncepci bych již v životě žádnému zvířeti nedala.
Diky za potvrzeni me domenky.
No, nase kocicka mela to mrouskani celkem silne a hodne caste (kolikrat uz se neudrzela na nohou a jen lezela), nicmene po Vasich odpovedich a vlastnich zkusenostech bych do toho uz taky nesel. Ted k novemu roku antikoncepce konci, snad se povedou kotatka.
Kocoura doma nemame, a kocicka chodi ven jen "pod dohledem" pres leto.
Nicmene doufam ze se vse vyresi s kotatama a pak kastraci.
Diky za informace, to tedy abych ji pred zabreuznutim a porodem nechal zkontrolovat, zdali nebude s brezosti problem, co?
vojta101st
napsal(a):
Diky za potvrzeni me domenky.
No, nase kocicka mela to mrouskani celkem silne a hodne caste (kolikrat uz se neudrzela na nohou a jen lezela), nicmene po Vasich odpovedich a vlastnich zkusenostech bych do toho uz taky nesel. Ted k novemu roku antikoncepce konci, snad se povedou kotatka.
Kocoura doma nemame, a kocicka chodi ven jen "pod dohledem" pres leto.
Nicmene doufam ze se vse vyresi s kotatama a pak kastraci.
Diky za informace, to tedy abych ji pred zabreuznutim a porodem nechal zkontrolovat, zdali nebude s brezosti problem, co?
V každém případě nechte proběhnout alespoň 2 mrouskání po tom, co přestane účinkovat antikoncepce, aby se jí hormonální hladina vrátila do původního stavu. A proč vlastně chcete mít koťata? Pokud je to kočička chovná s PP, tak ano, ale jinak? Koťat jsou všude mraky, příští rok nám všichni předpovídají krizi, budete je těžko udávat. Kastrovat můžete kočku i když nerodila, jedna březost nemá žádný význam. Dana
Tak urcite me take napadlo, nechat ji po odezneni "vycistit".
Kotata si preje mit aspon jednou pritelkyne (hrozne ji to bere), a navic uz mame defakto dve kotatka udany (prodany) do dvou perfektnich overenych rodin (a to jeste zadna nemame :-) ). Nicmene rozhodnuti je to z 90% citove, nikoliv financni!!
vojta101st
napsal(a):
Tak urcite me take napadlo, nechat ji po odezneni "vycistit".
Kotata si preje mit aspon jednou pritelkyne (hrozne ji to bere), a navic uz mame defakto dve kotatka udany (prodany) do dvou perfektnich overenych rodin (a to jeste zadna nemame :-) ). Nicmene rozhodnuti je to z 90% citove, nikoliv financni!!
Nám právě zabřezla hned první mrouskání, ale kastrovaná byla až asi půl roku po porodu a problém s dělohou měla. Koťátka jsou sice roztomilá, ale to je asi tak všechno. Také já miluji veškerá "mláďátka", ráda si je ňuhňám, ale nač bych rozmnožovala další, stejně ta roztomilost je jen na chvíli a pak se jich člověk musí "zbavit". Takže my doma nemáme a nikdy mít nebudeme štěňátka, koťátka a králíčky. Prostě k čemu vyrábět další, když jich je všude spousta a hromady jich končí v útulcích či na ulici. Můžete místo toho spíš pomoci nějakým takovým chudáčkům do těch super rodin, kde by se měly zřejmě hodně dobře. My máme doma jednu číču pořízenou od známých, druhá je taková nalezenkyně - vyhublá v dešti, nedávno jsme našli další koťáko, to jsme naštěstí udali a další lidi nám vnucovali další dvě koťata. Přítelkyně si může brát takto domů nalezená nechtěná koťátka - jako depozit - a hledat jim nové domovy - užije si koťátek a na druhou stranu jim bude pomáhat.
Peťa 2000

XXX.XXX.206.79
Dobrý den,
Mám doma zhruba 1,5 let starého kocourka, přes den je klidný ale asi od 4.měsíce nám v noci neustále mňouká, mám lehke spaní a ráno vstávam dost brzy do školy takže je pochopitelné že se chci v noci vyspat. Vstanu a nebo na něj zavolam ta přijde chvily se s nim mazlím ale za cca 5 až 10 min to zacne znova, nekdy kdyz uz me to na*re tak jdu a naplacam mu ale zas da chvíli pokoj a znova.Nepomohlo ani rada dejte kocoura pod studenou sprchu to sice zabere cca 1hodinu ale pak začne zas :( pomocte mi prosím jsem už zoufalá . Kocour žije v bytě poměrně velkém (4+1) a chodime s nim 1až 2x denně ven na procházku, teda jen za pěkného počasí - nechci ho tahat ven treba v dešti
Předem děkuji za radu s pozdravem Peťa.
Peťa 2000
napsal(a):
Dobrý den,
Mám doma zhruba 1,5 let starého kocourka, přes den je klidný ale asi od 4.měsíce nám v noci neustále mňouká, mám lehke spaní a ráno vstávam dost brzy do školy takže je pochopitelné že se chci v noci vyspat. Vstanu a nebo na něj zavolam ta přijde chvily se s nim mazlím ale za cca 5 až 10 min to zacne znova, nekdy kdyz uz me to na*re tak jdu a naplacam mu ale zas da chvíli pokoj a znova.Nepomohlo ani rada dejte kocoura pod studenou sprchu to sice zabere cca 1hodinu ale pak začne zas :( pomocte mi prosím jsem už zoufalá . Kocour žije v bytě poměrně velkém (4+1) a chodime s nim 1až 2x denně ven na procházku, teda jen za pěkného počasí - nechci ho tahat ven treba v dešti
A je kastrovaný?
Kočičí svět

XXX.XXX.224.42
Peťa 2000
napsal(a):
Dobrý den,
Sprchovat za trest kočku za její přirozené chování? No tak to je už skoro na týrání zvířat. Asi vás nahlásím, fakt hrůza. Chudák kocour. Bože, ženská, fakt úžasné řešení... Když si pořizujete zvíře, musíte se jeho chování přizpůsobit vy, ne ono vám. Když se o zvíře neumíte starat, tak ho někomu dejte, však vám brzy začne očurávat byt ze stresu, jen počkejte.
rapotacka11
napsal(a):
Tipla bych, že ne, raději ho sprchují....
Já to předtím jen tak rychle přejela, že mi ta sprcha unikla...no, to si snad dělají srandu, ne? zchladit by se měla spíš slečna sama... co je to vůbec za úvahu zvíře osprchovat studenou vodou a čekat, že přestane dělat to, co je mu vlastní?!? To je tak nejlepší způsob, jak zvíře nachladit...nic jinýho.
Peťa 2000

XXX.XXX.206.79
Co ?
Peťa 2000

XXX.XXX.206.79
Hmmmm...vidím ze tady se žádné pořadné rady nedočkám...
A kritizovat to dovede každej no nic zeptam se jinde a navíc kdyby jste se občas podívali na net možna by ste zjistili ze nekdy kdyz zvire chytne tzv..
mnoukaci amok tak se sprcha doporučuje.
Peťa 2000

XXX.XXX.206.79
No uvažujem o kastraci ale nevím jestli to pomůže...
Od čtvrtého měsíce "zlobí"?
Jaký má asi život ? Co se mu na něm má líbit ?
Snad plná miska ?
Co se mu na něm může nelíbit ?
Měli jste si pořídit rovnou 2 koťata, aby nestrádal - vším.
Neporozuměním od svých lidí, opuštěností, bez kočičího parťáka.
Dejte ho - máte-li kam, někam do domku nebo na venkov, ať si žije bohatý
kočičí život.
Setká se s jinými kočkami, může lovit hmyz i něco jiného...
Lézt po stromech, válet se venku na sluníčku.
Prostě žít a ne se otravovat ve 4+1.
Peťa 2000

XXX.XXX.206.79
rapotacka11
napsal(a):
Od čtvrtého měsíce "zlobí"?
Jaký má asi život ? Co se mu na něm má líbit ?
Snad plná miska ?
Co se mu na něm může nelíbit ?
Měli jste si pořídit rovnou 2 koťata, aby nestrádal - vším.
Neporozuměním od svých lidí, opuštěností, bez kočičího parťáka.
Dejte ho - máte-li kam, někam do domku nebo na venkov, ať si žije bohatý
kočičí život.
Setká se s jinými kočkami, může lovit hmyz i něco jiného...
Lézt po stromech, válet se venku na sluníčku.
Prostě žít a ne se otravovat ve 4+1.
Chcete tím říci že se o něj starame špatně nebo co
Neporizovali jsme si 2nebo maame psa a tak si hraji spolu nevím proč bychom jsme ho měli někam dávat navíc jak jsem již psala chodime s ni. Ven a na zahradce ma udělaný výbeh kde se rozhodně nenudi evidentně mouka protože je v říji samozřejmě ze vim ze se to nedá od naučit nebo co ale nejde.to nějak udělat aby mnoukal ve dne...
Jinak děkuji za radu ;).
Peťa 2000
napsal(a):
Hmmmm...vidím ze tady se žádné pořadné rady nedočkám...
A kritizovat to dovede každej no nic zeptam se jinde a navíc kdyby jste se občas podívali na net možna by ste zjistili ze nekdy kdyz zvire chytne tzv..
mnoukaci amok tak se sprcha doporučuje.
A co chcete slyšet? Že je to úplně normální chování u nekastrovaného kocoura, se kterým mlátí hormony? ANO, je to zcela normální.
A NE, není normální žádné zvíře sprchovat studenou vodou, ať dělá cokoli! To že někdo něco napíše na net ještě neznamená, že čtenář nepoužije vlastní hlavu ! Napsali-li by vám skočte z okna, skočíte? Asi ne, že? Ale sprchovat zvíře jako trest vám přijde normální ?!?
Peťa 2000

XXX.XXX.206.79
lavacca
napsal(a):
A co chcete slyšet? Že je to úplně normální chování u nekastrovaného kocoura, se kterým mlátí hormony? ANO, je to zcela normální.
A NE, není normální žádné zvíře sprchovat studenou vodou, ať dělá cokoli! To že někdo něco napíše na net ještě neznamená, že čtenář nepoužije vlastní hlavu ! Napsali-li by vám skočte z okna, skočíte? Asi ne, že? Ale sprchovat zvíře jako trest vám přijde normální ?!?
Co chci slyšet...
Třeba odpověď na otázku jak to nějakým spusobem uklidnit nebo nějaké skusenosti s tímto chováním...
Nikdo se vas neptal na to jestli je spranvne kočku sprchovat nebo nee /?
Peťa 2000

XXX.XXX.206.79
Peťa 2000
napsal(a):
Co chci slyšet...
Třeba odpověď na otázku jak to nějakým spusobem uklidnit nebo nějaké skusenosti s tímto chováním...
Nebo třeba to jesltli jde. Takhle starého kocoura. Vykastrovat a jestli to pomůže.
Peťa 2000
napsal(a):
Dobrý den,
No to je přímo hrozný, to bych chtěla vidět jak by se ta studená sprcha líbila Vám. Zamyslete se nad tím. Chudáček maličkej
Peťa 2000

XXX.XXX.206.79
rapotacka11
napsal(a):
Takhle "starého" kocoura jde vykastrovat.
Jsou tu starší diskuze o tomto problému.
Diskutující puberťák, by měl mít trochu víc pokory
a míň drzosti ... (viz : nikdo se vás neptal).
Jak mám mít pokoru k člověku který mě neustále jenom uráží a myslí si že ví všech no a že nikdy neudělal žádnou " školáckou" chybu...
Víte co zapomentě na to že jsem sem vůbec něco psala..
Pavlína Z.

XXX.XXX.135.11
Zoufalý člověk dělá zoufalá řešení, kdo nechodí do práce nbo do školy to nemůže pochopit.Navíc taky jsem zjistila, že od dam, co tu diskutují, se kloudné rady nedočkáš sežraly všechnu moudrost světa a na ostatní se už asi nedostalo nbo co
, nic méně to sprchování je fakt blbost, jsem přesvědčená, že kastrace je řešení Pěkný den.
Pavlína Z.
napsal(a):
Zoufalý člověk dělá zoufalá řešení, kdo nechodí do práce nbo do školy to nemůže pochopit.Navíc taky jsem zjistila, že od dam, co tu diskutují, se kloudné rady nedočkáš sežraly všechnu moudrost světa a na ostatní se už asi nedostalo nbo co
, nic méně to sprchování je fakt blbost, jsem přesvědčená, že kastrace je řešení Pěkný den.
Jasně, kdežto my všichni ostatní, kteří sem přispíváme, do práce nechodíme, ne?
A moudrost světa jsme "nesežraly", ale už máme na rozdíl od vás několika letou praxi. A ne ani jako dítě mě nenapadlo sprchovat kočku nebo to, že ji syrovým masem otrávím...
Peťa 2000
napsal(a):
Co chci slyšet...
Stačí si něco přečíst - nemám-li kočku na chov, tak ji nechám kastrovat. A nemusím řešit chování s říjí spojené - u kocourů značkování a volání koček, u koček hrdelní volání kocoura, občas i to značkování, atd.
Takže ano, kocoura nechte vykastrovat a pokud to chování pramení jen z rozmnožovacího pudu, tak ho to přejde. Pokud už si chování zafixoval, tak takhle nespokojen může být dál. Ale osobně se kloním spíš k tomu volání koček v jeho případě.
Pavlína Z.

XXX.XXX.135.11
Měla byste si srovnat pojmy.Otrava versus napadení parazitem
Peťa 2000
napsal(a):
Co chci slyšet...
Vy sem napíšete, že v podstatě týráte kotě a pak se ještě rozčilujete. A do práce, nebo do školy tady snad chodí všichni, nebo alespoň většina. No myslete si co chcete, ale pro lidi jako jste Vy nenacházím slušného slova...
Peťa 2000
napsal(a):
Dobrý den,
Znám radu: dej si asi 5 - 10 x za noc studenou sprchu a zaručuji, že budeš mít po problému s tím, že by se Ti chtělo spát - ráno vyskočíš z postele čilá jak rybička. Poslední studená sprcha se doporučuje cca 10 min před odchodem do školy.
Peťa 2000

XXX.XXX.206.79
Pavlína Z.
napsal(a):
Dekuju za radu ;).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Souhlasím naprosto s Pavlínou Z.Přestala jsem sem psát, protože jsou tady dvě nebo tři pisatelky, které "sežraly veškerou moudrost světa" a mám pocit že si myslí, že tyto stránky jsou jenom jejich.
Mimochodem, mám kocoura (siamák-sejšelský)takže hyperaktivní a ten mňouká od 12ti týdnů co ho mám.Mńouká stále a mňouká rád.Nepomohla ani kastrace, Prostě je takový už od malička a nezměnilo se to.Někdy je ukecanej šíleně ale zase lepší, než mít doma kočku, která vám mňouknej ednou za rok
napsal(a):
Souhlasím naprosto s Pavlínou Z.Přestala jsem sem psát, protože jsou tady dvě nebo tři pisatelky, které "sežraly veškerou moudrost světa" a mám pocit že si myslí, že tyto stránky jsou jenom jejich.
Mimochodem, mám kocoura (siamák-sejšelský)takže hyperaktivní a ten mňouká od 12ti týdnů co ho mám.Mńouká stále a mňouká rád.Nepomohla ani kastrace, Prostě je takový už od malička a nezměnilo se to.Někdy je ukecanej šíleně ale zase lepší, než mít doma kočku, která vám mňouknej ednou za rok
Řeknu k tomu asi jediné - chodím sem už min.7 let a to, že se chodí málo lidí je fakt. Takže ano, je možné, že odpovídají stále stejní lidé, kteří mají rádi kočky. Nevšimla jsem si ale, že by tu někdo psal stylem "sežral jsem všechnu moudrost světa" pokud mu někdo necpe, že kočku syrovým masem otráví, apod. nesmysly.
A k ukecanosti vašeho kocoura - u orientálek je tahle ukecanost běžná - známá má bengálky a proti evropské kočce je to neuvěřitelná směs zvuků a dost často. Ale s tím člověk musí počítat, když si pořizuje tohle plemeno, že má svá specifika...
Kočičí svět

XXX.XXX.32.59
Peťa 2000
napsal(a):
Jak mám mít pokoru k člověku který mě neustále jenom uráží a myslí si že ví všech no a že nikdy neudělal žádnou " školáckou" chybu...
Víte co zapomentě na to že jsem sem vůbec něco psala..
No to sice velká chyba je, ale tak už sis to snad uvědomila a doufáme, že s tím sprchováním přestaneš. Tady se kritizuje vždycky. Já jsem to taky schytala, že prý nedávám kvalitní granule a přitom krmím Nutramem. Nebo že kočku zavřu někdy na 2 hoďky nad ránem do koupelny, protože se začnou honit po bytě a padá úplně všechno. Chápu, že se potřebuješ vyspat, já jsem taky ke kočce vstávala 10x za noc, jelikož vyla, drápala na dveře, chtěla za samcem. Po kastraci už nic takového nedělá, spí se mnou v posteli a myslím, že kdybych já v noci nešla na wc, kočky by se neprobudily a spaly by se mnou až do rána. Kdyžtak zkus kocourka pohladit mokrou rukou, on se začne hned olizovat a bude na chvíli klid. Ale fakt tu sprchu na něho nepoužívej. Nebo se ti začně počurávat od vzteku a moč nekastrovaného samce, no to je něco, to snad ani nevypereš.
Peťa 2000

XXX.XXX.206.79
Kočičí svět
napsal(a):
No to sice velká chyba je, ale tak už sis to snad uvědomila a doufáme, že s tím sprchováním přestaneš. Tady se kritizuje vždycky. Já jsem to taky schytala, že prý nedávám kvalitní granule a přitom krmím Nutramem. Nebo že kočku zavřu někdy na 2 hoďky nad ránem do koupelny, protože se začnou honit po bytě a padá úplně všechno. Chápu, že se potřebuješ vyspat, já jsem taky ke kočce vstávala 10x za noc, jelikož vyla, drápala na dveře, chtěla za samcem. Po kastraci už nic takového nedělá, spí se mnou v posteli a myslím, že kdybych já v noci nešla na wc, kočky by se neprobudily a spaly by se mnou až do rána. Kdyžtak zkus kocourka pohladit mokrou rukou, on se začne hned olizovat a bude na chvíli klid. Ale fakt tu sprchu na něho nepoužívej. Nebo se ti začně počurávat od vzteku a moč nekastrovaného samce, no to je něco, to snad ani nevypereš.
Děkuji za radu to s tou rukou určitě vyzkouším.. :)
Kočičí svět
napsal(a):
No narovinu - já myslím, že pokud jste schytala nějakou kritiku, tak to bylo spíše za jiné věci, viz "Močí na sedačku", ale to už je teď asi fuk .
Kočičí svět

XXX.XXX.32.59
fikovnice
napsal(a):
No narovinu - já myslím, že pokud jste schytala nějakou kritiku, tak to bylo spíše za jiné věci, viz "Močí na sedačku", ale to už je teď asi fuk .
No ano, jak jsem psala, byla jsem kritizována za Nutram a za to zavírání do koupelny. Chápu, že určitě věci můžou někoho rozčílit, ale tady v tomto případě nechápu proč. Jde prostě jen o to, že každý máme jiné způsoby chovu a péče o zvířata a myslíme si, že ten náš způsob je ten nejlepší a když se někdo jen trochu liší, už je kritizován. Já jsem tady taky už asi hodněkrát kritizovala, ale na druhou stranu se tu často dočtu i poučné rady a zkušenosti ostatních. Každý udělá chybu. Když jste vy začínala s chovem koček, neříkejte, že jste hned všechno věděla. Já když jsem si pořizovala první kotě před 3 lety, vůbec jsem nevěděla, že kočce by se neměla moc měnit strava. A já jí kupovala nejrůznější kapsičky v Penny, Albertu, Bille, zverimexech, prostě co bylo za dobrou cenu, to jsem vzala. A divila jsem se, proč má ta kočka pořád průjem a proč kadí 3x denně. Vlastně mě ani nikdy nenapadlo, že kočka se může chovat v bytě a že chodí na záchodek, neměla jsem o tom páru. A vlasntě jsem ani moc kočky neměla ráda, prostě to byly pro mě venkovská zvířata. Pak přišel ten den, kdy jsem poznala, co je to kočka a bylo to to nejlepší, co jsem v životě poznala. Je to naprosto úžasné zvíře, pro mě lepší, milejší, voňavější a zábavnější než pes. Dále jsem si myslela, že když kočce v obýváku postavím zátarasy z knih, nebude chodit tam, kam jsem nechtěla. No samozřejmě to kočka přeskočila, tak jsme se všichni smáli. Já ten první den ani snad nevěděla, že kočka skáče, byla na zemi a já usnula a když jsem se probudila, kočka ležela vedle mě, nechápala jsem, jak mohla na tu postel vyskočit, prostě dnes se tomu směju, je to naprosto primitivní a docela i ostudné, jak jsem skoro nic nevěděla. Začala jsem se o kočky hodně zajímat, kupovat knížky, krmit a starat se i o cizí venkovní kočky a dnes už bych řekla, že bych mohla také třeba v něčem ostatním poradit - strava, sžívání více koček, vybavení bytu atd. Prostě každý jsme se postupně o kočkách učili. Tady v případě sprchování kočky je to naprosto nepřípustné, tohle vede fakt k protestnímu počurávání. Měla jsem nejdříve chuť nahlásit to jako týrání, ale slečna už to snad dělat nebude, od toho je vlastně diskuze - abychom si navzájem radili, což splnilo svůj účel.
Kočičí svět

XXX.XXX.32.59
miruska
napsal(a):
JO a ještě kastrace kocoura by měla být provedena až od jeho 1 roku - tzn. až má úplně vyvinuté močové ústrojí, jinak pak hrozí zdravotní problémy. Já bych určitě ještě počkala, náš kocour slaví jeden rok v květnu, takže ještě aspoň měsíc, dva počkáme a pak jde určo na kastraci taky. Už začíná docela dovádět, je rozpustilý, mňouká a moč již zapáchá, ale ještě naštěstí neznačkuje (nechci to zakřiknout), musíme vydržet, jeho zdraví je nám přednější než zapáchající byt
Kočičí svět
napsal(a):
No ano, jak jsem psala, byla jsem kritizována za Nutram a za to zavírání do koupelny. Chápu, že určitě věci můžou někoho rozčílit, ale tady v tomto případě nechápu proč. Jde prostě jen o to, že každý máme jiné způsoby chovu a péče o zvířata a myslíme si, že ten náš způsob je ten nejlepší a když se někdo jen trochu liší, už je kritizován. Já jsem tady taky už asi hodněkrát kritizovala, ale na druhou stranu se tu často dočtu i poučné rady a zkušenosti ostatních. Každý udělá chybu. Když jste vy začínala s chovem koček, neříkejte, že jste hned všechno věděla. Já když jsem si pořizovala první kotě před 3 lety, vůbec jsem nevěděla, že kočce by se neměla moc měnit strava. A já jí kupovala nejrůznější kapsičky v Penny, Albertu, Bille, zverimexech, prostě co bylo za dobrou cenu, to jsem vzala. A divila jsem se, proč má ta kočka pořád průjem a proč kadí 3x denně. Vlastně mě ani nikdy nenapadlo, že kočka se může chovat v bytě a že chodí na záchodek, neměla jsem o tom páru. A vlasntě jsem ani moc kočky neměla ráda, prostě to byly pro mě venkovská zvířata. Pak přišel ten den, kdy jsem poznala, co je to kočka a bylo to to nejlepší, co jsem v životě poznala. Je to naprosto úžasné zvíře, pro mě lepší, milejší, voňavější a zábavnější než pes. Dále jsem si myslela, že když kočce v obýváku postavím zátarasy z knih, nebude chodit tam, kam jsem nechtěla. No samozřejmě to kočka přeskočila, tak jsme se všichni smáli. Já ten první den ani snad nevěděla, že kočka skáče, byla na zemi a já usnula a když jsem se probudila, kočka ležela vedle mě, nechápala jsem, jak mohla na tu postel vyskočit, prostě dnes se tomu směju, je to naprosto primitivní a docela i ostudné, jak jsem skoro nic nevěděla. Začala jsem se o kočky hodně zajímat, kupovat knížky, krmit a starat se i o cizí venkovní kočky a dnes už bych řekla, že bych mohla také třeba v něčem ostatním poradit - strava, sžívání více koček, vybavení bytu atd. Prostě každý jsme se postupně o kočkách učili. Tady v případě sprchování kočky je to naprosto nepřípustné, tohle vede fakt k protestnímu počurávání. Měla jsem nejdříve chuť nahlásit to jako týrání, ale slečna už to snad dělat nebude, od toho je vlastně diskuze - abychom si navzájem radili, což splnilo svůj účel.
Však jo, já s tím souhlasím. Navíc já nejsem ani chovatelka v tom pravém slova smyslu - mám dva útulkové kocoury a člověk se pořád něco učí. Předtím jsme téměř vždy mívali kočky (tedy spíš kocoury) a tehdy jsme také věděli málo, např. o stravování, o tom jaký vliv má potrava kočky na její zdraví, co jí škodí atd. Ale já měla na mysli, že Vy jste ta, která si vzala tu čičinu, co žila mnoho let venku a měla jsem na mysli tu kritiku stran utírání zadku po vykonání potřeby (event. umývání nohou). Do krmení jsem Vám nemluvila, protože se k tomu necítím být tak kompetentní. Ale tady to umývání kočky, tak to jsem z toho byla celkem vedle (teda doufám, že si Vás s někým nepletu ).
Kočičí svět
napsal(a):
No a to sprchování kocoura mě nějak rozlítilo...většinou mi jde hodně o to snažit se být na diskusích slušná, a když už kritika, tak věcná, konstruktivní, hlavně žádné nadávky apod. Ale to mě tedy dostalo...
Kočičí svět
napsal(a):
JO a ještě kastrace kocoura by měla být provedena až od jeho 1 roku - tzn. až má úplně vyvinuté močové ústrojí, jinak pak hrozí zdravotní problémy. Já bych určitě ještě počkala, náš kocour slaví jeden rok v květnu, takže ještě aspoň měsíc, dva počkáme a pak jde určo na kastraci taky. Už začíná docela dovádět, je rozpustilý, mňouká a moč již zapáchá, ale ještě naštěstí neznačkuje (nechci to zakřiknout), musíme vydržet, jeho zdraví je nám přednější než zapáchající byt
No a tady k té věkové hranici kastrace...já to tady pořád nějak nadnáším ten dotaz, ale v současnosti jste mi odpověděla jen Vy, za což děkuji. Vím, že se tady dá najít asi plno podobných diskusí. Ale zajímal mě třeba názor "Lavaccy" nebo "Rapotacky11". Ono s tím močovým ústrojím je to takové sporné - když byste prošla net - toto téma - tak tam narazíte na opravdu dost rozdílné názory. Já to nechci uspěchat. Ale mladší kocour (ten teď už asi 8měsíční) chodí kadit pod postel (sice ne stále, ale po měsíci klidu zase začal), je více agresívní než byl, když jsem si jej brala z útulku...takže trochu si od kastrace slibuji jeho zklidnění ve více ohledech.
Kočičí svět

XXX.XXX.32.59
fikovnice
napsal(a):
Však jo, já s tím souhlasím. Navíc já nejsem ani chovatelka v tom pravém slova smyslu - mám dva útulkové kocoury a člověk se pořád něco učí. Předtím jsme téměř vždy mívali kočky (tedy spíš kocoury) a tehdy jsme také věděli málo, např. o stravování, o tom jaký vliv má potrava kočky na její zdraví, co jí škodí atd. Ale já měla na mysli, že Vy jste ta, která si vzala tu čičinu, co žila mnoho let venku a měla jsem na mysli tu kritiku stran utírání zadku po vykonání potřeby (event. umývání nohou). Do krmení jsem Vám nemluvila, protože se k tomu necítím být tak kompetentní. Ale tady to umývání kočky, tak to jsem z toho byla celkem vedle (teda doufám, že si Vás s někým nepletu ).
No, já čičinu přestala po kakání umývat poté, co se mi počůrala na pohovku a koberec před 2 týdny, možná kvůli toho protestovala. Bohužel dnes ráno, když jsem přišla do ložnice, celá podlaha byla opět znečištěná až k oknu od hov..., když kadila, hovínko se asi skutálelo a ona do něj šlápla. Co se dalo, utřela jsem - spěchala jsem do práce, ale nohu měla celou od té voňavé hmoty, tu už jsem utřít nestihla a chodí po bytě až doteď se špinavou nožkou. Tak jsem zvědavá, co mě čeká, až dnes vejdu do svého bytu. Stalo se to už několikrát, proto jsem si to kadění chtěla ohlídat. Druhá kočka byla na utírání zvyklá, dokonce se mi zdá, že vždy na to čeká. Tak co mi poradíte? Na to asi žádná rada neexistuje, je to asi jen prostě, nehoda" Možná je to i stářím, že už si tolik nevšímá, kam šlape Je jí mezi 8-10 roky. Nevím, co s tím, ale plánuji si do pokoje dát koberec, jenže když je pořád taková nečistotná, tak fakt nevím... Ale jinak je strašně miloučká.
Kočičí svět
napsal(a):
No, já čičinu přestala po kakání umývat poté, co se mi počůrala na pohovku a koberec před 2 týdny, možná kvůli toho protestovala. Bohužel dnes ráno, když jsem přišla do ložnice, celá podlaha byla opět znečištěná až k oknu od hov..., když kadila, hovínko se asi skutálelo a ona do něj šlápla. Co se dalo, utřela jsem - spěchala jsem do práce, ale nohu měla celou od té voňavé hmoty, tu už jsem utřít nestihla a chodí po bytě až doteď se špinavou nožkou. Tak jsem zvědavá, co mě čeká, až dnes vejdu do svého bytu. Stalo se to už několikrát, proto jsem si to kadění chtěla ohlídat. Druhá kočka byla na utírání zvyklá, dokonce se mi zdá, že vždy na to čeká. Tak co mi poradíte? Na to asi žádná rada neexistuje, je to asi jen prostě, nehoda" Možná je to i stářím, že už si tolik nevšímá, kam šlape Je jí mezi 8-10 roky. Nevím, co s tím, ale plánuji si do pokoje dát koberec, jenže když je pořád taková nečistotná, tak fakt nevím... Ale jinak je strašně miloučká.
Dobrý den, já si nemyslím, že by to bylo stářím. Kocourek byl aji ve 13 letech velmi čistotný a potpěl si na dokonale čistý záchodek. Ba naopak čím byl starší, tím víc čistý ho vyžadoval. Ale když byl mladší, tak mi jednu dobu neustále čůral na sedačku a převážně ještě do postele, vždy jen do mojí. Nikdy jsem nepochopila proč to dělal, byl kastrovaný, nemocný nebyl, k žádné změně taky nedošlo, nikdo k němu nebyl hrubý, prostě nic takového. Byl v klidu a hrozně umazlený. Dělal mi to nepravidelně asi 2 roky. Potom najednou z ničeho nic sám přestal. Rozluštit chování kočky je někdy nadlidský úkol.
Kočičí svět
napsal(a):
Hmm, to je fakt divné. To moji kocouři si dávají echt pozor, aby si nepočůrali nebo nepokadili nohy. Čůrají tak na půl metru roznoženi .
A nemá tedy tu stolici průjmovitou nebo kašovitou? Normální bobek by přece takto nerozňahňala. A jaký máte typ záchodu? Tam by přece neměla být moc možnost, aby se exkrementy nějak skutálely...?
Kočičí svět

XXX.XXX.32.59
fikovnice
napsal(a):
Hmm, to je fakt divné. To moji kocouři si dávají echt pozor, aby si nepočůrali nebo nepokadili nohy. Čůrají tak na půl metru roznoženi .
A nemá tedy tu stolici průjmovitou nebo kašovitou? Normální bobek by přece takto nerozňahňala. A jaký máte typ záchodu? Tam by přece neměla být moc možnost, aby se exkrementy nějak skutálely...?
Já jsem to viděla, jak ona se vykadí, tak se hovínka prostě skutálejí k jejím nohám. A to ani nemám nějak extra steliva. Prostě normálně. Zkusím ještě asi koupit větší lavor. Má docela pevné hovínka, někdy je na nich trošku řidší omáčka, ale ty dnešní byly normální tmavé a po asi centimetrových kouskách po celém pokoji - jak šla, postupně jí to z nohy padalo, ale jak jsem odcházela z bytu, nohu měla stále tmavou a chvilku si ji olizovala. doufám, že jak přijdu, už bude nožka růžová, ale musím povytírat půlku bytu plus asi i vyprat povlečení, ach jo. asi je to prostě taková vesnická špindírka. však celý život chodila na záchod do hnoje u kravína. Asi je to všechno seshora jenom zkouška, kolik vydržím. A zatím odolávám, nevrátím ji
Tak za a) je vhodné si tu "kritiku" přečíst a zamyslet se nad tím - např. krmení Nutramem - ten není špatný, ale za tu cenu můžete mít kvalitnější. A tomu říkáte kritika, jak špatně krmíte?!?
za b) pokud má kočka normálně tuhou stolici, tak se jí bobek ke chlupům lepit nebude Zvlášť pokud není dlouhosrstá. Takže bych zauvažovala nad tím krmením, zda tam není něco, co ji nesedí. Odčervená asi je, ne?
Mám kočky přímo doma několik let, ale ještě se mi nestalo, že by byl bobek mimo wc. A taky se mi stalo, že dostali na přilepšení kapsičku/konzervu, která nesedla a buď byl tužší bobek či rovnou průjem. Ale mimo wc nikdy nic. Záleží asi i na velikosti wc - pokud je dostatečně velký, tak se tam kočka v klidu otočí, "poklad" zahrabe a jde. ;).
Kočičí svět

XXX.XXX.32.59
Tak dnes zase pro změnu druhá čičina: šla kadit, hrabala jak o závod a tak silně, že nakonec všechny hov... skončily vedle záchodu. Už to ale už to ale udělala po několikáté. Tohle mi ale zas tolik nevadí, hovínka seberu a utřu podlahu. Vadí mi u té druhé, že hov... často rozšlápne a pak si nohu utírá o podlahu
Kočičí svět
napsal(a):
Tak dnes zase pro změnu druhá čičina: šla kadit, hrabala jak o závod a tak silně, že nakonec všechny hov... skončily vedle záchodu. Už to ale už to ale udělala po několikáté. Tohle mi ale zas tolik nevadí, hovínka seberu a utřu podlahu. Vadí mi u té druhé, že hov... často rozšlápne a pak si nohu utírá o podlahu
Tak já se teď peru asi s horší věcí než Vy (viz diskuse "Problémy s čistotností" nebo jak jsem to nazvala). Ale ten Váš problém pořád nechápu, pokud máte normální dostatečně prostorné WC. Můj starší kocour, který je stoprocentně čistotný jde na záchod kadit třeba 3 x po sobě, vždy vše důkladně zahrabe, na noze neměl nikdy ani stopu, ale hlavně vážně pořád nechápu to kutálení bobků. Máte normální kočičí WC nebo nějaké provizorium? Přece je tam rovná podlaha, tak se bobky moc kutálet ani nemohou. A kolik máte WC? Pořiďte další. Já si od nového WC slibuji hodně. Budou tak mít dvě nekryté a jedno kryté WC. A také podle mě záleží na stelivu - jednak jaký máte typ (?) a jak vysokou vrstvu v záchodě (?).
No a k tomu hrabání druhou kočkou, já i když mám zatím jen ta otevřená WC, tak mají takový jako rantl dovnitř a tím pádem při hrabání se ven dostane jen úplně mimimum steliva - vše zadrží ty okraje.
Kočičí svět
napsal(a):
Já jsem to viděla, jak ona se vykadí, tak se hovínka prostě skutálejí k jejím nohám. A to ani nemám nějak extra steliva. Prostě normálně. Zkusím ještě asi koupit větší lavor. Má docela pevné hovínka, někdy je na nich trošku řidší omáčka, ale ty dnešní byly normální tmavé a po asi centimetrových kouskách po celém pokoji - jak šla, postupně jí to z nohy padalo, ale jak jsem odcházela z bytu, nohu měla stále tmavou a chvilku si ji olizovala. doufám, že jak přijdu, už bude nožka růžová, ale musím povytírat půlku bytu plus asi i vyprat povlečení, ach jo. asi je to prostě taková vesnická špindírka. však celý život chodila na záchod do hnoje u kravína. Asi je to všechno seshora jenom zkouška, kolik vydržím. A zatím odolávám, nevrátím ji
Teď to znovu čtu, že máte asi jako WC lavór...? Ten má ty okraje takové víc zkosené, a to bych pak chápala, že se bobky můžou skutálet. V tom případě pořiďte kočičí WC, hlavně dostatečně prostorné. Můj větší kocour je vážně obr a v záchodě se vždy tak dvě minuty všelijak natáčí - kdyby chodil do lavóru, tak by se tam možná ani nevlezl...
Kočičí svět

XXX.XXX.32.59
fikovnice
napsal(a):
Tak já se teď peru asi s horší věcí než Vy (viz diskuse "Problémy s čistotností" nebo jak jsem to nazvala). Ale ten Váš problém pořád nechápu, pokud máte normální dostatečně prostorné WC. Můj starší kocour, který je stoprocentně čistotný jde na záchod kadit třeba 3 x po sobě, vždy vše důkladně zahrabe, na noze neměl nikdy ani stopu, ale hlavně vážně pořád nechápu to kutálení bobků. Máte normální kočičí WC nebo nějaké provizorium? Přece je tam rovná podlaha, tak se bobky moc kutálet ani nemohou. A kolik máte WC? Pořiďte další. Já si od nového WC slibuji hodně. Budou tak mít dvě nekryté a jedno kryté WC. A také podle mě záleží na stelivu - jednak jaký máte typ (?) a jak vysokou vrstvu v záchodě (?).
No a k tomu hrabání druhou kočkou, já i když mám zatím jen ta otevřená WC, tak mají takový jako rantl dovnitř a tím pádem při hrabání se ven dostane jen úplně mimimum steliva - vše zadrží ty okraje.
Ona si nejprve vyhrabe důlek, pak to hovínko ale spadne vedle a prostě se jí skutálí k noze. no a pak jak to chce zahrabat, tak jak to kočky dělají, otočí se, aby k tomu čuchly, no a při tom otáčení do toho vleze. Ale to je prostě asi tím, jak žila venku, žila docela ve špíně. Stelivo mám Reno a vrstva asi 4-7 cm, jak kdy. Jeden záchod je kulatý a druhý obdelníkový, už se to stalo v obou dvou. Dnes nebo zítra koupím ještě jeden kulatý, ale větší.
Kočičí svět
napsal(a):
Ona si nejprve vyhrabe důlek, pak to hovínko ale spadne vedle a prostě se jí skutálí k noze. no a pak jak to chce zahrabat, tak jak to kočky dělají, otočí se, aby k tomu čuchly, no a při tom otáčení do toho vleze. Ale to je prostě asi tím, jak žila venku, žila docela ve špíně. Stelivo mám Reno a vrstva asi 4-7 cm, jak kdy. Jeden záchod je kulatý a druhý obdelníkový, už se to stalo v obou dvou. Dnes nebo zítra koupím ještě jeden kulatý, ale větší.
Anebo zkuste také krytý - jako já.
Kočičí svět

XXX.XXX.32.59
fikovnice
napsal(a):
Anebo zkuste také krytý - jako já.
No to raději ne, mohlo by to pro ni být ještě stísněnější a asi by to rozšlapala všema 4 nohama. Ona chodila 10 let kadit do hnoje, tak je na špínu asi zvyklá.
Kočičí svět
napsal(a):
Tak ale to dělá každá kočka, že se otočí..ale má-li prostorné wc, tak si do toho nestoupne. Jaké wc teda kočka má? kryté / otevřené? jak velké? a jak vysokou podestýlku? Reno se přiznám neznám - to je hrudkovací?
miruska
napsal(a):
Ještě je jedna možnost. Nám teď odešel kocourek a druhá kočička přestala baštit. Dostali jsme feromonový obojek. Je tam napsáno, že je na úzkost, stesk, destruktivní chování, nadměrné mňoukání a nežádoucí značkování. Tvrdí, že to obsahuje nějaký hormon, který vylučují kočičí mámy když uklidňují koťata a že kočky jej kočky dokáží rozpoznat po celý život. Chvíli s ním zápasila a snažila se ho sundat (není na obojek zvyklá), ale už se trochu najedla. Nevím ale jestli Vám by to pomohlo. Aji normálně je ukecaná, ale teď je z ní hotová treperenda Asi dává najevo nesouhlas s tím obojkem, tak uvidíme jestli bude mít opravdu nějaké účinky
Tina125
napsal(a):
Ještě je jedna možnost. Nám teď odešel kocourek a druhá kočička přestala baštit. Dostali jsme feromonový obojek. Je tam napsáno, že je na úzkost, stesk, destruktivní chování, nadměrné mňoukání a nežádoucí značkování. Tvrdí, že to obsahuje nějaký hormon, který vylučují kočičí mámy když uklidňují koťata a že kočky jej kočky dokáží rozpoznat po celý život. Chvíli s ním zápasila a snažila se ho sundat (není na obojek zvyklá), ale už se trochu najedla. Nevím ale jestli Vám by to pomohlo. Aji normálně je ukecaná, ale teď je z ní hotová treperenda Asi dává najevo nesouhlas s tím obojkem, tak uvidíme jestli bude mít opravdu nějaké účinky
"Miruska" sem ten dotaz dávala před více než 7 lety, tak si myslím, že ten problém je už dávno vyřešen...
Jinak stran "uklidňujících" obojků mám obavu, že jde o celkem nechutný byznys. Já mu podlehla - možná proto, že mi jej doporučila (a myslím i prodala) vetka. Po nasazení starší kocour jej chvíli snesl, ale pak se jej snažil sundat. Mladší kocour - pro něj mi obojek poslala epozitní paní - po nasazení obojku dostal doslova amok - lítal po celým bytě, vše poshazoval, snažil se to všemozžně sundat. Obojek byl navíc extrémně navoněný - jakousi jako by květinovou vůní. Kočky, které mají samozřejmě citlivý čich, musely fakt takovou intezitou vůně/zápachu trpět... Za mě takovéto obojky NE!
fikovnice
napsal(a):
"Miruska" sem ten dotaz dávala před více než 7 lety, tak si myslím, že ten problém je už dávno vyřešen...
Jinak stran "uklidňujících" obojků mám obavu, že jde o celkem nechutný byznys. Já mu podlehla - možná proto, že mi jej doporučila (a myslím i prodala) vetka. Po nasazení starší kocour jej chvíli snesl, ale pak se jej snažil sundat. Mladší kocour - pro něj mi obojek poslala epozitní paní - po nasazení obojku dostal doslova amok - lítal po celým bytě, vše poshazoval, snažil se to všemozžně sundat. Obojek byl navíc extrémně navoněný - jakousi jako by květinovou vůní. Kočky, které mají samozřejmě citlivý čich, musely fakt takovou intezitou vůně/zápachu trpět... Za mě takovéto obojky NE!
Jejda klikla jsem na špatnou kolonku. Tak nic, stydím se Jinak musím říct, že jsem jí ho dnes taky sundala, byla chuděra úplně na nervy a tohle že prý má uklidnit
Tina125
napsal(a):
Jejda klikla jsem na špatnou kolonku. Tak nic, stydím se Jinak musím říct, že jsem jí ho dnes taky sundala, byla chuděra úplně na nervy a tohle že prý má uklidnit
Že? Takže máte stejnou zkušenost jako já... A je to drahé jak čert. Šla jsem to hned druhý den reklamovat a prý, kyž už jsem otevřela originální balení, tak to nepůjde. Tak jsem si vyžádala adresu dodavatele, tam napsala mail...a ejhle šlo to. Sice tuším snad s 2měsíčním zpožděním, ale ano. Ono kočkám, a obzvláště venkovním, se obojky nemají opravdu dávat. I když je tam ta bezpečnostní spona, věřím v blbou náhodu, že zrovna v nejdůležitější chvíli nezafunguje jak má, a kočka se oběsí. A těch případů už celosvětově bylo... .
fikovnice
napsal(a):
Že? Takže máte stejnou zkušenost jako já... A je to drahé jak čert. Šla jsem to hned druhý den reklamovat a prý, kyž už jsem otevřela originální balení, tak to nepůjde. Tak jsem si vyžádala adresu dodavatele, tam napsala mail...a ejhle šlo to. Sice tuším snad s 2měsíčním zpožděním, ale ano. Ono kočkám, a obzvláště venkovním, se obojky nemají opravdu dávat. I když je tam ta bezpečnostní spona, věřím v blbou náhodu, že zrovna v nejdůležitější chvíli nezafunguje jak má, a kočka se oběsí. A těch případů už celosvětově bylo... .
Já taky nejsem vůbec zastáncem obojků na kočky a to ani na ty, které žijí jen doma. Právě jsem první kočičce taky dala obojek a ona se zachytila hlavou pod křeslem. Pořád se snažila couvat, takže se na tom obojku hezky dávila a škrtila. Ještě, že jsem byla doma. Obojek okamžitě letěl. Tady jsem si naivně říkala, že na ni třeba zapůsobí, ale nic. Ona je ještě navíc dost problémová micka, je to takovej malej blázen. Jsem z ní už nešťastná, prostě nechce baštit. Ale nemocná není. Tak jsem se ještě pořádně nevzpamatovala z odchodu kocourka a už mám klečet aji na druhé kočičce se stříkačkou? To přeci nejde! Už máme za sebou nějaké přípravky a ona se stále nechytá. Je to na zbláznění
Tina125
napsal(a):
Já taky nejsem vůbec zastáncem obojků na kočky a to ani na ty, které žijí jen doma. Právě jsem první kočičce taky dala obojek a ona se zachytila hlavou pod křeslem. Pořád se snažila couvat, takže se na tom obojku hezky dávila a škrtila. Ještě, že jsem byla doma. Obojek okamžitě letěl. Tady jsem si naivně říkala, že na ni třeba zapůsobí, ale nic. Ona je ještě navíc dost problémová micka, je to takovej malej blázen. Jsem z ní už nešťastná, prostě nechce baštit. Ale nemocná není. Tak jsem se ještě pořádně nevzpamatovala z odchodu kocourka a už mám klečet aji na druhé kočičce se stříkačkou? To přeci nejde! Už máme za sebou nějaké přípravky a ona se stále nechytá. Je to na zbláznění
No a nepřestala baštit teď poté, co jí odešel kočičí kamarád? To je čičina, kterou jste měli spolu s tím nemocným a následně uspaným kocourkem? Pokud ano, tak i kočky umí tesknit (samozřejmě méně než psi). Jestli není nemocná, nehubne, neprojevuje jiné zdravotní obtíže, tak bych ji krmením stříkačkou netrápila. Pár dní bych se snažila sledovat, kolik toho čičina přesně sní (nedostává i pamlsky?) a hlavně se snažila, aby do sebe dostávala dostatek vody. Další důvod menšího apetýtu může být dle mě to skoro letní počasí. Nevím, kde bydlíte, ale my máme v bytě parádní vedro, a to je hned chuť k jídlu menší.
Ano měli jsme je spolu. Její 9,5 let, takže skoro takhle dlouho spolu byli. Donesla jsem si jí v necelých třech měsících. Ona začala trošku míň papat asi týden před odchodem Mišánka. Potom přestala v podstatě úplně. Dělala se jí krev, má ukázkový hodnoty. Vypadá trochu smutně, ale nemá nějaké příznaky nemoci. Mazlí se, nezvrací, na záchod taky chodí. Akorát na velkou stranu chodí míň, což je asi logické. No už zhubla, zatím jen nepatrně. Ale nemá z čeho brát, je hrozně malá, má 3 kila. Já se bojím, protože ona sní dvě malý masíčka a pak už klidně celý den nic. Pamlsky nedostává, protože žádné nemá ráda. Ona právě nemá nic oblíbenýho co by jí šlo nabídnout. Už od mala byla hrozně vybíravá, ale tím to teď nebude. Naše jídlo nejí vůbec. Ona nejí ani maso. Má ráda akorát šlehačku , ale to mi opravdu nepřijde jako vhodné jí dávat. Bydlíme v bytě, ale v části, kde je to dům na domě a v prvním patře, takže tady zatím tak velký teplo není. Jsme docela dobře zastínění. Tady bývá hrozně až jsou teploty vyšší.
Tina125
napsal(a):
Ano měli jsme je spolu. Její 9,5 let, takže skoro takhle dlouho spolu byli. Donesla jsem si jí v necelých třech měsících. Ona začala trošku míň papat asi týden před odchodem Mišánka. Potom přestala v podstatě úplně. Dělala se jí krev, má ukázkový hodnoty. Vypadá trochu smutně, ale nemá nějaké příznaky nemoci. Mazlí se, nezvrací, na záchod taky chodí. Akorát na velkou stranu chodí míň, což je asi logické. No už zhubla, zatím jen nepatrně. Ale nemá z čeho brát, je hrozně malá, má 3 kila. Já se bojím, protože ona sní dvě malý masíčka a pak už klidně celý den nic. Pamlsky nedostává, protože žádné nemá ráda. Ona právě nemá nic oblíbenýho co by jí šlo nabídnout. Už od mala byla hrozně vybíravá, ale tím to teď nebude. Naše jídlo nejí vůbec. Ona nejí ani maso. Má ráda akorát šlehačku , ale to mi opravdu nepřijde jako vhodné jí dávat. Bydlíme v bytě, ale v části, kde je to dům na domě a v prvním patře, takže tady zatím tak velký teplo není. Jsme docela dobře zastínění. Tady bývá hrozně až jsou teploty vyšší.
Tak to mě vážně napadá tesknění po druhém kocourkovi s tím, že jsem se dozvěděla, že kočky umí vycítit u druhé kočky, že je nemocná - někdy třeba i dříve než to pozná majitel. U nás to možná tak bylo, když jsem přinesla z útulku kotě nemocné FIPkou, které muselo být následně uspáno, protože jde o smrtelné onemocnění a zvíře by se jen trápilo. No a starší kocour se po ty pouhé dva dny, co jsem měla kotě doma, k němu choval extrémně pěkně. Stále na něj vrkal, chodil k němu jej očichávat - tj. pozdravit, byl k němu takový hodně vstřícný. Byl prostě jiný než k novému kotěti, které jsem si pořídila později. Tak si myslím, že tehdy vycítil, že to kotě je vážně nemocné...
A takto by to mohlo být s tou Vaší kočičkou. Nevím, je to jen můj nápad. Pokud má v pořádku hodnoty z krevních odběrů, asi bych ještě vyčkala. Resp. teď si neuvědomuji, jestli kočena podstoupila také UZV břicha...? To je naprosto nezatěžující vyšetření, které bych asi ještě doporučovala. Takže zajít k vetovi, který má UZV (ne každý je ultrazvukem vybaven).
fikovnice
napsal(a):
Fikovnice: asi před 1,5 rokem jsem opatřila téměř všem našim kočkám reflexními obojky s bezpečnostní sponou, naivně jsem doufala, že ubude přejetí našich koček na silnici - že budou lépe vidět, hlavně v noci. No, od té doby přejeli 2, z jedné jsem našla jen ten obojek. Někdo ji totiž z té silnice sebral (nechápu proč), ale sousedi mi řekli, že ji tam v těch místech viděli přejetou. Ale chci tím hlavně říct, že jedna z koček přišla jednou bez obojku, dala jsem jí další (ten už má rok). Asi po půl roce jsem úplně náhodou našla ten první obojek jak visí rozepnutý na drátku u díry v plotě, kterou kočka opouštěla naši zahradu. Takže ty bezpečnostní spony zjevně fungují. A kočky se snažím od jisté doby na noc zavírat (pokud se večer dostaví), protože nejvíc koček nám přejeli právě v noci.
koňadra
napsal(a):
Fikovnice: asi před 1,5 rokem jsem opatřila téměř všem našim kočkám reflexními obojky s bezpečnostní sponou, naivně jsem doufala, že ubude přejetí našich koček na silnici - že budou lépe vidět, hlavně v noci. No, od té doby přejeli 2, z jedné jsem našla jen ten obojek. Někdo ji totiž z té silnice sebral (nechápu proč), ale sousedi mi řekli, že ji tam v těch místech viděli přejetou. Ale chci tím hlavně říct, že jedna z koček přišla jednou bez obojku, dala jsem jí další (ten už má rok). Asi po půl roce jsem úplně náhodou našla ten první obojek jak visí rozepnutý na drátku u díry v plotě, kterou kočka opouštěla naši zahradu. Takže ty bezpečnostní spony zjevně fungují. A kočky se snažím od jisté doby na noc zavírat (pokud se večer dostaví), protože nejvíc koček nám přejeli právě v noci.
No já vím "Koňadro", že ty bezpečnostní spony tam nejsou pro nic za nic. Obojky s reflexními prvky mi přijdou, že opravdu mohou mít smysl, i když Vy máte zkušenost jinou.
Ale opravdu mi naše vetka (ne ta, co mi prodávala obojek) říkala, že ví o případech, kdy se kočka oběsila i na obojku s bezpečnostní sponou. Tak nevím... Asi spíše neuznávám ty obojky s údajně uklidňujícími účinky. Moji kocouři měli doslova amok, no a nejsem jediná, kdo má podobnou zkušenost. Ale nechci se hádat, jak to bývá, pravda bude stejně někde uprostřed .
Ano já si taky myslím, že je to asi stesk a to, že dokáží vycítit nemoc u druhého si taky myslím. Dokonce když jsme šli s pláčem pro kocourka, že jej odvezeme na uspání, tak začala zběsile pobíhat po obyváku a několikrát se pozvracela. Opravdu jako by to tušila. Celé to období bylo plné stresu. UZV břicha nepodstoupila, vetka jej má, ale nechtěla ho zatím dělat, krev je v pořádku, nevykazuje známky nemoci a začala takhle ''blbnout'' přesně tady v té špatné době. Já se jenom bojím, protože je schopná vůbec nejíst a když ji úplně takhle nechám, tak moc dlouho nevydží, ale třeba dnes byla ochotná si vzít aspoň trochu paštičky z ruky. Anebo granulky, ale musí se opravdu ukecávat a pořád na ní ''žužlat''.
lavacca: O pořízení nového kamaráda jsme samozřejmě uvažovali a já bych aji chtěla. Ale mám strach, že když nejí teď, tak abychom ji tím nedorazili úplně. Ona je taková zvláštní, je to magor a bojínek. Často opravdu vypadá jakoby měla svůj vlastní svět. Je extrémně citlivá na stres. Už jednou nám přestala papat a to před cca 2 lety, když jsme se přestěhovali.
Tina125
napsal(a):
Ano já si taky myslím, že je to asi stesk a to, že dokáží vycítit nemoc u druhého si taky myslím. Dokonce když jsme šli s pláčem pro kocourka, že jej odvezeme na uspání, tak začala zběsile pobíhat po obyváku a několikrát se pozvracela. Opravdu jako by to tušila. Celé to období bylo plné stresu. UZV břicha nepodstoupila, vetka jej má, ale nechtěla ho zatím dělat, krev je v pořádku, nevykazuje známky nemoci a začala takhle ''blbnout'' přesně tady v té špatné době. Já se jenom bojím, protože je schopná vůbec nejíst a když ji úplně takhle nechám, tak moc dlouho nevydží, ale třeba dnes byla ochotná si vzít aspoň trochu paštičky z ruky. Anebo granulky, ale musí se opravdu ukecávat a pořád na ní ''žužlat''.
lavacca: O pořízení nového kamaráda jsme samozřejmě uvažovali a já bych aji chtěla. Ale mám strach, že když nejí teď, tak abychom ji tím nedorazili úplně. Ona je taková zvláštní, je to magor a bojínek. Často opravdu vypadá jakoby měla svůj vlastní svět. Je extrémně citlivá na stres. Už jednou nám přestala papat a to před cca 2 lety, když jsme se přestěhovali.
Ono se říká, že žádná kočka, která je tělesně zdravá a má k dispozici jídlo, hladem neumře. Vím, musí to být pro Vás smutný pohled. Ale přece jen bych se snažila vydržet. Čičině bych co nejvíc podstrojovala. I když není pamlsková, tak zkusit třeba i koupit něco, co nikdy neměla. Moji kocouři si také některých pamlsků ani nevšimnou a pak k mému překvapení oba ukradli a sežrali pamlsek patřící našemu psovi. Šlo o sušená splétaná střívka. No a pořízení nového kočičího kámoše bych také zvažovala. Pokud byste uvažovala o útulkovém kocourkovi, tak bych se snažila personálu vyptat na povahu - abyste adoptovala spíše mírného, možná i submisívního kocourka. Pokud tedy k adopci dojde. Mně např. paní z prvního depozita byla schopná říct o každém jejím svěřenci cokoliv - povahové rysy, zlozvyky a návyky, co rád baští atd. Zatímco paní z druhého depozita toho věděla pomálu, řekla bych, že téměř nic.
fikovnice
napsal(a):
Ono se říká, že žádná kočka, která je tělesně zdravá a má k dispozici jídlo, hladem neumře. Vím, musí to být pro Vás smutný pohled. Ale přece jen bych se snažila vydržet. Čičině bych co nejvíc podstrojovala. I když není pamlsková, tak zkusit třeba i koupit něco, co nikdy neměla. Moji kocouři si také některých pamlsků ani nevšimnou a pak k mému překvapení oba ukradli a sežrali pamlsek patřící našemu psovi. Šlo o sušená splétaná střívka. No a pořízení nového kočičího kámoše bych také zvažovala. Pokud byste uvažovala o útulkovém kocourkovi, tak bych se snažila personálu vyptat na povahu - abyste adoptovala spíše mírného, možná i submisívního kocourka. Pokud tedy k adopci dojde. Mně např. paní z prvního depozita byla schopná říct o každém jejím svěřenci cokoliv - povahové rysy, zlozvyky a návyky, co rád baští atd. Zatímco paní z druhého depozita toho věděla pomálu, řekla bych, že téměř nic.
Je to smutný pohled. Třeba aji teď tady chodí a pořád mňouká. Je hodně umazlená a z toho třeba z ničeho nic zaútočí a hned se zase mazlí. Je to fakt jako nějaké fáze smutku. Zkoušíme pořád, kupujeme kde co a všechno neustále vesele vyhazujeme. Před chvílí se mi podařilo ji ukecat na pár granulek. Víte, já bych u ní aji věřila, že by byla schopná umřít hlady. Jak nám minule přestala papat, tak se 4 dny opravdu ani nedotkla jídla a byla značně vyčerpaná, když jsem jí vzala do náruče, spadla jí hlava. Proto si myslím, že je to u ní možné. Má jen 3 kila tak nemá žádné zásoby ze kterých by brala. Je s ní hrozně těžké pořízení, jak se zasekne, jen tak s ní nehnete. Mišánek byl mnohem přizpůsobivější. A toho kamaráda bych určitě chtěla, ale asi raději ne hned, aji vetka nám doporučila, že by to u ní teď hned nedělala, aby jí to nerozhodilo ještě víc, když je sama o sobě takový nervák
Tina125
napsal(a):
Je to smutný pohled. Třeba aji teď tady chodí a pořád mňouká. Je hodně umazlená a z toho třeba z ničeho nic zaútočí a hned se zase mazlí. Je to fakt jako nějaké fáze smutku. Zkoušíme pořád, kupujeme kde co a všechno neustále vesele vyhazujeme. Před chvílí se mi podařilo ji ukecat na pár granulek. Víte, já bych u ní aji věřila, že by byla schopná umřít hlady. Jak nám minule přestala papat, tak se 4 dny opravdu ani nedotkla jídla a byla značně vyčerpaná, když jsem jí vzala do náruče, spadla jí hlava. Proto si myslím, že je to u ní možné. Má jen 3 kila tak nemá žádné zásoby ze kterých by brala. Je s ní hrozně těžké pořízení, jak se zasekne, jen tak s ní nehnete. Mišánek byl mnohem přizpůsobivější. A toho kamaráda bych určitě chtěla, ale asi raději ne hned, aji vetka nám doporučila, že by to u ní teď hned nedělala, aby jí to nerozhodilo ještě víc, když je sama o sobě takový nervák
No já teď půjdu možná proti proudu. Ale jak to tak čtu (a také jak se znám , tak já bych asi parťáka sháněla co nejdříve. Teď si to už nevybavuji, ale kocourek neumřel na nějaké infekční onemocnění, že ne? To jedině bych brala jako důvod ještě počkat. Ale zas na druhou stranu každý z nás to máme jinak a asi bychom měli dělat to, co nám radí srdce. Tak ať brzy učiníte nějaké dobré rozhodnutí!
Tina125
napsal(a):
Taky mám doma kočku nervíka - přijela k nám s vyškrábanou srstí na krku a jak se ukázalo, bylo to nejen ne zcela vhodnou stravou, ale i stresem v minulém domově. A u nás je v klidu, i když občas je na některou kočku ostřejší - jako by ji něco přelítlo přes nos. Nicméně si ji nedokážu představit samotnou, to by se "ustesknila". Ono to bývá i u psů - měli jsme období, kdy jsme museli 2 feny oddělovat, protože se jednou porvaly a od té doby se nemohly ani cítit /trvalo to 5,5 roku to oddělování/. A když ta jedna odešla, ač jsme měli i další psy, tak i ta fena, co ji nemusela, byla skoro 14 dní jak tělo bez duše... pak jsme pořídili nového hafana a ožili všichni.
Za sebe bych tu novou číču pořídila. Stejně to chce aspoň 3-4 dny nechat nováčka ideálně v 1 pokoji, aby se zabydlel on sám a až pak začít seznamovat. A jak psala fikovnice, když to bude starší kočka, tak vybrat nějakou mírnější a nejlépe kocoura - soužití kocour x kočce bývá většinou jednodušší než kočka x kočka (2 holky). A opravdu bych se nebála, že dospělá zdravá kočka u plné misky umře hlady... Berte to tak, že prostě psychika dělá své. A pokud je kočka tak skleslá z odchodu kamaráda, ideální lék je pořízení nového.
Přinést kocourka k první kočičce následně tuhle kočičku ke kocourkovi jsem se nebála. Ale u téhle mám trochu strach, extrémě špatně snáší jakékoliv změny. Nebojím se až tak, že by rovnou umřela, ale spíš onemocnění. Přeci při nedostatečném příjmu potravy hrozí lipidóza jater, ne? Kocourek odešel kvůli rakovině. Přiznám se, že starší kočičku pořizovat nechci. Zase pro upřesnění si nepředstavujte, že tady za ní celý den běhám se stříkačkou. Jen když vidím, že jsou dny kdy je to opravdu špatný, tak ji trochu dokrmím. Tak uvidíme co nám vítr ''přivane'' do cesty :) Každopádně moc děkuji, když už nic, tak pomůže o tom popovídat s někým, kdo také miluje micinky. Je hrozné, když někdo říká: Fůj, ty máš kočky a doma?
Tina125
Jestli máte osobní důvod, nepořizujte.
Mohlo by to vyjít (i nemuselo).
Já měla 2 kočičky. Jedna nalezená, celý život zůstala plašší, ale něžná a milá.
Když šly ven, ta plachá šla VŽDY opatrně, za tou starší. Ta pohledem zkontrolovala
dvůr, není-li tam rváč - kocour sousedů. Když zůstala sama, byla ve stresu - venku se
bála.
Pořídila jsem si pejska a bála jsem se, jak to bude.
Z naší "bojky" se stala šéfka, snad do 2 týdnů.
Vypadá to, že jsou rádi, že se mají .
Tina125
napsal(a):
Přinést kocourka k první kočičce následně tuhle kočičku ke kocourkovi jsem se nebála. Ale u téhle mám trochu strach, extrémě špatně snáší jakékoliv změny. Nebojím se až tak, že by rovnou umřela, ale spíš onemocnění. Přeci při nedostatečném příjmu potravy hrozí lipidóza jater, ne? Kocourek odešel kvůli rakovině. Přiznám se, že starší kočičku pořizovat nechci. Zase pro upřesnění si nepředstavujte, že tady za ní celý den běhám se stříkačkou. Jen když vidím, že jsou dny kdy je to opravdu špatný, tak ji trochu dokrmím. Tak uvidíme co nám vítr ''přivane'' do cesty :) Každopádně moc děkuji, když už nic, tak pomůže o tom popovídat s někým, kdo také miluje micinky. Je hrozné, když někdo říká: Fůj, ty máš kočky a doma?
Uvidíte, sama znáte čičinu nejlépe. ;)
Ano, lipidóza je možná, i když neznám žádnou kočku, která by to i byť po stěhování do nového prostředí či odchodu kamaráda nechala zajít až tak daleko.. většina se nechá "ukecat" na různé pamlsky, apod. a vysloveně nehladoví, spíš jen jí menší porce.
Takový lidi máte v okolí? tak to je mi líto. U mě teda většinou naopak téma koček rozvineme, kolik kdo jich má, apod. :).
Tina125
napsal(a):
"Tino125", já teď písnu jen malou poznámku. Jak píšete, že jste vzala kočku do náruče a jí spala hlava - podle Vás vyčerpáním, tak já myslím, že to mělo spíš důvod jiný - zmiňovaný stesk např. Nedovedu si představit, že by sama sebe vyhladověla až do takto zbědovaného stavu. Myslím, že jsem to už psala, ale hlavně kontrolujte pití. Pokud by nějak "bojkotovala" pití, tak tam myslím, že by bylo namístě třeba i napojení stříkačkou. Ale snad se to zlepší. No a kocourka můžete mít z útulku i mladšího. Ale samozřejmě to záleží vše na Vás.
fikovnice
napsal(a):
"Tino125", já teď písnu jen malou poznámku. Jak píšete, že jste vzala kočku do náruče a jí spala hlava - podle Vás vyčerpáním, tak já myslím, že to mělo spíš důvod jiný - zmiňovaný stesk např. Nedovedu si představit, že by sama sebe vyhladověla až do takto zbědovaného stavu. Myslím, že jsem to už psala, ale hlavně kontrolujte pití. Pokud by nějak "bojkotovala" pití, tak tam myslím, že by bylo namístě třeba i napojení stříkačkou. Ale snad se to zlepší. No a kocourka můžete mít z útulku i mladšího. Ale samozřejmě to záleží vše na Vás.
Ach jo, ten můj nešťastný noťas a k tomu já vyrábíme "úžasné" překlepy (blbě funguje na klávesnici písmeno "d"):
*kočce spaDla hlava (a ne spala, jak jsem blbě napsala).
Ona se opravdu tehdy 4 dny jídla ani nedotkla. Ale chtěla bych jí pořídit kamaráda, jen ne teď hned. Přijde nám jako by jí to plně došlo až teď, pořád ho hledá a spí na dece na které spal on. Dnes jsme měli puštěné video na kterém mňoukala kočka a ona totálně rozespalá a zmatená vyběhla a rozhlížela se na všechny strany. Bylo mi jí líto. Dnes je na tom s tím jídlem o něco lépe, tak snad se rychle srovná. A pije hodně. Je hrozně hodná a ten útok byl beztak kvůli tomu obojku, normálně tohle nedělá. Jinak ano, často se mi stává, že se na mě někdo šklebí kvůli kočkám, ale hodně lidí je vůbec nezná. Už aji některé moje kamarádky si pořídily kočku, když tady sledovaly ty naše. A to je před tím nesnášely. Dnes by je za nic na světě nedaly
fikovnice: Z překlepů si nic nedělejte, taky je pořád dělám
Tina125
napsal(a):
Ona se opravdu tehdy 4 dny jídla ani nedotkla. Ale chtěla bych jí pořídit kamaráda, jen ne teď hned. Přijde nám jako by jí to plně došlo až teď, pořád ho hledá a spí na dece na které spal on. Dnes jsme měli puštěné video na kterém mňoukala kočka a ona totálně rozespalá a zmatená vyběhla a rozhlížela se na všechny strany. Bylo mi jí líto. Dnes je na tom s tím jídlem o něco lépe, tak snad se rychle srovná. A pije hodně. Je hrozně hodná a ten útok byl beztak kvůli tomu obojku, normálně tohle nedělá. Jinak ano, často se mi stává, že se na mě někdo šklebí kvůli kočkám, ale hodně lidí je vůbec nezná. Už aji některé moje kamarádky si pořídily kočku, když tady sledovaly ty naše. A to je před tím nesnášely. Dnes by je za nic na světě nedaly
Vidíte, bude to chtít do budoucna kamaráda! A Vy uděláte dobrý skutek - tedy pokud budete uvažovat o kocourkovi z útulku. Moc bych to Vaší čičině přála. A Vám také. Uvidíte, že ta změna Vám dá snadněji zapomenout na minulého kocourka. A snad i čičině prospěje.
Tina125
napsal(a):
Ještě k tomu chovatelství koček, i tady na FAUNĚ mě celkem šokuje, jak velký je rozdíl mezi návštěvností diskuse o psech a diskuse o kočkách. Já miluji jak psy, tak kočky. Z osobních důvodů psa mít nemohu, jen si jej půjčuji od příbuzných. Ale třeba tady na chovatelském serveru bych očekávala, že to na "Kočkách" bude víc "žít". No co už...
Tina125
napsal(a):
Jasný, uvidíte, jak to půjde. :)
Jo jo, jak člověk kočky pořádně pozná, tak jim propadne. :).
fikovnice
napsal(a):
Ještě k tomu chovatelství koček, i tady na FAUNĚ mě celkem šokuje, jak velký je rozdíl mezi návštěvností diskuse o psech a diskuse o kočkách. Já miluji jak psy, tak kočky. Z osobních důvodů psa mít nemohu, jen si jej půjčuji od příbuzných. Ale třeba tady na chovatelském serveru bych očekávala, že to na "Kočkách" bude víc "žít". No co už...
Ono myslím, že je to tím, že většina lidí bere kočky jen jako hubiče myší a víc to neřeší. O psa - většinou mazlíka a parťáka - se zajímají více. I když samozřejmě jsou i výjimky no..
lavacca
napsal(a):
Ono myslím, že je to tím, že většina lidí bere kočky jen jako hubiče myší a víc to neřeší. O psa - většinou mazlíka a parťáka - se zajímají více. I když samozřejmě jsou i výjimky no..
Jo, taky myslím. Na kočky jsou takové hodně kontroverzní názory, i třeba někteří mí příbuzní kočky nesnáší. Přitom jsou to úžasná zvířata. Jsou tak jiné než psi. A přesto jak psi, tak kočky mají ta svoje úžasná specifika, pro které je miluji.
fikovnice
napsal(a):
Jo, taky myslím. Na kočky jsou takové hodně kontroverzní názory, i třeba někteří mí příbuzní kočky nesnáší. Přitom jsou to úžasná zvířata. Jsou tak jiné než psi. A přesto jak psi, tak kočky mají ta svoje úžasná specifika, pro které je miluji.
Pravdou je, že kočku musí člověk poznat, aby zjistil, jak úžasný je to tvoreček. :) Já byla jako mladší spíš pro psy...pak jsem začala víc navazovat vztah s kočkami a dneska jsem pro obojí s tím, že je to tak 40% ku psům,60% ku kočkám. :) Každý druh má něco do sebe, nemám ani ráda takové ty výběry, co je lepší - kočka nebo pes. Ani jedno, to se prostě nedá srovnávat. :).
lavacca
napsal(a):
Pravdou je, že kočku musí člověk poznat, aby zjistil, jak úžasný je to tvoreček. :) Já byla jako mladší spíš pro psy...pak jsem začala víc navazovat vztah s kočkami a dneska jsem pro obojí s tím, že je to tak 40% ku psům,60% ku kočkám. :) Každý druh má něco do sebe, nemám ani ráda takové ty výběry, co je lepší - kočka nebo pes. Ani jedno, to se prostě nedá srovnávat. :).
Souhlasím s vámi. Mnoho lidí kočku nemusí, nebo ji bere jen jako "nutné zlo", když nechtějí mít plný barák myší. U mne je to tak 50 : 50. U psů oceňuji tu jejich podřízenost člověku a schopnost spolupráce s člověkem a u kočky právě tu její osobnost, že se nenechá zotročit. Opravdu se to nedá srovnávat.
fikovnice
napsal(a):
No, na psech jste to dobře rozjela .
Přesně tak, já kočkám úplně beznadějně propadla. Mám pejsky moc ráda a taky jsme měli. Chtěla bych aji teď, ale zde rozum vítězí. Je tady všude beton, žádná příroda a na venčení by asi taky moc času nebylo, takže by tady byl chudák. Ale je fakt, že kdybych já osobně měla volit kočka - pes, tak za mě jednoznačně kočička. Miluju na nich právě tu jejich svéhlavost. Kouká a vy voláte a voláte, potom se elegantně zvedne a odejde hrdě středem. Jako by říkala: ty bys mě rozesmála, já odcházím. Jinak určitě asi toho kámoše pořídíme, uvidíme co přijde do cesty. Vždycky jsem měla ty ''nechtěný'' kočičky a tak to už asi zůstane. První byla vyhozená na dvoře, kocourka jsem si donesla od koní kde se ho paní zbavila a Kačenka je nechtěná kočka z vesnice. A všichni byli už jako koťátka týraní
koňadra
napsal(a):
Souhlasím s vámi. Mnoho lidí kočku nemusí, nebo ji bere jen jako "nutné zlo", když nechtějí mít plný barák myší. U mne je to tak 50 : 50. U psů oceňuji tu jejich podřízenost člověku a schopnost spolupráce s člověkem a u kočky právě tu její osobnost, že se nenechá zotročit. Opravdu se to nedá srovnávat.
Oceňuji úplně to stejné, co Vy, a vlastně mě baví jak jsou ty dva druhy zvířat osobnostně úplně jiné. Mám pocit, že kočky vlastní svého člověka, a člověk vlastní svého psa.
Dromedka

XXX.XXX.238.167
Chtěla bych přidat jednu zkušenost ohledně obojku... naši koupili venkovní kočičce krátce po jejím nalezení obojek proti blechám a klíšťatům, tehdy se na ni ještě nedalo pomalu sáhnout, jak byla plachá a tedy ji ošetřit jinak, vždy to byla hotová bitva vyndávat klíště nebo aplikovat sprej... byla s tím docela v pohodě, často lozila po plotech a nic moc vážného se nestalo, až potom přišla, hrozně mňoukala a pajdala... při bližším zkoumání měla celou přední nohu až po loket zastrčenou za obojkem a nemohla si ji z něj uvolnit... a to ho neměla ani příliš volný, vyvlíknout se z něj nemohla a nohu tam měla dost natěsno... pochybuju, že se jej najednou pokoušela sundat, měla ho v tu dobu už docela dlouho a neměla s jeho nošením žádné problémy... spíš nějaká nehoda, nicméně si nedovedu představit, jak by to dopadlo, kdybychom jí nepomohli.. v tu chvíli obojek letěl, koupili jsme na blechy a klíšťata pudr a s jeho aplikací už nemá problém... pro venkovní kočku už bych obojek rozhodně nepořizovala...
Dromedka
napsal(a):
Chtěla bych přidat jednu zkušenost ohledně obojku... naši koupili venkovní kočičce krátce po jejím nalezení obojek proti blechám a klíšťatům, tehdy se na ni ještě nedalo pomalu sáhnout, jak byla plachá a tedy ji ošetřit jinak, vždy to byla hotová bitva vyndávat klíště nebo aplikovat sprej... byla s tím docela v pohodě, často lozila po plotech a nic moc vážného se nestalo, až potom přišla, hrozně mňoukala a pajdala... při bližším zkoumání měla celou přední nohu až po loket zastrčenou za obojkem a nemohla si ji z něj uvolnit... a to ho neměla ani příliš volný, vyvlíknout se z něj nemohla a nohu tam měla dost natěsno... pochybuju, že se jej najednou pokoušela sundat, měla ho v tu dobu už docela dlouho a neměla s jeho nošením žádné problémy... spíš nějaká nehoda, nicméně si nedovedu představit, jak by to dopadlo, kdybychom jí nepomohli.. v tu chvíli obojek letěl, koupili jsme na blechy a klíšťata pudr a s jeho aplikací už nemá problém... pro venkovní kočku už bych obojek rozhodně nepořizovala...
Já tedy opravdu ani pro tu domácí. Jak už jsem se zde psala, moje kočka se doma za obojek chytila a dusila se na něm. A taky se mi stalo, že i když ho neměla volný, tak se jí za něj povedlo zachytit spodní patro tlamičky, ale vydělat jí ho už nešlo. Bylo hrozně těžký ji chytit a sundat ho z ní. Byla strašně hysterická. Takže ani těm co žijí jen doma obojek nedávat.
Dromedka

XXX.XXX.238.167
Ani jsem si při tom čtení nevšimla, kam se dizkuze posunula :) nicméně u mě taky rozhodně vždy vítězí kočky :) už od malička a teď bych jich klidně měla celý plný byt a jsem si docela jistá, že to tak jednou dopadne, až budu finančně zcela nezávislá :) psy mám ráda taky, ale bohatě mi stačí 2 u rodičů a systém přijet, pomazlit, vyblbnout, pokoukat a zase odjet :)
Jinak jsem si docela jistá, že spousta z Vás zná, ale mě se popis osobnosti psa a kočky asi nejvíc líbí na citátu:
Pes: On mě krmí, mazlí mě, má mě rád, On musí být bůh.
Kočka: On mě krmí, mazlí mě, má mě rád, Já musím být bůh. :D.
Dromedka
napsal(a):
Ani jsem si při tom čtení nevšimla, kam se dizkuze posunula :) nicméně u mě taky rozhodně vždy vítězí kočky :) už od malička a teď bych jich klidně měla celý plný byt a jsem si docela jistá, že to tak jednou dopadne, až budu finančně zcela nezávislá :) psy mám ráda taky, ale bohatě mi stačí 2 u rodičů a systém přijet, pomazlit, vyblbnout, pokoukat a zase odjet :)
Jinak jsem si docela jistá, že spousta z Vás zná, ale mě se popis osobnosti psa a kočky asi nejvíc líbí na citátu:
Pes: On mě krmí, mazlí mě, má mě rád, On musí být bůh.
Kočka: On mě krmí, mazlí mě, má mě rád, Já musím být bůh. :D.
Znám...a vždy jsem si to o našich kocourech myslela - že oni si musí být jisti, že jsou Bohové a my jejich personál!
Jen je hrozné, že pak je možná více než 50% koček těch pouličních, týraných, dále topených koťat, nekrmených koček atd. To privilegium být Bohem mají jen ty, které vlastní toho svého správného člověka!
A pozor - u toho citátu navíc kočka-bůh musí nejdříve k mazlení od páníčka dát milostivě svolení!
Tina125
napsal(a):
Já tedy opravdu ani pro tu domácí. Jak už jsem se zde psala, moje kočka se doma za obojek chytila a dusila se na něm. A taky se mi stalo, že i když ho neměla volný, tak se jí za něj povedlo zachytit spodní patro tlamičky, ale vydělat jí ho už nešlo. Bylo hrozně těžký ji chytit a sundat ho z ní. Byla strašně hysterická. Takže ani těm co žijí jen doma obojek nedávat.
Ano, obojky vážně nejsou pro kočky vhodné! Mám taktéž jen samé negativní zkušenosti!
fikovnice
napsal(a):
Taky to byl s prvním kocourem boj než se to doma povedlo táta "kočku nikdy v životě do baráku" pak fajn bude venku maximálně přes zimu v předsíni.
Pak o pár let později vymlátil zdivo pod střechou aby vysvobodil koťátka toulavé kočky před jistou smrtí jelikož pod střechou když se opřelo slunce je i přes 50°C
To samé bylo se psem v posteli.
Dnešní situace? Pes pod peřinou kočka na polštáři a tatíček skoro na zemi.
Po pár letech pochopil a teď když bylo potřeba i v době mé nepřítomnosti dokrmoval koťátka z flašky ležel s nimi na zemi kde jsem ho kolikrát večer našla protože se chodil odreagovat.
Co dodat Kočka a Pes nezvítězil nikdo a přitom oba.
Já si dalšího psa nepořídím protože bych mu nedala tolik času co potřebuje a další kočku až asi taky ne protože bych jí nebyla schopna dát ten osobní prostor, který každá z těch stávajících potvor má.
Je dobré to milovat ale taky je dobře vědět kdy už je to moc
Klára M-

XXX.XXX.107.252
Dobrý den. Mám asi ročního kocourka, po kastraci, vyšetření, je zcela zdráv. Akorát nám poslední dobou kadí tam, kam nemá. Je to u špajzky, pod postelí. Doma máme 3 záchody, jeden krytý a dva klasicky otevřený. Mimo kocourka máme ještě asi 3 letou číču. Snáší se cekem dobře, někdy se prohání jak o život a plácají se, ale taky se tulí. Na koucourka jse hodný, je to takový náš miláček, který strááášně mňouká a kňourá aby se s náma mohl mazlit. Můžete mi poradit, co s tím kaděním, tam kde nemá? děkuji za rady
Klára M-
napsal(a):
Dobrý den. Mám asi ročního kocourka, po kastraci, vyšetření, je zcela zdráv. Akorát nám poslední dobou kadí tam, kam nemá. Je to u špajzky, pod postelí. Doma máme 3 záchody, jeden krytý a dva klasicky otevřený. Mimo kocourka máme ještě asi 3 letou číču. Snáší se cekem dobře, někdy se prohání jak o život a plácají se, ale taky se tulí. Na koucourka jse hodný, je to takový náš miláček, který strááášně mňouká a kňourá aby se s náma mohl mazlit. Můžete mi poradit, co s tím kaděním, tam kde nemá? děkuji za rady
Úplně jako bych četla své příspěvky asi dva měsíce staré... Jsou zde k dohledání. Mlaďoch chodil kadit pod moji postel.
Řešení u nás určitě není ideální, ale efekt přineslo - jeden záchod je vedle postele a druhý pod postelí. Mimo WC už delší dobu nechodí...
Dobry den, mam doma rocniho bengalskeho kocoura. Na to, jaky je standard plemene, je velice hodny a i pomerne klidny (netrha veci, neleze po zavesech, nedemoluje nabytek). Poridili jsme si ho s pritelem ve trech mesicich. Puvodne jsem ho chtela vykastrovat, ale do ted neznackuje, neutika a ani "nelaka" kocky z okoli, tak mi to prislo zbytecne. Uz jako malinky byl pomerne hlucny, ale neshledavala jsem to jako velky prolem. Pokazde nam ukazal co od nas chce. Ale posledni dobou je to s nim pomerne k nevydrzeni. Sedne si uprostred pokoje a zacne rvat. Ale tak ze opravdu hodne, hlasite a nepretrzite. Pustime ho na balkon, tam je pet minut, pote se vrati a je to to same. Hrajeme si s nim, mazlime, blbneme, vymyslime hracky ale u niceho moc dlouho nevydrzi. Uz opravdu nevim co na neho zkusit. A ted posledni dobou krici i v noci. A uz ani ignorace nepomaha. Jedine co pomahalo byla voda ( neberte to tak ze bych ho na uklidneni hodila pod sprchu nebo do vody, ale pustime trochu vody ze sprchy a on se diva na padajici kapky nebo si s nimi hraje). Ale uz nepomaha nic a je to stale horsi a horsi. Cetla jsem hodne clanku o zmene prostredi a vlivu na kocky. A je pravda ze za posledni dobu se stalo hodne zmen. Mimo to ze jsem pracovne odjela do zahranici a kocour zustal sam u pritele a ten se k tomu vsemu jeste take prestehoval. Vim ze je to pro kocku hodne zmen a ze to neni dobre, bohuzel se nedalo nic delat a urcite jsem ho kvuli tomu nechtela davat pryc.(jeste k lidem ktere nezna). Mimochodem intezita revu je stale stejna (jak pred zmenami tak po zmenach), ikdyz vim ze to tomu take moc nepomohlo. Pointa toho je, ze jsem se chtela jen zeptat jestli nekdo nema nejake rady, tipy nebo zkusenosti, jak kocourka trochu uklidnit. Nevim jestli by pomohla kastrace nebo poridit mu nejakeho hraveho ( ale ne tak hlucneho )kamarada. Nebo je nejaky zpusob odmen a trestu, nebo.. proste neco..
P.S.: pokud uz tu nekde je dopoved na takovy dotaz tak mi staci jen nejaky odkaz
Moc dekuji za odpovedi.
Kocour se doma nudí a hlavně dík tomu, že není ještě kastrovaný, ho to táhne za kočkama. Což je přirozené. Takže za mě určitě kastrace - hormony se vyplavují kolem 6 týdnů, takže hnedka nějakou rapidní změnu nečekejte, ale mělo by to pomalu odeznívat.
Plus samozřejmě pokud by měl kamaráda - ale chce to podobně akční plemeno, aby si s ním nová kočka hrála a ne jen někde ležela a spala, tak by měl o zábavu postaráno a byl by spokojenější.
Máte bengálku.Ta vám bude povídat pořád, protože to mají v genech.Kastrace nepomůže, Mám Ocicat a Sejšeláka a kocour je tak ukecaný, že si na to ani po 5ti letech nemůžu zvyknout.Kočka je taky ukecaná ale nemá tak silný hlas jako kocour, Nic mu nechybí, je kastrovaný ale už od malinka mňouká pořád a mňouká rádBudete se muset s tím smířit...Kocourovi je pět let, zdraví a nejlíp se mu mňouká na balkoně když je klid(to mají sousedi radost)nebo v koupelně...jen tak si chodí po bytě a neustále si mňouká
Mikaela
napsal(a):
Dobry den, mam doma rocniho bengalskeho kocoura. Na to, jaky je standard plemene, je velice hodny a i pomerne klidny (netrha veci, neleze po zavesech, nedemoluje nabytek). Poridili jsme si ho s pritelem ve trech mesicich. Puvodne jsem ho chtela vykastrovat, ale do ted neznackuje, neutika a ani "nelaka" kocky z okoli, tak mi to prislo zbytecne. Uz jako malinky byl pomerne hlucny, ale neshledavala jsem to jako velky prolem. Pokazde nam ukazal co od nas chce. Ale posledni dobou je to s nim pomerne k nevydrzeni. Sedne si uprostred pokoje a zacne rvat. Ale tak ze opravdu hodne, hlasite a nepretrzite. Pustime ho na balkon, tam je pet minut, pote se vrati a je to to same. Hrajeme si s nim, mazlime, blbneme, vymyslime hracky ale u niceho moc dlouho nevydrzi. Uz opravdu nevim co na neho zkusit. A ted posledni dobou krici i v noci. A uz ani ignorace nepomaha. Jedine co pomahalo byla voda ( neberte to tak ze bych ho na uklidneni hodila pod sprchu nebo do vody, ale pustime trochu vody ze sprchy a on se diva na padajici kapky nebo si s nimi hraje). Ale uz nepomaha nic a je to stale horsi a horsi. Cetla jsem hodne clanku o zmene prostredi a vlivu na kocky. A je pravda ze za posledni dobu se stalo hodne zmen. Mimo to ze jsem pracovne odjela do zahranici a kocour zustal sam u pritele a ten se k tomu vsemu jeste take prestehoval. Vim ze je to pro kocku hodne zmen a ze to neni dobre, bohuzel se nedalo nic delat a urcite jsem ho kvuli tomu nechtela davat pryc.(jeste k lidem ktere nezna). Mimochodem intezita revu je stale stejna (jak pred zmenami tak po zmenach), ikdyz vim ze to tomu take moc nepomohlo. Pointa toho je, ze jsem se chtela jen zeptat jestli nekdo nema nejake rady, tipy nebo zkusenosti, jak kocourka trochu uklidnit. Nevim jestli by pomohla kastrace nebo poridit mu nejakeho hraveho ( ale ne tak hlucneho )kamarada. Nebo je nejaky zpusob odmen a trestu, nebo.. proste neco..
P.S.: pokud uz tu nekde je dopoved na takovy dotaz tak mi staci jen nejaky odkaz
Moc dekuji za odpovedi.
Dobrý den! Pochopila jsem, že kocour nemá být chovný...v tom případě dle mě máte ideálního kandidáta na kastraci! Takto se projevoval můj starší kocour - vřeštěl, mňaučel, hraní si nepomohlo, v noci se to vše ještě zhoršovalo. Neznačkoval, nesmrděl. Jak můžete vědět, že ten Váš těmi zvukovými projevy nevolá kočky? Náš se po kastraci zklidnil...
Další věc, která mě napadá: zajděte do normální lidské lékárny, zde kupte nebo spíš objednejte (kvůli smradu to asi nebudou mít skladem) drogu kozlíku obecného - konkrétně kořen. Drogou se myslí většinou usušená část obvykle rostliny - takže např. kořen kozlíku. Lékárníci jej mohou objednat - jde o nadrobno nasekaný kořen. Já jej kocourům občas nasypu - působí to na ně jako působí na lidi opravdová psychotropní droga - dostanou se úplně do rauše, válí se v tom, dokonce když to nasypu na jednu misku, tak to vzájemně hlídají jeden před druhým... Sice je to "rajcuje", ale zároveň jsou pak vyrovnanější, a nemňaučí. Za zkoušku nic nedáte, tedy cenu toho kozlíku - to ano . No a u nás se osvědčil výrazně více než šanta!
fikovnice
napsal(a):
Dobrý den! Pochopila jsem, že kocour nemá být chovný...v tom případě dle mě máte ideálního kandidáta na kastraci! Takto se projevoval můj starší kocour - vřeštěl, mňaučel, hraní si nepomohlo, v noci se to vše ještě zhoršovalo. Neznačkoval, nesmrděl. Jak můžete vědět, že ten Váš těmi zvukovými projevy nevolá kočky? Náš se po kastraci zklidnil...
Další věc, která mě napadá: zajděte do normální lidské lékárny, zde kupte nebo spíš objednejte (kvůli smradu to asi nebudou mít skladem) drogu kozlíku obecného - konkrétně kořen. Drogou se myslí většinou usušená část obvykle rostliny - takže např. kořen kozlíku. Lékárníci jej mohou objednat - jde o nadrobno nasekaný kořen. Já jej kocourům občas nasypu - působí to na ně jako působí na lidi opravdová psychotropní droga - dostanou se úplně do rauše, válí se v tom, dokonce když to nasypu na jednu misku, tak to vzájemně hlídají jeden před druhým... Sice je to "rajcuje", ale zároveň jsou pak vyrovnanější, a nemňaučí. Za zkoušku nic nedáte, tedy cenu toho kozlíku - to ano . No a u nás se osvědčil výrazně více než šanta!
Ještě dodávám, že i věkově jej již máte zralého na kastraci a také je už dost "starý" na to, aby Vámi popisovaným způsobem volal kočky!
Děkuji všem za rady. Určitě zkusím ten kořen, a zkusím se domluvit s veterinářem na kastraci. Bylo zde i hodně návrhů pustit kocoura ven. To bohužel není vždy možné z toho důvodu, že bydlíme kousek od rušné silnice a nedaleko je dálnice. Pouštíme ho ale vždy když jsme mimo město.
Jen co se týká toho kořenu, jestli jsem to správně pochopila, dostávají to do jídla nebo je to v samostatné misce jen pro aroma? A hlavně si nechci udělat s kocoura narkomana :D :D.. nemohou si na to vytvořit závislost?
Doma máme spoustu škrabadel a hraček, z toho si vybral jen jednu a škrabadlo je také často zaneprázdněné... Když se mu pořídí něco nového obvykle to ignoruje.
Dále jsem tu četla reakci že je to divoká kočka a ne okrasa pokoje. Ano my víme.. A proto se mu snažíme dopřát co nejvíce.. Nepořizovali jsme si ho jako ozdobu ale jako člena rodiny.
Ještě jednou moc děkuji za Vaše reakce. Určitě mi to pomohlo a zkusím se podle toho zařídit.
P.S.: Byla zde žádost o fotku :D.. doufám že se zobrazí

Mikaela: nádherný!
Mikaela
napsal(a):
Děkuji všem za rady. Určitě zkusím ten kořen, a zkusím se domluvit s veterinářem na kastraci. Bylo zde i hodně návrhů pustit kocoura ven. To bohužel není vždy možné z toho důvodu, že bydlíme kousek od rušné silnice a nedaleko je dálnice. Pouštíme ho ale vždy když jsme mimo město.
Jen co se týká toho kořenu, jestli jsem to správně pochopila, dostávají to do jídla nebo je to v samostatné misce jen pro aroma? A hlavně si nechci udělat s kocoura narkomana :D :D.. nemohou si na to vytvořit závislost?
Doma máme spoustu škrabadel a hraček, z toho si vybral jen jednu a škrabadlo je také často zaneprázdněné... Když se mu pořídí něco nového obvykle to ignoruje.
Dále jsem tu četla reakci že je to divoká kočka a ne okrasa pokoje. Ano my víme.. A proto se mu snažíme dopřát co nejvíce.. Nepořizovali jsme si ho jako ozdobu ale jako člena rodiny.
Ještě jednou moc děkuji za Vaše reakce. Určitě mi to pomohlo a zkusím se podle toho zařídit.
Dobrý den! Určitě se nebojte závislosti na kozlíku. On se používá pro uklidnění a sedaci i u lidí. Jen jej spousta lidí nemusí, protože fakt smrdí .
Jinak do jídla určitě ne, já jim jej občas nasypu na větší papírovou podložku - část z toho sežerou a ve zbytku se válí! Ještě jsem nezažila kočku, která by nereagovala pozitivně na kozlík. Takže věřím, že tomu tak bude i u Vás. Pak se ozvěte a opravdu se kozlíku jakožto nějaké "feťácké drogy" nebojte - tak jsem to určitě nemyslela !
Mikaela
napsal(a):
Ještě dvě doplnění:
1) kocour je to nádherný!
2) někteří lékárníci kvůli typickému zápachu nechtějí kozlík objednat, vymlouvají se, atd. Takže se nenechte odradit!
fikovnice
napsal(a):
Ještě dvě doplnění:
1) kocour je to nádherný!
2) někteří lékárníci kvůli typickému zápachu nechtějí kozlík objednat, vymlouvají se, atd. Takže se nenechte odradit!
U staré vzteklé kočky zafungoval kozlík na jedničku, prokousala se k němu z skrz tři papírové pytlíky v předsíni, sežrala celých 300g a spala tři dny Poté absolutně bez následků.
saty
napsal(a):
U staré vzteklé kočky zafungoval kozlík na jedničku, prokousala se k němu z skrz tři papírové pytlíky v předsíni, sežrala celých 300g a spala tři dny Poté absolutně bez následků.
Tak teď jste mě tedy fakt pobavila! No já myslela, že mám kozlík bezpečně uschován a při posledním sypání jsem zjistila, že je pytlík také prokousán !
Škoda, že nefunguje takto zklidňujícně na toho mého mladšího kocoura! Poslední dny se ke staršímu kocourovi chová fakt otřesně, napadá jej bez jakéhokoli vyprovokování!
fikovnice
napsal(a):
Tak teď jste mě tedy fakt pobavila! No já myslela, že mám kozlík bezpečně uschován a při posledním sypání jsem zjistila, že je pytlík také prokousán !
Škoda, že nefunguje takto zklidňujícně na toho mého mladšího kocoura! Poslední dny se ke staršímu kocourovi chová fakt otřesně, napadá jej bez jakéhokoli vyprovokování!
No tak jestli opravdu smrdí tak intenzivně, že ho lékárníci nechtějí v lékárně ani vidět, tak se nedivím, že ho kočka našla.
To máte trápení, s tím mlaďasem. To aby se jeden bál pořídit kocourovi parťáka. Taky jsem o tom před časem uvažovala, ale připadá mi hodně teritoriální, mám strach, aby "vetřelce" netýral. A je žárlivej, stačí abych vzala na klín synovečka nebo se přitulila k příteli, a už kolem začíná naštvaně kroužit
Lucka S

XXX.XXX.47.204
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Plánujeme pořídit koťátko britského modrého kocourka, ale...
Asi to bude znít hloupě, když ho dovezeme domů, asi bude smutný, a bude mňoukat. Existuje něco čím bych mu ten přechod ulehčila?
Děkuji Lucka.
Lucka S
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Plánujeme pořídit koťátko britského modrého kocourka, ale...
Asi to bude znít hloupě, když ho dovezeme domů, asi bude smutný, a bude mňoukat. Existuje něco čím bych mu ten přechod ulehčila?
Děkuji Lucka.
Druhé kotě !
Ulehčí mu celý život.
Lucka S
napsal(a):
Děkuji Lucka.
Dobrý den,
britky (s PP) jsem chovala více jak 20 let.
Pokud je kotě od chovatele dobře socializované a neodebrané dříve než ve 13! -ti týdnech, většinou si velice rychle zvykne a zbytečně nemňouká. Ony britky všeobecně moc nemňoukají... Není to jako štěně, kočka tak po své matce a sourozencích neteskní, protože právě po tom 13-tém týdnu je již plně odstavena a připravena jít "do služby"
Pokud budete pořizovat britku, rozhodně s PP a taky hleďte na to, zda nejsou kočky chovány v klecích a rodiče mají potřebné testy - minimálně na FELV, FIV, HCM a PKD! Není to zbytečnost - HCM je genetické (a často v raném věku) smrtelné! onemocnění u britek se vyskytuje poměrně často...sice negativita rodičů nezaručí, že potomek později neonemocní, ale lépe něco, než nic.
Taky si vybírejte kotě, které nebude přehnaně plaché...sice Vás nebudou vítat jako štěňata, počáteční ostych je normální...ale za chvíli by měla koťátka vylézt, hrát si spolu, nebo s Vámi...pokud jsou plachá, budou taková celý život! znamená to, že se jim chovatel dostatečně nevěnoval
Jinak k dotazu - radí vzít si kotě minimálně na víkend, nejlépe s ním být nějaký ten den doma..hodně se mu věnovat (když bude mít náladu), pokud se z počátku schová, nechte ho tak, ať si vyleze samo...většinou je to v noci, když je klid..
rapotacka11
napsal(a):
Poslední dny se ke staršímu kocourovi chová fakt otřesně, napadá jej bez jakéhokoli vyprovokování!
Asi si prostě nesednou. Myslím, že se to "předělat" nedá.
Nechce ho na "svém" území.
No jo, je to těžké. Ale přece jen mírný pokrok vidím, zkrátka to u nás jde strašně pomalounku. Každopádně už si spolu hrají - tedy občas a to zásadně na honěnou a schovávanou s používáním tunelů. To se mi zdá, že je opravdu hra - vrkají, mají ocasy jak prapory. Pak najednou mladému "lupne v bedně" a udělá podpásovku - třeba velkýmu kocourovi čouhá z tunelu konec těla a on jej rafne do zadní nohy. No a naštěstí to moje dobračisko už si vše nenechává líbit a za tyto podpásovky už to od mladej od velkého schytal. Podle mě vždy moc dobře ví, že to přehnal (mladej), ptž pak někde leží jak neviňátko nebo naopak se tvíří provinile. A také mladej začal strašně za větším kocourem "dolejzat". Dříve furt za mnou, teď buď za mnou nebo za starším. Onehdá jsem si s větším kocourem hrála na chodbě před bytem a mladej to nějak zmerčil a zoufale za dveřmi mňoukal jak chtěl za námi. Podle mě i on (mladej) má staršího kocoura rád, jenže má prostě povahu jakou má. Nejvíc bych si přála, aby právě nedělal ty podpásovky - rafnutí do nohy, vzadu na hřbet apod.
A přitom vlastně jako první byl náš byt územím staršího kocoura... Mladej je také neskutečně žárlivý, u staršího žárlivé chování nepozoruji vůbec.
fikovnice
napsal(a):
Máte "Saty" na mysli, že Vaši kočičí sourozenci se někdy také servou "na vážno"?
Ano, většinou to skončí tak že kočka leží na kocourovi, ten hystericky "brečí" a maminka přiletí to vysvětlit oběma kdo tady velí. Tedy většinou tak že popadne agresora pod krkem, přimáčkne ho celým tělem k podlaze a počká až se přestane vzpírat, potom povolí stisk a začne ho umívat.
saty
napsal(a):
Ano, většinou to skončí tak že kočka leží na kocourovi, ten hystericky "brečí" a maminka přiletí to vysvětlit oběma kdo tady velí. Tedy většinou tak že popadne agresora pod krkem, přimáčkne ho celým tělem k podlaze a počká až se přestane vzpírat, potom povolí stisk a začne ho umívat.
Jo, ti moji si také vždy jdou po krku - tedy hlavně mladší jde staršímu po krku, bohužel ale je to sobec - takže žádné umývání nenásleduje... Naopak dnes myl starší kocour mladého - prostě jen tak - protože je hodný a mladý mu strčil hlavu přímo do obličeje.
kakaka

XXX.XXX.6.152
Naprosto ti rozumím, vstávám každý den o půl páté na náš, dosud hodný,9letý kastrovaný kocour už třetí týden neustále řve, přes den je to jen protivné, v noci děsivé, dává si spací pauzy, ale jinak jede. Už jsem ho taky potrestala, pleskla ho, dělám, co mu na očích vidím, nechápu důvod, začal prostě jen tak... a já už fakt nemůžu... manžel to zaspí, ale ženské prostě na všechno, co zní jako dětstý pláč mají radar a tak jsem vzhůru několikrát za noc a drásá mě to... zítra mi dorazí nějaké přírodní tabletky na stres a zklidnění, zkusím mu je dávat, opravdu mi příjde jakoby frustrovaný, nebo zblázněný, tak třeba mu to pomůže a já se konečně vyspím... jestli někdo ví zaručenou radu, sem s ním, místo moralizování, že když někdo praští svoje zvíře, už ho týrá.
kakaka
napsal(a):
Naprosto ti rozumím, vstávám každý den o půl páté na náš, dosud hodný,9letý kastrovaný kocour už třetí týden neustále řve, přes den je to jen protivné, v noci děsivé, dává si spací pauzy, ale jinak jede. Už jsem ho taky potrestala, pleskla ho, dělám, co mu na očích vidím, nechápu důvod, začal prostě jen tak... a já už fakt nemůžu... manžel to zaspí, ale ženské prostě na všechno, co zní jako dětstý pláč mají radar a tak jsem vzhůru několikrát za noc a drásá mě to... zítra mi dorazí nějaké přírodní tabletky na stres a zklidnění, zkusím mu je dávat, opravdu mi příjde jakoby frustrovaný, nebo zblázněný, tak třeba mu to pomůže a já se konečně vyspím... jestli někdo ví zaručenou radu, sem s ním, místo moralizování, že když někdo praští svoje zvíře, už ho týrá.
To je zvláštní, že to začal dělat až teď. A je určitě po zdravotní stránce úplně v pořádku? My máme doma taky bláznivou kočičku, ale zase jiným způsobem. Teď jí dáváme Zylkene a je úplně jiná. Jsou to opravdu příšerně drahý prášky, ale pokud potřebuje jenom uklidnit, tak opravdu pomůžou. Naše kočička je ale bláznivá od kotěte. Je z vesnice a měli jí zavřenou v nějaké stodole, takže nevím co tam s ní dělali. Teď je jí 10 let a svojí bláznivost vypilovala k dokonalosti, tak proto jsme zkončili na těhle práškách. Taky jsou přírodní.
kakaka

XXX.XXX.90.22
Je to kocourek nalezený na ulici, ale spíš vypadal, že utekl nebo ho někdo vyhodil z bytu, byl čistý, nezablešený, hladké ťapky, naučený na záchod a chovající se v bytě jako doma... vždycky byl zvláštní, plachý, nechovací, ale jako bytová kočka ideální. Před půl rokeím jsme se přestěhovali, plakal a tesknil tak dva měsíce, než si zvykl, to jsem brala, ale jinak byl hodný... až teď. Zdravotně je v dobré kondici, je to pouliční směska, fakt má tuhý kořínek a zdravý je jak rybka... ale... před nějakou dobou jsem mu místo klasické misky na záchod koupila kryté s dvířky... chodil ale na něj normálně, zvykl si, ale teď ještě navíc i kadí před dveře, čurá dovnitř. Takže jsem dnes zároveň s těmi prášky, co užívá i vaše kočička, které jsem dnes objednala, jsem mu vrátila jeho původní záchod. Jestli celé noci řval jen kvůli záchodu, tak mě asi trefí... ale nezdá se mi to, spíš mi příjde nějaký vystresovaný a frustrovaný, jakoby nějaká psychiatrická diagnoza. možná se mu vrátily nějaké vzpomínky z dětství, než se dostal k nám, co já vím... tak snad kombinace záchodu a prášků zabere, jinak vážně uvažuju, že ho věnuju někomu, kdo jeho náladu zvládne. Miluju ho, ale jsem holka z vesnice, zvíře pro mě bude vždycky zvíře. Takže jsem si s ním dnes v klidu promluvila, změnila záchod a uvidíme...ale fakt, kdo brzy ráno nemusí každý den vstávat a nepoznal celonoční řev, nemůže pochopit...
kakaka
napsal(a):
Je to kocourek nalezený na ulici, ale spíš vypadal, že utekl nebo ho někdo vyhodil z bytu, byl čistý, nezablešený, hladké ťapky, naučený na záchod a chovající se v bytě jako doma... vždycky byl zvláštní, plachý, nechovací, ale jako bytová kočka ideální. Před půl rokeím jsme se přestěhovali, plakal a tesknil tak dva měsíce, než si zvykl, to jsem brala, ale jinak byl hodný... až teď. Zdravotně je v dobré kondici, je to pouliční směska, fakt má tuhý kořínek a zdravý je jak rybka... ale... před nějakou dobou jsem mu místo klasické misky na záchod koupila kryté s dvířky... chodil ale na něj normálně, zvykl si, ale teď ještě navíc i kadí před dveře, čurá dovnitř. Takže jsem dnes zároveň s těmi prášky, co užívá i vaše kočička, které jsem dnes objednala, jsem mu vrátila jeho původní záchod. Jestli celé noci řval jen kvůli záchodu, tak mě asi trefí... ale nezdá se mi to, spíš mi příjde nějaký vystresovaný a frustrovaný, jakoby nějaká psychiatrická diagnoza. možná se mu vrátily nějaké vzpomínky z dětství, než se dostal k nám, co já vím... tak snad kombinace záchodu a prášků zabere, jinak vážně uvažuju, že ho věnuju někomu, kdo jeho náladu zvládne. Miluju ho, ale jsem holka z vesnice, zvíře pro mě bude vždycky zvíře. Takže jsem si s ním dnes v klidu promluvila, změnila záchod a uvidíme...ale fakt, kdo brzy ráno nemusí každý den vstávat a nepoznal celonoční řev, nemůže pochopit...
Já to chápu. Ona ta naše blbne zase tak, že dělala např. to, že se ke mě plížila a měla opravdu hodně rozšířený zorničky a pak na mě zaútočila, ale opravdu zle. Stačilo jenom tlesknout rukama a jakoby se probrala a byla zase normální. Jinak je to taky ten nechovací typ. Taky nám po přestěhování vyšilovala, ale ona zase tak, že přestala úplně baštit. To útočení přestala dělat z ničeho nic okolo 8. roku. V té době se nic nezměnilo, tak nevím proč. Ale s tím nejezením nám dávala zabrat. Je celkově taková přehnaně bojácná, chvílama se chová opravdu jako blázen. Je taky v pořádku, má za sebou spoustu testů. Tak to kadění mimo záchod opravdu spíš vypadá jako že je to proti něčemu protest. A jinak nám ty Zylkene opravdu hodně pomohly, ale pozor. Pro kočky je uváděný ten 75mg a veterinářka nám přesto dala 225mg, to první je slabý a nestačí to. A opravdu to není veterinářka, která jenom tahá peníze. A rozdíl je na kočindě hodně vidět. tak pro mě jsou moje kočky rozhodně víc jak jen ''zvíře'' a myslím, že to nemá co dělat s tím kdo je a není z vesnice. Přítel je taky z vesnice a neřekl by - je to jenom ''zvíře'', to opravdu nikdy. Ale nevyčítám Vám to. Alespoň by jste hledala domov a nevyhodila ho. Znám to, extra s kočičkou jsem taky zažila hodně krušný časy, ale pryč bych ji nedala ani za nic. Ale každý to má jinak. Neberte si to zle...
kralikofil
napsal(a):
Nám kdysi jeden expert veterinář narval kočce antikoncepci v pilulce. Samozřejmě se jí jednou zapomněla dát a kočka přišla těhotná. Porod měla hodně těžký, málem šla na císaře (poslední kotě rodila na veterině pod kontrolou, celkem měla 3 koťata, jedno porodila v noci do skříně, druhé jsme jí pomáhaly ráno, třetí na veterině až odpoledne). Z koťat nepřežilo ani jedno - jedno se narodilo v pořádku, ale mrtvé, druhá dvě se narodila s otevřenou břišní stěnou, musela být utracena. Když jsme pak přešli k našemu stávajícímu veterináři, tak postup veterináře předchozího nechápal, kočka podstoupila kastraci až u něj a měla špatnou dělohu - prý to bývají následky antikoncepce. Druhá číča šla tedy pro jistotu na kastraci hned v půl roce a antikoncepci bych již v životě žádnému zvířeti nedala.
"Z koťat nepřežilo ani jedno - jedno se narodilo v pořádku, ale mrtvé, druhá dvě se narodila s otevřenou břišní stěnou, musela být utracena."
Teda ta zvířecí HAK ale musí být pořádný svinstvo - kromě obtížného porodu ještě "vyrobit" takto těžké vrozené vývojové vady!
kakaka
napsal(a):
Moji dva kocouři pravidelně začali vyvádět tak kolem 4. - 5. hod ranní. Tak jsem si s nimi hrávala, krmila je atd. Když mi po pár týdnech nevyspání došla trpělivost, tak jsem je v tu dobu prostě ignorovala a ejhle - sesynchronizovali si svoje řádění s tím, až se probudím já.
Nicméně u Vás to vypadá spíš na nějaký problém, ne na řádění. Tak držím pěsti, ať to vyřešíte!
kakaka

XXX.XXX.6.152
fikovnice
napsal(a):
Moji dva kocouři pravidelně začali vyvádět tak kolem 4. - 5. hod ranní. Tak jsem si s nimi hrávala, krmila je atd. Když mi po pár týdnech nevyspání došla trpělivost, tak jsem je v tu dobu prostě ignorovala a ejhle - sesynchronizovali si svoje řádění s tím, až se probudím já.
Nicméně u Vás to vypadá spíš na nějaký problém, ne na řádění. Tak držím pěsti, ať to vyřešíte!
Dala jsem na spousta rad nalezených na netu, kocoura ignoruju, když řve, tak si ho nevšímáme, popřípadě zavřu okno, u kterého zrovna ječí, aby věděl, že když bude řvát, ani z okna se nepodívá. On fakt jen prudí a řve jakoby ze setrvačnosti. Spokojeně se vyvalí doprostřed místnosti, zívne si, začne řvát, ale prostě jen tak. Když zjistil, že na něj už nekřičíme a nevšímáme si ho, v intenzitě i četnosti polevil. Záchod jsem mu dala původní, stejně nakadil bokem, takže jsem vrátila zakrytý a zatím i trpělivě snáším, že to nechá před vchodem. Když jsem mu hov'najza dala dovnitř a nechala tam, podruhé se vykadil uvnitř. Je to prostě podšívka podšitá, zkouší moje nervy. A asi to bude všechno tím, že je to první léto v domečku, předtím koukal jen ze čtvrtého patra z oken bytu, a holt zvuků a vůní je tolik, že ho to láká ven. Jak začne zima, snad ho to zase přejde. Každopádně - přestalo mi vadit manželovo chrápání, to je oproti kočičímu řvaní rajská hudba. A když manžel chrápe dostatečně nahlas, kocoura vůbec neslyším. No není to úžasný?

Kakaka: jste skvělá! Od srdce jsem se zasmála!
"Každopádně - přestalo mi vadit manželovo chrápání, to je oproti kočičímu řvaní rajská hudba. A když manžel chrápe dostatečně nahlas, kocoura vůbec neslyším. No není to úžasný? "
Já mám jinou strategii na manželovo chrápání... Stěhuji se ke
kakaka

XXX.XXX.6.152
napsal(a):
"Každopádně - přestalo mi vadit manželovo chrápání, to je oproti kočičímu řvaní rajská hudba. A když manžel chrápe dostatečně nahlas, kocoura vůbec neslyším. No není to úžasný? "
Já to ale myslela vážně, to je na tom to nejvtipnější prostě můj kocour je horší jak můj chlap... a to už je co říct. možná začnu dávat tabletky na zklidnění jim oběma, nebo začnu zobat sama a budou mi krásně ukradení, jeden, i druhý.

kakaka
napsal(a):
Já to ale myslela vážně, to je na tom to nejvtipnější prostě můj kocour je horší jak můj chlap... a to už je co říct. možná začnu dávat tabletky na zklidnění jim oběma, nebo začnu zobat sama a budou mi krásně ukradení, jeden, i druhý.
Ano, pochopila jsem, že jste to myslela vážně a musíte být už opravdu zoufalá Ale při té představě, že kocour na chodbě vřeští a do toho manžel zařezává mi přišla v tu chvíli úsměvná Nehněvejte se na mě, prosím...
kakaka

XXX.XXX.6.152
napsal(a):
Ano, pochopila jsem, že jste to myslela vážně a musíte být už opravdu zoufalá Ale při té představě, že kocour na chodbě vřeští a do toho manžel zařezává mi přišla v tu chvíli úsměvná Nehněvejte se na mě, prosím...
V pohodě, jsem ráda, že mé trápení je aspoň občas úsměvné. Jinak kocour má od včerejška nasazené nějaké přírodní prášky pro pohodu koček, chová se stále jako de...l, ale já to přestala řešit. Prostě chce kadit vedle záchodu, prosím, uklidím to. Chce si zaječet, prosím, zavřu okno. Osm let byl miláček, možná dalších deset let bude protivec. Může zkoušet mou trpělivost, až mi dojde, tak se bude divit. Jen je blbé, že dřív jsem mohla před chrápáním utéct za kocourem do obýváku, teď leda bych si ustlala na dvoře
Kakaka: a z čeho berete jistotu, že je zdravý? pokud mi kocour zničeho nic začne řvát a kakat mimo záchod, jako první bych s tím určitě k vetovi šla, třeba ho něco bolí, např. při kakání apod.
pokud tohle vyloučíte. Už jsem slyšela o případu, kdy byl kocour tak vázán na předchozí místo domova, že bylo nutno ho vrátit zpět, kde byl zvyklý. V tomto případě to normálně šlo, bylo to společné zvíře dvou partnerů, kteří se rozešli a jeden odstěhoval, a on moc tesknil..
- zvuků a vůní je tolik, že ho to láká ven...
Pusťte ho !
Pusťte ho, pusťte ho !
Netrapte ho (doma)...
- má od včerejška nasazené nějaké přírodní prášky pro pohodu koček, chová se stále jako de...l,
"Přírodní prášky" ?
No to je konéééc...
Chce ven, pak bude v pohodě !
Je to přirozené...
- jak se na to můžete dívat ?
kakaka

XXX.XXX.6.152
rapotacka11
napsal(a):
Pusťte ho !
Pusťte ho, pusťte ho !
Netrapte ho (doma)...
- má od včerejška nasazené nějaké přírodní prášky pro pohodu koček, chová se stále jako de...l,
"Přírodní prášky" ?
No to je konéééc...
Je to přirozené...
Pustit ho nemůžu, jsme v řadovce, mezi ploty díry, sousedé mají psi, kteří by ho roztrhali, pokud by se zatoulal, navíc jsou všude kolem velcí divocí kocouři -rváči. Pustit ho ven znamená, že se ztratí, zraní, nebo ho zabije jiné zvíře, nebo přejede auto, kterých je kolem taky požehnaně...
kakaka

XXX.XXX.6.152
joanne.s
napsal(a):
Kakaka: a z čeho berete jistotu, že je zdravý? pokud mi kocour zničeho nic začne řvát a kakat mimo záchod, jako první bych s tím určitě k vetovi šla, třeba ho něco bolí, např. při kakání apod.
pokud tohle vyloučíte. Už jsem slyšela o případu, kdy byl kocour tak vázán na předchozí místo domova, že bylo nutno ho vrátit zpět, kde byl zvyklý. V tomto případě to normálně šlo, bylo to společné zvíře dvou partnerů, kteří se rozešli a jeden odstěhoval, a on moc tesknil..
Je zdravý, ve výborné kondici, problém není tělesného rázu, jde o psychiku. Ano, nejspíš chce ven, což bohužel nejde, vypustit ho nemůžu, leda s tím, že o něj příjdu. Ale zase, měl by svobodu... Vrátit do původního bytu to bohužel taky nejde, ale po bytě on neteskní, v novém domově se už cítí jako doma. A co se týče těch prášků, jsou to ty, co tu všichni vychvalují _ Zylkene - je to na přírodní bázi, jen doplněk stravy, který ale navozuje u koček zmírnění pocitů stresu a úzkosti. Jinak jasně, nejlepší by bylo kocoura vypustit, že? a dívat se, jak se vrací zmrzačený domů, nebo bouchat na okolní sousedy a dožadovat se přístupu do jejich zahrad, abych kocoura mohla najít, nebo počítat s tím, že se nevrátí vůbec. Je to bytová kočka, která psy a ostatní zvířata vítá - takže - milý zlý pejsku od sousedů, chci se kamarádit, to by asi nešlo. Ale jestli někdo máte pocit, že můj kocour je chudák a trpí a já ho týrám, máte zahradu a možnost volného bezpečného pobytu, můžeme se domluvit a kocoura vám s láskou přenechám, pokud pak bude šťastnější.
kakaka

XXX.XXX.6.152
joanne.s
napsal(a):
A bydlíte na vesnici? nebo ve městě.
Větší město, mimo naše zahrady je dookola spousta velice frekventovaných cest, kde jezdí bez ustání auta...
kakaka

XXX.XXX.6.152
joanne.s
napsal(a):
A byla jste s ním u veta?
Byl na prohlídce, odčerven, bez jakýchkoliv zdravotních potíží, prostě zdravý jako buk ;-).
Bydlím taky ve městě.
Pouštím je.
Za 30 let, nám nám přejeli jedinou kočičku.... (tu naši NEJ)
Vzala bych ho na vodítko, povodila po zahradě.
U plotu. Jen ať si na něj pes zaštěká.
Kocour o něm bude vědět a dá si pozor, tam lézt.
Nebo použijte přenosku...
Pak ho pusťte na chvíli, pod Vaším dohledem - dům nechte otevřený,
aby mohl "utéct" domů.
Kočky musí večer - navečer domů. Jsou už zvyklé.
Nedokázala bych kočku držet doma...
rapotacka11
napsal(a):
Pusťte ho !
Pusťte ho, pusťte ho !
Netrapte ho (doma)...
"Přírodní prášky" ?
No to je konéééc...
Je to přirozené...
Nezlobte se na mě, ale Vy jste normální... nemám slov. Vaše odpověď na všechno je buď dejte jim maso, nebo je pusťte ven. No někde možná ano, ale není to řešení a lék na všechno...Vy extra co tady tak čtu dokážete akorát litovat všechny kočky, které se dle Vás nemají dobře a urážet jejich majitele. Ale tak hlavně, že Vy jste dokonalá...

Kakaka: nechcete ještě zkusit paní Petru Žallmannovou. Má poradnu (e-mail, telefon) týkající se komunikace s kočkami, řešení problémového chování...
http://www.ceska-kocka.cz/
Třeba na něco spolu přijdete.
Mám osobně velmi dobrou zkušenost. V nouzi jsem zkusila právě i tuto cestu a každopádně to bylo i velmi zajímavé.
kakaka

XXX.XXX.6.152
napsal(a):
Kakaka: nechcete ještě zkusit paní Petru Žallmannovou. Má poradnu (e-mail, telefon) týkající se komunikace s kočkami, řešení problémového chování...
http://www.ceska-kocka.cz/
Třeba na něco spolu přijdete.
Mám osobně velmi dobrou zkušenost. V nouzi jsem zkusila právě i tuto cestu a každopádně to bylo i velmi zajímavé.
Děkuju za info, dám kocourkovi ještě týden, jestli se umoudří - tím, že na jeho výlevy nereagujeme ani na něj nekřičíme, se to trochu upravilo, pokud by se to nelepšilo, určitě to zkusím
kakaka

XXX.XXX.6.152
Mrkla jsem a hned jsem objevila příznaky chronického stresu u našeho kocoura... kálení mimo záchod a změna chování - hlasité projevy, které dřív nebyly... tak snad společně zvládneme jeho stres odbourat, nebo zmírnit. Možná je to posttraumatický syndrom ze zimního stěhování do nového domova...
kakaka

XXX.XXX.6.152
joanne.s
napsal(a):
To je dobrá cesta. Všimla jsem si, že kocourek škrábe sedačku mnohem míň, když vydržím ho za to neokřikovat. Jinak je to pro něho spíš sport, moc ho to baví, provokovat.
Taky si všímám, že mě jakoby záměrně provokuje, protože když vyletím, má mou plnou pozornost - i když v negativním smyslu... takže na něj nereaguju, zatnu zuby a nevšímám si ho, pak si s ním o to víc hraju, aby se zabavil... uvidíme, možná je to sezonní záležitost - jara, léta a pachů zvenčí... přes zimu spal celé dny u krbu
kakaka

XXX.XXX.6.152
On právě naopak, od té doby, co přes den mohl lehávat u otevřeného okna na sluníčku, začal plakat... takže spíš ho ten venek dráždí a provokuje a asi chce ven, do přírody Na bytě ve čtvrtém patře ale koukal jen z okna, neodvážil se ani na balkon, tam byl spokojený... asi i on zjistil, že byt a dům je úplně o něčem jiném.

Kakaka: někde jsem četla, že kočka může "vyšilovat", když vidí třeba z okna jinou, cizí kočku...
Hm, tak ona to nakonec asi opravdu bude touha po svobodě.
Já mám zkušenost takovou, že kocour byl smutný a depresivný, nešťastný poté, co jsem ho vyvenčila venku na louce, na vodítku. Proto to už nedělám. Oproti tomu pseudovenčení z okna - polehávání v okně mu nevadí, naopak je pak spokojenější.
Ale je pravda, že je takto zvyklý odmala, nechodí ven, ale do okna ano.
Tina125
napsal(a):
Nezlobte se na mě, ale Vy jste normální... nemám slov. Vaše odpověď na všechno je buď dejte jim maso, nebo je pusťte ven. No někde možná ano, ale není to řešení a lék na všechno...Vy extra co tady tak čtu dokážete akorát litovat všechny kočky, které se dle Vás nemají dobře a urážet jejich majitele. Ale tak hlavně, že Vy jste dokonalá...
- ale Vy jste... nemám slov.
Tak schválně, nějaké si vymyslete...
- dejte jim maso a pusťte je ven...
O tom to totiž je. Jak jednoduché, že ?
Ale tak hlavně, že Vy jste dokonalá...
Když myslíte...
rapotacka11
napsal(a):
- ale Vy jste... nemám slov.
Tak schválně, nějaké si vymyslete...
- dejte jim maso a pusťte je ven...
O tom to totiž je. Jak jednoduché, že ?
Ale tak hlavně, že Vy jste dokonalá...
Když myslíte...
Však to už si domyslíte sama, nehodlám tu ventilovat sprostá slova. Dát kočce maso a pustit jí ven není lék na všechno! A taky to neznamená, že se jí nemůže nic stát, ale Vy očividně jiný odpovědi nemáte. Já si to zdaleka nemyslím, ale Vy očividně jo, když tu dokážete psát, že by kočce bylo lépe na hnoji, venku často o hladu a plné parazitů, než u paní, která ji měla ráda. A to je jen jeden příklad. Ale u Vás to očividně nemá cenu řešit. Názor jsem napsala a tím končím.
Přeji hezký zbytek dne

Rapotacka11:
Tak to máte obrovské štěstí, když Vám za 30 let přejeli jen jednu kočku. A to předpokládám, že jste jich za ta léta měli... Já pohřbívala během půl roku dvě. Jednu naši milovanou trojbarevku a druhého kocourka od vzdálenějších sousedů. Také ho opečovávali jako člena rodiny. A to podotýkám, že bydlíme v malé obci a ne u frekventované cesty. Venku je kočka šťastná, ale někdy bohužel za cenu krátkého života Tohle už nikdy nechci zažít!
napsal(a):
kakaka
napsal(a):
Je zdravý, ve výborné kondici, problém není tělesného rázu, jde o psychiku. Ano, nejspíš chce ven, což bohužel nejde, vypustit ho nemůžu, leda s tím, že o něj příjdu. Ale zase, měl by svobodu... Vrátit do původního bytu to bohužel taky nejde, ale po bytě on neteskní, v novém domově se už cítí jako doma. A co se týče těch prášků, jsou to ty, co tu všichni vychvalují _ Zylkene - je to na přírodní bázi, jen doplněk stravy, který ale navozuje u koček zmírnění pocitů stresu a úzkosti. Jinak jasně, nejlepší by bylo kocoura vypustit, že? a dívat se, jak se vrací zmrzačený domů, nebo bouchat na okolní sousedy a dožadovat se přístupu do jejich zahrad, abych kocoura mohla najít, nebo počítat s tím, že se nevrátí vůbec. Je to bytová kočka, která psy a ostatní zvířata vítá - takže - milý zlý pejsku od sousedů, chci se kamarádit, to by asi nešlo. Ale jestli někdo máte pocit, že můj kocour je chudák a trpí a já ho týrám, máte zahradu a možnost volného bezpečného pobytu, můžeme se domluvit a kocoura vám s láskou přenechám, pokud pak bude šťastnější.
No já nevím, zda ho cpát prášky je zrovna dobrá volba...Zylekne se používá spíš pro náhlé stresy - např. silvestrovské bouchání, ale na dlouhodobé podávání, nevim, nevim... ale napadá mě - nejde mu udělat voliéru ven? Že by mohl pozorovat dění venku z blízka, ale přitom byl chráněný?
A zkoušela jste mu dát kozlík/šantu? U nás ji kočky milují /kupuju pytlíčky na umisťovacích výstavách, apod. od útulků a depozit/, jedna čičina je citlivější na stres a tohle ji krásně uklidňuje - poválí se na pytlíků šanty, je úplně "v rauši" a klidně zůstane s pytlíkem pod nosem hoďku a je pak milounká, pohodová čičina.
lavacca
napsal(a):
No já nevím, zda ho cpát prášky je zrovna dobrá volba...Zylekne se používá spíš pro náhlé stresy - např. silvestrovské bouchání, ale na dlouhodobé podávání, nevim, nevim... ale napadá mě - nejde mu udělat voliéru ven? Že by mohl pozorovat dění venku z blízka, ale přitom byl chráněný?
A zkoušela jste mu dát kozlík/šantu? U nás ji kočky milují /kupuju pytlíčky na umisťovacích výstavách, apod. od útulků a depozit/, jedna čičina je citlivější na stres a tohle ji krásně uklidňuje - poválí se na pytlíků šanty, je úplně "v rauši" a klidně zůstane s pytlíkem pod nosem hoďku a je pak milounká, pohodová čičina.
U nás mnohem víc než šanta funguje kozlík. Dokonce si jej někdy větší kocour chrání před mladším. Prostě zalehne na papí, na který kozlík sypu stylem "Je to jen moje!"
S tím Zylkene jste mě "Lavacco" teď trochu rozesmutnila. Chtěla jsem jej zkusit na mladšího kocoura - zda by nebyl snášenlivější vůči staršímu kocourovi...
fikovnice
napsal(a):
U nás mnohem víc než šanta funguje kozlík. Dokonce si jej někdy větší kocour chrání před mladším. Prostě zalehne na papí, na který kozlík sypu stylem "Je to jen moje!"
S tím Zylkene jste mě "Lavacco" teď trochu rozesmutnila. Chtěla jsem jej zkusit na mladšího kocoura - zda by nebyl snášenlivější vůči staršímu kocourovi...
Zkuste o tom počíst, ale já ho koupila feně, kterou jsme si vzali z ne úplně optimálních podmínek a bojí se každé bouřky, apod., tak dostala prvně prášek kvůli silvestru. No, o moc klidnější mi stejně nepřišla...
"V situacích, ve kterých může dojít ke stresu nebo strachu, jako je manipulace se zvířetem, cestování, ohňostroj, pobyt v hotelu, návštěva veterináře nebo stěhování domácnosti doporučujeme podávat Zylkène® minimálně 1-2 dny před očekávanou událostí. Při dlouhodobých potížích se stresem by se měl Zylkène® podávat nejprve po dobu 1 - 2 měsíců nebo i déle, pokud je to možné. Celoživotní užívání je možné.".
Mně teda spíš přijde, že by se měl dávat už jako prevence stresu než až pak, když se něco děje...ale nejlépe to probrat s veterinářem. Třeba to doporučí, co já vím...
lavacca
napsal(a):
Zkuste o tom počíst, ale já ho koupila feně, kterou jsme si vzali z ne úplně optimálních podmínek a bojí se každé bouřky, apod., tak dostala prvně prášek kvůli silvestru. No, o moc klidnější mi stejně nepřišla...
"V situacích, ve kterých může dojít ke stresu nebo strachu, jako je manipulace se zvířetem, cestování, ohňostroj, pobyt v hotelu, návštěva veterináře nebo stěhování domácnosti doporučujeme podávat Zylkène® minimálně 1-2 dny před očekávanou událostí. Při dlouhodobých potížích se stresem by se měl Zylkène® podávat nejprve po dobu 1 - 2 měsíců nebo i déle, pokud je to možné. Celoživotní užívání je možné.".
Mně teda spíš přijde, že by se měl dávat už jako prevence stresu než až pak, když se něco děje...ale nejlépe to probrat s veterinářem. Třeba to doporučí, co já vím...
Zkusím to s vetkou probrat... Uvidím.
Teď je horší to, co píšu v nové diskusi - čím dostat z tlapky smůlu...?
lavacca
napsal(a):
Pro tazatelku se mi také zdá vhodné zkusit vytvořit voliéru. Nevím jak moc je to nákladné (pokud ji někdo má, tak třeba napíše), ale poté, co jsem pročetla příspěvky, tak si též myslím, že kocourovi se po přestěhování přiblížil na dosah venek, příroda, svoboda a tak po ní zatoužil. A ta voliéra by mu to mohla aspoň trochu zajistit. Pokud by to šlo, tak třeba do té voliéry zavzít i nějakou dřevinu, aby se mohl vyblbnout na nějakém kmeni - zkrátka mu to tam udělat hezké, zároveň ale bezpečné - aby jej nemohl napadnout pes či cizí kocour.
Moje zkušenost - nevím zatím jak se bude chovat mladší kocour (dnes byl venku poprvé). Ale starší kocour přírodu miluje. Jenže jak mám ve všem smůlu, tak v tomto mám naopak štěstí - mám chalupu - obrovský statek na malé vesničce, takže pokud si můžu vzít dovolenou, jedu tam, kocour je skoro pořád venku, loví a přitom se skoro vůbec nevzdaluje od baráku. Návraty do paneláku bývají horší, už v autě pochopí a začne hlasitě nadávat. Pak tak dva dny v kuse prospí , pak cca dva dny se dožaduje jít ven, a pak se zas zadaptuje na panelák. Ale jsem si vědoma toho, že ne každá kočka se takto bude chovat; i u toho mého mladšího kocoura jsem teď zvědavá, jak to bude. V noci chystám návrat domů, takže rozluštění této hádanky by mělo přijít brzy.
rapotacka11
napsal(a):
- když tu dokážete psát, že by kočce bylo lépe na hnoji, venku často o hladu a plné parazitů
Já ?
Taky už mě to nebaví...
Vy jste politička ?
Pak je mi to jasné .
Ano Vy, tohle jste v jiné diskuzi napsala. A například já jsem psala o pořízení nového kocourka z útulku. Byla jsem nešťastná z toho, že byl hrozně vyděšený a agresivní. Prosila jsem tu o radu. Jediná Vaše rada? Z venkovní kočky bytová nebude! Děkuji, to byla opravdu pěkná rada. Stačilo na to 5 týdnů a už se tak nebál. Teď 17. července ho budeme mít 2 měsíce a mazlit už se chodí sám. Je to vlastně nakonec obrovský mazel. Takže děkuji za velice přínosnou radu. Ale vlastně pardon, možná, že kdyby jsme ho vypustili nemocnýho tak jak je zpátky k té fabrice, kde ho našli, tak by se měl určitě líp, protože by byl venku! Ale asi ne moc dlouho. Mějte se opravdu krásně
Patrijot

XXX.XXX.30.194
Pěkny den,
Mám doma kocourka stáří asi necelé 2 roky,
do teď byl klidný ale pak se začal mňoukáním domáhat toho že chce jít ven.
Tak jme ho začali brát na asi 2 hodinové procházky, není to tak že by celé dvě hodiny šel, prostě byl 2 hodiny s náma venku.
Nepohlo to tak jsme mu na zahradě natáhli lanko na něj připevnily obojek.
Kocourek tu tráví min.4h denně, může se prakticky pohybovat po celé zahradě..
Venku je tedy dostatečně přesto stále půlku noci promňouká, myslím že je to tím, že je v říji.
Kocourek neni kastrovaný, bojím se aby mu to ještě víc neublížilo.
Myslíte že by kastrace pomohla ?
Mate někdo podobné skušenosti ?
Předem děkuji za všechny rady :).

Kocourek by rád na průzkum a za kočkami... Kočky to tak prostě mají, nají své teritorum, které každý den obchází. Kastrace kocourka každopádně zklidní. Nebude mít touhu toulat se a domlouvat si "rande". Ve velké většině případů se kočky i kocouři drží po kastraci u domu, tak možná nebude nutné ani to lanko. Ale to se musí potom ohlídat...
Patrijot

XXX.XXX.47.15
napsal(a):
Kocourek by rád na průzkum a za kočkami... Kočky to tak prostě mají, nají své teritorum, které každý den obchází. Kastrace kocourka každopádně zklidní. Nebude mít touhu toulat se a domlouvat si "rande". Ve velké většině případů se kočky i kocouři drží po kastraci u domu, tak možná nebude nutné ani to lanko. Ale to se musí potom ohlídat...
Děkuji moc za radu :)
P.S.: lanko zde mame ne kvůli tomu že by utek někam daleko ale hned před domem máme frekventovanou silnici, on se sice aut bojí, ale znáte to. Stát se může cokoli nechceme aby se mu něco stalo :).
napsal(a):
Už jsem to zde psala několikrát. Není vždycky pravda, že kastrace = omezení toulání. Mám vykastrovanou KOČKU, která je největší tulačka, co znám. Klidně není doma několik dní, někdy i týdnů, mockrát jsem si myslela, že už se ztratila, ale zatím se po nějakém čase najednou zase objevila doma. Podle mne žije prostě v poli. Od nikoho se nenechá chytit, dokonce ani ode mne - pokud ji v poli potkám, tak prchá jako šílená. Je to pravá šelma, raději nedomýšlím, co všechno zabije, protože podvyživeně určitě nevypadá.
Patrijot
napsal(a):
Děkuji moc za radu :)
P.S.: lanko zde mame ne kvůli tomu že by utek někam daleko ale hned před domem máme frekventovanou silnici, on se sice aut bojí, ale znáte to. Stát se může cokoli nechceme aby se mu něco stalo :).
...jen doplním: dávejte pozor na riziko oběšení či uškrcení kočičáka. Jsou to zvídaví tvorové !
koňadra
napsal(a):
Už jsem to zde psala několikrát. Není vždycky pravda, že kastrace = omezení toulání. Mám vykastrovanou KOČKU, která je největší tulačka, co znám. Klidně není doma několik dní, někdy i týdnů, mockrát jsem si myslela, že už se ztratila, ale zatím se po nějakém čase najednou zase objevila doma. Podle mne žije prostě v poli. Od nikoho se nenechá chytit, dokonce ani ode mne - pokud ji v poli potkám, tak prchá jako šílená. Je to pravá šelma, raději nedomýšlím, co všechno zabije, protože podvyživeně určitě nevypadá.
A kastrovaná byla kdy? Mnoho koček, jež se roky toulaly a pak byly vykastrovány se toulají dále. Nám takhle mizel na 2-3 dny v létě i kocour kastrovaný v 1,5 roce. Prostě si do té doby na to toulání tak navykl, že chodil dál.
lavacca
napsal(a):
A kastrovaná byla kdy? Mnoho koček, jež se roky toulaly a pak byly vykastrovány se toulají dále. Nám takhle mizel na 2-3 dny v létě i kocour kastrovaný v 1,5 roce. Prostě si do té doby na to toulání tak navykl, že chodil dál.
Kastrovaná byla v necelém roce a do té doby se zdržovala kolem baráku. Právě, že je zvláštní, že se začala toulat až po kastraci.
koňadra
napsal(a):
Kastrovaná byla v necelém roce a do té doby se zdržovala kolem baráku. Právě, že je zvláštní, že se začala toulat až po kastraci.
Pokud máte více koček, je možné, že jí nevyhovuje společnost těch ostatních... Jinak tak jak píše "Lavacca", mně bylo s minulým kocourem řečeno, že kastrace už by nezabránila jeho toulavému stylu života. Bylo mu 11 nebo 10 let, když jsem jej chtěla nechat kastrovat. Podle vetky jednak už by zákrok v jeho věku nebyl bezrizikový, a druhak to, co píšu výše - mohl by se prý toulat i nadále.
koňadra
napsal(a):
Tak to jsem ještě nezažila, ale možné je všechno. :) Kočka je pořád tvor svobodomyslný a i po kastraci ji to může lákat...100% vyloučení toulání kastrace opravdu není, ale ve většině případů tomu předejde či to aspoň trochu omezí.
joanne.s
napsal(a):
Já bych právě u takové kočky tipla na to teritorium, nekastrovaným se udržuje snáz, platí za kápo.
Třeba se holt nechala po kastraci vyštípat ostatníma kočkama, svoje teritorium, neubránila..
Možné to je, i když i ostatní kočky jsem nechala vykastrovat. A protože žijeme na polosamotě, tak se nemusí všechny tísnit na malém dvorečku, každá má dost místa. Ale kočce do hlavy nikdo nevidí.
koňadra
napsal(a):
Možné to je, i když i ostatní kočky jsem nechala vykastrovat. A protože žijeme na polosamotě, tak se nemusí všechny tísnit na malém dvorečku, každá má dost místa. Ale kočce do hlavy nikdo nevidí.
Jj, píšu to výše. Tipla bych si, že jí nějak nevyhovuje společnost ostatních Vašich koček, a tak asi přijde jen, když potřebuje .
Nervaksolidni

XXX.XXX.9.151
Jaky pak nahlasovat ty koñoantilopo zplasena sprchovani je normalni vec a pokud to bude jako trest uciny pak ucel sveti prostredky pokud ovsem bude chovani po delsi dobe beze zmeny hledal bych urcite jinou cestu...
Nervaksolidni

XXX.XXX.9.151
Ale co to je tohle ano neni zcela normalni sprchovat zvire studenou ale tako to neni zcela nenormalni ono taky neni zcela normalni chovat zvire v byte, krmit granulema nebo konzervou, pouzivat pripravek proti klistatum a blecham atd. nebo alespon drive tomu tak nebylo a presto to spousta lidi dela to je vyvoj ktery prinasi civilizace a pokud kocku bude mozne necemu odnaucit pomoci studene sprchy pak je to jen ucebni pomucka neboli nic nenormalniho
Nervaksolidni
napsal(a):
Ale co to je tohle ano neni zcela normalni sprchovat zvire studenou ale tako to neni zcela nenormalni ono taky neni zcela normalni chovat zvire v byte, krmit granulema nebo konzervou, pouzivat pripravek proti klistatum a blecham atd. nebo alespon drive tomu tak nebylo a presto to spousta lidi dela to je vyvoj ktery prinasi civilizace a pokud kocku bude mozne necemu odnaucit pomoci studene sprchy pak je to jen ucebni pomucka neboli nic nenormalniho
Velmi duchaplné a přínosné příspěvky jste tu vyplodil(a), jen co je pravda!
To, že někteří dnes kočky třeba odparazitovávají, to patří nepochybně k vývoji vztahu lidí ke zvířatům. Nebylo-li by jakéhokoli vývoje, tak dřepíme doteď v jeskyních. To, že se mění doba, mění se - vytváří se nové technologie, nové postupy prakticky ve většině odvětví lidské činnosti, tak s sebou nese i to, že jsou prostě na trhu třeba zrovna ty přípravky proti blechám a klíšťatům. A ten, kdo zamrzl při učení kočky čistotnosti formou sprchování ledovou vodou (v podstatě jakoukoli vodou - kočky vodu nesnáší), by se měl vrátit do té jeskyně.
Nervaksolidni
napsal(a):
A na vás rodiče aplikovali co? Taky studenou vodu? Možná proto máte nick prozrazující, že jste solidní nervák?
Stačí se trochu umět vžít do situace jiného a pak byste takové hlouposti nenapsala. Ale hodně lidí zapomíná na staré známé: co sám nemáš rád, nedělej druhým.
Eso

XXX.XXX.139.27
Měli jsme stejný problém do nedávna my tedy máme kočičku, které je rok né kocourka, ale kočička nám furt furt mňoukala nejdřív při mrouskání a to se pak šířilo dál. Nebylo to pak už typické mňoukání, ale už při mrouskání a trvalo to hrozně dlouho v podstatě celý den a noc promňoukala/prořvala, a my s přítelem jsme se už pomalu nevyspali nakonec jsem se dočetla, že u takového typu dlouhodobého mnoukání není zdravé pro kočičku ani ze zdravotního důvodu kvůli rakovině dělohy a pod., a tak jsme ji dali vykastrovat. A teď už je to 14 dní po kastraci a kočička mnouká už jako normálně a my spíme jako normálně a navíc jsem v klidu, že kočička nebude z tohodle pohledu nemocná Tak třeba to bude něco na ten způsob a pomůže kastrování:).
Mám kocorka 10let a měla jsem kočičku 3 roky. Před několika dny nenadále zemřela. Jen kocourek u toho byl. Nyní chodí je smutný, pořád mnouká a mnouká. Nevím jak mu pomoci. Pomazlím ho ale dlouho to nevydrží. Jako kdyby naříkal, nebo volal naší kočičku co umřela.
Může mi někdo pomoci nebo poradit jak mu pomoc?
Děkuji za všechny upřímné rady, poznatky a zkušenosti.
tomanino
napsal(a):
Mám kocorka 10let a měla jsem kočičku 3 roky. Před několika dny nenadále zemřela. Jen kocourek u toho byl. Nyní chodí je smutný, pořád mnouká a mnouká. Nevím jak mu pomoci. Pomazlím ho ale dlouho to nevydrží. Jako kdyby naříkal, nebo volal naší kočičku co umřela.
To je mi líto.
Je jasné, že ji kocourek bude chvíli hledat, to se děje u skoro všech druhů zvířat, že truchlí... mělo by ho to během cca týdne, max. měsíce přejít. Více s emu věnujte - mazlení, společné hraní, atd.
tomanino
napsal(a):
Taky tedy musím vyjádřit lítost... je to škoda.
No a nepomohlo by pořízení dalšího kočičího kamaráda? Moje známá má zrovna 3 bílá koťátka "navíc".
A co se týká mňoukání, tak včera při silném dešti jsem byla překvapená zvukovými projevy našeho kocoura, no ten skoro vyl, fakt . Běhal po bytě hodně rychle, vždycky přilítl na parapet a nahnul se k ventilačce a vydával zvuky, za které by se nemusel stydět pes baskervilský
. (to jsem samozřejmě přehnala)
.
Lorelain

XXX.XXX.199.88
fikovnice
napsal(a):
No já teď půjdu možná proti proudu. Ale jak to tak čtu (a také jak se znám , tak já bych asi parťáka sháněla co nejdříve. Teď si to už nevybavuji, ale kocourek neumřel na nějaké infekční onemocnění, že ne? To jedině bych brala jako důvod ještě počkat. Ale zas na druhou stranu každý z nás to máme jinak a asi bychom měli dělat to, co nám radí srdce. Tak ať brzy učiníte nějaké dobré rozhodnutí!
Mám problém smojí 3 letou kočkou Rori. Pořád mňouká, mňouká když se jí dotknu krku a ocasu. Prosím poraďte mi co sní je.
Anicka Flor3596

XXX.XXX.110.40
Jeminanku. Mame stejny problem...:/ uz jste zjistila odpoved? Nevim si s nim uz rady. Porad.mnouka, ale normalne ji, je zdravy. Ven se mu nechce. A kdyz ho pustime chvili tam je, pak prijde zpet. Ma vse co chces, ale furt mnouka.
MunickaCz

XXX.XXX.143.33
Dobrý den, můj kocour starý 3 roky neustále mňouká. Nejvíce k večeru a k ránu. Je už vykastrovaný.
Mňouká silně. A mňouká od té doby co jsem do dala k sobě do pokoje, předtím byl na chodbě sám a tam mňoukal jen když mu bylo smutno. A jeste se mi vyčůral do postele. Nevíte co s ním?
Děkuju.
MunickaCz

XXX.XXX.143.33
Vlastně jsem se ani nechtěla registrovat, ale pro vložení příspěvku musím...Mám doma 17ti letého kocourka a protože nám teď začal docela lehce mňoukání, hledala jsem zde řadu a jsem fakt zaskočená...Nás kocour je pan domu, nikdy nebyl nemocný až před pár dny jsme si mysleli, že je to jeho poslední hodinka...celou noc behal, měl průjem a hrozně trpěl.Samozrejme veterina(po 14letech) kapacky a z čičaka je zase jura.Jen jsem byla udivená, jak jsem se vlastně o kocoura 17 let špatně starala - kitekat a wiskas - největší sracky, jenže před 17ti lety jsme měli ta to, že je to kočičí topka v krmení, kocour si na to hned zvykl a nic jinýho už mi nezral...nechci se moc míchat do této diskuse, chtěla jsem jen říct ti, že ani rokama nenaberete míč zkušenosti ohledně zvířat, nás kocour je jednoznačný člen rodiny, na rady před 17ti lety jsem ho nechala kastrovat už v 9ti měsících...vše se mění a rád na netu je milion, při chovu se chovejte stejně intuitivně jako vaše kočička...jinak to ani nejde.Kazda ráda kterou najdu je ta PRAVA.
barbucha6580

XXX.XXX.0.1
Myslím si že tato reakce byla velmi mila. Kdyby se paní odpovědělo hned tímto stylem musel se tu nikdo dohadovat. Jinak mám také kocourka který rok nemnoukal a najednou z ničeho nic mi mnouka každý a celý den i v noci. Také si nevím rady. Jinak je stále mazlivý jak byl žrádla má dostatek a koček okolo sebe nespočet. Takže nevím proč najednou z ničeho nic začal takhle vyvádět.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!